Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
paul_p |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
||
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Unii comercianti lasa sa inteleaga ca suporta ei comisionul, din respect pentru client. Tot asa cum unii dau credite fara dobinda. Sau vind in rate fara dobinda (tot credit e si asta).
This post has been edited by corbex: 2 Mar 2016, 15:05 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Hai sa ne intelegem. Ce inseamna ca suporta comerciantul comisionul? Chestia asta este doar un eufemism. Toate costurile sunt suportate din banii platiti de client, ca doar nu pica bani din alta parte pentru plata comisioanelor.
Chiar daca uneori comerciantul accepta sa-si micsoreze marja ca sa nu creasca pretul produsului, de fapt tot clientul plateste. This post has been edited by paul_p: 2 Mar 2016, 15:15 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
DrV |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 3 November 11 ![]() |
Permiteti-mi sa aduc cateva lamuriri. Comisioanele sunt suportate de comerciant, si sunt de doua tipuri. Fix, pentru o plaja de valori, pana la o limita, de obicei impusa de banca (in functie de cat de "important" e clientul, cred ca se poate negocia, pentru IMM uri, SRL uri mici etc nu te asculta nimeni, e pe sistemul "doriti? bine, nu doriti? mai exista banci), apoi procent din tranzactie. Astfel, pentru unele sume comisionul poate fi mai mare decat incasarea. Si mai departe, nu poti pune comisionul in pret, intrucat nu pot avea doua preturi diferite pentru acelasi produs, in functie de modalitatea de achitare. (aici ma refer in special pentru prestatorii de servicii, care au un tarif si care daca primesc banii prin POS vor ramane cu mai putin decat au solicitat prin lista de tarife). Intr-adevar, exista si lucruri pozitive, in special subiective. Personal, mi se pare ciudat in epoca noastra sa nu ii permit omului sa plateasca prin card, pentru ca este un element care te poate costa clientela.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Confort Singura modalitate de a face fata pretentiilor exagerate, este sa le indeplinesti. Dr. Rusu M.
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru buticuri, manevrarea cash-ului nu costa aproape nimic ca il cara in buzunar sau il tin in sertar, dar isi asuma riscurile de rigoare.
Pentru magazinele mari, acum e mai scumpa manevrarea de numerar decat cei 1% comision la POS. Costa masina blindata, asigurarea, depunerea la banca...Nu mai stiu preturile de acum, dar pe la inceputurile cardurilor in ro, cand comisionul se invartea pe la 4%, comerciantii spuneau ca ii costa cam la fel si cu blindata. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Niste intrebari pentru Ady, supercontabilul. (Nu e nici o ironie aici!).
Am intrebat deocamdata un contabil (cu conexiuni unde trebe, insa stiut ca este super-mega-rigid) daca pot deconta pe un PFA combustibilul si asigurarile, in procent de 50%, doar cu bonurile si chitantele respective, fara nici un alt act justificativ, gen foaie de parcurs. (In CF scrie ca asta e necesara pentru decontarea 100%.) Plus un pantalon, un sacou, ceva camasi, cravate, geanta etc. Chestii de genul. Mi-a zis ca pentru benzina pot, dar doar cu foaie de parcurs, asigurarea nu, haine si restul, nu. Asa o fi? ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
ce?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Dacis cere consultanta? Vine Apocalipsa!
Dragose, scrie repede niște binecuvântări pentru userii pravoslavnici! |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
"Pa vremea mea" puteai deconta anual 2 costume si un palton.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Markos |
![]()
|
Caconsultant?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Mdap.
L.E.: Acu', sincer sa fiu, n-am decontat niciodata, am luat de bun ce mi-au zis mai toti colegii. This post has been edited by Marty: 4 Mar 2016, 23:07 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Fraiere!
