Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
yoncv |
![]()
|
||
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
in baie nu pui portprosop?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Poate nu poarta prosop...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Cine?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
portu'
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
|
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.223 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Eu zic sa-ti pui de otel, inclusiv la baie. Daca chiar e prost vopsit si mai apare cate-un punct de rugina (pana acu' n-a fost cazul la mine), se rezolva usor.
Vezi si pe aici. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Cum sa-mi renovez pardoseala din camere?
Am in camere parchet, pus cand s-a construit blocul, acum vreo 60 - 65 de ani. Nu stiu din ce lemn e, dar e OK, nu are interstitii mari, nu joaca, desi planseul dintre etaje e pe grinzi de lemn, si la fiecare pas mai apasat se simt vibratiile in pardoseala. Cand mi-am cumparat apartamentul, acum 20 de ani, un nene mi l-a raschetat, lacuit, etc, cu materialele care se purtau pe atunci. Pana de curand, in ambele camere, cca. 75% din suprafata era acoperita cu covoare, iar din parchet, ceea ce ramanea la vedere era OK. Acum pe motiv de catel am renuntat la covoare, iar peste vreo sase luni, cand, sper ca Oscar sa nu mai faca chestii gretoase in casa, intentionez sa fac oaresce reabilitari prin casa. In ceea ce priveste parchetul, am in vedere doua variante: 1. Avand in vedere ca parchetul actual e "sanatos tun", sa-l raschetez, lacuiesc, etc. Stiu, ar arata superb. 2. Sa pun peste parchet laminat. Nici acesta nu arata rau, dar, la aspectul estetic nu se compara cu lemnul "adevarat". Daca pun parchet laminat, atunci o sa pun in ambele camere + cca. 2/3 din hol. Ca si cheltuiala, in linii mari costurile sunt comparabile pentru ambele variante. Problema e, care solutie rezista mai bine in timp? Nu vreau sa mai pun covoare mari, ci doar niste covorase, gen, langa pat, in dormitor, sub birou, etc. Problema ar fi catelul, de care sper sa ma bucur cel putin vreo 10 - 12 ani de aici incolo, dar care, indiscutabil imi cara regulat mizerii in casa. Ma refer la praful pe care i se lipeste de blanita, plus, cand ploua afara ... Deci parchetul va fi spalat frecvent cu mopul. Deci, ce credti ca rezista mai bine in timp? Un parchet vechi de cel putin 60 de ani, reabilitat sau parchet laminat de trafic intens? P.S. Nu sunt, inca, forate convins, dar nu exclud posibilitatea ca lu' bassetelul sa-i iau si o bassetita, pe motiv ca asta urla ca disperatul daca-l las singur in casa. This post has been edited by radian: 19 Sep 2016, 22:48 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
fara misto, glumesti??
![]() LE: daca nu, parchetul original ![]() This post has been edited by Han Solo: 19 Sep 2016, 23:05 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.696 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Daca parchetul actual e ok, eu l-as reconditiona. Laminatul e o solutie de compromis. Am optat pentru el doar pentru ca am avut buget redus. Ai mei au parchet reconditionat acum 25 de ani, si arata aproape nou, mai putin zonele cu trafic intens, dar si alea pot fi refacute cu o simpla lacuire.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Conduci mercedes și dacie. Compară-le și vei primi răspins la dilema ta.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Un parchet de stejar uscat timp de 60 de ani nu mai gasesti si nu ti l-ai permite nici daca ai fi Bill Gates. De aceea solutia ar fi un linoleum cu desen de parchet de salcim pe el.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mos nebun
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
acu' e adevarat, depinde si cata 'carne' mai are parchetul. daca se preteaza unei reconditionari, luat la rascheta si lacuit bine si tine si la 2 mopuri pe zi
![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
b76bgaarh |
![]()
|
radiane, daca e atat de vechi, nu se umfla nici daca faci piscina, dapai doo mopuri.
raschetat si dat cu lac tine inca 10 ani de utilizare canina. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Parchetul de lemn, ca sa arate cu adevarat bine, nu trebuie sa aibe interstitii.
