Mi-au ridicat masina pentru parcare neregulamentara
![]() ![]() ![]() |
Mi-au ridicat masina pentru parcare neregulamentara
VladG |
![]()
|
||
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 4 Oct 2010, 15:03) acu' ceva vreme am postat ceva despre legea politiei locale. nu am mai intrat pe site-ul camerei deputatilor si acum cind am verificat ceva iata ce am descoperit: Lege nr. 155/2010 din 12/07/2010 Legea poliției locale prezinta interes art. 7: si art. 24 - 27: pentru cine (inca) nu stie politia locala este fosta politie comunitara formata, la rindul ei, din fostii gardieni publici. daca pentru politisti exista scolile de politie cu durata de 2 ani aici, aspirantii pot deveni politisti dupa numirea in functie ! urmind apoi sa urmeze cursuri specifice cu durata de minimum 3 luni ! ![]() noutati: QUOTE CSAT a aprobat luni si conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale. In acest context, Guvernul Romaniei va adopta legislatia necesara pentru transferul de responsabilitati in domeniile ordinii publice si circulatiei rutiere de la Politia Nationala catre Politia Locala pentru a creste astfel eficienta actiunilor de pe teren. ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE Mașinile ar putea fi ridicate numai ca măsură excepțională, când obturează traficul sau constituie obstacol pentru circulație, iar toate sumele încasate în urma acestor acțiuni devin venituri la bugetele locale, fiind interzisă solicitarea lor de firme private, potrivit unei inițiative legislative. Mașinile ar putea fi ridicate numai ca măsură excepțională. Sumele încasate devin venituri la bugetele locale Propunerea legislativă privind ridicarea și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar se află, în prezent, în consultare publică la Senat și îi are ca autori pe senatorii PSD Laurențiu Coca, Alexandru Cordoș, Dan Șova, deputații PSD Marian Ghiveciu Băloșin Gust Băloșin, Ciprian Luca, Iulian Manda, Adrian Mocanu, Oana Niculescu-Mizil, Andrei Steriu, Radu Vasilică, senatorul independent Ion Toma, deputatul PC Damian Florea și deputatul Tudor Ciuhodaru. Conform inițiativei, ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate să fie o măsură excepțională, luată numai dacă mașinile sunt parcate astfel încât constituie un obstacol pentru circulație, obturează traficul rutier sau accesul în instituțiile publice. Parcarea neregulamentară în altă situație se va sancționa numai cu amendă. Legea reglementează modul în care vehiculelele staționate neregulamentar, potrivit Codului rutier, pot fi ridicate și depozitate de către administrațiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. Potrivit proiectului, perioada maximă de depozitare ar urma să fie de șase luni, după care proprietarul "va fi somat în scris despre valorificarea vehiculului". "În cazul în care, deși parcat într-un spațiu public amenajat, vehiculul staționează o perioadă mai mare de șapte zile calendaristice, fără a fi mișcat, acest spațiu se consideră abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat și depozitat", a se mai arată în proiectul de act normativ. În inițiativă se mai prevede ca sumele încasate ca urmare a ridicării și depozitării mașinilor să constituie venituri la bugetele locale și să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare și pentru achiziționarea de utilaje speciale pentru ridicarea și depozitarea vehiculelor parcate regulamentar. "Solicitarea de sume de bani cu titlul de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport și depozitare de către firmele private este interzisă", mai propun inițiatorii. Proiectul urmează să fie dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. http://www.mediafax.ro/social/masinile-ar-...locale-8816651/ This post has been edited by george_scala_2004: 29 Sep 2011, 14:48 |
--------------------
...
...
...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"În cazul în care, deși parcat într-un spațiu public amenajat, vehiculul staționează o perioadă mai mare de șapte zile calendaristice, fără a fi mișcat, acest spațiu se consideră abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat și depozitat", a se mai arată în proiectul de act normativ.
