Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Ghinion. Daca vrei eficient, lichid. Desfaci parchetul sa aiba unde sa se dilate, il lasi sa se usuce si aia e. Daca e de lemn rezista, daca e din placi de-astea nasoale se strica si pui altu'.
2. Daca tot iti trimiti apa calda din centrala, mai bine vezi cat dureaza sa se incalzeasca. As paria ca-i un timp rezonabil, si nu merita sa te complici cu alte de-astea. Daca insa vrei sa folosesti un incalzitor electric, alimenteaza chiuveta numai cu apa rece si pune unu' sub ea. Bateriile cu incalzitor incorporat arata horror si au capacitate de incalzire mai mica decat a unuia separat. This post has been edited by tatabobu: 11 Feb 2019, 09:50 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
https://www.hornbach.ro/shop/Granule-Bros-p...052/produs.html
Incerc cu astea diseara. Sper sa le pot indesa in imbinarea aia pe unde ies amaratele. Oare e eficient? Cea mai buna idee. Pun baterie normala, adaug incalzitor daca e cazul. Mersi! |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
2..3 bari ți se pare puțin?
Da' 1 atunci cum e? ![]() P.S. Poate nu ai debit suficient, nu presiune... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Legat de furnici, mie imi apar regulat odata la cativa ani. Nu am folosit niciodata chimicale. Dispar de la sine dupa cateva zile. Daca poti localiza exact pe unde are loc invazia, incercuieste zona cu o bariera de sare. Chiar poti sa incerci sa le dresezi.
![]() La birou de asemenea apar regulat furnici. Acolo apelam la firma de dezinsectie, dar in acest caz trebuie mare atentie la animalele de companie (caini, pisici, etc.). |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Muttley |
![]()
|
Vin de sub parket, eu nu prea ma impac cu ideea lor acolo.
Am pisica... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Chiar vorbesc serios, inainte sa pui chimicale incearca cu sarea. Asta daca tribul invadator nu a suferit cumva vreo mutatie genetica si a devenit imun la sare.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Cu sare scap și eu în fiecare an. Doar că eu am probleme cu ele într-o anexă, vor să se retragă acolo pe caniculă.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
radian |
![]()
|
Pai si pisica nu zice bogdaproste pentra asa un aport moca de proteine? Ia uita sa-i dai de mancare sa vezi cum te scapa urgent de furnici...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Or fi și mâțe d'astea, da' nu a mea!
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
radian |
![]()
|
E aristocrata...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Muttley |
![]()
|
Totusi, a zis colegul asta al meu anormal de destept ca prafutul ala din Hornbach este, citez, "extraordinar de eficient". Am sa ma uit pe prospect daca omoara pisici.
Va multumex! |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Imi iesisera si mie intr-un an la tara, isi facusera traseu prin casa. Intrau pe langa usa, printr-o gaura de langa gresie, circulau jumate de hol, intrau pe sub usa unui dormitor, mergeau un pic pe acolo si intrau la loc sub casa, printr-un colt al unei camere cu parchet.
Atunci am dat cu sare in camera cu parchet, am bagat sare prin toate golurile, iar pe hol unde era gresie, am dat si cu otet ceva. La final am cumparat o "capcana" de furnici, o chestie cu niste otrava pe care cica o care ele la cuib si moare tot cuibu'. Le-am pus-o in locul pe unde ieseau practic in casa, le-am vazut ca au tranzitat-o, nu toate, dar o parte. In vreo doua-trei saptamani nu mai era picior de furnica, iar in anii urmatori din fericire n-am mai vazut sa reapara. Acum nu stiu daca au plecat de la sine, daca a avut efect "capcana", oricum ele erau "in tranzit", nu ieseau sa se invarta pe acolo, era parte din drumul lor cumva, prin casa... |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
Sa vezi ce mijto e cand incep sa zboare. Interesant e ca la Muttley si-au facut cuib in casa noua. La mine inteleg, ca e bordei din pamant, dar la o casa noua cu sape si fel de fel de tehnici si membrane izolante?
