DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

79 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.

FLP
post 13 Oct 2008, 08:21
Post #31

Sef de trib

Group: Members
From: Bucuresti-Titan

Eu as scoate tramvaiele, sincer.....

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 13 Oct 2008, 08:41
Post #32

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

In Bv primaria a scos tramvaiele si a asfaltat din nou strazile pe care erau linii de tramvai si intradevar se circula mai bine.
Au pus autobuze pe traseul pe care mergea inainte tramvaiul.

This post has been edited by deconectat: 13 Oct 2008, 08:42

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
Serje
post 13 Oct 2008, 08:51
Post #33

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

In conditiile in care am avea autobuze decente si statii acoperite, atunci ar avea rost o astfel de discutie. Vara pe langa mirosuri, mori de cald, iarna mori de frig, cand ploua te faci varza asteptand autobuzul, astea se numesc conditii? Ce-i asa rau daca oamenii vor totusi ceva mai mult? In multe locuri de munca, poate chiar majoritatea, programul de lucru desi se termina la ora h, multi mai au de stat peste program, unu sta o juma de ora altu o ora ... ce faci? Astepti pana termina? Faci conferinta sa vezi care la cat termina, care incotro o ia?
Iar despre motociclisti ... cand vor respecta si ei pe restul participantilor la trafic, atunci sa ceara sa fie respectati. Ei nu respecta pe nimeni, nu au grija de viata lor da vor ca altii sa aiba grija de ei, depasesc ba pe stanga, ba pe dreapta, vin in viteza , depasesc pe contrasens, la stop se strecoara printre masini agatand cat o oglinda sau ... mai mult, daca nu este loc pe strada trec si pe trotuar ... dar ei vor sa fie respectati. Nu merita acest respect, decat foarte putini. Prefer sa fiu atent sa nu lovesc o pisica, un caine ... decat sa fiu atent sa nu lovesc un bezmetic, is majori is vaccinati ... sa aiba singuri grija de viata lor.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 08:55
Post #34

In primul rand, chiar nu sunt frustrat. Eu merg 40km/zi pana la munca si inapoi si oricat de aglomerat ar fi, nu fac niciodata mai mult de 40 min pana acasa.
Si da, eu iau mereu cu mine colegii de munca. Eu din doua locuri am doua ocupate, iar voi din cinci aveti unul singur. Si credeti-ma ca nu-i usor pe motocicleta sa mai cari si un pasager, mai ales la traficul nostru.

...Tramvaiul 41 cred ca este cel mai rapid mijloc de transport care exista la ora actuala in Bucuresti la orele de varf. Si ar mai fi si alte exemple, dar chiar nu are rost sa le insiram aici.

Serje, eu merg cu motocicleta ca sa ma deplasez mai repede si datorita celor ca mine inca nu s-a blocat traficul. Datorita faptului ca stam intre masini, ca suntem primii la semafor si plecam inaintea voastra contribuim la fluidizarea traficului. Noi suntem cei care nu adauga nimic la cozile imense de pe bulevarde. Noi suntem masinile in minus de pe strazi. Chiar nu va deranjam mai mult decat alti participanti la trafic.
Sau poate esti frustrat pentru ca eu ma deplasez si tu nu?! Uite ca am gasit de care parte este frustrarea... smile.gif

This post has been edited by Motociclist: 13 Oct 2008, 09:10

--------------------
motocicleta 1000cc 1900 - la vedere
+
OAP
post 13 Oct 2008, 09:38
Post #35

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Motociclist @ 13 Oct 2008, 09:55)
Eu din doua locuri am doua ocupate, iar voi din cinci aveti unul singur.

aplauze.gif aplauze.gif aplauze.gif ...OK, multumit?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
B30KDT
post 13 Oct 2008, 09:40
Post #36

Membru autentic

From: bucuresti

smile.gif) ma faci sa rad
sa te vad pe tine cum te urci in tramvaiul 41 la ora 8 intre statiile tricodava si crangasi,daca mai ai loc
eu il iau de la capat din ghencea si abia ai loc
sau la ora 17:30-19:30 din celalat sens de la crangasi la lujerul sa vezi ce sexy e
sau sa cobori din metrou la victoriei la 8 sa vezi cum stai 10 min ca sa urci la suprafata

eram azi in masina la eroilor si a trecut unu cu motoru pe langa mine cu vreo 30 km/h printre randuri si mi-a zgaraiat oglinda si dus a fost ca eram blocat in trafic

cert e ca sunt f multi nesimtiti in trafic ,dar cum numarul soferilor e mai mare procentul de nesimtiti e mai mic decat cel al motociclistilor care sunt mai putini in total dar procentul de nesimtiti e mai mare ,d'asta sunt merceputi majoritar nesimtiti
nu vreau sa te acuz ,nu te cunosc ,nu m-ai deranjat in trafic dar nu incerca sa iti scuzi colegii motociclisti care mai sunt si kamikaze ,de ce sa am eu grija de el daca el nu are?