Astia au facut copy/paste din HCL sector 6, unde se poate gasi o descriere amanuntita a procedurii de identificare si prelevare dovezi impotriva acestor infractori nemilosi care nu sunt in stare sa-si miste masina din parcare. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
E, hai sa nu fim mai catolici decat Papa ... la mine in cartier zac zeci de masini abandonate ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am spus ce scrie la lege, realitatea ne arata ca se ridica doar masinile dupa care vine cineva dupa ele, de preferat cu bani nu cu vreun pistol.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
da, da' alea intra sub incidenta legii 421/2002 si implica cheltuieli din partea primariilor...si alea stau bine merci in continuare acolo...
@vijelie: sa nu uitam ca anul viitor avem alegeri iar psdpnlpcusl nu scapa prilejul de mai da cite o copita in esafodajul guvernului...e bine sa apari ca protector al marii majoritati, cind stai confortabil pe un purcoi de bani si avantaje...si sa acuzi guvernul... This post has been edited by george_scala_2004: 29 Sep 2011, 15:00 |
--------------------
...
...
...
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu guvernul ridica masini, ci administratiile locale.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
da, dar marea majoritate a marilor orase care se confrunta cu problema asta sint de la actuala coalitie guvernamentala...
or daca aceasta propunere trece usl reduce banii negri de la firmele de ridicari, care mergeau acolo unde trebuie si apare ca viteazul in lupta cu balaurul portocaliu cistigind astfel voturi importante... |
--------------------
...
...
...
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu e o problema, ci un lucru bun, pacat ca nu se intra si pe strazile secundare, recent reabilitate, pline de masini pe trotuare, pietonii fiind nevoiti sa se deplaseze pe carosabil, alaturi de masinile in mers.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
pentru ca si infrastructura este una deficitara.
ne impoziteaza si ne taxeaza de ne ia draq dar inapoi pt banii respectivi primim nici macar o clanta. eventual tre sa ne dam pantalonii jos si sa mai si primim ceva acolo, pe banii nostri. nu ne intereseaza ca pana acum au fost firme capusa, ca ei sunt noi, si ca aia vechii au fost rai. cu asa zisa taxa de poluare se poate retroactiv pe masinile cumparate din rrromania. si coruptii precedenti sa fie storsi de bani (prin confiscare si valorificare a bunurilor) cu care sa se reabiliteze domeniul public. si se traseaza frumos parcari, cu ordine si disciplina. x apartamente. x + %x locuri disponibile. alea x apartin proprietarilor sau chiriasilor, numerotat frumusel, si pe restul se aseaza cine cum poate. ca mai faci o vizita din cand in cand. car vor fi organizate suficient de coerent spatiile existente, apoi se pot face si locuri cu plata, ca deh e normal cand e spatiu limitat si gata taraboiul. dar fac ei asta? nu. promit marea cu sarea si cand se vad in functie nu mai zic nimic. chiar si agasati de reporteri cu minciuna la drumul mare. |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
casper |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 481 Joined: 9 September 05 From: militari pe stanga ![]() |
în 21.11.2012 mi-au ridicat masina, am contestat și în 26.06.2012 am câștigat anularea procesului și a tuturor actelor scrise în baza acestuia. are cineva idee cât timp durează de acum încolo procedura de returnare a amenzii și a taxei plătite pentru recuperarea masinii de la hingherii de mașini ?
|
--------------------
MEGANE
SEDANE
2005 megane sedan expresion 1,5 dci 80 cai - martie 2005
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.220 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
pai ca sa poti obtine toate astea trebuie sa ramana definitiva hotararea. Dupa ce ramane definitiva, trebuie investita cu formula executorie, si de atunci, poti sa iti ceri banii de la ei, amiabil sau prin executor judecatoresc.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
caspere, nu mai vrei sa vorbesti cu vlad? i-ai pierdut telefonul? pune mana si suna-l pe vlad si iti explica el tot.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
casper |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 481 Joined: 9 September 05 From: militari pe stanga ![]() |
ops, era 2011, greșeală de tastatură
![]() hotărârea este irevocabilă, mă interesa dacă mai trebuie să fac vreun act, sau aștep ... aștept ... aștept ... nu mai am nr lu' Vlad din motive tehnice - telefonul a făcut o băiță în timp ce eram cu bicicleta pe o ploaie torențială ![]() |
--------------------
MEGANE
SEDANE
2005 megane sedan expresion 1,5 dci 80 cai - martie 2005
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca astepti mataluta, cu asteptarea ramai. Nimeni nu-ti baga banii in buzunar daca nu tragi cu dintii de ei.
