Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
bygy007 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
Attached thumbnail(s) IMG_20160212_095748.jpg ( Size: 374.91k ) Number of downloads: 479 IMG_20160212_095836.jpg ( Size: 312.31k ) Number of downloads: 478 |
||
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|||
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
SH ca nou.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
S-a umblat o lae. Nu toate lipiturile se pot face automat si chinezul nu sta sa faca arta cand trebuie sa faca sute de bucati la o tura. Ar trebui refacute lipiturile (eu le-as reface pe toate) ca mizeria asta de fludor fara plumb tine doua zile cu aia de ieri.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Și lucrează cu temperaturi care phut rapid pcburile, care sunt și ele de căcat...
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(kum @ 12 Feb 2016, 22:17) Cre'ca e timpu' sa facem o situatie cu meseriile fiecaruia... AR-18-MOS: tablagiu DragosP: popa .... mai ziceti si voi ce mai stiti... Cre'ca e timpu' sa facem o situatie cu meseriile fiecaruia... AR-18-MOS: tablagiu DragosP: popa ady77: socotitor moldovean Dacis: conSULtAnt Bion: maistru fierar betonist Tonica: american Garett: ROMAN Kum: spaima motanilor .... mai ziceti si voi ce mai stiti... This post has been edited by radian: 13 Feb 2016, 05:34 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.230 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Radian: bibliotecar
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Are cineva idee unde găsesc balustrade din aluminiu eloxat?
Exclus Alconi care-s tepari și în afară de Profilux care au un singur model ... |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Cu iertare io sunt maistru ginitor
ady= bibliotecar spirtual Tony`= tony`s ![]() Liviu =patriotu diasporic Markos= matriarhul corbex= colonelu` gariet=unguru BIGY= Cârtițoiul Jimmy Ake=Eliot Ness ![]() George link=picatura chinezeasca cdadan=speedy Moderatorii=666 This post has been edited by bion: 13 Feb 2016, 13:11 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Există o firmă anal co? Pe bune??
![]() |
--------------------
White Star
Titanic
|
bion |
![]()
|
da ce nu exista si rector si pro rector si pro curor?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Han Solo |
![]()
|
Mah, aia se confrunta cu niște alegeri pe care romanii le-au făcut în numele lor acum 2000 de ani. Căcat se întâmplă
![]() Da' să ai ocazia să-ți alegi numele la registrul comerțului... "Ceva cu al, ca ne ocupam cu aluminiu. Și co, să arătăm ca suntem o companie serioasă.... Gata, știu, anal co, ca pe mine mă cheamă andrian... " Știi cel mai optimist cuvânt din medicină, nu? Da' cel mai pesimist? ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(zax @ 13 Feb 2016, 13:34) Ăstia nu se baga direct sa vândă 2mp de balustrada, probabil discuta de la 2kmp in sus. O sa-i intreb daca au distribuitori dispusi sa vândă cantităti mici. Pe net am gasit diverse variante, dar vadute de firme de buzunar, nimic de incredere. Si toti cer banii ca la curve. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.192 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Despre niste casti, pe cel.ro, cineva scrie asa:
" După ce le folosești pentru prima oară, în prima zi, imediat după ce le-ai cumpărat, calitatea redării sunetului nu e bună. Dar după câteva săptămâni de utilizare, calitatea redării revine la normal. Eu nu am știut că la început calitatea redării nu e cea normală, și inițial am crezut că au calitate slabă în comparație cu alte căști care le-am avut, dar mai târziu am aflat de la alte persoane că căștile necesită un fel de 'rodaj', în sensul cum necesită un motor nou al unui automobil. Și după câteva săptămâni de la prima zi de utilizare, am realizat că calitatea redării revenise la normal și că redarea e mai bună decât la alte căști care le-am avut înainte." Asa o fi? |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Se cheama "break in" (sau, mai pe romaneste, rodaj) si e valabil atat la casti cat si la boxe ... numai ca alea "de firma" vin gata "incalzie"
![]() LE: link. This post has been edited by Liviu: 13 Feb 2016, 22:23 |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.192 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Mersi Liviu, m-am edificat. Sunt oarecum surprins, nu stiam de existenta unei etape de "incalzire" pt asa ceva.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nici eu nu stiam pana acum ceva vreme in urma dar am dat de informatia asta cu totul intamplator, cautand review-uri despre niste Bose-uri. Eu personal nu am simtit nici o diferenta vreodata la castile cumparate de mine (na, amator
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
Poate ca nici ei. Testele din linkul dat de tine ai vazut cum se fac - in conditii standard, cu echipament pe masura. Urechistic e extrem de greu sa verifici stabilitatea pe o frecventa exacta sau diferente dintre L si R, mai ales daca asculti ceva Motorhead sau Prong.
