Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
Echilibrarea aia este importanta daca nu ai robineti termostatici pe fiecare calorifer si reglezi temperatura doar din centrala, in toata casa o data.
Se deschid la maxim toti robinetii de reglaj si din robinetii de pe retur se incearca egalizarea temperaturilor pe fiecare calorifer, la primele calorifere deschizi pe sfert din prima urmind ca la capetele coloanei sa fie spre maxim. Dureaza un pic manevra. Avantajul este ca se incalzeste totul mai uniform. Daca ramin toate retururile la maxim primele de incalzesc cele de linga centrala apoi intra termostatul si ajung si celelalte in regim. Pe toata instalatia in general trebuie sa aveti lasat un calorifer fara termostat pentru a nu intra pompa de recirculare in cavitatie cind se inchid toate termostaticele, asta daca centrala nu stie, sint unele care n-au nevoie de bypass, vedeti ce spune producatorul centralei, unele chiar au un bypass ca un fel de robinet linga pompa inte tur si retur, trebuie vazut. Egalizare cu instalatia neaerisita este o poveste... |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(Merced @ 10 Sep 2021, 10:08) De ce? QUOTE(einstein1984 @ 10 Sep 2021, 13:10) ??? Poate tu ca stai la parter, daca dau cu aspiratorul curat baia si duc gunoiul pot sa stau relaxat. Da, la parter, da' nu m-am referit la munca (benevola) din gradina de sub geam, ci la orice reparatie de prin casa. Poate doar chiriasilor sa "li se rupa" (in general) cand pica una-alta, ca deh, proprietarul tre' sa plateasca. In ultimele 2-3 saptamani am muncit (tamplarie, zidarie, zugraveli, etc.) ca-n vremurile proaste, cand eram sef la patron si faceam de toate. QUOTE(Agrig @ 10 Sep 2021, 13:57) Pe toata instalatia in general trebuie sa aveti lasat un calorifer fara termostat pentru a nu intra pompa de recirculare in cavitatie De obicei, in camera cea mai racoaroasa (unde se monteaza si termostatul) se pun robineti normali, nu cu cap termostat. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mno, eu am casa mai noua, doar frigideru ce face fite... Dar pana la urma il schimb cred
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.067 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Termostatul îl mut unde vreau până la urmă. Daca îl pun in dormitor unde am cap termostatic, îl las evident deschis la maxim din robinet. Am in casa patru calorifere cu robineți normali, in cam toate încăperile mai răcoroase.
Aer mai e pe instalația de apa curenta, am o pierdere pe undeva că după câteva zile de lăsat hidroforul scos din priza, pierde toată presiunea. Trebuie curând să mă ocup și de problema asta. Centrala are bypass făcut cu inca o pompa, conform indicațiilor celor care mi-au vândut-o. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Încep să cred că aerul nu e neapărat problema, ci modul cum reacționează instalația când încep să se închidă termostatatii aia... Că altfel cu totul la maxima e liniște și pace. Am mai scos o foarte mică cantitate de aer, dar cum dau robineții aia la un punct în care trebuie sa închidă, încep zgomotele ciudate. Odată ce închid toți, se face liniște. Mă rog, mă agit cam degeaba, nu am ii plan sa dorm la mansarda prea curând iar jos in dormitor nu se aude nimic ciudat, deci cred că e cazul sa le dau pace, până nu se strica vreun aerisitor și sau de alte belele.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Agrig |
![]()
|
La instalatie pe Cu la inchiderea termostaticelor se aude un fisiit, mai vijiie si tevile daca nu sint izolate.
Pexalul este mult mai linistit. |
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
Nelson Mandela |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Am si eu doi robineti termostatici care "fluiera" cand sunt pe cale sa se inchida. Principiul lor de functionare este "on-off", dar inchiderea nu se face instantaneu, ca la un intrerupator. In functie de puterea pompei si presiunea din instalatie, pintenul ala vibreaza si induce un zgomot enervant.
Reglezi presiunea pana cand scapi de zgomot, dar operatia nu e definitiva, ca robinetii se rascoala din nou dupa ceva vreme. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Merced |
![]()
|
Dau exemplul concret, ultimul calorifer din mansarda, cel mai îndepărtat. Robinetului închide. Trece niste timp. Dau robinetul la maxim . Ei, atunci incepe sa de audă totuși că și cum ar veni niste bule de aer in el. Bâldâbâc. Pauza. Și iar. Și pauza. Acum nu mă prind pe unde se duce aerul asta ca sa scap de el de tot ...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Stai nasol cu nervii.
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Chiar, bagați toate prostiile in seama ......
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ma poate cineva lamuri, va rog?
Mai exact am un certificat eliberat de ANAF in format electronic validat cu semnatura electronica salvat la birou in PC1 in care este stocata toata baza de date a firmei. Eu lucrez de pe PC2, care este legat cu PC1. Problema este ca daca deschid certificatul de pe PC2 este totul OK. Adica semnatura validata. Daca deschid acelasi document de pe PC1 (cum ziceam, unde este stocat) imi apare in loc de bifa verde pe semnatura un semn de intrebare galben si in loc de “semnatura validata" apare “semnatura neautorizata”. De ce oare? Am descoperit problema ca a trebuit sa trimit certificatul de rezidenta la o firma din Republica Moldova pentru scutire de TVA. Si aia tot imi cereau un certificat valid. This post has been edited by radian: 14 Sep 2021, 06:39 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
PC1 e conectat la Internet? A fost vreodata conectat?
