Cupola sticla, Oare se poate?
![]() ![]() ![]() |
Cupola sticla, Oare se poate?
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() asta nu am mai auzit-o pana acum |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Daca te grabesti,banda din stanga e libera:) Group: Members Posts: 46 Joined: 8 October 08 ![]() |
E buna ideea,insa prea periculos la Dacia.La ce drumuri avem,trebuie amortizate vibratiile care de obicei la Dacie nu sunt puse din fabrica si simti si cele mai mici gropi
![]() ![]() ![]() 22 Oct 2008, 06:38: Sper ca ai inteles ideea mea,chiar daca nu m-am exprimat corect ![]() This post has been edited by TuNiNgVibes: 22 Oct 2008, 06:38 |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
W00dy, treci din cand in cand pe la dezmembrari, pe unde au dacii, si vezi cat de bine se pupa ranforsarile alea cu ideea de plafon transparent. Asa iti dai singur raspuns la toate intrebarile.
Ranforsarile alea n-ai cum sa le modifici fara omologare. Nu cred ca-ti doresti sa faci asta. Ideea e interesanta, dar nu aplicabila la Dacie. Daca te gandeai un pic inainte sa lansezi intrebarea, n-ai fi primit replicile de pana acum - no offence! |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
w00dy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 October 08 ![]() |
bun am inteles trebuie omologari si nu se pot taia...dar totusi la alte masini cum de au, au stalpii intariti totusi..cu putina investitie cred ca se poate face ceva in fine...
va las 2 poze sa vedeti ca se poate si pe alta masina, si totusi la tico cred ca e mult mai nesigura decat dacia Attached thumbnail(s) CIMG1993.jpg ( Size: 19.73k ) Number of downloads: 114 CIMG2037.jpg ( Size: 40.22k ) Number of downloads: 128 |
--------------------
Dacia
Break
1999
- IS 05 AWP
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, si eu cred ca e mai nesigura. Ambele se fac pilaf, dar la dacie ai mai multa tabla in jurul tau. In schimb ticolino e ceva mai rigid decat dacia. O idee.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Daca tot insisti pe tema asta, urmeaza ideea lui vis-a-vis, idee care mi-a venit si mie in cap citind inceputul acestui topic, fara sa ajung la replicile lui:
foloseste plexiglass-ul. Daca te agiti un pic, gasesti asa ceva cu grosime de 10mm peste care tragi folie pentru geamuri. Ca sa nu slabesti asa tare caroseria destul de incerta in unele situatii, poti taia doar tabla, nu si traversa dintre stalpii laterali sau cea din spate. Plexiglass-ul la grosimea data de 10mm e mult mai rigid decat tabla aia de 0.5 ce acopera plafonul masinii. Iar daca vrei rigidizare in plus, poti monta traverse la distante egale intre ele si sa faci un acoperis cu mai multe fante, in locul unuia panoramic complet. Si tot e ceva, iar caroseria are de castigat. Plus de asta, plexiglass-ul poate fi modelat la cald la forma sau curbura necesara, dar iti trebuie o matrita pentru modelare. Eu, unul m-as concentra pe alte detalii legate de estetica Daciei. Ideea e interesanta, dar greu de aplicat. Apropo, nu cred ca are a face cu omologarea prea mult, dar e posibil sa te frece si la capitolul asta. Iar ca sa raspund intrebarii-titlu spun asa: "NU, nu as face asa ceva masinii mele, Dacia. As invesi banii in sistem de franare mai performant, poate chiar ceva Brembo, daca ar fi posibil. As omologa noul sistem si as trece la suspensie, apoi la directie (poate un servo mini, de ce nu?!) si apoi la motor, daca chiar vreau sa am ceva senzatii in Dacia." Salutare tuturor. This post has been edited by Siconi: 23 Oct 2008, 13:05 |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
woden665plus1 |
![]()
|
![]() Lucifer's personal driver Group: Members Posts: 112 Joined: 6 June 08 ![]() |
QUOTE(Siconi @ 23 Oct 2008, 13:01) plexiglass-ul poate fi modelat la cald la forma sau curbura necesara, dar iti trebuie o matrita pentru modelare. Ca matrita poti folosi vechea cupola de dacia pe care o vei taia de pe masina, sau una de imprumut daca vrei sa ai intai plafonul si doar dupa aia sa treci la sculpturi cu flexul. |
--------------------
Dacia
Sport
1.4 Turbo cu numere de Bulgaria I kiss'd the Seven Angels of Death.
And Hell open'd its doors, |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
TuNiNgVibes |
![]()
|
Daca te grabesti,banda din stanga e libera:) Group: Members Posts: 46 Joined: 8 October 08 ![]() |
Usi de sticla?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1510
1900
|
|
vali vtk |
![]()
|
![]() Membru cu trotineta Group: Members Posts: 222 Joined: 8 November 06 From: Braila ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1980
- BR-15-DNL
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Eu unu-l, nu ma gande-sc la nici-un acciden-t.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
QUOTE(Mr_Devil83 @ 10 Oct 2008, 11:11) Acum o sa fiu rautacios si sa va spun ca am vazut saptamana asta o berlina care avea o turela pe ea, arata decent. Era probabil versiunea pentru armata, Dacia Turela daciaturelasmallzi8.jpg This post has been edited by MihaiD: 29 Oct 2008, 19:03 |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
- XX-xx-xxx
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Mor aici!