Fenomenul e insa real, e limpede. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Am citit si eu nenumarate articole referitoare la necesitatea rodajului la echipamentele audio: boxe, casti, amplificatoare, playere, etc. Unele mai bine argumentate, altele chiar naive.
Consider totusi ca si daca teoretic s-ar putea gasi argumente care sa sustina cresterea calitatii sunetului dupa perioada de rodaj, in realitate diferentele sunt atat de mici incat fie nu ar putea fi percepute de ureche, fie ar fi mascate de restul lantului audio. Apropo, multi producatori se lauda cu amplificatoare cu distorsiuni de 0.01%, uitand insa sa precizeze ca boxele introduc distorsiuni de ordinul a 5-10%, deci scaderea distorsiunilor in amplificator este mascata de distorsiunile boxelor. Sa zicem ca ar fi de acceptat ca ar sesiza ceva imbunanatiri cineva cu urechea antrenata, cu varsta sub 30-35 de ani (ca dupa aceasta varsta auzul se deterioreaza rapid) si care are un lant audio exceptional, ultra Hi-Fi. Dar daca tu asculti muzica in sufragerie, ai o pocnitoare de amplificator de 500-1000 de euro sau o sursa de semnal ordinara de pe care redai FLAC-uri si vii sa spui ca ai sesizat nu stiu ce dupa rodaj, vorbim in cel mai bun caz de placebo. Mai demult am citit un articol (in Hi-Fi Choice parca) scris de un tip care se ocupa cu analiza calitatii inregistrarilor muzicale, si care sustinea ca el a sesizat ca daca legi boxele cu cablu multifilar se aude mai bine decat daca le legi cu cablu masiv. Posibil. Dar tipul avea o camera special conceputa pentru auditii, ca sursa de semnal avea un pick-up a carui parte mecanica costa vreo 3500 de euro, doza mai costa si ea vreo 2500, avea un preamplificator de doza de vreo 1500, un amplificator stereo de vreo 5000 si niste boxe de 12000. Sa zicem ca la un asa lant audio ai avea sansa sa sesizezi chestii subtile de genul tipului de cablu cu care legi boxele. Dar la ce sisteme audio avem marea noastra majoritate, nu se simte nici o diferenta nici daca legi boxele cu sarma de rufe. This post has been edited by paul_p: 15 Feb 2016, 01:14 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Esti un meserias!
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Ia un sistem audio ordinar, pune vreo 10 metri de multifilar de 0.5 pe o boxa si vreo 10 metri de 2.5 pe cealalta. Nu auzi nici o diferenta?