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Codul fiscal:
ART. 298 - Limitări speciale ale dreptului de deducere (1) Prin excepție de la prevederile art. 297 se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziției intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate și a taxei aferente cheltuielilor legate de vehiculele aflate în proprietatea sau în folosința persoanei impozabile, în cazul în care vehiculele nu sunt utilizate exclusiv în scopul activității economice. Norme: 4) Utilizarea unui vehicul în folosul propriu de către angajații unei persoane impozabile ori pentru a fi pus la dispoziție în vederea utilizării în mod gratuit altor persoane, pentru alte scopuri decât desfășurarea activității sale economice, este denumită în continuare uz personal. Transportul la și de la locul de muncă al angajaților în alte condiții decât cele menționate la alin. (3), este considerat uz personal al vehiculului. Se consideră că un vehicul nu este utilizat exclusiv în scopul activității economice, în sensul art. 298 alin. (1) din Codul fiscal, în situația în care, pe lângă utilizarea în scopul activității economice, vehiculul este utilizat ocazional sau de o manieră continuă și pentru uz personal. Dacă vehiculul este utilizat atât pentru activitatea economică, cât și pentru uz personal, se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziției intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului și a taxei aferente cheltuielilor legate de acesta. Persoana impozabilă care aplică deducerea limitată de 50% nu trebuie să facă dovada utilizării vehiculului în scopul activității economice sau pentru uz personal cu ajutorul foii de parcurs prevăzute la alin. (2). Prin limitarea la 50% a dreptului de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziției intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului de vehicule rutiere motorizate și a taxei aferente cheltuielilor legate de aceste vehicule, se înțelege limitarea deducerii taxei care ar fi deductibilă în condițiile prevăzute la art. 297 și la art. 299 - 301 din Codul fiscal. Legat de haine, daca nu sari calul pot fi considerate deductibile, depinde si de CAEN-ul pfa-ului. |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
Și de magazin. Dacă le iei din talcioc e ok.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
Din talcioc nu ai ce deduce.
<span class='edit'>4 Mar 2016, 23:36:</span> În alta ordine de idei, supercontabilii tai nu ți-ai spus ca nu mai e rentabil PFA-ul? E mai mici taxele dacă ai SRL. This post has been edited by ady77: 4 Mar 2016, 23:37 |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
SH ca nou?
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(ady77 @ 4 Mar 2016, 23:34) În alta ordine de idei, supercontabilii tai nu ți-ai spus ca nu mai e rentabil PFA-ul? E mai mici taxele dacă ai SRL. Este si SRL dar nu merita. Cu 3% impozit, stii si tu ca nu e voie, iar la impozit pe profit, platesc mai multi bani decat pe PFA. Asa ca la anumite contracte, mai complexe si mai lungi, financiar chiar este mai convenabil pe PFA. Ca io cand e vorba de chestii mai complexe, fac doo contracte cu clientul: unul pentru analiza / diagnoza si raport, care-i pe drepturi de autor, iar al doilea pe prestari servicii, pe care trec cam toate cheltuielile. Pe DA ies din start 40% neimpozabili, drept cota forfetara, iar taxe si impozite platesc doar pentru restul de 60%. La contractele de presatari servicii am cheltuieli deductibile destul de importante si iarasi e destul de mic (procentual) impozitul. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
După contabilitatea mea baza impozabilă e aceeași pe PFA și pe profit. Iar 16%+5% (impozit dividende) e mai mic decât 16+5.5%(sanatate)+10.5(pensie).
|
--------------------
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Habar n-ai.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Ca sa simplificam oleaca calculele, sa zicem ca impozitele la SRL sunt cam de 20%, iar la PFA cam de 30%.
Pai sa luam un caz mai concret: contract de 20.000 de lei. Cu cheltuieli de 6000. Pe SRL, platesti cam 2800 lei impozite. Pe PFA rupi contractul in doua 12.000 DA + 8.000 Prestari servicii Asta inseamna ca pe DA platesti 30% din (12.000-4800), iar pe partea de prestari servicii 30% din (8000-6000). Adica 30% din (6400+2000). Adica vreo 2500 de lei. Ia zi, dom contabil, am gresit cu ceva? ![]() This post has been edited by dacis: 5 Mar 2016, 07:55 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
Da, daca-l rupi pe PFA drepturi de autor, diferența pe SRL te doare mana?
|
--------------------
|
gabize |
![]()
|
Vorbiț' bre frumos!
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
Eu ți-am zis ca e mai ieftin, tu ma contraziceai, ți-am demonstrat contrariul.
Oricum și cum procedezi acum e o forțare a legii. |
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 02:50 |