Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Tractorul pot sa il intretin si fara gepeleu, am bani de bumboane.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(l@u @ 1 Mar 2016, 15:19) Io dupa calculele mele economisesc trecand la digi cam 10% din factura, suma nu e mare raportata la valoarea facturii dar de ce sa nu economisesc?Zilele astea ma duc si schimb furnizorul de energie.La munca l-am schimbat de peste 2 ani(cred)si facturile sunt mult mai mici, dar acolo e alta treaba, economia este de cateva mii de lei lunar. Cum ai facut calculele? Din cate stiu, pretul final al energiei (cel de pe factura) e format din vreo 5 componente. Vad ca pretul de lista de de 165 lei/MWh si il poti reduce cu 10% daca ai si net/TV de la ei. Dar celelalte componente de unde le-ai luat? |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Pai tocmai, il poti intretine, dar daca poti economisi, de ce nu?
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 1 Mar 2016, 15:38) Cum ai facut calculele? Din cate stiu, pretul final al energiei (cel de pe factura) e format din vreo 5 componente. Vad ca pretul de lista de de 165 lei/MWh si il poti reduce cu 10% daca ai si net/TV de la ei. Dar celelalte componente de unde le-ai luat? Am de la ei 2 abonamente de telefonie mobila, cablu tv si net.Factura mea se invarte in jurul a 100 lei, daca socotim pretul pe kw fara acaraturi plus reducerea de la ei se aduna cam 10% QUOTE(MuciX @ 1 Mar 2016, 15:38) Te rog eu frumos, nu imi bate apropouri ca nu are rost.Daca tot m-am abtinut de la dezbateri nu vreau sa comentez acum.Multumesc! ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(MuciX @ 1 Mar 2016, 14:54) Mi se pare stupid, nu am televizor acasa, nu am radio, etc. Nu sunt in niciun fel expus continutului lor, deci ce platesc? Nu-i chiar asa. Ideea de baza e ca se mentine in functiune un sistem de transmisiune de informatii in cazuri de urgenta. Aia nu include doar tvr si radio actualitati, ci tot sistemul de transmisiuni, antene & stuff distribuite prin tara. Crezi ca dupa un cutremur de genul aluia din '77, rds-ul (sau ori care companie de transmisie pe cablu ) o sa continue sa functioneze fara probleme? Si inainte de a zice ca de ce sa platim noi, gandeste-te ca practic TOT ce-i infrastructura, platim noi. Si daca plateste angajatorul, tot bazat pe plusvaloarea muncii tale plateste. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(l@u @ 1 Mar 2016, 15:43) Am de la ei 2 abonamente de telefonie mobila, cablu tv si net.Factura mea se invarte in jurul a 100 lei, daca socotim pretul pe kw fara acaraturi plus reducerea de la ei se aduna cam 10% Te rog eu frumos, nu imi bate apropouri ca nu are rost.Daca tot m-am abtinut de la dezbateri nu vreau sa comentez acum.Multumesc! ![]() A, OK. Vezi ca reducerea e doar in primul an. Dar chiar si asa e bine. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
l@u |
![]()
|
Nu conteaza, apare altcineva pe piata cu preturi mai bune migram.Ma enerveaza sa platesc in locuri diferite, chiar si la acelasi pret cu Electrica as fi migrat la Digi, plus ca daca pleaca cat mai multi de la ei poate le vine mintea la cap si nu mai atitudinea aia de monopol.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu ți-i frică (virgulă) că dacă îți pică curentu' și-i suni te pune cucoana să bagi cablu' direct în laptop? Și dacă n-ai uindăus, ai cam mușcat-o?
Bine, asta după 5 zile de la sesizare. ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
l@u |
![]()
|
Digi este doar furnizor, restul acaretelor raman la Electrica.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Tocmai. Electrica se va ocupa de intretinerea retelei, depanari bla bla si asta se va traduce printr-o taxa suplimentara pe factura fata de ce platesti RDS-ului. Asa ca reducerea aia s-ar putea sa cam dispara. Pe elforum era o discutie despre treaba asta si un nene care face contracte a spus ca diferenta dupa migrare e de MAXIM 10% (sugerand subtil ca de fapt diferenta aia e cam inexistenta din ce am vazut atunci) pentru ca se adauga niste taxe.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
l@u |
![]()
|
Ai vazut tu factura cu taxa minune de care spui? Daca da, baga un print sa se lamureasca si nestiutorii, daca nu, nu mai baga gogomanii.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Nu, dar e la mintea oricarui gogoman ca distribuitorul de energie nu va intretine reteaua moka pentru un alt furnizor.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Pai și acum nu e la fel?
|
--------------------
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da' poate ca pretul INCLUDE si serviciile furnizate de terti, cum ar fi distriubuitorii...
