DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

734 Pages « < 421 422 423 424 425 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat

RZV
post 4 Jan 2016, 16:51
Post #12661

Membru autentic

Group: Members
From: Online

Dați-o încolo de libertate de a fuma în spații închise (și publice).

Cum mama zmeilor la alții (a se citi mai civilizați) se poate fără fumat în spații publice (restaurant, bar, club, insert here whatever) 24/24 7 /7 365/365, și la noi nu?

Pe unde prășesc eu, nu e permis fumatul nicăieri, și lumea nu moare, încă iese la birt, iar pentru ăia care sunt dependenți sunt create condiții afară, în fața localului (mese, scaune cu pături, încălzitoare cu gaz în unele locuri). Deci se poate, și nici n-am auzit pe cineva că ar dori altfel. Am discutat subiectul cu fumători vechi (de pe vremea când fumatul era încă permis "indoor"), care, fără excepție, mi-au confirmat că e mult mai bine în condițiile actuale.

This post has been edited by RZV: 4 Jan 2016, 16:53

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gabize
post 4 Jan 2016, 16:52
Post #12662

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Ba prostia e la liber. Și încurajată, din păcate.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
dacis
post 4 Jan 2016, 17:11
Post #12663

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

A fost gabi mai rapid!...

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
tatabobu
post 4 Jan 2016, 17:13
Post #12664

membru

From: Bucuresti

Io inca n-am vazut un antifumator mai inversunat decat cel provenit din fumator.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
MuciX
post 4 Jan 2016, 17:15
Post #12665

sunt un om bun

From: când în când

Adica s-a vazut tiganul imparat? nedumerire.gif

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
gabize
post 4 Jan 2016, 17:19
Post #12666

DECONECTAT

Eu n-am rămas cu tare d-astea.

--------------------
+
tatabobu
post 4 Jan 2016, 17:23
Post #12667

membru

From: Bucuresti

N-as fi zis-o asa. Din cati antifumatori am cunoscut eu, predicatorii cei mai aprigi erau dintre aia care au duhanit cu anii, ba chiar cu zecile de ani. Si de la un moment dat incolo a inceput sa le puta.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
kum
post 4 Jan 2016, 17:33
Post #12668

Banat

Group: Banned
From: Galati

O fi din cauza ca stim ce inseamna fumatul? Ca stim si cum e cu si cum e fara? Cati dintre nefumatori pot sa explice cum e cand te-ai lasat de fumat, senzatia aia de energie si cand nu te mai trezesti dimineata obosit? Sau cand vei ca, dupa un timp, nu mai gafai cand urci scari?
N-ai cum sa stii daca n-ai trecut prin asa ceva. Unul nascut liber nu apreciaza cum se cuvine libertatea.

Repet: io n-am nimic cu fumatorii nene... Poa' sa fumeze 4 pachete pe zi. Dar daca eu am ales sa nu mai fumez, PAI RESPECTA-MI IN PLM DECIZIA! Daca legea iti da voie, nu o sa iti spun nimic (vezi cazu' cu vecinu' meu de la parter). Dar daca legea zice ca n-ai voie sa fumezi in carciumi/spatii inchise, pai te fwt in cutia limbii daca fumezi. Pentru ca pe-acolo exist si eu, care am decis ca nu mai vreau sa inhalez fum. Vrei sa inhalezi fum? Du-te nene afara, unde e voie Si daca ma vezi ca vin dupa tine si iti explic beneficiile renuntarii la fumat, fwte-mi un flit in ochi si-un sut in cwr. Promit ca nu spun nimic.

This post has been edited by kum: 4 Jan 2016, 17:34

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
gabize
post 4 Jan 2016, 17:49
Post #12669

DECONECTAT

QUOTE(kum @ 4 Jan 2016, 17:33)
O fi din cauza ca stim ce inseamna fumatul? Ca stim si cum e cu si cum e fara? Cati dintre nefumatori pot sa explice cum e cand te-ai lasat de fumat, senzatia aia de energie si cand nu te mai trezesti dimineata obosit? Sau cand vei ca, dupa un timp, nu mai gafai cand urci scari?
N-ai cum sa stii daca n-ai trecut prin asa ceva. Unul nascut liber nu apreciaza cum se cuvine libertatea.
*

Mă numesc Gabi. Am 41 de ani și sunt fumător. De 2 ani jumate nu am mai pus pic de tutun în gură...
Să revin serios: io m-am lăsat de fumat pentru mine. Atât. Și ce spui tu acolo, n-am simțit. Poate tre' să mai aștept. Singurele modificări pe care le resimt de când am lăsat tutunul e o digestie leneșă și mirosul mai fin.

