Un popor de necivilizati, adica noi
![]() ![]() ![]() |
Un popor de necivilizati, adica noi
Thor1983 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
|
||
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Pai mucul ala este biodegradabil, in timp ce nevoile tale, intr-o punga de plastic, pot dainui peste ani.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
nu e tot aia cu mucu de tigara
![]() |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
dieselfun |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 October 07 ![]() |
|
--------------------
logan
dci
2007 ambition
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
trebuie amenzi mai drastice si sa se faca razii, ai aruncat pe jos ? shpec 1000 lei amenda.
si oameni aia ce curata pe marginea strazi, pentru ca toate orasele din romania sunt dea dreptul UMPLUTE DE PRAF, sa nu mai circule cu peria sus, si cei ce spala cu furtunul trotuarul, sa nu treaca numai cu furtun sa ieie jumate din praful de pe asfalt si sa-l arunce pe trotuar. prigoana cum tot zicea, clujul va fi un oras mare, eu pe cei care i-am vazut de la rosal care sa curete, curatau degeaba, ori la 1 m de trotuar ori cu peria sus. dar din cate am auzit cu peturile, si in italia sunt probleme. |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
E, acum nu le putem impune oamenilor sa nu mai circule cu peria-n sus.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
Mihai 90 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 31 January 08 ![]() |
Si un Ungaria am vazut gunoaie aruncate,mai ales in parcuri,unde nu prea trece multa lume,sau trece,si nu are cine sa adune gunoaiele lasate de cei ce le arunca.
Nu stiu de ce dar am banuiala ca sunt tot romani cei ce arunca gunoaiele in acele parcuri,adica turisti...asta am vazut pe la Dealul Cetatii,in zone mai greu accesibile. |
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Odata mergeam si io linistit ca tot omu pe DN7 si ma trezesc ca dintr-un Cielo visiniu iese pe geam o punga (din fericire goala) si fleosc! se lipeste doua secunde de parbrizul meu, apoi isi ia zborul.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
ionutzp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 27 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Muttley @ 12 Oct 2008, 15:49) PS: am fost de curand pentru prima oara-n viata mea-ntr-o tara "occshidentala". Detaliile-s de prisos, Poate ai observat si ca: - oamenii nu urla pe strada - oamenii nu canta pe strada - telefoanele lor nu canta prin tramvaie aiurea - nu se scuipa pe strada - nu se sufla mucii pe jos (aici imi place de romanu' civilizat, ati vazut ca astia care-si sufla mucii se duc asa, mai la marginea trotuarului, spre bordura, din bun simt probabil pentru restul pietonilor) - oamenii aia nu fac gratare pe marginea drumului. Tampenia asta cu gratarul in loc public (asumat ca locul ala - padure, iarba verde, ce-o fi - este al poporului, al nostru, al tuturor) numai in Romania am vazut-o. Nici nu mai spun de harmalaia ce insoteste acest obicei. Astia care fac gratare cu casetofonul masinii dat la maxim alaturi, numai asa pot manca? numai asa se pot distra, sau cum? N-au avut casetofon cand erau mici de simt asa de tare nevoia? De ce dracu' mai iesi in mijlocul naturii daca preferi galagia? Poti la fel de bine sa te duci in centrul orasului sau intr-o hala (cu tot cu gratar) se aude si mai bine acolo. Poate citeste cineva care practica chestia asta si ma lamureste si pe mine. |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(ionutzp @ 12 Oct 2008, 23:42) Tampenia asta cu gratarul in loc public (asumat ca locul ala - padure, iarba verde, ce-o fi - este al poporului, al nostru, al tuturor) numai in Romania am vazut-o. Nici nu mai spun de harmalaia ce insoteste acest obicei. Nu, nu, nu. In Rotterdam in parc (langa spital) este loc special amenajat de gratare. Cu indicatoare. La partea cu muzica, ai dreptate, numai in Ro se poate. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
ionutzp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 27 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu vorbeam de locuri special amenajate. Am fost si eu in niste locuri unde se platea, intrai, aveai peticul tau de iarba, iesire la lac si chiar gratar construit. Sau prin curtile rudelor/prietenilor.
This post has been edited by ionutzp: 12 Oct 2008, 22:55 |
--------------------
Dacia
Logan
2005
- Laureate 1.6
|
|
jaf |
![]()
|
![]() Membru din mijloc Group: Members Posts: 641 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
eh toate ca toate dar cand vezi animalu` din fata ca arunca flaconul gol de 2 litri de cola pe geam.. ce faci?
![]() R: ocolesti sticla in primul rand si cruce in al doilea.. cum am facut eu This post has been edited by jaf: 12 Oct 2008, 22:58 |
--------------------
trotineta
tri roti
2012 ful vidaut chiele "ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
In Braila am observat acum ceva vreme niste cosuri de gunoi puse la 3 metri unul de altul si la inaltime destul de mica. Nu m-am prins ce e cu ele pana nu mi-a zis cineva ca sunt pentru cei care stau la stop si au de aruncat din masina.
