Microîntreprinderi, depășire 100k euro în 2006
![]() ![]() ![]() |
Microîntreprinderi, depășire 100k euro în 2006
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca platitor de impozit pe venit, 16 %.
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
![]() Scuză-mă, dar ce ai scris tu acolo e cel puțin aiurea: impozitul pe venit e 2% (în 2007) în timp ce impozitul pe profit e 16%. Deci? Și cu trimitere eventual la un articol/paragraf de lege. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
platitor de impozit 16% pe profit
vezi ca pana pe 15 ianuarie trebuie sa depui declaratia 010 la Administratia financiara in care sa anunti schimbarea de incadrare. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(DragosP @ 6 Jan 2007, 13:19) Anul următor, dacă nu se mai atingea suma de 100.000 euro cifră de afaceri se revenea la impozitul pe venit (la cerere) și tot așa... In momentul in care depaseai 100.000 euro/an deveneai anul urmator platitor de impozit pe profit. Din momentul in care ai devenit platitor de impozit pe profit nu mai poti deveni microintreprindere chiar daca cifra de afaceri nu mai depaseste 100.000 euro.(vezi art. 104 din codul fiscal: Art. 104. - (1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este optional. (2) Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 103 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor) Vezi ca s-au schimbat si conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a fi microintreprindere: Definitia microintreprinderii Art. 103. - In sensul prezentului titlu, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent: Valabil incepand cu 01.01.2007 a) realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50% din veniturile totale; ![]() c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro; d) capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice. |
--------------------
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai fa-ti o micro. Si cand ajungi iar prin zona 90-100k iti mai faci una... Te prinzi tu
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
DragosP |
![]()
|
@ovidiu: nu merge, am clienți care mă știu ca atare, nu pot apare ca neserios.
@tudor, @ady: traduceți-mi și mie art. IV din minunatul CF: QUOTE Art. IV. - (1) La data aderării României la Uniunea Europeană, prevederile titlului IV - Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare si cu cele aduse prin prezenta lege, se abrogă. Nu cumva noțiunea de microîntreprindere a dispărut de la data aderării la UE? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
A fost o greseala de a lor. Am impresia ca au publicat o erata. In legea 343/2006 la Art. IV. - (1) La data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, prevederile titlului IV - Impozitul pe veniturile microintreprinderilor din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, se abroga.
Dar eu am o varianta actualizata (a celor la care am abonament pentru legislatia in domeniul contabilitatii, nepublicata in monitorul oficial) a codului fiscal in care aceasta prevedere nu mai este. Nu stiu sa iti zic exact legea/ordonanta prin care au corectat greseala. This post has been edited by ady77: 13 Jan 2007, 10:55 |
--------------------
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@DragosP nu ma refeream sa-i facturezi de pe noile micro-uri, ci sa facturezi de pe micro-uri srl-ul care e pe profit astfel incat profitul se duce pe micro-uri. La sf de an, srl-ul are profit 0 sau micut, pt ca l-ai transferat in micro-uri si ai platit 2% pe ele
![]() Clientii o sa lucreze direct cu srl-profit, si tu de fapt poti sa ai n (n -> infinit) micro-uri. Te costa contabilitatea, comisioanele bancare, infiintarea lor si antinevragicul cand o sa te incurci in acte ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
ady77 |
![]()
|
Nu prea mai merge chestia cu mai multe microintreprinderi care sa factureze la o societate platitoare de impozit pe profit. Pentru ca acum ca sa fii micro trebuie sa ai peste 50% venituri din altceva decat servicii si parerea mea e ca in afara de servicii nu prea ai ce factura. Din Ordonanta de urgenta nr. 110 din 21 decembrie 2006:
4. Articolul 1071 va avea urmatorul cuprins: "Art. 1071. - Prin exceptie de la prevederile art. 109 alin. (2) si (3), daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 100.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 50% inclusiv, aceasta va plati impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal, fara posibilitatea de a mai beneficia pentru perioada urmatoare de prevederile prezentului titlu. Calculul si plata impozitului pe profit se efectueaza incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintre limitele prevazute in acest articol, fara a se datora majorari de intarziere. La determinarea impozitului pe profit datorat se scad platile reprezentand impozitul pe veniturile microintreprinderilor efectuate in cursul anului fiscal." |
--------------------
|
ovidiusoft |
![]()
|
Nu sunt sigur de ceea ce spun, deci daca ma insel rog pe cineva mai in tema sa intervina:
Serviciile informatice (programare, administrare retele) nu sunt consultanta. Caen 7221 in special. Corect? |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
DragosP |
![]()
|
Corect; da' cât soft crezi că pot să bag într-o lucrare care are 40% materiale?
This post has been edited by DragosP: 13 Jan 2007, 12:35 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ovidiusoft |
![]()
|
Intrebarea a fost mai mult pentru mine, ca-mi sarise inima din piept si lovise monitorul
![]() Oricum merge si asta cu administrarea retelei, daca ai 2 calculatoare si o imprimanta, iti faci un micro care are grija de ele. Consumabilele tot prin micro le iei, ca adaosul comercial pe care il pui nu merge la profit. Si tot asa... |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
DragosP |
![]()
|
Uite aici găsești codurile CAEN; caută după consultanță și vezi ce și cum. Teoretic, dacă n-ai trecut în obiectul de activitate un anumit cod CAEN nici n-ai voie să facturezi așa ceva. Din acest punct de vedere treaba-i relativ clară.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ovidiusoft |
![]()
|
Pai nu pentru mine ziceam de codurile CAEN, eu sunt fericit cu al meu 7221
![]() Uite de exemplu mi-a mai venit acum o idee: iti treci masina pe un micro nou infiintat, apoi o inchiriezi catre srl. La srl scade profitul, bani care se impoziteaza cu 2% venit pe micro. Imaginatie sa ai ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(ovidiusoft @ 13 Jan 2007, 14:57) Cred ca esti fericit degeaba. Ia uita-te putin aici http://www.gandul.info/articol_26301/nici_...anta_quot_.html |
--------------------
|
ovidiusoft |
![]()
|
Da, dar eu fac furnizare de programe. Si la nevoie ma pot duce in instanta sa demonstrez ca am livrat un CD cu programelul, in nici un caz consultanta. In fine... Romania... mai cautam o smecherie...
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Ha , a trecut un an de cand nu s-a mai postat aici, dar platitor de Tva erai? Ca daca nu erai, odata cu depasirea celor 100k de euro , ai devenit platitor.
![]() Da am facut o incurcatura, da, dupa 35.000 euro. Scuze. ![]() Asta la prima cautare: "De la 1 ianuarie 2007, cei care realizează activități economice sau prestări servicii în mod independent, respectiv în afara salariului, și ale căror venituri depășesc plafonul de 35.000 de euro sunt obligați să se înregistreze ca plătitori de TVA, scrie ziarul Adevarul" Putini administratori pe forumul asta. This post has been edited by logan1.5dci: 13 Sep 2008, 12:19 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
devii platitor de TVA dupa 35.000, nu dupa 100.000
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 18:05 |