DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

79 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.

johnsws
post 14 Oct 2008, 09:58
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

am auzit si ieri la radio ca primaria vrea sa ia masuri astfel ca soferii sa foloseasca mai mult transportul in comun.
de unde isteria asta ? e un cliseu care a fost inoculat unora care in mod sigur nu circula cu ratb-l.
transportul in comun aproape lipseste, iar cand vin in statie mijlocele de transport in comun deja sunt pline ochi, si pierd cateva minute pana reuseste 1- 2 calatori sa coboare si sa urce inca vreo 5, restul asteptand urmatoarea masina/tramvai. dar le-a intrat gogoritza asta in cap unora si greu le-o mai scoti.
problema e foarte simpla, tine de eficienta. daca va fi transportul in comun mai eficient, in mod cert va fi si folosit . se vede si din posturile acestui topic, ca cei care fac mai putin cu ratb-l isi lasa masinile acasa. sa va dau si exemplul meu? am avut cateva tentative de a folosi ratb. daca dimineata trebuie sa folosesc 2 autobuze/tram ...relativ acceptabil (fac tot atat ca si cu masina) seara trebuie sa folosesc 3(cu tot cu stat in statie depasesc o ora). cu masina fac 35 minute la intors...deci daca facem totalul cu masina dus-intors fac 1 ora, iar cu ratb-l fac 1,5 ore. in aceste conditii nu vad nici un motiv pentru care sa ma inghesui in mijloacele de transport in comun.
ne uitam peste gardul vecinului si vedem ca inafara (in tarile civilizate) este folosit transportul in comun. ca asa ne spune la radio primarul sau mai stiu eu cine. da de ce nu zice domnule primarul, ca pe-afara mijloacele de transport in comun vin la timp, ca nu exista inghesuiala si ca la ore de varf vin unul dupa altul. la noi nici metroul nu vine la timp dimineata. de cele mai multe ori trec peste 8 minute pana apare un metrou plin ochi. si cei de la metrou nu pot da vina pe soferi...
legat de titlul topicului autobuz gol nu exista dimineata, decat daca e defect. si daca e gol dupa orele de varf cand lumea e la servici e clar ca nu foloseste nimanui. ironia este ca NU TE POTI DUCE LA SERVICI CAND AUTOBUZUL ESTE GOL.

intotdeauna cei mai vehementi sunt cei care nu folosesc transportul in comun...ca si in cazul de fata. ca asa suntem noi romanii vorbim fara sa gandim. sloganul si propaganda sunt la loc de frunte nu organizarea si bunul simt.

This post has been edited by johnsws: 14 Oct 2008, 10:01

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MiticaLGN
post 14 Oct 2008, 10:05
Post #182

Membru

Acum vreo 3 ani erau cel putin 2 linii de tramvai in Titan. Constat ca nu mai e niciuna. Vad ca si linia lui 32 e demult apusa. Metroul la orele de varf geme.
Deci.. care transport in comun??

--------------------
Logan Prestige KIA CEED SW BEST 2007
+
johnsws
post 14 Oct 2008, 10:09
Post #183

Membru autentic

acum mi-a venit ideea: poate lumea se refera la transportul in comun din anglia...si nu la cel din bucuresti smile.gif

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
Motociclist
post 14 Oct 2008, 10:15
Post #184

Transportul in comun pe care-l folosesc si eu, acum ocazional si pe care o sa-l folosesc zilnic de la jumatatea lui noiembrie si pana pe la inceputul lui mai. Macar sa renuntati si voi la masini pe perioada aia, se devina strazile mai libere, bani mai multi pentru RATB, Metrorex, suplimentarea mijloacelor de transport, mers mai comod si mai rapid cu ele.

Si din nou ma vad nevoit sa va dau exemplul colegilor mei, care vin la munca dupa ce s-au cuplat cate 5 la o masina...
Pai, dupa mintea unora de pe aici care n-ar lasa masina acasa nici in ruptul capului, in loc sa bage 20 de oameni in 4 masini, prefera sa mearga 20 de oameni cu 20 de masini.
...Mentalitate de oameni imbogatiti peste nopate, ca sa nu folosesc alt termen.