--------------------
+
DannyY
post 4 Jan 2016, 18:08
Post #12670

Marele plictisit

QUOTE(tatabobu @ 4 Jan 2016, 17:23)
N-as fi zis-o asa. Din cati antifumatori am cunoscut eu, predicatorii cei mai aprigi erau dintre aia care au duhanit cu anii, ba chiar cu zecile de ani. Si de la un moment dat incolo a inceput sa le puta.
*

Ai dreptate. Ma recunosc in descriere biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
kum
post 4 Jan 2016, 18:08
Post #12671

Banat

Ausma, voi astia care le plangeti de mila la saracii fumatori... hai sa va supun imaginatiei o treaba. Iesiti la crajma, 2-3 familii, sa va simpteti bine. Eventual si copchii, ca, nu-i asa, ce daca fumeaza Vasile si Georgel, e baieti buni. Langa voi, la o masa, se aseaza un grup. Grup care e si el la dixtractie, la simtit bine. Si incep aia sa rada si sa vorbeasca putin cam tare (ca-i crajma, si nu prea se aude)... Si sa spuna si bancuri si iar sa rada. Si sa povesteasca si ceva amintiri erotice (ceva limbi, ceva mwi), nimic ilegal, desigur. Da' tare, sa auda toata lumea de la masa lor (si de la a voastra, desigur, dar asta e).
Cum v-ati simti? Ati avea tupeul sa le spuneti ceva? Ca doar nu-i la biblioteca/la birou... e la crajma, unde toata lumea se simte bine. Si ei asta fac: mananca, beau si se simt bine In felul lor. Nu va convine? Platiti si plecati acasa, ce plm... Ce daca v-ati propus o seara placuta in grup? Asta e. E si aia uameni.

--------------------
+
MuciX
post 4 Jan 2016, 18:12
Post #12672

sunt un om bun

From: când în când

Personal nu m-am aflat niciodata in situatia aia. Bine, eu ist mai tanar, poate n-am apucat încă.

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
gabize
post 4 Jan 2016, 18:19
Post #12673

DECONECTAT

Fiecare-și crește copiii cum crede de cuviință, că România nu-i în Scandinavia. tongue.gif
Adică poți merge cu ei în crâșmă.

Vorbind serios, e clar că indolența ălora nu e scuzabilă și probabil șeful localului ar trebui atenționat. Și el să ia măsuri, nu mujghiul tău. Pentru că, nu-i așa, ai ales un restaurant mai de soi, nu o speluncă, unde ai pretenție ca bunul-simț să fie asigurat și întreținut. Asta dacă nu voiai, pe lângă lecția de limbaj de la vecini, copiii să mai facă și un curs de smardoială.

This post has been edited by gabize: 4 Jan 2016, 18:21

--------------------
+
dacis
post 4 Jan 2016, 18:26
Post #12674

Membru autentic

QUOTE(kum @ 4 Jan 2016, 18:08)
Ausma, voi astia care le plangeti de mila la saracii fumatori... hai sa va supun imaginatiei o treaba. Iesiti la crajma
*

Na, ca inamicu' contraatacheaza: "În cazul în care se va aplica legea care interzice fumatul în spații publice, 33 de senatori și deputați amenință ca vor iniția și ei un proiect prin care să se interzică băutura.".

Asa ca de-acuma la crasmele romanesti se va bea cel mult limonada. Cu conditia sa fie facuta din fructe proaspete, nefermentate.

--------------------
dacis
+
DannyY
post 4 Jan 2016, 18:34
Post #12675

Marele plictisit

Liomond sau Taimsniuroman?

This post has been edited by DannyY: 4 Jan 2016, 18:35

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
dacis
post 4 Jan 2016, 19:02
Post #12676

Membru autentic

O vaca:: Senatorul Cristiana Anghel spune că, "Interzici fumatul, dar băutura nu o interzici. Crimele se fac la un pahar de băutura, nu la o țigară. Este o lege proastă, e gândită prost, este scrisă prost și este făcută de niște persoane care habar n-au de drepturile cetățeanului. Deci nu pot să înțeleg cum a putut să iasă o asemenea mizerie. Probabil se vor îmbogăți cei care trebuie să dea amenzi"

--------------------
dacis
+
kum
post 4 Jan 2016, 19:24
Post #12677

Banat

QUOTE(gabize @ 4 Jan 2016, 19:19)
Fiecare-și crește copiii cum crede de cuviință, că România nu-i în Scandinavia. tongue.gif
Adică poți merge cu ei în crâșmă.

