DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prelata Dacia 1310-Am nevoie de un sfat, Prelata pt berlineza-masura

STORMTROOPER
post 22 Oct 2008, 18:55
Post #1

Dacia berlina proud owner

Group: Members
From: Bucuresti

Imi cer scuze anticipat daca s-a mai discutat, sau mai exista un subiect deschis pe marginea acestei probleme, dar nu l-am gasit.
Am gasit astazi la un magazin husa cauciucata pentru masina. Aveam mai multe dimensiuni pentru toate clasele de masini de la Matiz la VW Phantom.
Eu trebuie sa-mi achizitionez o husa cauciucata ca masina a fost proaspat vopsita si o tin sub un copac populat de pasarele/pasari/pasarici bolnave de diaree, si stau zilnic cu cirpa uda sa sterg produsul lor.Revenind la oile noastre, am gasit la magazin husa, dar pe nici o cutie nu era specificat in mod clar daca se potriveste la Dacia 1310. Am gasit o cutie cu Husa pt Soelnza pe care era scris ca se potriveste si la 1410, dar din cite stiu eu Solenza e ceva mai scurta decit berlina.Pe cutia scria asa: M4 - 40X1,65X1,45, si printre masinile la care spunea ca se potriveste mai erau trecute si Renault 9 si 11.
Pe o Alta cutie, cu dimensiunile 60X1,72X1,48 scria ca era pentru Renault 12 S.W. (banuiesc ca vine de la Station Weagon - break-ul la francezi).
Intrebarea existentiala: De care sa-mi iau.
Inca o data imi cer scuze daca s-a mai discutat, dar nu am gasit unde.

--------------------
DACIA 1310 TX 1987 - 7-B-2414
blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 22 Oct 2008, 19:07
Post #2

No fear. No limit. No equal.

D-aia de 1410. Si daca e un pic mai larga nu stiu care ar fi problema, important e sa-si faca treaba, nu sa fie mulata pe masina.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
SSilent
post 22 Oct 2008, 19:10
Post #3

Membru Vitezoman

From: ...I'm everywhere... nowhere

cat costa?

--------------------
Dacia 1210 1986 - N/A
dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^

cu planuri de viitor (adica vise):
-Yamaha Fazer 600 cm3
-Ford Escord 2000RS
-Mercedes Benz W201
+
AAlpine1
post 23 Oct 2008, 13:13
Post #4

Nothing Beats Cubic Inches !!!

From: Drumul Taberei Customs

parerea mea ar fi sa scapi de pasari smile.gif))))))))) sau sa schimbi locul de parcare......

cu prelata pe masina poate trece vreun "roman' si iti mai sparge un geam (sunt patit), un picior prin caroserie si sa nu mai vb de mucuri de tigare si etc........

--------------------
. . .
929y

ma urmareste vis-a-vis :))))
+
CriSTI68
post 23 Oct 2008, 22:00
Post #5

Membru Valvos

QUOTE(AAlpine1 @ 23 Oct 2008, 14:13)
parerea mea ar fi sa scapi de pasari smile.gif))))))))) sau sa schimbi locul de parcare......

cu prelata pe masina poate trece vreun "roman' si iti mai sparge un geam (sunt patit), un picior prin caroserie si sa nu mai vb de mucuri de tigare si etc........
*

eu unde parchez nu este nici un stalp, pom, cablu si tot am probleme cu pasarile dry.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
emircea
post 24 Oct 2008, 00:23
Post #6

membru cu Te-FiSI

From: Timisoara

Poate asa trageti cate-un strat de ceara, la carpa, la mana, dupa ce mereti cu masina la spalat...

This post has been edited by emircea: 24 Oct 2008, 00:23

--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
+
viorel 77
post 24 Oct 2008, 07:42
Post #7

Membru

De Logan, 80 de lei. In Cora.

--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
+
TuNiNgVibes
post 25 Oct 2008, 18:43
Post #8

Daca te grabesti,banda din stanga e libera:)

I-a un cort,sau foloseste un material asemanator ca prelata,pentru ca altfel nu cred ca se merita sa investesti banii.Oricum,ia ceva prin care nu trece apa.Sa se poata curata usor.Numai sa fie cumva cat de cat bun,nu la prima tigara aruncata sa ia foc Doamne fereste RO_flag.gif ai grija totusi,traim inca in tricolor smile.gif

--------------------
Dacia 1510 1900
+
juristul2000
post 25 Oct 2008, 18:51
Post #9

"Membru 20 cm record"

From: Oradea

Da intrebarea mea ar fi:Nu se murdareste masina da se murdareste huse.Unde o depozitez si mai apoi cum o spal?

--------------------
logan dacia Laurate 2005 - AR-07-RZV
20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!!
NU, da spaga!!!
+
TuNiNgVibes
post 25 Oct 2008, 19:17
Post #10

Pai de depozitat cand pleci,o faci rola sau o impaturi si o pui in portbagaj.Iar de spalat,o speli cand mergi la o spalatorie sau daca poti sa o speli singur,cu o perie fina,gen de curatat masina de zapada.Cu putina apa,si detergent se curata usor mizeria.De aia am zis sa isi ia ceva impermeabil,pentru ca se curata usor,doar deasupra,si nu stai sa se usuce smile.gif

--------------------
Dacia 1510 1900
+
STORMTROOPER
post 28 Oct 2008, 21:13
Post #11

Dacia berlina proud owner

Am luat de la Cora prelata. Am optat pentru cea ceva mai mare de Renaul 12 S.W. Sta ea un pic cam aiurea pe masina, dar in rest se prezinta bine. Mai am o intrebare totusi: Avind in vedere ca nu este asigurata cu snur, ca prelatele clasice, ci sta pe masina datorita a doua elastice, cum fac sa o asigur si eu sa nu mi-o salte vre-un "bine-voitor".