Ca solutie impotriva lor tot un fel de granule le-am dat si eu, si sare, am injectat si insecticid in gauri, dar revin in fiecare an. |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Da, si eu ma mir si imi lasa semne de intrebare cum a fost turnata fundatia. La mine e facuta tot cam ca la tine, dar eu tin minte ca a fost turnat si un capac peste toata placa, adica era ca o platforma asa, cand aveam eu 5 ani si se apucasera de ea. Dar iti dai seama si cimentu' ala de deasupra ca a crapat de-a lungu' timpului.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
O fi facut intre parchet si placa.
|
--------------------
|
gabize |
![]()
|
Ce zici de furnici (și vorbesc de un șir impresionant) care urcau pe exteriorul căminului studențesc, până la etaju 3 și intrau pe ceva gaură din tocul (de lemn, comunist) al geamului?
Știu, la studenți totul e posibil. ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Era ordine in camera probabil, nu aveau ce strange furnicile
![]() |
--------------------
|
Merced |
![]()
|
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Merced |
![]()
|
La noi in bloc s-au inchis balcoanele de la bucatarii la rand, si multi, inclusiv noi, au mutat in ele chiuveta si aragazul. Fostele jardiniere au fost acoperite cu placi de gresie/faianta si lasate asa, cu pamant in ele. Vorbim de anii '90 cand nu prea erau termopane, asa ca balcoanele erau inchise cu cornier si geam clasic. Dupa vreo doi ani in vreo trei jardiniere erau cuiburi de furnici care mergeau pe tot blocul pana la etajul 7. Intr-o iarna tin minte ca s-a desteptat cineva si si-a dat seama unde pot sa stea atat de multe, si a luat la rand balcoanele si a scos pamantu' din jardiniere.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
gabize |
![]()
|
Da' ce-ai vrea să iasă, petrol?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
ady77 |
![]()
|
Nu, ca ar aparea imediat americanii sa instituie democratia
![]() |
--------------------
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.702 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Si eu am avut problema cu furnicile la casa noua. Si cu greieri, si cu soareci(in pod, intrau pe langa grinzi direct pe rigips)
Problema a fost izolatia exterioara. Daca bagam mana pe sub decorativa simteam polistirenul... De pe sol furnicile urcau pe sub decorativa si polistiren si isi gaseau loc printre caramizi. La astea cu gauri se pune adeziv doar pe orizontala, pe verticala ai incredere ca mesterul le pune lipite, chiar si asa raman goluri suficiente. De acolo ieseau pe sub parchet unde nu au coborat cu tencuiala, doar 2 colturi am gasit, dar cele mai multe ieseau in baie pe langa tevile de apa. Am rezolvat turnand ciment in jurul casei pentru a astupa golurile. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
Merced |
![]()
|
Ok, dar macar era clar ca nu iti ieseau de sub podea direct. Daca le dai timp, si e cum zici tu, spatiu pe sub izolatie, clar isi cara furnicile pamant si isi fac cuib.