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
adrianne
post 13 Oct 2008, 09:46
Post #37

Membru autentic

Desi sunt barbat, scriu ca:
- m-am hotarat sa cumpar masina cand eram cu sotia (ce avea fetita de 6 luni in brate) intr-un bus aglomerat si o blonda ce statea pe loc rezervat se uita ca blonda la noi;
- nu am fost pipait pe fund sau furat din buzunare, dar se intampla asta in RATB;
- nu stau in frig, ploaie, ger, vant sau caldura sufocanta uneori din RATB;
- ajung de la A la B mai rapid cu masina decat altfel;
- ma costa dublu cu masina decat RATB dar merita.

Cand aud pe Tariceanu, Videanu, etc. spunand "mergeti cu bicicleta sau RATB" ma intreb de ce ei mai folosesc masinile de serviciu? Exceptie avionul, in Romania masina este cel mai rapid mijloc de transport.

Intrebati femeile daca prefera RATB, si cum e cu pipaitul sau furtul, nemaivorbind de celelalte, si apoi veniti cu opinii.

--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B44UCJ
parerea unui amator...
+
adip
post 13 Oct 2008, 09:55
Post #38

Banned

From: Melbourne, Victoria

Adevarul e ca mie nu mi s-a parut niciodata chiar asa tragic mersul cu transportul in comun in Bucuresti. Nu stiu, poate am eu soriciul mai gros, dar nu mi s-au parut excesiv de nesimtiti, de puturosi sau de manelisti calatorii. Ascultatul de manele la telefon sau cate un calator care puțea a transpiratie erau exceptii, nu regula. Si am bagat, slava domnului, metrou pe Eroii Revolutiei - Pipera la greu, plus diverse tramvaie & autobuze pe Sos. Giurgiului, Ferentari, Rahova, s.a.m.d. Cu exceptia momentelor in care era aglomerat nu mi s-a parut deloc problematic. Dar chiar si atunci cand era aglomerata se putea utiliza.
Mie unuia mi se pare ca bucuresteanul nu isi mai poate permite sa fie fudul si sa-si c.ur.ul in masina proprie, mai bine zis sa-si tina c.ur.ul blocat in trafic ore in sir, uneori transportul in comun chiar e mai rapid.
Eu pot sa fac pariu cu oricine ca, oricat de mult s-ar suplimenta parcul RATB sau metrouri, bucuresteanul care sufera de mirosul de transpiratie al celui de langa el NU VA RENUNTA niciodata la confortul conferit de masina proprie in care prefera sa stea blocat in trafic.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 09:57
Post #39

Iarna merg cu 41, deci stiu cum e, dar prefer sa rezist 15-20 min. pana la capat decat sa stau 2 ore prins in trafic.
Toate raspunsurile voastre sunt bazate pe comoditate. As putea spune ca astea sunt chiar fite, cu mirosurile urate, agentii patogeni, etc. din mijloacele de trasport...
Va e lene sa mergeti si o statie pe jos si pentru asta va urcati in masina.
V-am mai spus... Ai mei ma tineau in brate prin autobuze cand eram mic si chiar daca nu li se oferea locul nu murea nimeni.

--------------------
+
adip
post 13 Oct 2008, 09:59
Post #40

Banned

QUOTE(adrianne @ 13 Oct 2008, 18:46)
- ajung de la A la B mai rapid cu masina decat altfel;
- ma costa dublu cu masina decat RATB dar merita
Daca te misti mai repede cu masina e evident ca merita

--------------------
* * *
+
OAP
post 13 Oct 2008, 09:59
Post #41

Membru autentic

QUOTE(Motociclist @ 13 Oct 2008, 10:57)
Va e lene sa mergeti si o statie pe jos si pentru asta va urcati in masina.

asa e, recunosc...si?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
klaus
post 13 Oct 2008, 10:00
Post #42

步步

Group: Moderatori

Motociclist-ul, tu de ce nu mergi cu autobuzul? Ca asa poluezi mai putin, atat aerul cat si fonic, te costa mai putin si te inscri si mai la coada pe lista donatorilor de organe.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
argon
post 13 Oct 2008, 10:01
Post #43