![]() Legat de gratarul in locuri publice, la marginea Brasovului e un astfel de loc amenajat (la Pietrele lui Solomon). Sunt gratare facute, banci si mese din lemn si cosuri de gunoi dese. Chiar si asa, tot se mai gasesc si oameni care sa arunce gunoaie pe jos sau sa treaca cu atv-ul sau scuterul pe langa bariera langa care sta un mare semn de interzis... |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(dieselfun @ 12 Oct 2008, 19:46) Me, me ,me, pick me!!! ![]() In seara asta! Am iesit p-afara, am nimerit (din intamplare, pe cuvant ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Bine c-ai zis de Sarbatorile Iasului, au reusit ieri sa ma scoata din sarite. Niste cocalari si niste pitzipoance au traversat in diagonala, din spatele masinii, in fuga. Fiind foarte atent, nu doar ca i-am vazut, dar am avut timp sa le spun si cele de cuviinta. In fata la Palat, o politista dirija circulatia. Lasa pietonii, apoi face semn coloanei de masini. Masina mea era prima. Dupa 2 secunde, o vaca (bipeda) sare de pe trotuarul de la Prefectura si ajunge fix in fata mea. Politista a zambit, in semn de "ce sa-i faci...".
Revenind la gunoaie, parerea mea e ca mizeria e specifica neamurilor latine. In Spania (in partea de sud) nu aveau scrumiere in baruri si in fiecare seara vedeai un covor de pahare de plastic, servetele si mucuri de tigara. Din cate stiu, nici italienii nu-s mai breji. Dar noi batem toate recordurile in materie de nesimtire si lipsa de simt civic. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Bai mie imi place romania..... Fara misto ..... imi place cu tot cu cele spuse de voi mai sus ..... Cat despre civiliazatie ... Eram in Austria ... intr-o parcare de pe autostrada ... in apropierea Vienei ... si opreste in tromba un audi destul de misto, cu nr de austria, se da omu jos... isi face nevoile, alea mici, langa masina, desi era o parcare destul de mare si aglomerata, curata cu benzinarie, wc restaurant etc.... se urca in masina si pleaca mai departe .... Am ramas interzis.... iar pe ceilalti oameni din parcare ... NU ii interesa .....
In schimb intr-o parcare din Germania ... cand m-am dus la WC.... aveau banda inregistrata cu ....CIRIPIT DE PASARELE.... pentru ca sa te poti destinde mai bine .... si sa faci .... ma intelegi .... intr-o ambianta cad mai placuta posibil .... In schimb .... La Bulgaroi in apropierea vamii era o benzinarie (un shell parca) care avea mare un afis in limba engleza: NO TOILET, NO VIGNETA..... si ol mizerie destul de mare .... La noi nu mai vorbesc .... daca te apuca .... nu prea ai ce face decat ... in natura .... iar daca vrei sa intri ca omu in cabina .... cel putin pe autostrada aia A2 mai bine te abtii pana acasa ..... |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Daca lipsa de civilizatie din Romania s-ar rezuma numai la aruncatul de hartii pe jos eu as fi cel mai fericit roman.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
CataOlar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 5 December 06 From: Oradea ![]() |
de ce la noi educatia se poate face doar cu biciul?
|
--------------------
Dacia/Renault
Logan 3 1.0 EcoG
Confort Si nu ne duce pre noi in ispita, ca gasim drumul si singuri..
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Pai peste tot se face asa. Diferenta e ca la unii functioneaza doar aratatul biciului, la altii (adica noi, romanii) trebuie si folosit.
|
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Totul pleaca de la cei sapte ani de acasa. Educatia se face la o varsta frageda, de catre parinti. Mai tarziu nu se mai poate actiona decat cu mijloace de constrangere, din pacate.