PS: nu-mi spune ca-s cazuri extreme ca am intalnit (inclusiv cablu telefonic pus pe o incinta). |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(paul_p @ 14 Feb 2016, 15:47) Sa zicem ca ar fi de acceptat ca ar sesiza ceva imbunanatiri cineva cu urechea antrenata, cu varsta sub 30-35 de ani (ca dupa aceasta varsta auzul se deterioreaza rapid) si care are un lant audio exceptional, ultra Hi-Fi. Dar daca tu asculti muzica in sufragerie, ai o pocnitoare de amplificator de 500-1000 de euro sau o sursa de semnal ordinara de pe care redai FLAC-uri si vii sa spui ca ai sesizat nu stiu ce dupa rodaj, vorbim in cel mai bun caz de placebo. Mai demult am citit un articol (in Hi-Fi Choice parca) despre un tip care se ocupa cu analiza calitatii inregistrarilor muzicale, si care sustine ca el a sesizat ca daca legi boxele cu cablu multifilar se aude mai bine decat daca le legi cu cablu masiv. Posibil. Dar tipul avea o camera special conceputa pentru auditii, ca sursa de semnal avea un pick-up a carui parte mecanica costa vreo 3500 de euro, doza mai costa si ea vreo 2500, avea un preamplificator de doza de vreo 1500, un amplificator stereo de vreo 5000 si niste boxe de 12000. Sa zicem ca la un asa lant audio ai avea sansa sa sesizezi chestii subtile de genul tipului de cablu cu care legi boxele. Dar la ce sisteme audio avem marea noastra majoritate, nu se simte nici o diferente nici daca legi boxele cu sarma de rufe. De cand "euro" suna bine? Sumele mari de bani cheltuite nu reprezinta intotdeauna calitate audio. Cu cat pretul e mai mare, cu atat imbunatirea in calitatea sunetului scade. De multe ori cumparatorii ajung sa plateasca sume uriase pe scheme relativ comune. Platesc pentru nume si materialele deosebite de constructie, ornamente de mahon, lemn de trandafir, poleieli cu aur si multa multa gargara. Sa zicem totusi ca unele incinte sunt scumpe pe drept pentru ca e nevoie de foarte multa matematica si atentie pentru a obtine un sunet cat mai bun, pe langa asta sunt si piese de mobilier(as plati si eu sa arate la fel de bine pe cum suna). Poate cel mai mult conteaza spatiul in care asculti muzica. Am auzit din intamplare un amplificator construit in diy care spala pe jos la calitate cu scule de mii de euro. Bine era intr-o cutie neagra cu un led si cateva butoane. Cat despre diferenta dintre cabluri permite-mi sa ![]() Diferenta se simte intre un cablu foarte ieftin si unul relativ scump. Aveam si eu la o boxa o mizerie de cablu ce arata ok la exterior(ca grosime). Cand l-am taiat in doua, a crescut volumul, dar tot prost se auzea. Fire putine, subtiri si coclite pe deasupra. Cand am trecut la o sarma decenta diferenta a fost majora. Mai vad pe diverse site-uri care fac reclama cablurilor. Unele suna inchis, altele deschis, altele fac nu stiu ce cu soundstage-ul, altele mai aduc vre-o 3 violonisti in orchestra. Daca intr-adevar se intampla asta cablurile au ceva probleme, treaba lor e sa fie cat mai transparente. Pentru modificari de sunet se folosesc egalizatoare. Am mai vazut la unii la vanzare cablu de retea de 500 de euro pentru amplificator. Care cica reduce parazitii si brumul de retea. Bai ma lasi? Face sarma aia ce face un echipament care costa tot cam atat? In audio hi-fi de multe ori se merge pe chestia ca daca nu auzi diferenta esti prost/surd/neinitiat si MULTI pretind(sau li se pare) ca aud diverse doar sa nu fie expulzati din cercul "audiofil" |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Stati linistiti, ca nu e numai la audio treaba sta cu marketingu'... evalabila la multe alte domenii.
![]() La treaba cu audio e cam asa: sub un anume prag nu ai cum sa obtii ceva calitate. Trebuie niste bani pentru asta, e clar... Dincolo de asta, 90% in plus la bani inseamna 5% in plus la calitatea sunetului. Ce vreau sa spun e ca daca iti alcatuiesti un set-up decent (maxim 1500 de euro toate celea) plus sa ai ceva cunostinte de baza despre cum ar trebui sa le pozitionezi in camera, eventual 2-3 chestii pe care sa le faci in acea camera, obtii calitate buna la sunet. Si cand spun buna, chiar e. Daca schimbi sculele cu unele care costa vreo 10000 de euro, obtii o crestere de de 5% in calitatea sunetului pe care o poti percepe tu, ca om, cu urechile din dotare. Acum fiecare decide daca se justifica banii in plus sau nu. This post has been edited by kum: 14 Feb 2016, 19:30 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Han Solo |
![]()
|
Decât 3500 pe o doză, mai bine direct un cititor laser de viniluri, zic și eu.
În rest, nu mă pricep, da' știu sigur ca în fiecare minut se naște un prost, trebuie doar găsit. |
--------------------
White Star
Titanic
|
Liviu |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 05:53 |