Mesaj semiautomat

QUOTE(OAP @ 13 Oct 2008, 10:59)
asa e, recunosc...si?
*

Cine-si ia tedeii sa-l lase in fata blocului? blink.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
B30KDT
post 13 Oct 2008, 10:03
Post #44

Membru autentic

From: bucuresti

da e corect ceea ce spui dar se aplica numai daca te sui de la capat si cobori la capat, sa te vad cum esti calcat in picioare daca vrei sa cobori sau sa urci in statiile intermediare imbrancit etc,sa te vad iarna cum stai in 41 cand nu mai ai aer sa respiri si daca vrei sa deschizi geamul iti sar babele in cap ca sunt racite

daca vrei sa dai exemplu de ratb ,tramvaiul 41 e unu prost,circula bine dar e f aglomerat,e plin de cersetori se urca unu coboara altu si tot asa fiecare cu statia lui

circul zilnic pe ruta 41 ghencea crangasi metrou crangasi stefan cel mare si stiu despre ce vb ,am mers si iarna si vara si cand ploua afara si cand e cald

si cu ratb-ul problema cea mare e ca majoritatea nu platesc,d'asta nu sunt mai multe masini si tramvaie in trafic pt ca nu au fonduri sa le achizitioneze

abonamentul pe o luna pe toate liniile e 50 de ron e ieftin nu zic nu ,dar cand vad ca amenda e tot 50 ma apuca nervii ,pune frate amenda 500 de ron si baga controlori suficienti cat sa acoperi si baga si supracontrol si se rezolva

This post has been edited by B30KDT: 13 Oct 2008, 10:13

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
ionutctn
post 13 Oct 2008, 10:07
Post #45

Membru cu TDI

QUOTE(adip @ 13 Oct 2008, 10:59)
Daca te misti mai repede cu masina e evident ca merita
*

Si daca nu te misti mai repede tot merita. Imi pare rau sa o spun dar transportul in comun in Bucuresti nu este o solutie dar deloc. Oricum cu RATB-ul faci mai mult decat cu masina dar pe langa asta mai trebuie sa mai suporti multe alte chestii: mirosul, muzica altora, unii care se cearta s.a.md. Degeaba esti tu spalat, calcat si parfumat ca pana sa ajungi la munca te "fac" aia varza in autobuz. Si daca stau acelasi timp in trafic cu masina fata de cat as face cu autobuzul, prefer masina proprie din motivele enumerate mai sus.
Si fara sa jignesc pe nimeni: am fost in Barcelona si am circulat cu metroul cateva zile si vreau sa va spun ca nu "mirosea". Mi-era rusine cand ma gandeam ce popor de tot r@h@tul sunt spaniolii aia si nu mirosea in metrou iar in Bucuresti miroase urat la metrou. In RATB nu mai spun de cersetori si alte alea.

This post has been edited by ionutctn: 13 Oct 2008, 10:10

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
adip
post 13 Oct 2008, 10:13
Post #46

Banned

ionutctn, pentru unii e mai rapid transportul in comun decat masina, dar asta nu-i impiedica sa bage scuza cu mirosurile pentru a-si putea plimba in continuare fuduliile in masina proprie smile.gif
Te vaiti de muzica, mirosuri, certuri, de parca astea ar fi regula. Mie niciodata nu mi s-a parut ca miroase constant urat in metrou sau RATB. Oi fi tu mai sensibil.
Mi-e ciuda ca cine citeste pe aici isi face o parere total distorsionata despre transportul in comun din Buc.

--------------------
* * *
+
klaus
post 13 Oct 2008, 10:18
Post #47

步步

adip, acolo la tine in australia te misti mai mult cu autobuzul, nu?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Andy_ACS
post 13 Oct 2008, 10:23
Post #48

Yes, I'm not!

From: Craiova

QUOTE(adip @ 13 Oct 2008, 11:13)
ionutctn, pentru unii e mai rapid transportul in comun decat masina, dar asta nu-i impiedica sa bage scuza cu mirosurile pentru a-si putea plimba in continuare fuduliile in masina proprie smile.gif
*

Nu cred ca trebuie ca cei care merg cu masina sa dea explicatii celorlalti. Foarte bine, asa vor, asa le place. E chestiune de comoditate, de siguranta, de independenta, de placere a condusului (mai putin pentru voi astia din Buc wink.gif )

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 10:24
Post #49

-Ma urc in 41 la Lujerului, deci crede-ma ca acolo nu-s 2-3 oameni in statie
-Nu poluez fonic, pentru ca am tobele de fabrica, dar asta este un minus deoarece nu sunt auzit si surprind mereu soferii
-Asta cu donatul de organe este o mare prostie. Eu n-am donat inca nimic desi merg de aproape 10 ani. Pentru ceea ce se intampla cu copiii astia fitosi care terorizeaza lumea si mor cu motoarele lor sunt de vina parintii care le dau bani si Legea ca le permite sa incalece motoare ce depasesc cu mult nivelul lor de cunostinte in domeniu.
-Sunteti prea comozi...