Apropos de titlul. Ma mai scoate din minti un lucru. Un om este batut, siluit, jefuit, hartuit, abuzat, etc... in vazul lumii. Ce face lumea aia? NIMIC. Se uita ca vita la poarta noua si se multumeste sa susoteasca "ai vazut draga?". Mai mult chiar. Eram acum doua saptamani cu un prieten in masina. Trecem de biserica Elefterie (ne duceam spre Academia Militara), si pana-n cealalta biserica micuta, il apuca p-asta urlatul:"intoarce repede, intoarce repede". Intorc chiar dupa bisericuta, merg 50m si opresc pe dreapta. Ce se intamplase. Asta vazuse doua zdrente umane, doua gunoaie, doi nimici, cum trageau de-o tipa eleganta. Atunci i-am observat si eu. Mai fratilor, nu voiau sa-i fure ceva, pur si simplu o pipaiau bine. In amiaza mare. Pe trotuar, cu lume in jur. In timp ce mie-mi crestea tensiunea vertiginos, asta a zbughit-o din masina direct la ei. A fost ca-n filmuletul care circula de ceva vreme pe net. Pumnul si aurolacul lat. Saraca fata era alba. Tremura din toate balamalele. Stiti care e culmea culmilor? In timp ce noi incercam s-o linistim, au inceput niste "barbati" la vreo 55-60 de ani (barbati care vazusera tot incidentul, dar n-au reactionat in niciun fel) sa urle la noi: "baaa haimanalelor, i-ati omorat, derbedeilor, huliganilor". Am ramas uluit, nu-mi venea sa cred. In sfarsit... Le promit c-o sa "omoram" in continuare astfel de specimene, fara nicio remuscare. Si le urez sa aiba fetele lor parte de acelasi tratament ca cel de care a avut parte fata aia, cand stateau ei si se uitau. This post has been edited by Victoras2001: 13 Oct 2008, 13:48 |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(Muttley @ 12 Oct 2008, 15:49) Nu sunt de acord cu tine. Un exemplu in acest sunt chiar eu, cand a venit Sechelariu primar in 1996 a pus cosuri de gunoi din 10 in 10 m cam peste tot. Si astfel "m-a fortat" sa nu mai arunc pe jos. Cand ma duc prin alte orase merg cu hartia (sau ce am de aruncat) si 100 m pana gasesc un cos pentru ca m-am invatat sa nu mai arunc pe jos. |
--------------------
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu v-a fortat nimeni, ci aveti bun simt.
Si in Bucale e plin de cosuri, dar asta nu impiedica mitocanii sa-si arunce gunoaiele pe jos. De ce? Fiindca nu le zice nimeni nimic. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ba eu sunt de acord cu el. Daca n-am cos, merg cu pachetul de tigari in mana pana acasa. Dealtfel, masina mea e un veritabil cos de gunoi.
![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojež
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
si la mine erau intrun timp 3 sticle goanel si hartii si servetele
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
Alex G. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 9 July 06 ![]() |
Apropos de civilizatie...
De obicei imi place sa frecventez talciocul din Iasi (sunt amator de antichitati) in zilele de duminica. Normal merg cu masina dar acum vreo cateva saptamani am zis s-o iau pe jos ca tot e frumos afara, cald si o plimbare de cativa km pe jos, dimineata este excelenta. Am taiat-o prin Galata, si apoi spre gara Nicolina inspre podul din Nicolina. Pentru cine stie Iasiul, stie ca e o portiune intre linia ferata, spalatoria auto (nu stiu ce nume are) si gara Nicolina, portiune de teren "viran" numai cu iarba si balarii inalte cat incape, doar o carare ce o strabate. De cum am intrat acolo o duhoare groaznica si am observat mai multi oameni (barbati si femei cu varste variate) cum isi faceau nevoile (se c@c@u pe romaneste) prin tufisuri. Si nu, nu vorbesc de tigani, erau de astia cu pielea alba. M-a scarbit suficient de tare lucrul acesta. Chiar nu se pot abtine pana acasa sau pana la o buda publica ceva ?! Gunoiul se arunca pe strada, in tufisuri iti faci nevoile... ce mai avem nevoie de civilizatie. ![]() Alex |
--------------------
-
-
-
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Pentur cel ca re a deschis topicul si care a povestit de batrinul care a aruncat pe jos. Sa il fil uat de gat nu rezolvai nimic. Te aplecai ridicai gunoiul respectiv si i-l puneai in poala scuzandu-te ca ai crezut ca a pierdut ceva... si se simtea...
|
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar ce ce aveti impresia/pretentia ca poporul asta ar trebui sa fie civilizat/educat si nu tocmai cum vedem noi pe strada? De unde este prejudecata asta ca trebuie sa fie/ar trebui sa fie educati?
This post has been edited by ionutctn: 17 Oct 2008, 15:09 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 13 Oct 2008, 15:13) Atunci i-am observat si eu. Mai fratilor, nu voiau sa-i fure ceva, pur si simplu o pipaiau bine. In amiaza mare. Pe trotuar, cu lume in jur. In timp ce mie-mi crestea tensiunea vertiginos, asta a zbughit-o din masina direct la ei. A fost ca-n filmuletul care circula de ceva vreme pe net. Pumnul si aurolacul lat. Saraca fata era alba. Fierbe sangele in mine, respect pentru prietenul tau. ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Muttley @ 12 Oct 2008, 15:49) Poate ar fi buna totusi o campanie "in teren" de sensibilizare a insensibililor... Mai exact - inscriptii MARI si VIZIBILE in dreptul cosurilor de gunoi. Mesajele, cu putina inspiratie, pot sa induca celor vizati si oarecare sentimente de vinovatie in cazul nefolosirii cosurilor. Sfarsitu-i aproape??? ![]() Attached thumbnail(s) wtf.JPG ( Size: 59.5k ) Number of downloads: 166 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 20:08 |