Am impresia ca si la gaze e la fel... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
Sunt reglementate treburile astea. Taxa de distributie o plateste furnizorul direct catre distribuitor si este o taxa stabilita de ANRE. Exact cum exista taxa de transpport pentru inalta tensiune pe care o percepe Transelectrica.
Nu are treaba clientul final cu asa ceva. Chiar daca esti client Electrica, EON, CEZ, primesti serviciul din partea companiei de furnizare din firmele respective nu din partea distribuitorului. |
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(bmwh548 @ 1 Mar 2016, 20:18) Nu, dar e la mintea oricarui gogoman ca distribuitorul de energie nu va intretine reteaua moka pentru un alt furnizor. Sa ii spui lu nenea ala de face contracte sa isi caute alt serviciu, unul la care este competent si se pricepe.Iaca o factura de pe piata libera, unde is taxele spuse de nenea ala? Attached thumbnail(s) Untitled.png ( Size: 46.3k ) Number of downloads: 129 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
tre' să schimbi tonerul că deja listează șters-
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Am platit RCA la solenza din semnatura pe un an la ~250 lei. Clasa B13-B14 nu mai stiu.
Am luat anul trecut un opel corsa 1.2 din 2002 cu 75 cai. Am cerut la tanti sa treaca clasa bonus deoarece sunt acelasi sofer si a refuzat. A zis ca doar daca radiez dacia pot transfera aceasta clasa bonus. Am trecut peste, deoarece eram focusat pe inmatriculare si sa termin cu nebunia actelor. Acum a venit vremea sa fac RCA din nou pentru opel si cea mai ieftina oferta a fost 270 lei pe 6 luni, nici nu mai tin minte asiguratorul dar probabil euroins... Chiar nu exista nici o modalitate sa nu ma las furat 10 ani de nemernicii astia pana ajung la aceeasi clasa bonus? Nu exista o entitate la care sa ma plang decat instantele de judecata? Ce se intampla daca schimb pe urma dacia cu alta masina? Vor vrea sa le radiez pe ambele? |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bmwh548 |
![]()
|
QUOTE(eurocristi @ 1 Mar 2016, 20:31) Sunt reglementate treburile astea. Taxa de distributie o plateste furnizorul direct catre distribuitor si este o taxa stabilita de ANRE. Exact cum exista taxa de transpport pentru inalta tensiune pe care o percepe Transelectrica. Nu are treaba clientul final cu asa ceva. Chiar daca esti client Electrica, EON, CEZ, primesti serviciul din partea companiei de furnizare din firmele respective nu din partea distribuitorului. Nu zic nu da' parca ma indoiesc. Ca asa cum imi comand ceva de la firma X (care e furnizor) si platesc curierul Y (care e distribuitor) cam asa cred ca e si aici. Ca de la o anumita valoare in sus furnizorul plateste el distribuitorul e alta poveste, dar asta cred ca e valabil la consumatorii noncasnici care au consumuri de ordinul megawattilor si isi permit sa negocieze altfel contractele. @l@u: facturi din alea pot sa pun si eu. Daca ma obosesc mai mult de 30 de secunde pot sa scriu si ce tarife vreau in ele. Spune de cine e emisa, ce tarife sunt acolo si ce tarife percepe celalalt furnizor din zona respectiva. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
Daca te indoiesti, cerceteaza!