Deci, cum ti-a zis si Marian66, trebuie sa mergi cu hotararea investita cu titlu executoriu si sa-i ceri de la Politie. Trebuie sa ai si chitantele cu care ai platit banii. Amenda se ia de la Trezoreria (?) Sector3, acolo are Politia banii depusi. Banii de ridicare se pot primi in cont, cam la o luna dupa ce depui actele la Politie (la sediul central, langa Magazinul Victoria). Vezi ca se ocupa doar vreo 2 persoane de asta si trebuie sa le prinzi pe la birou, nu se depun la Registratura actele, insa e indicat sa ceri totusi un numar de inregistrare. Deci un prim pas ar trebui sa suni la Politie, sa iei legatura cu persoanele respective, stabilesti o intalnire cand depui actele. Tot ele iti pot zice exact si pasii ptr amenda, care e mai complicat de restituit, ca tre' (cel putin asa era acum vreo un an) sa mergi si la Sector 3. Bafta si rabdare, ca mai ai destule drumuri de facut. ![]() This post has been edited by VladG: 4 Jul 2012, 12:56 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Plingeri in legatura cu ridicarea bicicletelor exista?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
VladG |
![]()
|
Da, cand le ridica hotii.
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
atunci daca e definitiva, mai trebuie doar formula executorie. Dupa, faci o notificare la institutia pe care o obliga instanta sa-ti dea banii (nu mai ai nevoie de copii de pe chitante, sau sa te duci tu exact unde sunt banii, de ex banii de pe amenda sa-i iei de la DVBL, etc. - asta a hotarat deja instanta)
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Va salut,
Sambata, 13.04.2013, mi-au ridicat si mie masina hingherii din sectorul 1.Masina a fost parcata jumatate pe asfalt jumatate pe asa zisul "spatiul verde", care era defapt o mocirla de nedescris...masina era parcata intre doi pomi, iar in momentul in care "oamenii" au venit sa ridice masina au lovit-o de respectivii pomi.In fata mea era o parcare maaaare care scria ca e cu plata, dar acolo era un club si am zis ca este o parcare privata, apartine de club....din moment ce toti erau parcati pe langa si nici macar o masina nu era pusa acolo....am zis sa nu fiu eu primul ca poate mi-o ridica.Dupa ce am facut scandal la firma de ridicari mi s-a promis ca imi vor da pozele facute de ei pe mail cu starea masinii inainte de a fi ridicata...in pv de ridicare a masinii, la punctul observatii, era trecut:"aripi, bari, portbagaj zgariate/lovite si parbriz fisurat";probabil ca asa trec la toate.La pv de predare primire nu au mai trecut starea masinii in momentul in care a sosit in parc, a trecut doar ce am spus eu ca are...in fine, stiu ca am gresit ca nu trebuia parcat acolo, dar avand in vedere ca nu eram singurul care era parcat asa de ce m-a luat doar pe mine?Ca am numere de Valcea?Are rost sa ii dau in judecata sa imi recuperez banii?434 la hingheri si 125 la politie.... This post has been edited by STALEX2004: 15 Apr 2013, 09:05 Attached thumbnail(s) 20130413_133423.jpg ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 359 20130413_133444.jpg ( Size: 2.16mb ) Number of downloads: 396 20130413_133735.jpg ( Size: 84.94k ) Number of downloads: 385 20130413_133835.jpg ( Size: 2.61mb ) Number of downloads: 379 20130415_084418.jpg ( Size: 143.77k ) Number of downloads: 352 20130415_084453.JPG ( Size: 1.83mb ) Number of downloads: 171 |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
2011 Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011 |
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Are rost sa ii dai in judecata doar daca masina a fost avariata din cauza operatiei de ridicare si poti cere reparatia, daca poti dovedi asta. Amenda oricum o platesti.
