Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.181 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(DragosP @ 23 Mar 2016, 08:21) Multifilar pentru ușurința cu care se lucrează, pe de o parte. Pe de altă parte pentru că nu e o instalație fixă și cablul multifilar e muuult mai rezistent mecanic decât cel monofilar. Cu toate că, eu acasă mi-am făcut instalația cu multifilar. ![]() banuiesc ca le-ai cositorit la imbinari nu doar rasucit 23 Mar 2016, 15:23: QUOTE(zax @ 23 Mar 2016, 12:59) ![]() Sigur! ia hai sa n-o mai binganim. Daca sunteti amabili, bagati pdf-ul asta in e-cartile vostre si impartasiti-mi concluzia. hai merci. aha e treaba cu , cutremurul.... ![]() This post has been edited by bygy007: 23 Mar 2016, 15:23 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
ma da' curios mai esti...
![]() |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.181 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
scoate porcariile alea de cleme de le-ai pus si cositoreste-le iei dala de lipeste tevi de cupru ca e mai tare decit cositorul iei unu dasta ,watermark.php.jpg ( Size: 12.93k )
Number of downloads: 263
si il folosesti fara virf , cu facara , merge la fix , plus ca e bun de aprins si focu |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Si peste cativa ani te trezesti ca ramai cu firul in mana fix la marginea izolatiei unde ramane pasta decapanta si cuprul oxideaza. Ce spune normativul cu privire la cositorire?
La multifilar se sertizeaza capetele si se monteaza in cleme. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Tu te contrazici cu un meserias?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
E plin de meseriasi pe toate gardurile.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Unde-i Dacis cind ai nevoie........
![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ma, ce sa zic? Fo 20+ ani de meserie am... Instalații industriale care funcționează de mai bine de 15 ani, la fel...
Nu s-a plâns nimeni de Weidmuller sau Phoenix Contact pana acum... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bmwh548 |
![]()
|
Am insistat cu sertizarea pentru ca la noi se folosesc intens mizeriile alea de cleme la care surubul "calca" direct pe capatul conductorului. Daca nu se sertizeaza, la o strangere viguroasa incep sa se rupa litzele si ramai cu jumatate din sectiunea lui sub surub si cealalta "in aer". Exista evident si cleme de calitate, dar costa corespunzator.
Daca retin corect normativul nu obliga la sertizarea conductoarelor din cupru, cred ca doar la combinatiile cupru-aluminiu e prevazuta. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
In afara standadelor si normativelor care impun asa ceva,mai este si partea practica in cazul folosirii clemelor,atunci cind ai nevoie sa izolezi si sa verifici cite un circuit pe tronsoane.
Daca le-ai avea pe toate cositorite...... ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
La mine cositorirea nu s-a facut cu brener ci s-au scufundat legăturile într-un vas cu aliaj de lipit topit. Firește, firele au fost bine răsucite între ele.
Cum am urât întotdeauna să se vadă capacele dozelor de trecere, acestea au fost îngropate sub stratul de glet. Știu fiecare unde e, de-o fi cumva nevoie, dar șansele să trebuiască acces la ele sunt neglijabile. Zic. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
Cupru-aluminiu e moartea pasiunii.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Decât cupru. De Iproeb, nu aliaje turcești.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Ma refeream la conexiuni cu-al.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Eheheeee celebra electrocoroziune....
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(M.C. @ 23 Mar 2016, 09:43) Nu știu la alții cum e, dar la mine zice ca 4 mm poate fără rezerve 7-8 kw pe 20-30 de metri. Mă îndoiesc ca are traseu mai lung de la panou. De 7 kw e branșamentul standard pentru uz casnic, așa ca da-o-n mazăre, cablurile de 6 mm nu-s pentru aplicații casnice banale. Eu am tras 4 mm doar pentru plită cu inducție, cuptorul merge fără jenă pe doi jumate. Țiu minte ca întrasem dintr-o scurtă discuție cu băieții de pe sp, care pentru o bojdeucă similară cu a mea recomandau 25-30 de siguranțe în panou. ![]() Nu ajuți omul dacă-l pui să bâtă cuie cu nicovala. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
M.C. |
![]()
|
Bine.Cum spui tu.8 Kw pe 4mmp.
![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Idealul ăsta e risipă pentru o casă de locuit. Dar e, așa cum spui, idealul. Pentru a minimiza costurile poți să separi circuitele doar pentru prizele din garaj și consumatorii mari din bucătărie și baie. Zic.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
E bine, să știi.
Mai ales dacă faci instalația de la zero. Mă seacă la ficați să mă duc să rearmez siguranțele pentru că uită nevasta că a pus cozonacii la copt și mă pune să dau cu aspiratorul în timp ce calcă. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Vezi și tu partea bună, măcar ai scăpat de călcat.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Încă din armată...
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Io-s mai ciudat. Cămășile mi le calc singur, mereu găsesc greșeli la alții. Ale mele nu le văd.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 16:06 |