![]() Crede-ma, asa este, funizorul tau de energie iti face o oferta in care si-a inclus si costul distributiei. Nu uita ca este un domeniu strict reglementat, nu face fiecare cum il taie capul. Apropo de consumatori industriali, de la anumita putere in sus pot lua direct de pe piata si, daca au posibiltatea tehnica, platesc numai catre Transelectrica, taxa de transport, ca distributie nu e cazul. This post has been edited by eurocristi: 1 Mar 2016, 20:57 |
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.191 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
@psychoo - Unde ai facut RCA pe un an cu 250 lei?! Eu am facut la sf. anului trecut pe 6 luni la o companie rusinoasa, careia nu ii dau numele (Carpatica) la 180 lei, urmatoarele fiind la peste 215 lei.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Cu scuzele de rigoare, 217 lei a fost pe 10 februarie pe un an de zile la aceeasi companie rusinoasa (???) Carpatica.
Nu auzisem nimic rau despre ei, doar despre Euroins stiu ca sunt magari. Edit: la emag am facut...daca are relevanta... This post has been edited by psychoo: 1 Mar 2016, 21:00 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Oare pentru ca unul dintre voi e pensionare, deci 50% reducere de pret?
![]() Chiar, tre' sa fac si eu RCA la Mitsa. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
psychoo |
![]()
|
Daca despre mine e vorba, as vrea eu sa fiu pensionar
![]() Doar asa as avea timp sa pun in ordine tot ce trebuie prin gospodarie. Permisul in am din 2002, isoric curat pana in prezent, fara nici un fel de eveniment, trecut de 30 de ani...mi se pare un pret rezonabil (zic eu). Acelasi pret rezonabil il vreau pentru gandacul celalalt de masina. Mi se pare o aberatie sa platesc mai mult decat dublu doar ca e alt fier! |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(psychoo @ 1 Mar 2016, 20:49) Am platit RCA la solenza din semnatura pe un an la ~250 lei. Clasa B13-B14 nu mai stiu. Am luat anul trecut un opel corsa 1.2 din 2002 cu 75 cai. Am cerut la tanti sa treaca clasa bonus deoarece sunt acelasi sofer si a refuzat. A zis ca doar daca radiez dacia pot transfera aceasta clasa bonus. Din păcate, în prezent clasa bonus/malus se aplică separat pe fiecare autovehicul, nu e centralizată pe proprietar (persoana fizică). Asiguratorii explică asta prin faptul că nu pot controla că mașina X va fi condusă numai de către proprietarul Y, proprietar care are istoricul curat. Practic, acum se merge pe varianta istoricului fiecărui hârb în parte, nu al proprietarului. This post has been edited by Markos: 1 Mar 2016, 21:09 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 1 Mar 2016, 20:44) Nu mai am facturi fizice de mult. nici pe PF, nici pe PJ, mai putin la Apa Canal unde idiotii trimit un om pe teren cu facturile si altul cu citirile. QUOTE(bmwh548 @ 1 Mar 2016, 20:50) @l@u: facturi din alea pot sa pun si eu. Daca ma obosesc mai mult de 30 de secunde pot sa scriu si ce tarife vreau in ele. Spune de cine e emisa, ce tarife sunt acolo si ce tarife percepe celalalt furnizor din zona respectiva. Furnizorul actual de la Galati, care a si emis acea factura este din urbe de la tine si crede-ma pe cuvant ca are pretul mult mai mic decat Electrica Gl.Taxele de care baiguia nea' ala se platesc indiferent de furnizor, asa cum a spus un coleg mai sus sunt reglementate de ANRE. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.191 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Oare sa fie putin mai mare in cazul meu ca am pupat usor in fund o doamna
![]() |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
psychoo |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 1 Mar 2016, 21:06) Din păcate, în prezent clasa bonus/malus se aplică separat pe fiecare autovehicul, nu e centralizată pe proprietar (persoana fizică). Asiguratorii explică asta prin faptul că nu pot controla că mașina X va fi condusă numai de către proprietarul Y, proprietar care are istoricul curat. Practic, acum se merge pe varianta istoricului fiecărui hârb în parte, nu al proprietarului. As putea crede asta daca nu ar tine cont deloc de sofer. Atata timp cat jongleaza si de acolo ii banui de manareli. Si urmand aceeasi logica, pot ei garanta ca doar eu conduc dacia? Poate o intrebuintez nevestei. Poate merge pana la magazin sa ia paine, ca doar nu imi tin cheia legata de gat si o trimit cu bicicleta... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 08:17 |