DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages « < 8 9 10 11 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lumini, faruri

Maskatu
post 21 Feb 2009, 09:43
Post #271

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Tiesto sa stii ca nu e asa... lasand la o parte xenonul care nu se poate compara cu niste becuri de 90 de roni, gandeste-te ce lumini aveai inainte pe ploaie. Adica pana sa iti pui xtreme power. Eu imi aduc aminte foarte bine, ca becurile care le aveam cand am luat masina, adica becurile stock, noaptea pe ploaie, ori cu farurile aprinse, ori stinse... era cam celasi lucru biggrin.gif Este adevarat ca pe carosabil ud, x-treme power nu mai au randamentul care il au pe uscat, dar oricum sunt net superioare celor stock, chiar si in asemenea conditii. Si cum zice si ianys, tu inca nu le-ai reglat, probabil iti bat cum le aveam si eu, maxim 10 metri in fata masinii. Normal ca nu ai camp vizual.... poti sa ai si xenoane, daca sunt reglate sa bata 2 metri, degeaba.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 21 Feb 2009, 13:00
Post #272

MEMBRU DACIA CLUB

Group: Members
From: Bucuresti ...

cine a dat 90 de lei pe un xp ? biggrin.gif sper ca nu l-a lovit trenul .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Maskatu
post 21 Feb 2009, 17:06
Post #273

Logan 0.9 TCE

In carrefour sunt 41,5 blisterul. Eu atat am dat. Pe site la aspad costa 94 ron 2 bucati, iar la blister costa 47... acum depinde de unde le cumperi.

--------------------
+
emil_t
post 21 Feb 2009, 17:23
Post #274

Membru autentic

in carrefour cluj costa 35 lei xp si 19 lei vision plus, preturi de acum 2 saptamani

--------------------
Dacia Supernova '03
+
ti3sto
post 23 Feb 2009, 15:22
Post #275

Membru autentic

From: Bucuresti-Berceni

gata in seara asta vad si eu cum se vede xp cu reglaj facut unde la facut si ianis lla intersectie giurgiului cu lui ca revin cu detalii happy.gif happy.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4
-----------Tractari Auto Non Stop -------
Cel mai mic pret, Bucuresti 100Lei

Tel :0769797963
+
and_rei
post 23 Feb 2009, 18:57
Post #276

Membru multumit de fosta lui SupeRNova

From: Bucuresti

detalii biggrin.gif

Attached thumbnail(s)
harta.JPG ( Size: 26.73k ) Number of downloads: 434

--------------------
Renault Megane 2.1 Silver 2005
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
ti3sto
post 23 Feb 2009, 19:42
Post #277

Membru autentic

am facut asta seara un test din "insistentele" lui ianis el avand vision iar eu xp ,... xp sa doivedit a avea o intensitate mai tare decat ale lui ianis ... deci 30% ala chiar conteaza rolleyes.gif

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
djasu82
post 23 Feb 2009, 20:04
Post #278

MEMBRU DACIA CLUB

adica 80% biggrin.gif tiesto ai mers atat prin aglumeratie ca sa-ti faci reglajul barim te-a costat putin ? se vede direct prin tinta fluxul puternic ?

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
ti3sto
post 23 Feb 2009, 20:48
Post #279

Membru autentic

deci toata operatiunea a costa 15 ron (150 de mii vechi ) e f bine cred si a fost facuta cu un luxometru in mai putin de 5 minute ....

de mers am mers pe soseaua giurgiului unde e luminata si am luat-o spre ferentari unde nu e lumina si vedeam smile.gif in departare lumina ......nu vedeam ca inainte unde se termina campu luminos al masinii

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
djasu82
post 23 Feb 2009, 21:13
Post #280

MEMBRU DACIA CLUB

Se mai plimba ciorile pe ferentari neaptea ? biggrin.gif ca au obiceiul sa se plimbe pe calea ferentari biggrin.gif Am avut o pitipanca din zona si stiu cum e , seara se da stingerea biggrin.gif ma refer la luxten tongue.gif

This post has been edited by djasu82: 23 Feb 2009, 21:14

--------------------
+
Maskatu
post 23 Feb 2009, 21:28
Post #281

Logan 0.9 TCE

E valabil pentru tot bucurestiul biggrin.gif
on topic, inca un membru multumit de Xtreme power... ar trebui sa ne plateasca astia de la philips ca le facem vanzare la greu cu ajutorul forumului laugh.gif

--------------------
+
djasu82
post 23 Feb 2009, 22:24
Post #282

MEMBRU DACIA CLUB

si citeam undeva pe forum un topic in zona celor de la logan ca virgula nu sunt multumiti de xp-uri ca vezi doamne se ard chiar sunt si eu curios sa vedem cat tin biggrin.gif daca in mai putin de un am ma convertesc la xenoane.