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Sunt conectate permanent. Am discutat cu un amic, mai destept ca mine... care foloseste zilnic semnatura electronica. In opinia lui, atat la PC1 cat si la moldoveni problema este ca au o varianta mai veche de adobe reader care nu recunoaste semnatura. Verific maine.
Mai nasol este ca moldovenii mi-au fwtut creierii toata dimineata. Chestiune care puna la urma s-a dovedit ca este o problema lingvistica. Le-am trimis certificatul pe mail, mi-au raspuns ca lor le trebuie varianta originala. Le-am explicat ca in Ro de cand cu covidul nu mai exista acte "in orginal" ci doar variante in format electronic, care-s perfect legale si valabile. Dupa un schimb de mai multe mesaje si o discutie telefonica destul de lunga (costa 1,80 euro minutul...) mi-a picat fisa ca tanti "trezorier sef" de fapt imi cerea un exemplar in format electronic cu semnatura validata. Avand varianta mai veche de cititor de pdf-uri nu recunostea valabilitatea semnaturii. Incep sa le dau dreptate, moldoveneasca este diferita bine de tot, alta limba, raportata la romana... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
|
--------------------
*
*
*
|
|
radian |
![]()
|
Mea culpa, cu cine sa am treaba???
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
convertor analogic -digital, am expirat tare pe nas cand am auzit.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
cred ca vb.de ce zice zweistein.Cred ca a prins si el ceva traducere ruso moldo.
Adi de dialecte si auzit.Cam cum suna unuia din Budopest graiul secoiesc.Plus ca in ultimii 50 de ani limba romana din regiune a inghetat ca evolutie.S-a rusificat masiv insa This post has been edited by bion: 13 Sep 2021, 15:46 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
Nu contest ce zici, dar diferentele lingvistice mi-au transformat dimineata aceasta intr-un cosmar...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Strict din context ochece ar trebui sa fie fereastra, si fereang ceva gen perdea/draperie. Gresesc rau?
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Ferengi erau niște vietăți din Star Trek
![]() |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
bion |
![]()
|
fereang in ardeal firang vine de la vorhang ak perdea nemtasca.
Când am intrat în cabană, am simțit mirosul (damful) de mâncare. Bag sama se călea (dinstuia) ceva pe sobă (șpohert), dar se auzea și cum se frig cartofii (crumpirii). Ușa de la bucătorie (cuină) și de la cămară (șpais) era întredeschisă și se vedea că așteptau oaspeți (goști) fiindcă, pe dulapul (credențul) ce strălucea (glanț), lângă ulciorul (crigla) cu vin, era o farfurie (un taier) cu gogoși (crofne). Perdelele (firangurile) erau albe ca zăpada și totul era curățat (puțuluit), proaspăt vopsit (fărbuit), în afară de fotografiile (molăraiele) cu bunicii și străbunicii gazdelo Dialect ciudat au romanii din Vojvoodina. Ciudat vb. sarbii din Ro fata de aia din SRB. de nemti svabi sasi nu mai zic . nu se inteleg de doi bani. This post has been edited by bion: 13 Sep 2021, 18:30 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(radian @ 13 Sep 2021, 10:19) Ma poate cieva lamuri, va rog? Mai exact ma certicat eliberat de ANAF in format electronic validat cu semnatura electronica salvat la birou in calculator 1 in care stocata toata baza de date a firmei. Eu lucrez depe calculator 2, care este legat cu calculator 1. Problea este ca daca deschid certificatul de calculator 2 este totol OK. Adica semnatura validata. Daca deschid acelasi document de pe calc. 1 ( cum ziceam, inde este stocat) am apare in loc de bifa verde pe semnatura un semn de intrebate galben si in loc de “semnatura validata’ apare “semnatura neautorizata”. De ce oare! Am descoperit problema ca a trebuit da trimit certificatul de rezidenta la o firma din Republica Moldova pentru scutire de TVA. Si aia tot imi cereau un ceryicat valid. Daca ai putea si traduce in romana ce ai scris (sau ai scris cumva la bascalie? ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
radian |
![]()
|
Am corectat postarea. Scuze, eram presat de timp si am postat de pe telefon. Oricum, intre timp mi-am rezolvat problema.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Mi s-a parut mie sau in fata la aeroportul baneasa a rasarit un semn de inetrzis accesul biciletelor pe DN1? Nu de alta, dar erau si 3 baieti in spandex imediat dupa semn. IN street view nu apare, dar poate m-am inselat eu
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(yhattori @ 13 Sep 2021, 15:51) QUOTE(einstein1984 @ 13 Sep 2021, 16:31) ![]() QUOTE(bion @ 13 Sep 2021, 16:57) Gluma e foarte buna, (dupa ce am reusit sa o inteleg) ![]() QUOTE(einstein1984 @ 14 Sep 2021, 08:08) Mi s-a parut mie sau in fata la aeroportul baneasa a rasarit un semn de inetrzis accesul biciletelor pe DN1? Nu de alta, dar erau si 3 baieti in spandex imediat dupa semn. IN street view nu apare, dar poate m-am inselat eu Ai un fel de aleiuta pietruita pe dreapta , deci nu prea ai ce cauta pe DN1 pe 2 roti. E mult mai sigur pe aleiuta; https://www.google.ro/maps/@44.4988185,26.0...3312!8i6656 This post has been edited by dizzy: 14 Sep 2021, 07:45 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 02:43 |