Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
![]() ![]() ![]() |
Mici Intrebari -dar mai putin tehnice-, care nu merita topic separat
bucatzel |
![]()
|
||
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Spuma poliuretanică neprotejată devine poroasă la apă. Bandă bituminoasă pe acoperiș sau un jgheab de scurgere sub crăpătură.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Orice reparatie trebuie facuta in exterior ca sa ai sanse sa nu se mai infiltreze apa.
Provizoriu (dinuntru) as incerca mai degraba cu un mastic decat cu spuma. This post has been edited by maho: 14 Jan 2025, 11:59 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
la cum arata rostul ala eu zic ca poate fi umplut provizoriu cu niste adeziv de gresie CM17, macar pana vine primavara., apoi intervenit pe afara
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
nu tine..ca ingheata apa si ...trece dupa ...
nici sika nu tine pe acolo..ca nu e scurgere eu unu ..provizoriu....mastic ..de acoperis plus tencuiala din ciment..adeziv gresie sika...ce ai dar rezultate ...incerte..ca betonul lucreaza la variatii de temp. plus apa @bucazel incearca cu dracovenia asta https://www.dedeman.ro/ro/adeziv-sigilant-s...dhNgxsn7g&gQT=3 This post has been edited by wolfin: 14 Jan 2025, 12:14 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.970 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
si il costa cat Lada....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Merge cu spuma de numa numa. Doar sa nu o tai.
Cat o sa tina? pana se strica, uneori mai mult de un an doi Pe probate This post has been edited by bgdrenault: 14 Jan 2025, 14:09 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 14 Jan 2025, 11:35) PXL_20250113_153316817.jpg ( Size: 190.61k )
Number of downloads: 438 Acoperisul e facut din doua placi de beton puse una langa alta. De aia ma uitam la un tub de spuma, cu care sa dau dinauntru prin crapatura. E 30 de lei unul, daca tine juma' de ani apa departe de masina, sunt multumit. QUOTE(volint @ 13 Jan 2025, 05:30) https://www.emag.ro/adeziv-poliuretanic-mon...0/pd/D6MF9MYBM/ Am pun intre tigle normale, si intre d-alea de azbociment acum 4-5-6 ani... nu mai stiu exact. Cum l-am pus, asa e si acum si nu curge nimic. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Salutare si la multi ani!
Am o speta destul de tampita si am nevoie de ajutor. Context: Vreau sa montez niste senzori de parcare (din comert) la Labia. Speta 1: Din fabrica, bara are 3 marcaje pentru gaurile de senzori iar majoritatea kiturilor vin cu 4 senzori. Display-ul de la senzori are tot 4 zone, logic. Cum leg eu cei doi senzori de pe mijloc ca sa-mi apara pe display o singura zona centrala (cumulat centru stanga cu centru dreapta)? Serie sau paralel? Speta 2: ce sistem de senzori din comert recomandati, avand in vedere ca am carlig de remorcare? Eu ma uitam la asta (customizabil fiind), dar...costa cam mult. Info: Un sistem care sa se lege la infotainmentul masinii (Swing) costa intre 1050 si 2500 ron. Infotainmentul Skoda Swing pe care-l am eu, nu are intrare video, deci camera iese din discutie. Merci anticipat de ajutor! This post has been edited by Marty: 16 Jan 2025, 10:31 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Salutare. Nu exista sa legi senzori in paralel. Doar daca stie protocol sa fie in paralel pe ceva bus.
Cei ai pus tu in poza, sunt legati independent. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ori instalezi sistemul original cu 3 senzori, ori pui sistemul cu patru senzori. Dacă ai marcaje în bară pentru 3 senzori, în loc de unul pe mijloc pui doi la distanță egală de ceilalți, pentru că ai marcaje care să te ghideze în stabilirea distanței dintre ei.
Orice senzori ai pune în afară de cei originali ai mașinii, nu se vor integra cu afișajul de pe infotainment dar și asta e cu cântec. Am avut la Passat făcută modificare pentru afișajul pe infotainment, a implicat schimbarea calculatorului de parcare și tras fir suplimentar pe LIN. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 16 Jan 2025, 13:05) Salutare. Nu exista sa legi senzori in paralel. Doar daca stie protocol sa fie in paralel pe ceva bus. Da, sunt legati independent, dar vreau sa renunt la unul central, fara sa-mi afecteze display-ul. NU ca-i vreo problema sa-mi afiseze 3 zone in loc de 4, dar imi activeaza OCD-ul numai cand ma gandesc, daramite sa si vad. Deci tu spui sa leg un senzor paralel pe cele doua mufe de intrare pentru senzorii centrali?! NU vreau sa integrez sistemul cu infotainment-ul masinii, ma refer la un sistem cu display separat.Cei ai pus tu in poza, sunt legati independent. QUOTE(marksman @ 16 Jan 2025, 13:38) Ori instalezi sistemul original cu 3 senzori, ori pui sistemul cu patru senzori. Dacă ai marcaje în bară pentru 3 senzori, în loc de unul pe mijloc pui doi la distanță egală de ceilalți, pentru că ai marcaje care să te ghideze în stabilirea distanței dintre ei. Crede-ma, daca dau o gaura 1 mm mai sus/jos/staga/dreapta, mi-o ia inima la trap si ma apuc sa caut alta bara. Cum ziceam si mai sus, OCD-ul ma omoara.Orice senzori ai pune în afară de cei originali ai mașinii, nu se vor integra cu afișajul de pe infotainment dar și asta e cu cântec. Am avut la Passat făcută modificare pentru afișajul pe infotainment, a implicat schimbarea calculatorului de parcare și tras fir suplimentar pe LIN. Nu vreau sa-mi afiseze pe infotainment, ma refer la display-ul care vine in kit-ul de senzori, sistem independent. This post has been edited by Marty: 16 Jan 2025, 13:23 Attached thumbnail(s) display.JPG ( Size: 38.71k ) Number of downloads: 306 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eu am zis ca poti sa legi senzorii in paralel doar daca stie asta. Si cel prezentat de tine, nu stie.
