Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
gabize |
![]()
|
||
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
||
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Bre, inca putin si termin de amenajat bucataria. Si ca sa nu trebuiasca sa desfac pentru adaugiri, trebuie sa ma hotarasc pe un filtru de apa, ca mi s-a luat de carat peturi din supermarket. Precizez ca am puț si hidrofor iar zona e impanzita de fose septice. Clar apa e otravita, iar o banala cana cu filtru nu-i ce trebuie.
Nu ma pricep deloc la osmozele vietii. Vecinul are Zepter EdelWasser. Vad ca nu-i o avere. Aveti vreo alta propunere? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
La ce adancime e forat putul? Apa din prima panza n-as bea-o nici cu filtre.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Eu am așa ceva: https://www.familyaqua.ro/produs/filtru-de-...blue-3-cartuse/
Un amic are asta: https://www.familyaqua.ro/produs/purificato...ro-daily-water/ Atenție că-ți trebuie ceva presiune, altfel nu trece prin filtru. E de folosit doar pentru băut/mâncare, altfel nu face față la debit. Hai și eventual perntru o mașină de spălat vase. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Habar n-am cat de adanc e forat. Dupa hidrofor am cele 3 filtre clasice, sita, bumbac si carbon. Am mai adaugat eu un dedurizator d-ala de torni un sac de sare in el o data la 6 luni.
Imi trebuie doar pentru baut. This post has been edited by Muttley: 26 Nov 2018, 09:06 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Citeste nitel si aici.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Muttley |
![]()
|
Citit. De exemplu...
http://www.staraqua.ro/purificatoare-apa-o...-lampa-uv-pompa Numar acolo 8 (uopt!!!) consumabile, cu frecventa de inlocuire incepand de la 6 luni. Cu mandrie se declara ca unele-s fabricate in US. As fi preferat sa fie facute-n Chiajna, undeva mai aproape. Si, un fix de-al meu, partea cu "bebeluși". Santajul emotional suprem. Frate, mor pe laitmotivul "bebeluși". Sunt unele ape imbuteliate care pun poze cu "bebeluși" si texte despre "bebeluși". Nici nu ma ating de ele. Marketing cu bebelusi, noua moda. Revenind, crec-as iesi oliac' mai castigat cu ceva de la vreo firma comuna, gen nike, renault. Gasesc mai usor filtrele. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Păi normal că are consumabile. Dar atenție: nu se schimbă la nr de km, pardon, luni, ci la nr de litric filtrați.
La mine, familie numeroasă, 4 oameni, timpul de schimbare ar fi de 3 ani, dar schimb la 2, pentru siguranță. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
Eu îți dădusem un exemplu cu posibilități multiple. Pentru că ceea ce vrei tu să filtrezi, dar mai ales vrei să și bei, mă gândesc că doar prin osmoza inversă poți obține.
Evident că alegi din piață ceea ce reprezintă compromisul ideal. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.468 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
pai pentru inceput fa o analiza a apei, poate constati ca trebuie deznisipata de exemplu inainte de filtrare sau dedurizata. Rezultatul o sa indice ce trebuie sa faci apei sa fie buna.
This post has been edited by einstein1984: 26 Nov 2018, 10:15 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Muttley |
![]()
|
Dpmdv se contureaza un nou criteriu. Montaj magaoaie pe blat, gen Zepter, sau instalatie sub chiuveta si doar mini-robinetul ala sus.
Dedurizarea e facuta deja, am zis mai sus. Microbiologicul ramane. Am baut 3 guri de apa intr-o seara de la chiuveta si aproape c-am vomitat in somn ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
gabize |
![]()
|
Dacă are pânză freatică mai sus, microbacteriologic impură, poate să sape până-n China, se face un mixt de gusturi și substanțe în procesul de extracție.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Coae, se izoleaza straturile la foraj. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Exact, o fantana de adancime facuta corect are izolate bine panzele freatice. Altfel ajung ca izvoarele de 180m adancime facute in Pitesti acum zece ani. Primul an, ziceai ca bei apa plata, dupa a inceput usor usor sa aiba acelasi gust de sulf ca vechile izvoare forate pe la 70m. De ce oare?
Gustul nasol e dat mai degraba saruri sau cine stie ce substante, nu e dat de microbi. Eu m-as uita bine ce instalatie de dedurizare am pus, ca unele sunt industriale si dupa ce trece apa prin ele e buna sa faci un dus, nu sa o bei. Trebuie cum spunea si einstein, analizata, as zice sa duci apa netrecuta prin filtre, direct ce ar iesi din fantana. Una peste alta, o fantana de genu' celei descrisa de bion te-ar costa peste 10.000 de euro, si nu stiu cat e de rentabil sa faci asta. Pana nu ai buletinul de analize in mana, nu stii exact care e faza cu gustul nasol al apei. Posibil sa ramana si trecut prin cinspe filtre, depinde care-i motivul pentru care el este prezent. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
DragosP |
![]()
|
TRĂIEȘTEEEE!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Merced bine ai revenit!