Eu am indoieli ca parchetul ala arata perfect dupa 60 de ani. Indoieli serioase. Refacerea lui la nivel profesional inseamna de fapt scoaterea si repozitionarea. Daca are si vreo bucata mai roasa (a stat un scaun, o masa, ceva care se misca des - gen scaun de birou cu rotile - sau a fost o zona cu apa care a stricat parchetul, ar fi necesare si reparatii locale, de scandura sau de interstitii - se umplu distantele mai mari cu rumegus cu lac, se inlocuiesc bucatile de scandura etc. La parchetul vechi se poate face si doar raschetare si lacuire, dar asta nu inseamna ca va arata asa cum trebuie sa arate un parchet de lemn. La parchetul de lemn ori faci o treaba adevarata ori faci altceva, ce se cheama carpeala. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
radian |
![]()
|
Carne are destula, cred. Eu, in 20 de ani l-am raschetat o singura data. Inaintea mea a stat un profesor care iesise de foarte multi ani la pensie, cu un caine lup. Banuiesc ca cel putin in ultimii vreo 20 de ani ai profesorului, raschetatul nu a fost o prioritate.
Klaus, am sa-i fac niste poze cand ajung acasa si le postez. Eu zic ca arata foarte bine. This post has been edited by radian: 20 Sep 2016, 09:08 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Placa de parchet din vremea respectiva avea doua degete grosime. Minim. Nu exista semiparchet. Nu se facea din esenta moale. O raschetare ia pina la 1 mm. A fost raschetat odata la montaj si inca o data mai tirziu, cindva, dupa cum zice Radian. A pierdut maximum 2 mm.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
radian |
![]()
|
Am inteles de la vecini ca mosu era jucator inrait de canasta. Aveau grupul lor, se intalneau odata pe saptamana si jucau toata noaptea.
20 Sep 2016, 19:30: Cam asa arata parchetul in prezent. Mentionez ca a fost raschetat / lacuit ultima oara acum 20 de ani si pana acum doua luni acoperit cu covor. In ceea ce priveste varianta de reabilitare a parchetului existent, ar mai fi o problema. Acum vreo 10 ani am schimbat usile interioare. Cele vechi aveau tocul din patru laturi, inclusiv la partea inferioara sub parchet. Ca sa le scot a trebuit sa renunt la parchetul de deasupra (foto 2). La vremea respectiva solutia a fost sa umplu golul cu ciment si sa pun deasupra o bucata de mocheta. Acum, daca vreau sa renunt la covoare mari, trebuie sa rezolv si portiunea din dreptul usilor de acces in camere si cea de la balcon. Problema consta in faptul ca e putin probabil sa mai gasesc parchet la dimensiunile celui existent (450 x 40 mm) si, si mai putin probabil sa se imbine la textura cu cel existent. Daca merg pe varianta a 2-a, cu parchet laminat, atunci pot sa fac uniforma pardosela ambelor camere + portiunea din hol fara gresie. This post has been edited by radian: 20 Sep 2016, 18:30 Attached thumbnail(s) 20160920_190156.jpg ( Size: 1.67mb ) Number of downloads: 141 20160920_190248.jpg ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 147 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Parchetul laminat nu e parchet. E rumegus presat acoperit cu o folie de melamina (colant daca vrei).
