DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ajutor!sevo directie!, vreau sa schimb caseta de servo cu una mecanica!

silvano
post 3 Dec 2008, 20:15
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: BACAU

salut la toata lumea!!...sunt nou pe forum,am o solenza si am si eu o problema cu ea...e o clima si are servo directie,problema e ca nu sunt primul poprietar si sevo cad virez mai mult pe loc(2 ture de volan,indiferent de directie)face urat tronc,tronc...un zgomot ca de arc sarind...sau de tija pocnind tronc,tornc...si volanul nu revine la loc ramane usor blocat de trebuie sa tin contra..sau sa opresc si sa virez stanga-dreapta pana isi da drumul....nu stiu ce are!!!!!!!!!!POT SA SCAP DE SERVO?SA PUN CASETA NORMALA?Si ASA NU E MARE DIFERENTA ca am avut si o solenza fara servo si stiu...as vrea caseta normala ca nu mai am batai de cap cu lichid,conducte,pompa etc....si nu in ultimul rand e mai ieftina caseta fara sevo...
SE POATE SCHIMBA?CUM?
MULTUMESC!scuzati mi limbajul de mirc.....

--------------------
solenza clima 2004 - BC.58.SYM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marius80_eugen
post 3 Dec 2008, 20:28
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Cauta topicul de probleme la directie sau la piese auto , pt ca s-a mai discutat si am scris cate trebuie sa schimbi . Si eu am fost tentat sa renunt , doar ca , daca renunti trebuie sa schimbi anumite piese si ajungi aproape la acelasi cost cat ai schimba caseta de servo-directie !
Inainte sa mai scrii ceva , CAUTA topicurile ! Eu nu-ti recomand sa mai mergi asa cu masina !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
silvano
post 3 Dec 2008, 22:09
Post #3

Membru autentic

AJUTOR NU AM GASIT TOPIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CAM CAT DE COSTISITOARE....POATE FI?Sa scot caseta servo ,pompa servo...etc....si sa iau o caseta normala mecanica sa o schimb???ce costuri?demontez si pun alta!!!!!!!!!
AJUTOR!!!!!!!!java script:emoticon(':blush:')
smilie!!

--------------------
+
marius80_eugen
post 3 Dec 2008, 23:45
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(silvano @ 3 Dec 2008, 22:09)
AJUTOR NU AM GASIT TOPIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CAM CAT DE COSTISITOARE....POATE FI?Sa scot caseta servo ,pompa servo...etc....si sa iau o caseta normala mecanica sa o schimb???ce costuri?demontez si pun alta!!!!!!!!!
AJUTOR!!!!!!!!java script:emoticon(':blush:')
smilie!!
*

- scoti : rezervorul de lichid , conductele , senzorii , pompa de servodirectie , cureaua de accesorii , caseta de servo-directie ...
- dupa care trebuie sa inlocuiesti bieletele de directie , axul volanului , caseta de servo-directie , cureaua de accesorii , refacuta geometria ...
- ce am spus ca trebuie sa inlocuiesti , inseamna ca NU se potrivesc de la caseta la alta .
- am vrut sa o fac , m-am interesat , am calculat , am renuntat .
- in schimb eu am inlocuit tot lichidul de servodirectie si acum nu mai face figuri caseta si merge ok .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
silvano
post 4 Dec 2008, 09:43
Post #5

Membru autentic

biggrin.gif ok....mersi pentru raspuns!!nu e cine stie ce cheltuiala!dar o sa merg asa pana cedeaza de tot cutia de servo si ma dau pe mecanica ca e mai usor de intretinut...si motorul mai aerisit! Azi imi schimb lichidul de servo...sa vad daca e o diferenta...ca nu l am schimbat niciodata!
laugh.gif se poate sterge topicul!

--------------------
+
mark``
post 4 Dec 2008, 10:41
Post #6

Membru autentic

From: Tg.Mures

Mai frate, cand ai condus tu solenza fara servo? Nu de alta dar daca zici ca se conduce cam la fel ma abtin de comentarii. Eu de cand am masina (confort-fara servo) si cu toate ca m-am acomodat cu ea 100% nu pot sa-mi inchipui cum altii ar prefera sa mearga cu o masina fara servo. Pai am condus o Solenza a unui coleg care avea servo si am ramas MASCA la cat de usor se conduce, pai e difernta de la cer la pamant nu "cam" la fel...

--------------------
Dacia Spring 2023
+
pskint25
post 4 Dec 2008, 13:30
Post #7

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

daca mergia sa s-ar putea sa nu mai ajungi sa vezi cutia mecanica pe masina... doamne fereste...nu degeaba cele mai periculoase (fara de care nu treci ITP) defectiuni la o masina sunt la directie si franare...vezi legislatie....

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
romanvs
post 4 Dec 2008, 17:31
Post #8

membru autentic

From: CRAIOVA

Eu zic sa mergi sa iti stranga caseta de directie in service.O sa mai duca o perioada. Daca nu mai sunt probleme dupa strangere schimba si lichidul de servo.

Foarte important nu mai circula cu masina cu probleme,...iti risti viata ta si pe ceea a celorlalti participanti la trafic.

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
silvano
post 5 Dec 2008, 09:06
Post #9

Membru autentic

smile.gif ms pentru sfaturi...am fost la service ieri si sa uitat nenea mecanicul la servo...si nu a gasit nici o problema....doar lichidul de servo..se pare ca fostul proprietar a completat el lichid de servo dupa ureche...era verde(mai mult negru dupa cum am vazut eu) in loc sa fie rosu,ca cel recomandat de fabricant si nu mai avea aceliasi proprietati....mi a golit instalatia si a pus lichid nou....si merge super...a disparut si zgomotul acela.....se pare ca zgomotul era in conducta de inalta presiune...sa speram ca va merge mult asa....oricum nu prea o solicit cu viraje pe loc..... smile.gif

--------------------
+
silvano
post 6 Dec 2008, 15:50
Post #10

Membru autentic

laugh.gif SE POATE INCHIDE!!!
ROG FRUMOS UN MODERATOR SA STEARGA POSTUL!
MULTUMESC LA TOTI PENTRU SFATURI!!!! smile.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 22:34
Forum Renault