This post has been edited by Motociclist: 14 Oct 2008, 10:22

--------------------
motocicleta 1000cc 1900 - la vedere
+
Flamingo
post 14 Oct 2008, 10:17
Post #185

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Illusi0n, nu pozeaza nimeni in victima. smile.gif Cred ca ai niscaiva probleme. Am spus cred, nu sunt convins... dar prea le iei pe toate ca pe ceva personal.

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
C@talin
post 14 Oct 2008, 10:19
Post #186

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif

14 Oct 2008, 11:20:
QUOTE(Motociclist @ 14 Oct 2008, 11:15)
Transportul in comun pe care-l folosesc si eu, acum ocazional si pe care o sa-l folosesc zilnic de la jumatatea lui noiembrie si pana pe la inceputul lui mai. Macar sa renuntati si voi la masini pe perioada aia, se devina strazile mai libere, bani mai multi pentru RATB, Metrorex, suplimentarea mijloacelor de transport, mers mai comod si mai rapid cu ele.
*

bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif bla bla bla.gif

This post has been edited by C@talin: 14 Oct 2008, 10:20

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
vijelie
post 14 Oct 2008, 10:21
Post #187

membru violet

QUOTE(Motociclist @ 14 Oct 2008, 10:15)
*

Sa traiti, dle Primar! E buna votca de azi?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
klaus
post 14 Oct 2008, 10:21
Post #188

步步

Group: Moderatori

Eu inca o data recomand celor care o tin sus si tare cu transportul in comun din Bucuresti sa puna bani deoparte si mearga sa vada cum e in alte tari pe care ei le invoca. O sa aibe un soc.
O sa-si dea seama ca vorbesc din carti, ca habar nu au care e realitatea.
Aia la care merge transportul in comun au niste avantaje: le merge si le merge bine si cu cap.
In Bucuresti transportul in comun e o eroare pentru simplu motiv ca e bazat pe transport suprateran si de capacitate mica (autobuze, troleibuze). Lipseste o retea de metrou corespunzatoare, iar aia care e e subdimensionata dpdv numar garnituri.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
C@talin
post 14 Oct 2008, 10:25
Post #189

sa vb de zonele unde nu exista deloc metrou ? tongue.gif metrou a fost gandit sa duca si sa aduca oamni din spre zonele industriale,nu a fost gandit cu cap ci ptr profit.

aia cu dmnu primar e buna laugh.gif poate e tariceanu care vine pe scuter dimineatza la senat laugh.gif

14 Oct 2008, 11:25:
sa uitat la prea multe filme cu subiectu un om schimba toata tara rin nimic laugh.gif

This post has been edited by C@talin: 14 Oct 2008, 10:25

--------------------
+
marksman
post 14 Oct 2008, 10:27
Post #190

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Flamingo @ 14 Oct 2008, 11:17)
Illusi0n, nu pozeaza nimeni in victima.  smile.gif Cred ca ai niscaiva probleme. Am spus cred, nu sunt convins... dar prea le iei pe toate ca pe ceva personal.
*

Stimabile,

Atata vreme cat faci diverse afirmatii cu privire la mine, le iau personal. Nu ma obosesc sa le culeg din nou cu quote.
Daca taceai, filozof ramaneai. Tu ai luat ce ti-a convenit din postul meu si ai dat niste explicatii pe un ton mistocar (de care nu m-am legat). Ti-am solicitat sa raspunzi si la ceea ce nu ai raspuns (voit sau nu). Ai raspuns, ti-am multumit. Ulterior, minti cu nerusinare ("Ti-am spus clar") si faci afirmatii nefondate, conforma carora eu extrag doar ce ma intereseaza. De fapt, tu esti ala, fapt dovedit prin postarile tale (ai combatut doar ceea ce te-a interesat din ceea ce am scris eu -- si tot eu extrag ceea ce ma intereseaza?)

Tu crezi ca eu sunt nascut ieri? Ia vezi, revizuieste-ti atitudinea vizavi de persoana mea, ca n-am impartit aceeasi banca la facultate! Nesimtitule!

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Motociclist
post 14 Oct 2008, 10:27
Post #191

C@taline, am nevoie de "subtitrare", ca nu inteleg nimic din ceea ce spui.