Casa noua in 2019 implica o membrana pe sub casa, pentru a evita situatii din astea, cum a zis si kog. Evident nu toti constructorii se sinchisesc. Iar pe vremea cand s-a construit casa mea de la tara, nu se gandea nimeni serios la asa ceva. Plus ca stiu oameni care au construit ei, cu mana lor, si relativ recent, iar peste asta au dat skip si acum tot asa, le ies anual de sub parchet furnici d-astea zburatoare. La mine era clar ca sunt sub casa. Ce-i drept anul ala erau o gramada de musuroaie si prin curte, nu tin minte decat prin copilarie sa mai fi fost asa de multe ca atunci. Cursele folosite au fost astea. Uite chiar in comment zice unu' de pisici bagacioase. Astora n-au ce sa le faca pisicile. Teoretic furnica e atrasa de continutul din ele, si dupa ce le pui sa nu te mire ca o sa vezi si mai multe prin zona, cel putin initial. Apoi usor, usor, au disparut. Eu intr-o luna n-am mai gasit nici macar una ratacita. Am avut si noroc ca nu erau aproape de bucatarie, unde si-ar mai fi gasit si o firimitura, alte chestii de mancat, si poate s-ar fi stabilit mai serios acolo. Asa, doar ieseau pe o parte, isi faceau drumul si intrau iar sub "pamant". Apropo de insecte din astea, uite pe mine ma seaca la maxim niste cari. Nu am descoperit o solutie care sa previna treaba asta. Imi ies intr-una din camerele casei respective, si ies masiv. Pe langa micile gauri ramase in parchet(vorbim de parchet de lemn masiv, de fag), pe care sa zicem ca le poti trece cu vederea, si rumegusul din locul unde ies afara, pe care-l aspiri, draciile zboara, cam cum zice kog de furnici(au niste aripi in dreptu' capului) si se pun peste tot. Peretii plini timp de vreo luna, cam prim mai-iunie asa. Apoi se potolesc. Recent am vorbit cu niste baieti care au reconditionat parchetul unui amic din oras, si mi-au zis, "Parchetul de fag daca trage umezeala, face cari la greu". Acelasi parchet este si jos, in doua camere, si sus in mansarda, in inca doua. Sus n-am vazut niciodata un car, o gaura, nimic. Jos, initial cealalta camera era cu probleme, din primii ani de la constructia casei, ieseau mai ales pe sub pat, cand dadeam saltelele la o parte erau gramajoarele de rumegus fin. Apoi dupa un timp acolo n-a mai iesit nimic. Are logica ce spuneau aia, ca de la umezeala, pentru ca sub pat acolo si parchetul parca s-a innegrit putin, fata de cum arata in zonele care au fost mereu descoperite. Si cum spuneam, sub casa se poate sa fie umed daca nu e nici membrana, nimic, desi e inalt facuta temelia, are cam juma' de metru de la sol in dreptul dormitorului respectiv. Prostia e ca s-au facut si multe ture pe acolo cand era frig, apoi doua trei zile, foc la greu, s-a stat cateva zile, si apoi iar plecarea si scadeau temperaturile. Eu acum am evitat sa mai incalzesc aiurea, daca n-am mai fost din noiembrie sa raman peste noapte, am lasat naiba frig asa, macar se raceste usor, se incalzeste spre primavara usor, si nu se mai face condens aiurea. Si asta fac de vreo trei ani deja, si doar faptul ca hainele din sifoniere n-au mai prins mirosul de statut pe care-l prindeau cand se faceau focurile alea "blitz", imi spune ca fac bine. Oricum baietii cu reconditionatu' ziceau ca daca e umed, ei n-ar pune masina aia se slefuit pe el ca il fac praf. Ca ma gandeam sa-i chem si eu, facusera frumos de tot la amicul respectiv. Cica sa il schimb, sa pun de la zero. Pe langa faptu' ca sa mai pui acu' parchet din lemn masiv tre sa ai cash serios, nu vad altu' cu ce ar ajuta, ca daca-s conditiile sa traga de jos, va trage si ala, si la final tot asa se intampla. Plus ca surprinzator de bine se prezinta in zonele expuse, unde in afara de micile gauri, daca sunt, nu are nimic, a fost uscat beton si s-a pastrat bine(in comparatie la apartament s-a lasat in multe locuri, a fost verde, s-au facut goluri intre bucatile de parchet, scartaie peste tot pe unde calci), nu scartaie nicaieri, zici ca e gresie, nu parchet. Il las sigur asa, dar mi-ar fi placut sa existe o solutie sa scap de carii aia in afara de "benzina amestecata cu naftalina" sau ce alte povesti am mai citit pe net. Nu de alta, dar si cand l-au dat cu Palux in '94 parca, un an de zile nu se putea sta in camera cu geamu' inchis, te lua de cap direct. This post has been edited by Merced: 11 Feb 2019, 18:57 |
--------------------
Ford
Ka
|
|
gabize |
![]()
|
Ești copist, dactilograf sau scrib?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Merced |
![]()
|
Nope. De ce?
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
gabize |
![]()
|
Ai răbdare să scrii ppstări lungi.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
ady77 |
![]()
|
Ca numar de postări e greu sa ma mai ajungă, dar ca număr de cuvinte m-a întrecut
![]() |
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 02:44 |