--------------------
+
iulian sn2001
post 23 Feb 2009, 22:24
Post #283

Membru fost incepator

From: galati

Asu stii cam vb cu tine de becuri x-treme?M-am dus sambata seara la un market sa imi cumpar si eu.Singurul loc de parcare disponibil era langa un cretin care a parcat stamb.Am facut 3 manevre ca sa reusesc sa parkez langa el(la fel de stramb ca el) si intrun final i-am dat oglinda peste cap(oglinda mea aia "nasoala" de sn este intacta)
Sa vezi atunci cuplu si cai putere pe super-nova mea.Nici cu ferrari nu o ajungeai din urma.Daca ma prindea ala langa masina lui.....eram boier.Ce drak...nu am eu oglinzi electrice dar le cumpar altora laugh.gif
M-am adus aminte acum ca nici nu am mai apucat sa intru in market dupa becuri.Mai incerc odata saptamana asta.(sunt insistent) cool.gif

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
marcykone
post 24 Feb 2009, 15:34
Post #284

Membru autentic

From: Giurgiu

Ma fratilor,k tot se vorbeste aici despre lumini,sa va zic si eu ceva...am luat acum vreo luna din Bricostore un set de becuri Xenon Gold!Atat! Nu are alta marca pe cutie,nimic,e tot de 55/60.si scrie pe cutie +50%.Le-am montat,si fata de cele pe care le aveam inainte,sunt super ok!Si parca am dat pe ele vreo 45 de lei...Voi ce ziceti despre ele?Ati avut din astea?Sa trec la XP?Si pe mn ma streseaza treaba asta cu luminile..mie mi se pare k am faza scurta,prea scurta!

--------------------
Audi/Vw A4/Scirocco 2014/2010 - GR-83-YSA
+
ti3sto
post 24 Feb 2009, 15:57
Post #285

Membru autentic

incearca un reglaj al becurilor daca nu ai facut .. becurii "xenon" sunt si in vitan la 30 de ron perechea ...

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
and_rei
post 24 Feb 2009, 20:32
Post #286

si eu aveam faza "prea scurta" adica imi batea la 5 m in fata masinii.iti trebuiesc reglate farurile.becurile sunt ok dak nu s-au ars pana acum biggrin.gif

--------------------
"Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
+
saftonel
post 24 Feb 2009, 22:08
Post #287

Membru autentic

cam cat trebuie sa bata reglate bine becurile pe faza scurta?

--------------------
Reno Clio 1.4 16V 2002 - xxx
+
SYL
post 24 Feb 2009, 22:47
Post #288

doc

From: IF, Balotesti

Legea spune ca minim 30m faza scurta si 100m faza lunga...

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
emil_t
post 28 Feb 2009, 14:17
Post #289

Membru autentic

daca am un capat unde intra cablu de reglaj faruri in far este rupt, deci nu pot regla farul, banuiesc ca degeaba ma duc la service sa-mi regleze farurile la luxmetru.

chiar nu stie nimic unde gasesc in cj preferabil bucata ai de plastic ce se prinde in 2 suruburi de far la margine pentru reglat far ?

la piese auto imi zice ca se da doar cu tot cu far, 120 ron

--------------------
Dacia Supernova '03
+
cmn
post 1 Mar 2009, 16:50
Post #290

...