--------------------
+
Flamingo
post 14 Oct 2008, 10:29
Post #192

Membru "SPARKY Team"

Cred ca Motociclist s-a referit la faptul ca din noimebrie si pana in mai se va incheia sezonul, mai exact motocicletele vor intra in "hibernare"... si logic, toti motociclistii vor merge cu auto proprii sau cu mijloacele de transport ale Primariei. smile.gif

In schimb nu prea sunt de acord cu lasatul tuturor masinilor acasa.

Ah, sa te combini cu 2-3 colegi, e altceva. La dus catre job, drumul este acelasi pt toti, insa dupa amiaza, poate nu toti vor sa ajunga acasa, poate au si alte treburi... si de aici se poate ajunge lejer la mici certuri ref. la banii de benzina. Treaba asta e valabila mai mult pentru angajatii din MI sau MaPN care lucreaza in Ilfov si care stau in Bucuresti. Stiu ca ii ia un autobuz dintr-un loc al Bucurestiului, care autobuz ii si aduce.

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
vis-a-vis
post 14 Oct 2008, 10:29
Post #193

DaciaClubber

QUOTE(C@talin @ 14 Oct 2008, 11:25)
metrou a fost gandit sa duca si sa aduca oamni din spre zonele industriale,nu a fost gandit cu cap ci ptr profit.
*

Profit in epoca comunista? Fa un bine omenirii si fa-ti un sepuku.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
C@talin
post 14 Oct 2008, 10:30
Post #194

nu conteaza ce a fost de inteles am spus 04.gif ,daca vrei acuma sa arati la lume acuma cat de rost scriu mai gandestete inate sa faci asta 04.gif laugh.gif
eu zic doar ca sa sa faci laringita degeaba wink.gif

--------------------
+
Victoras2001
post 14 Oct 2008, 10:32
Post #195

Membru autentic

Printre altele, nu folosesc transportul in comun din urmatoarea cauza.
Ieri a trebuit sa plec din Romana, am ajuns la Domnesti. De acolo a trebuit sa ajung la Nicolae Grigorescu, apoi in Pipera. Din Pipera iar in Prelungirea Ghencea, apoi la niste depozite, in afara Bucurestiului. M-am intors in Ghencea, apoi in Salajan. Apoi du-te pe Preciziei. De acolo acasa. Si asta zilnic. Mergeti voi pe traseul asta cu ratb-ul.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
dizzy
Post #196

Work smart not hard!

Cu riscul de a-l supara pe Motociclist nu o sa las masina acasa, sic!
Fiindca am treaba cu ea, nu ma fatai de colo colo ca partul in izmene.
Asa ca poti tu sa ma certi cat vrei, m s r!
Tie si fratilor tai pe doua roti o sa le fac in continuare loc, dar eu tot cu masina merg. Si stau la 23 grade, cu Radio Total in surdina, cu hands-free-ul la ureche.
Cand va merge transportul nostru in comun ca cel din Paris voi lasa masina acasa.
Pana atunci, nu!

This post has been edited by dizzy: 14 Oct 2008, 10:33

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
C@talin
Post #197

ce ai bre vrei sa curga toata bautura din stomac asta e risipa sad.gif

--------------------
+
Flamingo
post 14 Oct 2008, 10:33
Post #198

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(Illusi0n @ 14 Oct 2008, 10:27)
Stimabile
(...)

Tu crezi ca eu sunt nascut ieri? Ia vezi, revizuieste-ti atitudinea vizavi de persoana mea, ca n-am impartit aceeasi banca la facultate! Nesimtitule!
*

Vorba unui coleg de facultate (cu care am fost coleg de banca)...
E clar, ne trebuie alt popor.
Daca am fost prea subtil, iti pot desena pe privat.

--------------------
+
marksman
post 14 Oct 2008, 10:34
Post #199

Post mortem nihil est

QUOTE(Flamingo @ 14 Oct 2008, 11:33)
Vorba unui coleg de facultate (cu care am fost coleg de banca)...
E clar, ne trebuie alt popor.
Daca am fost prea subtil, iti pot desena pe privat.
*

Nu, "stimabile", tu nu ai priceput aluzia... din pacate.