Din pacate nu am cum sa scap de pasari, chit ca am incercat sa o parchez si prin alte parti. Am acelais loc de parcare de vre-o 20 de ani. Masina a fost proaspat vopsita in primavara, si intentionez sa o mai pastrez o lunga perioada. Nu am cum sa-mi fac rost de garaj, asa ca optiunea cu husa este singura viabila pentru moment.

Cit priveste ceara dupa spalare, am incercat si chestia asta de vre-o 2 ori, dar am vazut ca imi baltea apa pe masina, asa ca am renuntat.

--------------------
DACIA 1310 TX 1987 - 7-B-2414
blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
+
Cipiotul
post 28 Oct 2008, 21:56
Post #12

^RIP^ IS28AUG

From: Iasi

QUOTE(emircea @ 24 Oct 2008, 00:23)
Poate asa trageti cate-un strat de ceara, la carpa, la mana, dupa ce mereti cu masina la spalat...
*

dar as vrea sa vad si eu la ce mai ajuta ceara aia cand pe marginea la toata parcarea sunt numai tei (copaci din aia din care iei floare sa faci ceai) ...
azi o speli .. parchezi .. dupa jumatate de ora e lipicoasa toata. mad.gif

--------------------
Dacia LOGAN 1.4 MPI 2006 - ISxxSEC
ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018)
Opel Astra G-CC (Y20DTH)
Grabeste-te incet sa intarzii la timp !
+
TuNiNgVibes
post 29 Oct 2008, 08:31
Post #13

QUOTE(STORMTROOPER @ 28 Oct 2008, 21:13)
Am luat de la Cora prelata. Am optat pentru cea ceva mai mare de Renaul 12 S.W. Sta ea un pic cam aiurea pe masina, dar in rest se prezinta bine. Mai am o intrebare totusi: Avind in vedere ca nu este asigurata cu snur, ca prelatele clasice, ci sta pe masina datorita a doua elastice, cum fac sa o asigur si eu sa nu mi-o salte vre-un "bine-voitor".

Din pacate nu am cum sa scap de pasari, chit ca am incercat sa o parchez si prin alte parti. Am acelais loc de parcare de vre-o 20 de ani. Masina a fost proaspat vopsita in primavara, si intentionez sa o mai pastrez o lunga perioada. Nu am cum sa-mi fac rost de garaj, asa ca optiunea cu husa este singura viabila pentru moment.

Cit priveste ceara dupa spalare, am incercat si chestia asta de vre-o 2 ori, dar am vazut ca imi baltea apa pe masina, asa ca am renuntat.
*

Poti sa ii faci 2 gauri mici,sa o prinzi de o parte si de alta a masinii pe sub ea cu o franghie sau ceva care sa tina sa nu poata fi luata.Ideea ti-am dat,chestia e sa alegi tu ce vei folosi pt asta smile.gif dar ai grija sa nu faci incat sa iti fie greu cand vrei sa o iei jos.

29 Oct 2008, 08:35:
QUOTE(Cipiotul @ 28 Oct 2008, 21:56)
dar as vrea sa vad si eu la ce mai ajuta ceara aia cand pe marginea la toata parcarea sunt numai tei (copaci din aia din care iei floare sa faci ceai) ...
azi o speli .. parchezi .. dupa jumatate de ora e lipicoasa toata.  mad.gif
*

Aici iti dau dreptate,dar nu e vorba numai de perioada cand se fac teii,ci de tot anul.Pariez ca vrabiutele sunt de vina wub.gif stratul de ceara dun spalatorii,este defapt doar pentru luciu mai mult,solutia aia este diluata cu apa si isi pierde foarte mult din concentratie.stiu eu cum procedam cand lucram la spalatorie laugh.gif daca chiar vrei ceva pentru vopsea,sunt in magazine,dar trebuie apoi limpezita cu apa,ca sa nu ramane frunze,polen,etc lipita pe vopsea.

This post has been edited by TuNiNgVibes: 29 Oct 2008, 08:35

--------------------
Dacia 1510 1900
+
Cipiotul
post 29 Oct 2008, 12:01
Post #14

^RIP^ IS28AUG

From: Iasi

cel putin din teii din parcare de la mine curge acea chestie lipicioasa din primavara si chiar si acum ... deci aproape tot anul ...

--------------------
Dacia LOGAN 1.4 MPI 2006 - ISxxSEC
ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018)
Opel Astra G-CC (Y20DTH)
Grabeste-te incet sa intarzii la timp !
+
TuNiNgVibes
post 1 Nov 2008, 16:46
Post #15

QUOTE(Cipiotul @ 29 Oct 2008, 12:01)
cel putin din teii din parcare de la mine curge acea chestie lipicioasa din primavara si chiar si acum ... deci aproape tot anul ...
*

Nasol,bine ca nu e tei unde parchez eu laugh.gif dar sunt multi care parcheaza in fata blocului,si acolo este unul.Dar lumea nu il lasa saracutzul,ca le culeg oamenii 053.gif Oricum,singura solutie atunci,te feresti de tei smile.gif

--------------------
Dacia 1510 1900
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 23:06
Forum Renault