From: Pitesti

vai da ce s`a mai discutat pe topicul meu. Eu mi`am cumparat atunci philips vision plus..parca asa se numesc..dinalea cu 50% mai multa power. Cand le`am montat nu prea vedeam diferenta decat in culoarea luminii, in rest tot la aceeasi distanta bateau dar am fost sa mi le reglez in service..desi nu am bagat masina in service ca era vre`o 40 de ron si am chemat un mester dala pana afara sa mi le faca. la un far a fost problema pt ca masina fusese lovita si nu prea se putea regla dar pana la urma le`a reglat..mi`a luat 20 de ron...tot e mai bine decat 40 iar acu ma simt si eu bine ca am lumini pe masina...cand e uscat pe jos si e bezna bat super departe..deci sunt multumit de ele..da parca acu as vrea si eu xp biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2008 - AG-10-ZWU
+
and_rei
post 1 Mar 2009, 22:19
Post #291

cmn si eu am philips vision plus si sunt foarte multumit de ele.raman la ele chiar daca xp sunt mai bune biggrin.gif

--------------------
+
Maskatu
post 1 Mar 2009, 22:24
Post #292

Logan 0.9 TCE

QUOTE(emil_t @ 28 Feb 2009, 14:17)
daca am un capat unde intra cablu de reglaj faruri in far este rupt, deci nu pot regla farul, banuiesc ca degeaba ma duc la service sa-mi regleze farurile la luxmetru.
chiar nu stie nimic unde gasesc in cj preferabil bucata ai de plastic ce se prinde in 2 suruburi de far la margine pentru reglat far ?
la piese auto imi zice ca se da doar cu tot cu far, 120 ron
*

Nici o sansa! In cel mai bun caz incearca la dezmembrari. Sa iei de pe alta super nova, desi ma indoiesc ca ar fi de acord cei de la dezmembrari sa iei decat piesa aceea, pentru ca mai mult ca sigur il vor vinde "intreg". Poate decat sa fie farul cu sticla sparta. Sau sa iti iei altul, te costa cum ai spus si tu 120 de ron de origine si 80-90 turcesc (recomand cel de uzina).

QUOTE(cmn @ 1 Mar 2009, 16:50)
vai da ce s`a mai discutat pe topicul meu. Eu mi`am cumparat atunci philips vision plus..parca asa se numesc..dinalea cu 50% mai multa power. Cand le`am montat nu prea vedeam diferenta decat in culoarea luminii, in rest tot la aceeasi distanta bateau dar am fost sa mi le reglez in service..desi nu am bagat masina in service ca era vre`o 40 de ron si am chemat un mester dala pana afara sa mi le faca. la un far a fost problema pt ca masina fusese lovita si nu prea se putea regla dar pana la urma le`a reglat..mi`a luat 20 de ron...tot e mai bine decat 40 iar acu ma simt si eu bine ca am lumini pe masina...cand e uscat pe jos si e bezna bat super departe..deci sunt multumit de ele..da parca acu as vrea si eu xp biggrin.gif
*

Incearca si xtreme power sa vezi atunci diferenta.... desi nu e asa mare precum a fost cea de la standard la vision plus tu avand deja vision plus, dar oricum e o mica diferenta. biggrin.gif

--------------------
+
ti3sto
post 2 Mar 2009, 14:36
Post #293

Membru autentic

30% e o diferenta blush.gif ia sa iti mareasca salariu cu 30% maskatule sa vezi ce bine o sa vezi inaintea ochilor radmasa.gif invers nu se pune problema icon_mrgreen.gif

da asta e o imbunatatire lumina !

--------------------
Dsn SuperNova 2000 1.4

+
wionut
post 17 Apr 2009, 13:33
Post #294

Membru incepator

pentru a regla cel mai bine farurile gasiti un loc intunecat cu un gard drept si asezati masina la aprovimativ 20 m de gard si aprindeti faza scurta si trebuie ca partea de sus a zonei intens luminate sa nu depaseasca jumatatea gardului

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4 MPI - B 65 AWX
Logan 1.4 un motor bubuit la activ
+
Reckno
post 18 Apr 2009, 23:10
Post #295

Adaug tampiti in lista de warn logs!

eu merg pe H4 Osram silverstar..se gasesc doar in Cora si sunt 19 lei buc.
Sunt foarte apropiate de intensitatea Xenon si au lumina alba curata. Incercati si aceasta alternativa mai buna!

--------------------
Renault Megane Coupe 2011 - MAG
+
Maskatu
post 19 Apr 2009, 10:20
Post #296

Logan 0.9 TCE

QUOTE(wionut @ 17 Apr 2009, 13:33)
pentru a regla cel mai bine farurile gasiti un loc intunecat cu un gard drept si asezati masina la aprovimativ 20 m de gard si aprindeti faza scurta si trebuie ca partea de sus a zonei intens luminate sa nu depaseasca jumatatea gardului
*

Si daca gardul are 3 metri? wacko.gif Cum poti sa ai ca punct de reper un gard? adica ca si distanta fata de el da, sunt de acord, sau o cladire, dar "sa nu depaseasca jumatatea gardului".... nu prea e bun ca punct de reper laugh.gif
Pentru a regla farurile fara service urmati schema..........