--------------------
Nick Ușor
+
Flamingo
post 14 Oct 2008, 10:39
Post #200

Membru "SPARKY Team"

Mda, norocul meu ca nu stau in Timisoara...
Imi aduc aminte de un batranel pe care-l intalneam des in autobuzul 313... prin '90-'92... Nu mai muriti fratilor odata ca sa scapati de mine ? rolleyes.gif

--------------------
+
marksman
post 14 Oct 2008, 10:44
Post #201

Post mortem nihil est

@Flamingo: nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund. Asta esti, asa defilezi. Incepand de acum esti pe lista de Ignore, alaturi de alti doi "stimabili" membri ca si tine.

--------------------
Nick Ușor
+
bocxoa
post 14 Oct 2008, 11:15
Post #202

e un pic cam greu sa se cupleze 3-4 indivizi sa mearga impreuna la servici, asta era valabil pe vremea lui raposatul cand cartiere intregi lucrau la aceasi fabrica, iar vecini cu masina si cu ratie de 20l de benzina pe luna faceau cu schimbul cate 4, o saptamana mergea unul cumasina uramatoarea saptamana altul, dar acum cand din 10 angajati la o firma nu nimeresti 2 sa fie din aceasi zona a orasului e o prostie sa ceri la cineva sa mearga sa-si adune colegi din 4 colturi ale orasului sa-i duca la servici, deci solutia e tot cu bicicleta, in belgia nici transportul in comun nu era incurajat, doar mersul pe jos si cu bicicleta, un bilet de autobuz costa 2,3 euro, dar in schimb trenul era incredibil de ieftin, 5 euro leuven-bruxeles dar si ce trenuri aveau ..... noi la intercity nu avem ce au aia la clasa a doua, si pleaca din 15 in 15 minute( de trenuri vorbesc). completarea cu trenurile e pt cei care se plang ca au de mers 60-70 km cu masina pana la servici

in momentul in care va fi incurajat si la noi trensportul in comun si mersul pe bicicleta de catre primari, se va rezolva si problema ambuteajelor, deci primaria e de vina in principal de situatia creata, si pana cand nu ai alternativa la mersul cu masina e putin absurd sa ceri de la cineva sa lase masina acasa si sa mearga cu bicicleta mopedul motocicleta pe drumurile patriei unde tot smecherul cu spatele asigurat isi face de cap in trafic "ca doar ma scoate tata basma curata la fel cu mi-a obtinut si permisul fara sa vad cum arata masina scholi pe dinauntru". ajunge ca suntem noi donatori de organe, sa nu cerem si de la alti sa fie.
ca si concluzie nu are rost sa ne aprindem noi aici ca berbecilor care pot aduce o inbunatatire li se rupe de nevoile cetatenilor platitori de taxe.

This post has been edited by bocxoa: 14 Oct 2008, 11:18

--------------------
capra transalp opel conserva opel - mmxxxxxx
+
Motociclist
post 14 Oct 2008, 11:17
Post #203

QUOTE(C@talin @ 14 Oct 2008, 10:30)
nu conteaza ce a fost de inteles am spus 04.gif ,daca vrei acuma sa arati la lume acuma cat de rost scriu mai gandestete inate sa faci asta 04.gif laugh.gif
eu zic doar ca sa sa faci laringita degeaba wink.gif
*

blink.gif Ai spus ceva?

--------------------
+
ionutctn
post 14 Oct 2008, 11:22
Post #204

Membru cu TDI

@bocxoa
Alternativa la mersul cu masina trebuie sa fie si REALA in acelasi timp nu numai pe hartie iar prima masura de a incuraja transportul in comun este sa devina civilizat. In momentul in care in Bucuresti va exista un trasnport in comun civilizat, atunci mai putem discuta. Cine a circulat cu transportul in comun in Bucuresti la ora de varf stie bine ce spun. Te calci in picioare sa urci/cobori. Departe acest tablou de ceea ce creiona initiatorul topicului: loc suficient in mijloacele de transport.
Asa cum am mai spus: am mers in Barcelona cu metroul mai multe zile la rand si nu mirosea nene. Si aia nu sunt o tara etalon. Am mers si in Viena cu tramvaiul. Nici nu sufera comparatia.

