Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 15 Apr 2017, 23:53) De gustibus non disputandum. Dar la ce oferta de pret mi-au facut n-as lua de la ei nici daca ar sti parchetul sa dea cu aspiratorul si sa si gateasca... "Buna ziua, Va putem oferii pachet de fag calitatea Premier la pretul de 38 euro + TVA/mp sau calitatea Natur la pretul de 30 euro +TVA/mp iar plinta de fag cu latime de 70mm este 4.8 euro + TVA/ml iar cea cu latime de 50mm este 3.8 euro + TVA/ml. Pretul este fara transport. Cu respect..." |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.471 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
da-mi voie sa
![]() ca io sigur n-am dat atat cand am luat de la ei. Mno, ei sa fie sanatosi. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Nu, nu si iara nu, pe lemn pui copex metalic si cu cauciuc peste
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.695 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Daca firele au la capat o siguranta adecvata, nu apuca sa se incalzeasca intr-atat incat sa dea foc la casa. Eu am pus copex de plastic de 30mm (ca sa pot trage fire si pe viitor fara probleme). Pentru prize am pus fir de 2.5 iar siguranta aferenta este de 20A pentru consumatori mai mari si 16A pentru camerele unde vor fi consumatori marunti. Avand in vedere ca firul de 2.5 suporta curenti de 34A sunt ferm convins ca nu vor fi probleme.
La iluminare fir de 1.5 (25A) cu siguranta de 10A. Daca legaturile sunt ferme si nu exista aluminiu+cupru nici risc de scanteiere nu este. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Dar daca un soricel ajunge la firele dintre rigips si lemn si le papa izolatia? Mai bun metalicul in astfel de situatii
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
De la instalatii facute de taica-meu prin locatii de genul asta (garaje, poduri adica structura din lemn) stiu ca se pune copex metalic. Nu am habar ce scrie in normativ, n-am fost curios sa caut aspectul asta.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu exista soricei de 25 A.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
BN64FLO |
![]()
|
Devin prea crocanti la asa amperaj?
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
pui asa ceva si gata:
https://www.dedeman.ro/ro/disjunctor-difere...34620/p/1000009 si nu se mai fac crocanti...doar ranjesc un pic This post has been edited by sorin1983: 19 Apr 2017, 22:02 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Copexul metalic costa fata de ala de plastic..Insa tot la metalic m-as opri.Este mai sigur.Diferentiala este chiar indicata.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.695 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Diferentiala pune furnizorul de energie in blocul de masura si protectie doar ca se pune de 300mA, ceea ce e cam mult pentru preventia curentarii.
Se poate pune unul la intrare in tabloul din casa, de 32A si 30mA curent de detectie, apoi pentru incaperile cu risc crescut (baie, bucatarie) se monteaza diferentiala la prize. Soricelul daca rontaie are urmatoarele posibilitati: -distruge izolatia si face scurt -> sare siguranta -> no problem -distruge izolatia si se curenteaza -> probleme cu mirosul dupa un timp -intrerupe cablul -> no problem -subtiaza cablul -> posibila problema cu incalzirea local pana la intrerupere Eu am considerat ca e ok de plastic, deoarece riscul patrunderii rozatoarelor a fost eliminat montand plasa metalica (gen cum isi pun tuningaretii la grila radiator) la patrunderea grinzii in casa, apoi tencuit peste, iar peretii de compartimentare sunt facuti din BCA si urca pana in podeaua podului. Singura posibilitate de acces ar fi sa se catere pe perete si sa rontaie tavanul pentru a face o gaura prin care sa intre ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
S-o crezi tu că aia-i singura posibilitate...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
psychoo |
![]()
|
Nu cred in miracole, sunt un pacatos
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.218 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
io la profesionala am invatat ca cablurile generatie noua sint soarec-proof
izolatia are un gust neplacut pentru rozatori |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pe bikini au dat si cu atomica si, cind s-au intors, soarecii erau si mai mari.
This post has been edited by corbex: 20 Apr 2017, 08:47 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Eu vorbeam de imaginația, priceperea și hotărârea rozătoarelor, nu de miracole, de a intra în diverse locuri. Șobolanii, de ex, rod fără nicio greață betonul, o plasă metalică de sub 1mm grosime e o glumă pentru ei.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.525 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Avea cineva pe aici o directiva RAR prin care se specifica posibilitatea dotarii masinii cu anvelope de iarna cu un indice de viteza mai mic decat cel din cartea masinii.
Mai poate sa o posteze? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Intr-un final am terminat cu renovarea apartamentului. Actiune inceputa anul trecut cu balconul, a continuat acum vreo doua luni cu zugravitul si finalizata in urma cu 15 minute cand nea Fane, parchetarul a dat ultimul strat de lac in sufragerie. Pentru montat cca. 2,5 mp parchet, raschetat si lacuit doua camere (35 mp), m-a taxat cu 725 lei. Tarif rezonabil.
In poza, zona marcata cu chenar rosu este cea in care a montat parchetul nou. Si cel vechi si cel nou sunt din lemn de fag si am reusit sa gasesc lamele de dimensiune foarte apropiata. Totusi diferenta de varsta de cca. 40 de ani isi spune cuvantul. Am inteles de la Nea Fane ca si metodele de uscare a lemnului de azi sunt complet diferite fata de cum su usca lemnul acum jumatate de secol. De aici si diferenta de nuanta destul de pronuntata. Acum, intrebarea care m-a framanta... Sa-l las asa cum este sau sa pun o sina de trecere intre cele doua suprafate? Attached thumbnail(s) parchet_sufragerie.jpg ( Size: 56.69k ) Number of downloads: 284 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
pe Oscar l-ai intrebat ?
![]() o vreme o sa cam patineze pe minunatul parchet dar se rezolva ![]() la ce gusturi am eu pare sa mearga si asa |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Daca nu marcai cu rosu nu ne dadeam seama
![]() E ok asa! |
--------------------
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Marcajul e facut pe parchet.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Da-i pace. Da' asa, ca moft: fa "pervaze" la tocurile usilor. Cred ca ar arata mult mai bine avand in vedere usile.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bion |
![]()
|
O rampa?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
corbex |
![]()
|
Mai bine o panta.
This post has been edited by corbex: 4 May 2017, 20:51 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
O crampă.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.696 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Am urmatoarea dilema: intr-o zona cu supratensiuni frecvente in retea, se recomanda descarcatoare de supratensiune montate "dupa contor" sau dispozitive de protectie individuale pentru aparatele ce se doresc protejate? Din ce m-am documentat eu, montarea unui descarcator de supratensiune trebuie facuta dupa niste reguli precise, altfel e total inutil.
Aveti careva montate descarcatoare din astea sau sunt mai mult marketing? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.178 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
din cite stiu eu descarcatoarele sint bune unde apar variatii datorita traznetelor din apropierea cladirilor , casei reteleor de alimentare si nu fluctuatii de tensiune din alte cauze , eu am montat releu de protectie tensiune reglat intre 200si 240V care intrerupe tensiunea in casa , asa ceva
This post has been edited by bygy007: 5 May 2017, 19:00 Attached File(s) ![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
DragosP |
![]()
|
Eu mi-am pus un varistor de 280Vca care se face muci la tensiunea aia și declanșează siguranța automată. Evident, DUPĂ siguranță. La cât costă (câțiva lei) merită cu prisosință investiția într-un pumn de piese...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 18:23 |