This post has been edited by Maskatu: 19 Apr 2009, 10:21

Attached thumbnail(s)
normal_Faruri.jpg ( Size: 39.63k ) Number of downloads: 184

--------------------
+
Reckno
post 19 Apr 2009, 10:52
Post #297

Adaug tampiti in lista de warn logs!

corect ai dreptate...numai ca nu o sa iti verifice tie nimeni luminile si unghiul de batere a lor. nici rarul nu o sa te ridice pt acest lucru si nici la itp nu se face..

parerea mea ca ele sunt reglate din fabrica lasa-le aasa

revin cu becurile mele h4 Osram silverstar...costa 19 lei in cora...in alta parte nu am vazut, si se merita...eu sunt multumit ca pe asfalt umed luminozitatea pe asfalt e comparabila cu luminozitatea pe asfalt uscat.

sa mai mentionez ca pe faza scurta imi dau blituri astia crezand ca merg cu faza lunga?

--------------------
Renault Megane Coupe 2011 - MAG
+
Maskatu
post 19 Apr 2009, 11:01
Post #298

Logan 0.9 TCE

Reckno, asa este, la rar si itp nu se uita nici naiba la faruri... poate decat la vreo dacie din 1900 toamna ca acolo e mai de risc, dar in rest nu. Dar ideea nu este ca "nu ne verifica nimeni", ideea este ca noi ca soferi sa putem avea o lumina decenta noaptea in "fata ochilor" si totodata sa nu ii orgbim pe cei de pe sensul opus de mers.

Treaba cu reglatul din fabrica pica din start..... asta pentru ca sunt dacii si au instalatiile de reglat foarte foarte proaste. Eu cand am luat masina de la ex-ul propietar, linia de la far abia daca batea 3-4 metri in fata masinii, dezastros as putea spune in comparatie cu un logan sau cu o masina straina a carei "linie" nici macar nu atinge pamantul, ci se pierde in "neandru".

Nu stiu cat de bune sunt becurile astea de zici tu, cu siguranta mai bune decat chiorimile cu care a venit super nova din fabrica, dar nu la fel de bune ca x-treme power. Acum depinde de buzunarul fiecaruia. Eu am preferat sa dau un ban in plus si sa stiu ca am ceva mai de calitate.

Flashuri cred ca primim cu totii care avem x-treme power sau orice altceva inafara de becurile standard , pentru ca sunt mult mai bune decat cele originale si lumineaza mai bine.

Oricum cine stie ca are farurile oxidate, si cu apa in ele sau oglinda ruginita, sa nu isi imagineze ca daca isi pune becuri de x lei va avea super lumina. Eu a trebuie sa schimb un far tocmai pentru ca era dereglat de tot si avea sistemul de reglaj defect.

This post has been edited by Maskatu: 19 Apr 2009, 11:11

--------------------
+
Maskatu
post 25 Apr 2009, 13:43
Post #299

Logan 0.9 TCE

Tot e topic de "lumini" asa ca nu mai stau sa fac altul pentru o problema minora. Iata problema: Din cauze bine cunoscute de toata lumea, anume cum intra apa peeeeste tot prin super nova, a intrat apa si la contactul de la lampa de ceata, si pe langa faptul ca s-a decolorat sticla aproape de tot, adica nu mai are luciul ala, nici nu se mai aprinde... Nu e prima oara cand face asta, am mai reusit sa o repar dar acum s-a dus de tot. Mai exact, s-a desprins minusul de pe carcasa de plastic. Am reusit sa fac o improvizatie si sa leg firul de bec, dar acum cand apas pe butonul din bord, face clicu ala, se aprinde ledul rosu, dar daca iau degetul "sare", si nu sta pe pozitia de iluminat. Si nu e aprins nici macar atunci cand il tin eu fortat pe aprins cu degetul pe el... de la ce o fii?

--------------------
+
djasu82
post 25 Apr 2009, 14:37
Post #300

MEMBRU DACIA CLUB

pe faza scurta se mentine altfel sare tongue.gif

--------------------
+
11 Pages « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 21:43
Forum Renault