Vorbind serios, e clar că indolența ălora nu e scuzabilă și probabil șeful localului ar trebui atenționat. Și el să ia măsuri, nu mujghiul tău. Pentru că, nu-i așa, ai ales un restaurant mai de soi, nu o speluncă, unde ai pretenție ca bunul-simț să fie asigurat și întreținut. Asta dacă nu voiai, pe lângă lecția de limbaj de la vecini, copiii să mai facă și un curs de smardoială.
*

Da' de ce cataloghezi atitudinea alora indolenta si pe cea a fumatorilor una normala? Poate eu sunt unul din putinii care nu este deranjat de acea atitudine (am fost si eu tanar, am vorbit si eu tare etc.), asa cum tu esti unul din putinii care nu ai fi deranjat de fumatorii din jurul tau (ai fost fumator si ii intelegi).
Din ce vad eu, ambele sunt atitudini indolente sau niciuna. Iar seful localului va fi anuntat in secunda in care voi simti miros de tigara si el va lua atitudine, nu io. Ca nu e restaurantul meu si nu am nici un drept. Dar el va fi nevoit, ca amenzile nu cred ca vor fi mici.

Sunt uimit cand vad cum se schimba unitatile de masura: aia de fumeaza, lasa-i dom'ne, ca si io am fost fumator. Aia de vorbesc putin mai tare trebuie atentionati si degraba potoliti, ca ne deranjeaza.
Desi ambele chestii deranjeaza: si fumul si zomotul. As zice chiar ca fumul mai mult...

In fine, io asa voi face de cand va intra legea in vigoare: cum simt fumu', cum pun mana pe telefon. Nici macar nu mai obosesc sa-l atentionez pe patron.

This post has been edited by kum: 4 Jan 2016, 19:25

--------------------
+
gabize
post 4 Jan 2016, 19:57
Post #12678

DECONECTAT

QUOTE(kum @ 4 Jan 2016, 18:08)
Si sa povesteasca si ceva amintiri erotice (ceva limbi, ceva mwi), nimic ilegal, desigur. Da' tare, sa auda toata lumea de la masa lor (si de la a voastra, desigur, dar asta e).
*

QUOTE(kum @ 4 Jan 2016, 19:24)
Sunt uimit cand vad cum se schimba unitatile de masura: aia de fumeaza, lasa-i dom'ne, ca si io am fost fumator. Aia de vorbesc putin mai tare trebuie atentionati si degraba potoliti, ca ne deranjeaza.
Desi ambele chestii deranjeaza: si fumul si zomotul. As zice chiar ca fumul mai mult...
*

Am subliniat esențialul, d.p.m.d.v., pe care l-ai omis în a doua parte.
Plus că totul era prezentat din prisma copilului și nu a adultului, modificând radical datele problemei.
Dar, cum spuneam, eu nu comentez legea [(că era de așteptat, e veche-n Europa), spuneam doar că va fi lent aplicată și nu cu rezultate remarcabile], ci voracitatea nefumătorilor (majoritatea pârâți) în privința fumătorilor activi.

This post has been edited by gabize: 4 Jan 2016, 20:03

--------------------
+
kum
post 4 Jan 2016, 21:47
Post #12679

Banat

Si de cand e interzis sa-ti povestesti amintirile erotice intr-o crajma, cu un grup de prieteni? Ca aici iti spun sincer ca m-ai pierdut.