--------------------
+
Andy_ACS
post 13 Oct 2008, 10:27
Post #50

Yes, I'm not!

From: Craiova

Si ce daca suntem, doar asta urmareste fiecare, o viata comoda, linistita, placuta, pentru asta muncesti.
Gandind ca tine si exagerand putin - de ce nu renunti tu si la autobuz, sa te duci in fuga la destinatie, nu mai poluezi, nu mai folosesti autobuzul, e sanatos...

P.S. eu merg cu autobuzul la serviciu, dar nu am ura asta pe cei care merg cu masina. Pur si simplu e alegerea lor, la fel cum e alegerea mea.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
klaus
post 13 Oct 2008, 10:30
Post #51

步步

QUOTE(Motociclist @ 13 Oct 2008, 11:24)
-Sunteti prea comozi...
*

Si cei care merg pe motoreta in loc sa mearga cu RATB-ul sunt prea comozi...
Nu vad care ar fi diferenta.

--------------------
+
ionutctn
post 13 Oct 2008, 10:32
Post #52

Membru cu TDI

QUOTE(adip @ 13 Oct 2008, 11:13)
Te vaiti de muzica, mirosuri, certuri, de parca astea ar fi regula. Mie niciodata nu mi s-a parut ca miroase constant urat in metrou sau RATB. Oi fi tu mai sensibil.
Mi-e ciuda ca cine citeste pe aici isi face o parere total distorsionata despre transportul in comun din Buc.
*

Nu sunt genul care m-am nascut in masina sau care iau masina si cand ma duc la colt sa cumpar paine sau sa parchez masina in fata firmei fara sa mai fac 10 m pe jos dar daca transportul in comun ar fi mai civilizat crede-ma ca as merge cu RATB-ul. Pana atunci discutia nu isi are rostul pentru ca nu este o alternativa reala.

This post has been edited by ionutctn: 13 Oct 2008, 10:33

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
os
post 13 Oct 2008, 10:35
Post #53

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Dragi colegi,

voi ridica si aici o chestiune care e din pacate destul de (mult prea?) raspindita in Romania, si pe care am mai pomenit-o si intr-un topic despre biciclete:

Circulatul cu: metroul, bicicleta, autobuzul, tramvaiul este inca asociat cu "saracie". Acest lucru ajuta lumea sa nu lase masina acasa(*)

(*) desigur si celelalte aspecte (furturi, cersetori, aglomeratie etc.) joaca rolul lor.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
OAP
post 13 Oct 2008, 10:37
Post #54

Membru autentic

QUOTE(argon @ 13 Oct 2008, 11:01)
Cine-si ia tedeii sa-l lase in fata blocului? blink.gif
*

corect... icon_mrgreen.gif ...nu-i pacat biggrin.gif

--------------------
. . .
+
adip
post 13 Oct 2008, 10:40
Post #55

Banned

QUOTE(klaus @ 13 Oct 2008, 19:18)
adip, acolo la tine in australia te misti mai mult cu autobuzul, nu?
La scarbici merg cu masina din motive evidente:
- fac 20-30 minute in loc de 1 ora - 1 ora si un sfert cu tren & autobuz
- in drum spre munca il las pe-asta mic la scoala. Daca ar fi sa folosesc trenul dimineata ar trebui sa mai adaug inca 20 minute la durata traseului, fiindca scoala e in directia opusa statiei de tren.
In weekend folosim ce ne ofera viteza de miscare mai mare, in functie de destinatie. E.g. pentru centru luam trenul, cu masina nu are sens fiindca e aglomerat si nu gasesti usor loc de parcare.

--------------------
* * *
+
FLP
post 13 Oct 2008, 10:40
Post #56

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Atata timp cat eu ma stiu bogat nu tre sa ma stie si vecinu. (Referitor la ce a zis os)

Eu ma simt bine, nu el. Stiti vorba aia: cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia

This post has been edited by FLP: 13 Oct 2008, 10:41

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 11:24
Post #57

-Mersul cu motocicleta nu este foarte comod, dar ma ajuta sa ajung mai repede la destinatie, mai repede decat oricare alt mijloc de transport fara a incurca cu nimic traficul, neadaugandu-ma la coada de masini
-Cand lucram mai aproape de casa mergeam zilnic 30min. pe jos pana la munca...