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.468 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
a primit cineva amenda de radar fix din germania cu masina inchiriata? cat dureaza pana vine? Tare am impresia ca a fost blitzul camerei si nu flash din spate.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(marksman @ 25 Nov 2018, 17:20) Casa gata facuta nu as mai cumpara nici eu, mai degraba as face-o de la zero, cu tot stresul. Am avut niste probleme la instalatia electrica (intrerupatoare pe nul si 2,5 mmp intre tablouri in loc de 4 mmp, circuite comune de lumini si prize) si cand am remediat si m-am uitat in doze m-am luat cu mainile de par: izolatie desfacuta prin cioplire cu cutitul, ca si cand ai ascuti un creion, cate 3-4 circuite inghesuite intr-o doza, fire de impamantare folosite pentru faza, si fire de aceeasi culoare folosite pentru faza, nul si impamantare. Unele porcarii am putut sa le remediez, altele nu. Si asta a fost numai la capitolul electrica. Exact despre asta-i vorba..Cu tot stresul pe care-l voi acumula voi face casa eu ,de la 0.. Un PMA te costa de te rupe..Si da,se mai colmateaza chiar si ala si atunci alta distractie cu curatarea lui..Sa vezi cum incepe sa puta ca namolu' de la Techirghiol.. This post has been edited by iulia_boris: 26 Nov 2018, 10:34 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
einstein1984 |
![]()
|
scadere de la 120 la 100 ca venea un tunel, frana de motor nu a fost suficienta. Amenda am inteles ca nu e mare, mai mult costa taxa de la europcar.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
DragosP |
![]()
|
Îți vine la impozitul local, stai fără frică!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 26 Nov 2018, 10:32) Mult succes! In primul rand, cum zicea si gabize, greu sa gasesti oameni care sa o faca cum trebuie. Pentru novici, pare ca ar fi chiar invers, simplu, ca acum toata lumea face de toate. Dar ulterior incepi sa te prinzi care sunt fazele. Eu am vazut oameni patiti in ultimii ani; un amic s-a lasat pe mana unui cunoscut ca ii face casa si i-a tras ala teapa de vreo 6000 de euro doar asa, la un calcul sumar, si a ramas si cu casa neterminata. Altul s-a imprumutat pe 30 de ani sa renoveze o casa din 1959, desi ar fi putut sa o vanda pe bani buni, fiind in zona relativ centrala, in oras, si sa isi ia teren si sa isi construiasca ceva de zero, fara sa se imprumute, sau ma rog chiar si daca era nevoie, sigur nu de o suma atat de mare. Abia, abia a dus la capat renovarea dupa pretentiile nevestei, incalzire in pardoseala si alte nebunii, si daca vor termina o camera in care sa se mute inainte sa se termine banii, e o realizare. Trebuie din start sa te gandesti ca oricat te socotesti tu inainte, cu oricine ai face o lucrare de genu' constructia unei case sau o renovare mai zdravana, mereu o sa coste in plus cu macar 1/3 din ce ai estimat. Asta daca ai estimat bine. Nu iti iei o marja de eroare, regreti ulterior. Eu nu am incredere sa las pe nimeni sa lucreze fara sa fiu eu prezent. Cand am renovat apartamentul acum zece ani am fost salahoru' omului ala, mereu cand nu mi-a convenit ceva i-am zis, sau macar am cerut explicatii, am gasit o cale comuna daca nu se putea nici ca mine, si nu voiam eu nici ca el. Amicu' tras in piept de care ziceam, in loc sa se bage si el part time pentru cateva luni, si sa stea cu muncitorii aia, sa vada ba in ce baga ei atatia metri cubi de scandura, de ce ma pune sa cumpar de nu stiu cate ori, etc., o trimitea pe gagica-sa care daca avea vreo 20 de ani. Cand venisem intr-un concediu in tara si il intrebam detalii despre acoperis, fiind si eu intersat sa il schimb pe cel al casei de la tara, m-a pasat sa vorbesc cu gagica-sa, ca ea stia mai bine preturi si chestii. Sunt avantaje evidente daca faci de la zero, dar dupa cum spuneam, tre sa iti faci cumva timp liber sa stai in santier pe capu' lor, cel putin asta e parerea mea. P.S.: Multumesc radian! P.S. 2: Tizule, Pastele e mai tarziu, stai sa treaca Craciunu'. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
DragosP |
![]()
|
La ce te referi bre?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Merced |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
DragosP |
![]()
|
Păi, Doamne ferește, ai vreun gând?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 12:12 |