Ma omule, io chiar nu inteleg ce nu intelegi. Tocmai, ca fost fumator (perfect constient de problemele cauzate de fumul de tigara) aleg sa nu ma mai expun la rahatul asta pe cat pot de mult. Si asta inseamna ca tu, daca vrei sa fumezi si legea iti zice ca ai voie doar afara, ori iesi afara ori esti dat afara. Din cauza mea, ca io dau telefon. De cand plm imi spui tu mie pe ce sa fiu inversunat si pe ce nu? Cand oi veni eu la tine in casa si tu vrei sa fumezi, atunci voi avea libertatea sa plec. In nici un caz sa iti spun tie ce sa faci. Dar intr-un loc unde e nevoie de legi (pen'ca altfel nu se poate) sa se interzica fumatu' tu vii si spui ca lasa-i usor dom'le, sa nu ameteasca?
Intreaba-l te rog pe unguru' Radian sau pe pe Danut clujanu' cat de discriminati s-au simtit ei (ca fumatori) in prezenta mea. Ce dracu' ma, tu ai pus pariu cu vreunul din ei ca reusesti sa ma scoti din pepeni?
Libertatea si drepturile lor se termina acolo unde incep ale mele. Iti spune ceva treaba asta? Daca tu esti mai ingaduitor cu ei, eu tre' sa fiu la fel? Uite ca nu pot/nu vreau. Orice spatiu public este reglementat de niste legi/renepeuri. Sanitare, PSI, si ce mai vrei tu.
Ia pune-te in locul unui chelner din ala care lucreaza intr-un astfel de loc: cu ce este obligat omul ala sa inhaleze fumul la toti fumatorii? Ala se duce acolo sa castige un ban. Ori crezi ca au astia 2 echipe: una pentru fumatori si una pentru nefumatori? In timp ce tu stai si te uiti condescendent la ei (lasa-i dom'ne, ca-s si ei oameni, la fel eram si eu), fraieru' ala inghite fum ca sa produca o paine pentru familion. Al nu-i om? Ori crezi ca mere de placere acolo? Crezi ca ia spor de toxicitate? Si ala sta de dimineata pana seara, nu 2-3 ore, ca mesenii.

plm frate, credeam ca sunteti putin mai largi in vederi...

This post has been edited by kum: 4 Jan 2016, 21:48

--------------------
+
gabize
post 4 Jan 2016, 22:11
Post #12680

DECONECTAT

Bine, hai să terminăm că te aprinzi și nu mă risc. tongue.gif
Dă-i încolo de infractori, scuze, fumători!

This post has been edited by gabize: 4 Jan 2016, 22:12

--------------------
+
Markos
post 4 Jan 2016, 22:16
Post #12681

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(ady77 @ 4 Jan 2016, 16:36)
La mine problema apare când vreau să ies cu copiii.
*

Nu știu cum e pe la Bacău/Galați/etc, dar la copitală nu se fumează în malluri, în majoritatea pițeriilor, în fastfuduri șamd. Despre cofetării nici n-are rost să mai pomenesc. Se mai fumează prin cluburi, cârciumi/berării și puține restaurante.

Eu, deși-s fumător, n-am comentat legea asta. Ăsta-i trendul european, ok. Iarna pui giaca și ieși afară 5 min, pentru restul anotimpurilor există terase în aer liber. Nu moare nimeni în chinuri.

M-au amuzat doar ideile de genul (senator UDMR) "nu pot să duc copiii la o prăjitură, că ne intoxică fumul". Da' unde-i duce, nene? huh.gif

Repet, nu știu cum e prin provincie. Dar pentru copitală, chestia e valabilă doar pentru baruri, discoteci și alte bombe. Tinerii frumoși vor putea îngurgita în viitor alcoalele sănătos, clean.

This post has been edited by Markos: 4 Jan 2016, 22:18

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
radian
post 4 Jan 2016, 22:26
Post #12682

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(dacis @ 4 Jan 2016, 19:26)
Na, ca inamicu' contraatacheaza: "În cazul în care se va aplica legea care  interzice fumatul în spații publice, 33 de senatori și deputați amenință ca vor iniția și ei un proiect prin care să se interzică băutura.".

Asa ca de-acuma la crasmele romanesti se va bea cel mult limonada. Cu conditia sa fie facuta din fructe proaspete, nefermentate.
*

Deja mi-a crescut tensiunea. Vrei sa-mi provoci un infarct? Zi-mi ca doar ai incercat sa faci o gluma.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
gabize
post 4 Jan 2016, 22:42
Post #12683

DECONECTAT

QUOTE(Markos @ 4 Jan 2016, 22:16)
nu știu cum e prin provincie.
*

la noi, când ninge, e foarte frumos! rolleyes.gif

--------------------
+
Markos
post 4 Jan 2016, 22:43
Post #12684

fost programator

From: Scursurești Vale

sunt convins.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
gabize
post 4 Jan 2016, 22:59
Post #12685