This post has been edited by ionutctn: 14 Oct 2008, 11:24

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Flamingo
post 14 Oct 2008, 11:22
Post #205

Membru "SPARKY Team"

Facerea de bine f*tere de mama.

Tineti minte stimati colegi de forum sa nu luati niciodata apararea motociclistilor / scuteristilor decat daca aveti in familie pe cineva cu "casca". Parerile formate in zeci de ani, nu se pot schimba prea usor. Vorba aia...

Cu o floare nu se face primavara.

Poate copiii copiilor nostri o sa gandeasca un pic altfel si o sa-l vada la un moment dat pe motociclist... ca pe un alt participant la trafic si nu ca pe un extraterestru. Ca s-a pornit de la ceva si s-a ajuns la altceva, era normal... ca doar suntem pe un forum auto... unde "rider-ii" sunt luati din start peste picior, pentru ca deh, noi, astia cu covrigul in mana suntem mai multi, deci batalia este castigata din start.

Si oricum... nu este prima data cand sunt "martor" la astfel de dezbateri care se termina "ca-n tren". ph34r.gif

Sfat pentru Motociclist si Bocxoa...
Bre, voi altceva n-aveti ce face in aceste momente ? smile.gif
Sper ca nu mi-ati luat-on nume de rau. wink.gif

Asfalt uscat !

--------------------
+
Motociclist
post 14 Oct 2008, 11:25
Post #206

La mine la munca chiar se practica lucrul asta... Cei care stau mai aproape SI NU SE SPERIE DE MERSUL PE JOS 10 minute pana la locul de intalnire cu cel care are masina, se cupleaza si merg cate cinci. Si majoritatea au permise si masini, dar prefera sa le lase acasa. Cand revin de la munca, mai fac cele 10 minute pana acasa, apoi se urca in masinile personale daca au vreo treaba pe undeva, ca intre timp poate se rezolva... Si daca se rezolva, bine ca n-au mai iesit cu masina in ziua aia sa moara de nervi si sa-i mai umple de nervi si pe altii.

Flamingo, nu ti-am luat-o in nume de rau, normal. Intr-adevar asa e, cum spui tu. Eu m-am gandit ca ne vom da toti cu parerea la cum se poate rezolva problema traficului nostru, iar altii au gasit prin asta doar un prilej sa-si verse naduful pe motociclisti.
Vad ca toata lumea spune ca prefera sa stea priponita in trafic cu orele doar pentru simplul fapt ca e mai comod si miroase a primavara. Inteleg prin asta ca aglomeratia chiar nu va intereseaza si chiar nu meritati sa vi se mai planga de mila.

This post has been edited by Motociclist: 14 Oct 2008, 11:35

--------------------
+
bocxoa
post 14 Oct 2008, 11:27
Post #207

flamingo nu am luat-o in nume de rau, am citit printre randuri si am priceput ironia ta, intrebarea e cei carora le era adresta au capacitatea de a citi printre randuri ???

sper ca nu se supara nimeni pe mine ca sunt prea direct, dar sunt ardelean si pe la noi se evita fff pe la spate, totul se spune in fata.

This post has been edited by bocxoa: 14 Oct 2008, 11:28

--------------------
capra transalp opel conserva opel - mmxxxxxx
+
ady77
post 14 Oct 2008, 11:29
Post #208

راحتزیل یو

From: near Bacau

Nu bocxoa, nu avem capacitatea de a citi printre randuri. Voi trei sunteti singurii oameni cu capacitate de pe forumul asta.

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
IRONICK
post 14 Oct 2008, 11:32
Post #209

-

From: Romania

Mai, daca am motocicleta cu care nu am mai mers de ani de zile (sa zicem >15), depozitata la tara (nici nu cred ca mai porneste), se pune ca sunt motociclist?

This post has been edited by IRONICK: 14 Oct 2008, 11:32

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
vis-a-vis
post 14 Oct 2008, 11:36
Post #210

DaciaClubber

La Mobra-i zici tu motocicleta? tongue.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
79 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 18:03
Forum Renault