--------------------
+
klaus
post 13 Oct 2008, 11:35
Post #58

步步

QUOTE(Motociclist @ 13 Oct 2008, 12:24)
mai repede decat oricare alt mijloc de transport fara a incurca cu nimic traficul, neadaugandu-ma la coada de masini
*

Este parerea ta SUBIECTIVA. Altii sunt de parere ca motociclistii incurca traficul.
Si parera mea subiectiva este ca eu cu masina nu incurc traficul ca stiu sa merg pe unde trebuie. Altii poate au alta parere despre mine ca sofer.

Argumentele pe care le aduci nu prea iti sunt de folos, sunt prea subiective, cu obiectiviatea stai cam slabut.
Asa cum tu ajungi mai repede la servici, la fel ajung si cei cu masina, atunci cand merg pe aceleasi trasee cu RATB-ul. Ca autobuzele mai au o statie, se baga mai greu de pe o banda pe alta (e la fel ca la tine, masina mica se baga mai usor pe banda ca autobuzul, la fel cum motoreta se baga la fel pe banda mai repede ca masina).

Iar aia cu mersul pe jos cand e aproape serviciu, te asigur ca mult ar face-o. Problema ca nu e.

Iar daca vrei sa dai un exemplu de degrevarea circulatiei, de ce nu mergi la serviciu cu bicicleta, sau cu scuterul? Ca alea au benzi speciale. Atunci chiar nu ai mai incurca circulatia.

--------------------
+
bocxoa
post 13 Oct 2008, 11:45
Post #59

mai din pacate noi suntem romani si avem cam multe carente in educatie, in belgia unde ploua zilnic temperatura iarna vara e 16-20 grade vedem drumuri inguste cu semafoare sincronizate controlate de compiutere cu camere de filmat si aparate foto pe fiecare semafor (noaptea fac poze cu blit daca treci pe rosu, 160 euro amenda, mama lor), dar pe ambele sensuri de mers sunt si piste pt biciclisti prevazute cu semafoare, iar biciclisti au prioritate in fata masinilor motocicletelor etc. acolo toata lumea merge cu bicicleta, peste tot sunt parcari pt biciclete, nu se fura bicicletele chiar daca se fura nu au la cine sa le vanda ca belgianul nu cumpara lucruri furate, deci nu incurajeaza precum romanul hotia, iar primaria te plateste lunar sa mergi cu bicicleta la servici, mergi la primarie le spui unde lucrezi, unde stai si fac un calcul scurt euro/km si primesti 50-100 euro pt cativa km. masini sunt foarte putine pe strada chiar daca tot belgianul are masina, o are pt a merge in wekend la...iarba verde sau la cumparaturi.
noi ca romani mergem cu masina sa ne aratam statutul social, cati stau intr-un apartament cu chirie dar au in fata blocului un audi de 40-50 mii euro...... ar fi mult prea multe de spus, dar problema e doar de educatie

p.s. merg cu motocicleta la servici pt ca am consumul mai mic, poluez mai putin ma deplasez mai repede si pt ca pot evita blocajele din trafic trecand pe langa cochelari care merg 1-2 km cu msina la servici dor sa arate ce avuti sunt ei, iar in tarile civilizate unde e plin de motociclisti si unde motociclistul nu e vazut ca un fel de bau bau, precum in filmele americane de doi lei din ani 80 difuzate intens de protv, motociclisti sunt incurajati prin lege sa nu stea in coloana .

--------------------
capra transalp opel conserva opel - mmxxxxxx
+
Codrin
post 13 Oct 2008, 11:48
Post #60

Membru autentic

QUOTE(adip @ 13 Oct 2008, 10:55)
Cu exceptia momentelor in care era aglomerat nu mi s-a parut deloc problematic. Dar chiar si atunci cand era aglomerata se putea utiliza.
*

Corect.

Cu exceptia momentelor in care e aglomerat, traficul in Bucuresti nu mi se pare deloc problematic. Dar chiar si atunci cand e aglomerat se poate utiliza, ce daca faci seara dupa ora 17.30 2ore+ din Baneasa pana in Berceni sau de la Policolor pana la A1.

--------------------
Mazda . .
+
79 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 17:14
Forum Renault