Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
Liviu |
![]()
|
||
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Asta inseamna ca te joci cu organu', eu n-as risca.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(tribunul @ 16 Feb 2016, 12:50) Am primit-o, are 2 de 2.1A si 2 de 1A Cum pot sa masor cat curent poate scoate? Gasesc vrun aparat de masura cu care sa ma leg intre consumator (tableta, telefon, gps etc) si dracovenia asta? Sa aibe mufe USB. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu prea ai cum să măsori ușor decât curentul absorbit pe partea de intrare. Pui consumatori pe rând, măsori și faci adunări și scăderi. Și ții cont că o drăcovenie d'aia are un randament de 75..85%. Restul, că tot îi place lu' Liviu, e Q.
![]() În altă ordine de idei, pune consumatorii pe care-i vrei și vezi dacă "duce". Conform cu producătorul are protecție la "over voltage, over current & short circuit" deci n-ar trebui să se întâmple vreun fâs. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
![]() |
--------------------
.
.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Ok, dar cu ce sa masor? n-am aparatul de masura. De aparatul de masura intrebam, sa-mi recomandati asa ceva. probat.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Te complici, părerea mea.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Se poate verifica si iesirea de 5V cu componente disponibile prin orice gospodarie.
E nevoie de o mufa usb cu acces la fire. Contactele din capete sunt + si -, iar cele 2 din mijloc sunt pentru date. Cu un multimetru se identifica fiecare fir sa corespunda unui capat si ai aflat pe care fire trebuie sa masori curentul. Se ia un bec auto de faza lunga 60W si se foloseste pentru simularea unei incarcari mari. In lipsa multimetrului se calculeaza rezistenta filamentului prin P=U*I si rezulta ca I=60/12 = 5. Deci la o tensiune de 12V, prin acel bec vor trece 5A. De aici folosim formula puterii P=R*I^2 ca sa aflam rezistenta. R=P/I^2=60/25 rezulta R=2.4 ohmi Alimentand acel filament la 5V putem afla ce curent maxim va trece prin el folosind legea lui ohm si anume I=U/R de unde rezulta I=5/2.4 rezulta I=2.08A Deci cu un singur bec de faza lunga, putem "trage" un curent de 2A din 5V. Daca punem 2 becuri in paralel, acel curent se dubleaza, daca inseriem 2 becuri, curentul se injumatateste. Se inseriaza becul cu un ampermetru si se leaga la firele mufei USB apoi se introduce in diverse porturi si se citeste curentul. Daca porturile de 1A opresc alimentarea din cauza detectiei de suprasarcina (desi ma indoiesc), se inseriaza 2 becuri si se citeste din nou curentul pe ampermetru. Edit: Daca tot cumperi aparat de masura, ia un multimetru cu care poti masura mai multe chestii, gen http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_084...digital_dt9205a This post has been edited by psychoo: 18 Feb 2016, 11:08 |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
DragosP |
![]()
|
Greșit.
Becul va avea rezistența aia cu filamentul roșu. La 5V ciuciu rezistența aia -> curentul ăla. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 614 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
vopsește filamentul în prealabil.
![]() |
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
Liviu |
![]()
|
Daca tii neaparat sa masori cu sarcina reala calculata, trebuie sa faci un drum la un magazin de componente electronice si sa cumperi ori niste rezistori de putere gata calibrati ori niste sarma de m̶i̶e̶l̶i̶n̶a̶ nichelina, parca asa ii spunea (se mai fabrica/comercializeaza asa ceva?), si sa iti faci tu rezistorii de ce valoare vrei.
This post has been edited by Liviu: 18 Feb 2016, 11:48 |
--------------------
.
.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Cumperi un cablu USB.
Tai cablul USB, rezulta vreo 4 fire. Reconectezi firele alb-verde-negru. Pe firul rosu inseriezi un ampermetru. Bagi mufele cablului unde trebuie. Privesti cadranul ampermetrului. Ai aflat ce te interesa, dar degeaba, ca probabil nu mai poti returna chinezaria ![]() 18 Feb 2016, 11:45: Liviu, cred ca sarmei aleia ii zice nichelina. Mielina se gaseste pe la neuroni. This post has been edited by DannyY: 18 Feb 2016, 11:45 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 18 Feb 2016, 10:41) Eh, varsta ... ceva nu era bine (de aia am si pus indoiala de dupa). Chiar nu imi venea cuvantul in cap si m-am riscat un pic caci de neuroni/axoni stiam si eu (plus ca nu ma duc repede pe net sa caut, defect, asta e) ![]() Multumesc, am editat ![]() |
--------------------
.
.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Apa' daca tot se gasesc pe aici electronisti care mai si stiu ce vorbesc, as avea si eu o curiozitate.
Stiti vreo schema de alimentator pe usb de macar 2a, ca as vrea s-o integrez in consola la dacie si sa las in pace bricheta? Dar ceva cu deparazitare mai serioasa decat normalul, ca ma indoiesc ca s-au gandit anjinerii din anii '60 ca o sa vrea lumea sa-si incarce telefoanele in mers. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eu as astepta raspunsul lui Dracis. Pare ca se pricepe...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Liviu |
![]()
|
Cu sarma de nichelina, se pare ca inca se gaseste de cumparat: http://olx.ro/oferte/q-sarma-de-nichelina/
Cu adaptorul USB, te complici ca sa iti construiesti unul. Mai bine cumperi unul si il bagi in bord. Cu parazitii rezolvi usor. Parazitii introdusi chiar de adaptor ii filtrezi cu un condensator mare pus pe iesire (4700uF ar fi suficient ![]() |
--------------------
.
.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
QUOTE(Liviu @ 18 Feb 2016, 11:58) Parazitii introdusi de alternator, care te afecteaza doar daca bagi cablul audio din telefon direct in sistemul audio (si doar in anumite configuratii) ii elimini cu un un separator galvanic: Cu un separator galvanic poti elimina doar buclele de masa, nu si parazitii produsi de alternator. Pe acestia ii poti reduce cu niste condensatoare de decuplare montate cat mai aproape de alternator, atat pe iesire cat si pe excitatie. |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
A încercat cineva difuzoare de genul în portiere? Fără alte artificii, gen insonoizare...
MTX au dif-uri competente pe partea de bass și/sau puteri mari, dar nu știu dacă pentru puteri mici își dau sau nu interesul. Merci! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Pai depinde si cu ce "dai" in ele.
![]() Dar MTX, Hertz, Clarion, Coustic sunt bune. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Audiție normală, fără pretenții, de pe mp3-ul original al legumei. Doar că chinezeștile ce-au înlocuit cartoanele de fabrică încep să dea semne de oboseală la volum mai măricel. Probabil deformări datorate căldurii și lipsei de calitate.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DannyY |
![]()
|
Sunt prea bune, cica redau si 22 KHz.
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Parerea mea e ca pretul e bun pentru ele, deci nu ai ce pierde. E clar ca sunt peste chinezisme no-name.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Redau sigur si 50 Hz daca le bagi in priza
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
gabize |
![]()
|
Ok, le iau. Apoi le testez după metoda emsi.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DannyY |
![]()
|
Nu uita sa legi impamantarea.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
gabize, sa nu uiti sa bei o dusca, de apa plata, inainte.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 20:47 |