Nu toate au si verificare de senzor lipsa sau dezactivare senzor. Manual nu vad sa aiba kitul ala. In mod sigur ai cautat si tu asta. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 16 Jan 2025, 14:16) Chiar nu! Eu ma refeream la zona "incercuita" din poza. display.JPG ( Size: 38.71k ) Number of downloads: 320 16 Jan 2025, 14:37: QUOTE(marksman @ 16 Jan 2025, 13:38) Orice senzori ai pune în afară de cei originali ai mașinii, nu se vor integra cu afișajul de pe infotainment dar și asta e cu cântec. Am avut la Passat făcută modificare pentru afișajul pe infotainment, a implicat schimbarea calculatorului de parcare și tras fir suplimentar pe LIN. Am calculator, dar pentru senzori fata/spate. Oricum, am inteles ca marea problema nu-i calculatorul ci codarea lui pe seria masinii.This post has been edited by Marty: 16 Jan 2025, 13:37 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
marksman |
![]()
|
Caută-l pe userul F l o r i n pe vwforumpunctro dacă ai deja calculatorul. El te poate ajuta și cu dat găuri în bară și cu codările.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Marty |
![]()
|
Merci, dar ma duce cat nu face (senzori, cablaje, programare...), d-aia am zis de un sistem aftermarket.
Asadar, stabilit fiind cum leg senzorii, vreo sugestie de sistem de senzori sau pot lua orice ca tot aia e? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Oricum ii montezi, să nu uiți să pui și câte o șaibă.
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(Marty @ 18 Jan 2025, 10:29) Merci, dar ma duce cat nu face (senzori, cablaje, programare...), d-aia am zis de un sistem aftermarket. Asadar, stabilit fiind cum leg senzorii, vreo sugestie de sistem de senzori sau pot lua orice ca tot aia e? My Webpage eu am asa ceva pus masina si se achita cu brio de sarcina. |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(nik1965 @ 19 Jan 2025, 15:37) ![]() QUOTE(kato @ 19 Jan 2025, 19:34) Merci de sugestie! Ai carlig de remorcare pe masina? Daca e sa pastrez si functia de camera, probabil c-o sa iau o camera integrata in manerul de deschidere al portbagajului, altfel, camera din kit mi-ar bate fix in carlig. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
axabrt |
![]()
|
Bulgaria îndeplinește criteriile pentru aderarea la zona euro
Romulania pe când? Manole, ai legătura... 20 Jan 2025, 21:00: Bulgaria îndeplinește criteriile pentru aderarea la zona euro Romulania pe când? Manole, ai legătura... 20 Jan 2025, 21:00: Bulgaria îndeplinește criteriile pentru aderarea la zona euro Romulania pe când? Manole, ai legătura... 20 Jan 2025, 21:14: Bulgaria îndeplinește criteriile pentru aderarea la zona euro Romulania pe când? Manole, ai legătura... This post has been edited by axabrt: 20 Jan 2025, 21:14 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Nu cred că-i pe recepție.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Manole e dus cu Ana
In Bulgaria This post has been edited by bgdrenault: 21 Jan 2025, 07:26 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Manole are alta treaba... are si buzele reci.
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Ala era Manolache
![]() |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Axa, cam sare acul de pe placa.
![]() Nu cred ca-i Manole de vina pentru Romulania. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai tehnic
![]() Tractoru personal(santa fe 2008) scartaie ca o caruta la schimbarea directiei ( la parcari ma deranjeaza ca aud vecinii si ma fac de rusine) Eu, dupa ureche si ceva pipaieli, bag seama ca ar fi o bucsa de la bratul inferior al suspensiei stainga fata. Partea care se prinde de subframe ( sa-u cum s-o numi cadrul fata) vezi incercuit in poza Posibil asa ceva? Pot sa ma insel grav si tre sa ma duc la ORL? ![]() Nu am alte zgomote, batai, jocuri etc... Nu cred ca este flansa, scartaiala nu se aude din zona aia. Mai mult, scartaia mai tare cu cit virezi mai mult ![]() PS. Au fort schimbate pe amble parti acum aprox 25.000 km Iar amortizoarele fata, cu tot cu flanse acu vreo 12.000km LE! vre un producator mai de doamne ajuta puteti recomanda? Ca eu gasesc tot felu de chinezi.... This post has been edited by miki: 23 Jan 2025, 11:28 Attached thumbnail(s) suspensie_santa_fe.png ( Size: 56.69k ) Number of downloads: 81 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai intai..ca nu te costa .....baga un spray siliconic pe ele. Dar de genul..azi o buscsa..maine alta....sa vezi care face. Ori le dai pe toate. Daca dai roata jos....zic si eu
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Am dat cu WD... pe aia marcata
Acuma Ori WD e apa de ploaie, ori n-a intrat unde trebuie. Aparent ar trebui sa ajunga la "miez" Impresia mea este ca a ruginit interiorul ( e cilindru de metal) pe unde trece boltul de prindere Dar ideea cu roata jos si vazut alealalte e buuuna Doar ca nu pot misca directia N-am capra si mi-e sa nu sara de pe cric ![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 14:19 |