Pe tine ce te deranjeaza? Ca ti se pare ca esti singurul caruia i-a fost ridicata masina? Sau ca nu te-au pasuit ca ai parcat aiurea? This post has been edited by Thor1983: 15 Apr 2013, 10:11 |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 651 Joined: 5 June 08 From: Bucuresti ![]() |
pai si de dovedit cum pot dovedi?e cuvantul meu impotriva alor lor.ei zic ca au facut poze....daca pozele respective sunt facute cu un aparat cu o rezolutie mica si de la distanta, e clar ca nu se va vedea nimic.ei pot spune acum ca mi-am lovit eu masina si vreau sa o repar pe carca lor...mi-au spus ca imi trimit pozele pe mail luni dimineata la prima ora....e ora 11:30 si nu am primit nimic...ma deranjeaza sa ai deaface cu bunul meu.mi se pare un abuz, un furt as putea spune....ok, am parcat neregulamentar, imi da amenda, puncte etc... dar sa vi la masina si sa nu mai vezi masina...m-a luat pe mine inima, daramite pe unul cardiac.mi se pare strigator la cer....aa daca incurcam circulatia,daca am blocat pe cineva, atunci da...vin, o ridica, CU GRIJA, o duc la cloaca lor si o depoziteaza pana o revendici tu.am vazut asta toamna in crangasi, cum o masina a fost ridicata de pe sosea pt ca pusesera cu 2 zile inainte semne pe stalpi cu oprirea interzia.in momentul ridicarii, masina s-a balansat si coltul dreapta spate a lovit pomul de pe margine, astfel spargand spoiler-ul....adevarul este ca nici nu avem ce sa le cerem angajatilor respectivelor firme;au cu 2 clase mai mult ca trenul....
|
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Si eu consider ca daca masina nu blocheaza n-ar trebui ridicata.
Amendat da, dar ridicat nu. Dar spaga si banii care ies, sunt prea multi asa li se rupe lor de bunul simt. Referitor la daunele produse din ridicare, alea trebuie suportate de ei, daca ei sunt cei care le-au produs. Tu asteapta pozele pana sa vezi in ce directie o iei. Insista la ei sa ti le trimita, suna-i, streseaza-i, altfel o sa astepti pana imbatranesti. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(STALEX2004 @ 15 Apr 2013, 10:35) dar sa vi la masina si sa nu mai vezi masina...m-a luat pe mine inima, daramite pe unul cardiac.mi se pare strigator la cer... Da, ideal era să vii la mașină și să găsesti în geam o amendă de 4000 lei. Nu te mai lua inima ![]() ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
STALEX2004 |
![]()
|
@mihai:am scris repede si nu am mai citit ce am scris.amenda de 4000 pt ce?mi se pare normal sa ti se dea o amenda de parcare aiurea, nu sa iti dea 4000 lei, nu sa iti ridice masina
@serje:care spatiu verde??MOCIRLA??dar altii care taie pomi si construiesc fel de fel de cladiri nu mai distrug spatiul verde?? ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 FL 1.5 DCI
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si spatiu ala cum crezi ca o ajuns mocirla? Oare nu pentru ca alti idioti, ca tine, o tot parcat acolo?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
pheephee_11 |
![]()
|
![]() pe aici si eu Group: Members Posts: 509 Joined: 25 August 10 From: bucuresti ![]() |
nu s'au luat dupa numarul de Valcea, ci dupa cum ai parcat. si anul trecut erau amendati cei care parcau acolo in "padure"... duminica dimineata era sa mi'o ridice si mie din aceeasi zona, parcata la fel oarecum (nu era pe trotuar deloc, era pe un spatiu cu pietre etc, nu pe iarba). pe un prieten l'au sunat (avea numarul in geam).
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.6 16V
2004 Ford Mondeo mk4 2.0tdci 2008
unde vedeti ma atata ceata?! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 05:14 |