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
mishujkl |
![]()
|
![]() posts: 0,25 Group: Members Posts: 231 Joined: 25 June 07 From: sv ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Aia nu e sticla, ci e un material antiglont, deci la impact suporta forte cu mult mai mari decat tabla. Oricum, modelul respectiv e doar un concept, deci nu poate intra in discutie ca idee fiabila. Ideea e interesanta in sine.
|
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
vis-a-vis |
![]()
|
Antiglont zici?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE Sand'up atrage atentia prin faptul ca este un fel de pick-up targa, cu usi din material plastic, transparent.[...] Sursa: Sand'up |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
vis-a-vis |
![]()
|
Si ce, plasticul nu poate fi material antiglont?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(Siconi @ 23 Oct 2008, 14:01) .....Plexiglass-ul la grosimea data de 10mm e mult mai rigid decat tabla aia de 0.5 ce acopera plafonul masinii. Iar daca vrei rigidizare in plus, poti monta traverse la distante egale intre ele si sa faci un acoperis cu mai multe fante, in locul unuia panoramic complet. in caz de faci vreo tumba cu ea(nu doresc la nimeni,doar exemplific) poti sa mori ca prostu' cu vreun ciob de sticla sau plexiglas in gat,in cap sau in piept......nu mai zic nimic.....doamne fereste..... LASATI,VA ROG,IDEILE ASTEA TEMBELE.....mai bine v-ati concentra asupra sigurantei(trenul de rulare) si alte aspecte.....vrei sa vezi sus ? pune-ti trapa care e 100%legala si sigura si nu afectezi rezistenta caroseriei,care la dacie este autoportanta.....a se studia asta...... vrei mai mult decat trapa ia-ti frate masina de masina si lasa dacia in parcare.... cred ca se poate inchide,parerea mea....sau la cafenea.....asta nu reprezinta o imbunatatire...asta e prostie curata ![]() This post has been edited by sobolan: 29 Oct 2008, 22:44 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(Siconi @ 29 Oct 2008, 21:34) Aia nu e sticla, ci e un material antiglont, deci la impact suporta forte cu mult mai mari decat tabla. Oricum, modelul respectiv e doar un concept, deci nu poate intra in discutie ca idee fiabila. Ideea e interesanta in sine. QUOTE(vis-a-vis @ 29 Oct 2008, 21:41) Probabil Lexan, care intr-adevar e si antiglont. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Siconi |
![]()
|
Illusi0n, Exact.
Sobolan, plexiglassul tras in suprafete cu grosimi mari este aproape imposibil de spart, plus ca nu creaza cioburi. Se frange si atat. Ce conteaza cel mai mult este calitatea lui. Exista si plexiglass de 10mm cu flexibilitate marita. Asta nu crapa usor si nici nu face aschii. Sticla iese din calcul pe suprafete asa mari. |
--------------------
Mercury
2006
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
cel mai tare d-aci a fost muttley
![]() ![]() LE nu mai tot incercati sa faceti din dacie peugeot nustiu' de care. ![]() argoane...muta asta d-aci la "downgrade CLT".... This post has been edited by sobolan: 30 Oct 2008, 21:15 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
QUOTE Insa e ramforsat cu acele traverse. ce traverse?!?!? tocmai am demontat tot interioru la a mea, si nu am gasit decat un c*c*t de "grinda" (pe care o indoiam lejer cu mana) pe mijlocul plafonului, care daca nu ma insel are rolul de a sustine captuseala aia de sub tapiserie, daca aia e structura de "rigidizare" (o tabla pe care si un prescolar o indoaie) incep sa-mi fac griji pentru eventuala si viitoarea mea stare de sanatate.... corectati-ma daca nu am dreptate, s-o fi bagat cineva inaintea mea la interioru' masini si nu stiam (desi nu cred pt ca tapiseria era foarte veche) si sa nu uit de "sarmele" care tin tapiseria "lipita" de plafon... This post has been edited by SSilent: 31 Oct 2008, 00:29 |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
Siconi |
![]()
|
Sobolane, de cand faci tu ordine printre posturi?! Eu as fi mai rezervat si mai diplomatic. Nici eu nu subscriu la ideea topicului, dar daca initiatorul vrea cu tot dinadinsul asta, sa ii facem hatarul sa priceapa ca nu are prea multe optiuni. Daca asta e goanga lui, lasa-l sa invete singur, eventual da-i cate un sfat constructiv care sa-l ajute sa vada ce e bun, ce e folositor, ce e moft (cum spui tu si asa este) si ce e chiar interzis, inutil, periculos si dement.
Tu stii ca fiecare om are cate un stol pe cap... asta este. |
--------------------
Mercury
2006
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
giani.cosmin |
![]()
|
![]() Nea' Viteza Group: Members Posts: 141 Joined: 31 October 08 From: Dacia, Resita C-S ![]() |
turela = ture ( germ.) ce inseamna ushe
![]() iar ideea e buna dar e chestia cu raza de curbura a plafonului. eu mai zic si altceva, pardon de idee, sa pui o turela transversala in partea din fata si doua longitudinale in partea din spate si e ok mai ales daca e dacia break. Va arata ca un jeep ( nu stiu ce serie exacct ![]() |
--------------------
Dacia 1310 TX
Opel Vectra A
.
- numar de Caras ([__\==v==/__]) |
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ce va mai place sa fiti inculti...
TURÉLĂ, turele, s.f. Locaș blindat (în formă de cupolă) care se poate roti în jurul unui ax și care adăpostește tunurile la tancuri, vapoare, avioane, cazemate etc. – Din fr. tourelle. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 23:08 |