Da un feeling oarecum ok-ish, daca e de ala de trafic profesional (11-12 mm grosime), pus cu simt de raspundere pe placi izolante. Desi, oricum ar fi montat, tot suna a "gol" cand ai invitati cu "tocuri" sau ceva talpa mai plasticoasa. Mie unu' mi-a ajuns experienta cu "laminatu' ", si daca as avea de ales, clar as face orice pentru a pastra parchetu' masiv. Inclusiv, sapat cimentul de sub usi si adus la acelasi nivel cu scandura gen podea (daca nu gasesti acelasi tip de parchet). Evident totul finisat si lacuit la marele fix. Din bogata experienta personala, nu as mai face "greseli" (sa ma zgarcesc, sau si mai rau sa nu acord timp destul) cand vine vorba de renovari de lunga durata. P.S. Si daca pui laminat peste, foarte posibil sa ai nevoie sa "scurtezi" usile cu vreo 2 cm (daca am inteles bine configuratia spatiilor de trecere). Alti bani, alta distractie, alte sanse sa iasa prost (sunt patit si cu "scurtat" de usi). This post has been edited by RZV: 20 Sep 2016, 18:56 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
radian |
![]()
|
Cu usile chiar n-ar fi problema. Ochiometric zic ca au suficient spatiu liber la partea inferioara si oricum, sunt din lemn masiv asa ca pendularul rezolva problema intr-un minut.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
RZV |
![]()
|
Oricum ar fi, laminatul se simte "ieftin" fata de un parchet masiv, cand calci pe el. Basca, se mai si lasa, mai si flexeaza, ca ma gandesc ca nu ai parchetul actual la boloboc (partea superioara).
Alegerea iti apartine, sfatul meu e sa pastrezi parchetul. Si pendularulul trebuie sa-l tii foarte bine ca sa scurtezi usile "drept" (asta daca nu le duci la un atelier, ceea ce e de preferat). Mai scapa, mai merge pe langa, se mai ciobeste lemnul, si te trezesti cu cine stie ce la final. Ma indoiesc ca ai acum 2-3 cm (e cam mult dpmdv), ca sa nu fi nevoit sa retusezi si usile. This post has been edited by RZV: 21 Sep 2016, 10:13 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Parchet ii parchet. Astea noi sunt surogate de kkt. Am vazt la cineva amprenta de la tocul cui al unei cucoane
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
Cite kile avea? In viu?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 20 Sep 2016, 11:06) Arata mult mai bine decat ma asteptam. A fost uscat-uscat cand l-a pus, cine l-a pus. Are unele mici spatii, care se pot repara relativ decent.QUOTE(RZV @ 20 Sep 2016, 20:08) Oricum ar fi, laminatul se simte "ieftin" fata de un parchet masiv, cand calci pe el. Basca, se mai si lasa, mai si flexeaza, ca ma gandesc ca nu ai parchetul actual la poloboc (partea superioara). Parchetul laminat nu "se lasa" si nici nu "flexeaza" decat daca substratul "se lasa", "flexeaza" sau are diferente mari de planeitate si folia/placile de sub parchet nu pot prelua aceste diferente. Daca ai o suprafata suficient de plana (cum e un parchet masiv) aceste probleme nu au de ce sa apara. QUOTE(RZV @ 20 Sep 2016, 20:08) Si pendularulul trebuie sa-l tii foarte bine ca sa scurtezi usile "drept" (asta daca nu le duci la un atelier, ceea ce e de preferat). Mai scapa, mai merge pe langa, se mai ciobeste lemnul, si te trezesti cu cine stie ce la final. Ma indoiesc ca ai acum 2-3 cm (e cam mult dpmdv), ca sa nu fi nevoit sa retusezi si usile. Oamenii care fac treburi d-astea le fac cu sina de ghidaj (care poate fi pur si simplu o sipca dreapta pusa ca ghidaj de taiere pe care te lipesti cu pendularul. Taietura iese dreapta-dreapta daca o faci cu pendularul lipit de sipca de ghidaj. Iar pentru a nu ciobi suprafata usii se foloseste o panza cu dinti mici si desi, o banda adeziva de hartie pusa ca sa impidice "splittingul", tai in prealabil cu cutterul pe fata de usa etc. Sunt metode eficiente pentru cei care le cunosc, nu e motiv de fibrilatii. Capture.JPG ( Size: 48.92k ) Number of downloads: 95 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th May 2025 - 01:05 |