DECONECTAT

QUOTE(Markos @ 4 Jan 2016, 22:16)
Repet, nu știu cum e prin provincie. Dar pentru copitală, chestia e valabilă doar pentru baruri, discoteci și alte bombe. Tinerii frumoși vor putea îngurgita în viitor alcoalele sănătos, clean.
*

Sunt și restaurante în care nu se fumează. Dar deocamdată au pondere mai mare cele ce acceptă fumatul, majoritatea cu zone delimitate.
Despre baruri și cluburi pentru nefumători n-am auzit să fie pe la noi.
Mol avem decât benzinărie, și nu se (prea) fumează. rolleyes.gif

--------------------
+
yoncv
post 4 Jan 2016, 23:03
Post #12686

Membru ochelarist

From: Craiova

QUOTE(kum @ 4 Jan 2016, 21:47)
Ia pune-te in locul unui chelner din ala care lucreaza intr-un astfel de loc: cu ce este obligat omul ala sa inhaleze fumul la toti fumatorii? Ala se duce acolo sa castige un ban. Ori crezi ca au astia 2 echipe: una pentru fumatori si una pentru nefumatori? In timp ce tu stai si te uiti condescendent la ei (lasa-i dom'ne, ca-s si ei oameni, la fel eram si eu), fraieru' ala inghite fum ca sa produca o paine pentru familion. Al nu-i om? Ori crezi ca mere de placere acolo? Crezi ca ia spor de toxicitate? Si ala sta de dimineata pana seara, nu 2-3 ore, ca mesenii.
*

Aici pot chiar sa-ti dau un caz concret. O ruda a mea a lucrat vreo 6-7 ani ca barman intr-un local unde se fuma la greu. Om care n-a pus in viata lui tigara in gura, a murit la 48 de ani de cancer la plamani.
Deci clar, si eu sunt impotriva fumatului in spatii publice inchise.

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
radian
post 4 Jan 2016, 23:07
Post #12687

Probabil o sa oblige patronii de carciumi sa monteze detectoare antifum. Asta e. Vom respecta legea ca n-avem incotro. In fond e mai bine si pentru fumatori sa stea intr-un mediu neviciat de fumul de tigara.

--------------------
+
kum
post 4 Jan 2016, 23:54
Post #12688

Banat

QUOTE(Markos @ 4 Jan 2016, 23:16)
Nu știu cum e pe la Bacău/Galați/etc, dar la copitală nu se fumează în malluri, în majoritatea pițeriilor, în fastfuduri șamd. Despre cofetării nici n-are rost să mai pomenesc. Se mai fumează prin cluburi, cârciumi/berării și puține restaurante.

Eu, deși-s fumător, n-am comentat legea asta. Ăsta-i trendul european, ok. Iarna pui giaca și ieși afară 5 min, pentru restul anotimpurilor există terase în aer liber. Nu moare nimeni în chinuri.

M-au amuzat doar ideile de genul (senator UDMR) "nu pot să duc copiii la o prăjitură, că ne intoxică fumul". Da' unde-i duce, nene?  huh.gif

*

Pizzeria Sabatini. Acolo mai merg si mananc cand mai vin la copitala (amicul la care stau locuieste in zona). Sunt satul de cat fum inghit. Ultima oara era o mamica cu fetita la masa. Fetita colora pe un caiet si ma-sa era pe telefon si cu tigarea-n mana. Daca n-a fumat aia 5 tigari cat am mancat eu o pizza si-am ras un pecsi.

--------------------
+
Han Solo
post 4 Jan 2016, 23:57
Post #12689

Potiphar Breen

From: Arstotzka

colora intre linii sau le depasea? conteaza... sleep.gif

--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
+
radian
post 5 Jan 2016, 00:06
Post #12690

QUOTE(kum @ 5 Jan 2016, 00:54)
...Fetita colora pe un caiet si ma-sa era pe telefon si cu tigarea-n mana ...
*

Parinti inconstienti gasesti peste tot. Asta nu justifica legea antifumat. Poti sa interzici fumatul si pe o raza de 1 km in jurul pizzeriei, tampita aia cu siguranta va fuma in masina cu copilul sau in camera fetitei in timp ce-i citeste povestea de seara.

--------------------
+
734 Pages « < 421 422 423 424 425 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
1 Members: YRX

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 17:25
Forum Renault