DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

79 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu mi se pare normal..., Omul si masina, iar autobuzul gol.

Motociclist
post 13 Oct 2008, 11:53
Post #61

Group: Members

Klaus?!
Benzi speciale pentru scutere si biciclete? Cate? Unde?
Cred ca esti din alt film.
Si nu sunt subiectiv mai mult decat voi.
Bine domnilor, eu zic sa va achizitionati toti Hammer-uri si sa stati cu ele in parcare, iar pe la munca sa stati mai mult in medicale si fara plata. Mie-mi spuneti ca nu intarziati la munca? Sa fim seriosi... Dar cum la noi nu mai e o problema sa ajungi tarziu, va complaceti foarte usor in situatia de a sta in trafic la ora 9.
Nu cred ca exista multe orase pe lumea asta care sa fie aglomerate la orice ora din zi, asa cum este Bucurestiul. Dar la noi este o frecangeala totala, o plimbareala cu masina ca sa ne aflam in treaba. Normal ca nu puteti lasa masinile acasa, ca doar n-ati mai putea pleca din timpul programului ca sa o repeziti pe sotie pana la parinti, n-ati mai putea apuca sa duceti si cumparaturile acasa, etc. smile.gif

This post has been edited by Motociclist: 13 Oct 2008, 11:54

--------------------
motocicleta 1000cc 1900 - la vedere
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady77
post 13 Oct 2008, 11:55
Post #62

راحتزیل یو

From: near Bacau

Deci solutia ar fi: fie sa mergem toti cu mijloacele de transport in comun, fie sa vindem toti masinile si sa devenim motociclisti radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by ady77: 13 Oct 2008, 11:59

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
einstein1984
post 13 Oct 2008, 11:58
Post #63

fan Dacia

From: Bucuresti

QUOTE(argon @ 13 Oct 2008, 07:56)
La mine sunt 5 km, ii fac in 3 minute dimineata, si 8-10 min la amiaza cand plec acasa, si e ora de varf. Cu autobuzul as face minim 20 de minute, asta dimineata, ca la intoarcere e juma' de ora....

Costul lunar cu benzina strict pentru mersul la servici(2*5*22=220 km) este intre 55 si 86 ron, depinde de masina, cu autobuzul ar fi 70 ron.
*

Sa mori tu ca in marele oras deva un abonament lunar pe 1 Linie e 70 de lei! In bucuresti cu 50 de lei ai abonament pe toate liniile!
Oricum, pentru aia 5 km in care poluezi cat autobuzul in 100 (catalizator rece sau soc aplicat, depinde ce masina folosesti) ai putea lejer sa iei o bicicleta.
Un coleg sta la 2 pasi de blocul meu. Eu am ajuns azi in celalat capat de bucuresti cu metroul in 45 de minute si el cu masina in 75 de minute. De bani nu mai vorbesc, ca abonamentul de metrou e 25 de lei si el 5 litri de motorina ii consuma in maxim 3 zile.

This post has been edited by einstein1984: 13 Oct 2008, 12:00

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 11:59
Post #64

Scuteristi sau biciclisti in timpul saptamanii nu cred ca ar fi chiar asa de rusinos, mai ales pe timpul verii. ...Cica aia pe afara asa procedeaza. smile.gif Dar aia chiar trebuie sa ajunga la munca la ora fixa si pleaca la fel. Deh, sunt ei mai prosti si noi mai destepti. smile.gif

--------------------
+
bocxoa
post 13 Oct 2008, 12:01
Post #65

nu mai ady77 solutia ar fi ca primaria sa vina cu proiecte fezabile de incurajare a mersului pe bicicleta asa cum se intampla in toate orasele din vestul europei, adica unde e si civilizatie, si acest lucru se poate face doar prin crearea benzilor speciale pt biciclisti, incurajari materiale, banesti a mersului pe bicicleta, impunerea de taxe autovehiculelor care circula in orele de varf, realizarea unei retele vaste de inchiriere a bicicletelor pe bani de nimic..... cred ca voi bucuresteni ar trebui sa scoateti capul si mai la vest de romania nu odar la sud, bulgari turci... radmasa.gif

This post has been edited by bocxoa: 13 Oct 2008, 12:03

--------------------
capra transalp opel conserva opel - mmxxxxxx
+
Andy_ACS
post 13 Oct 2008, 12:06
Post #66

Yes, I'm not!

From: Craiova

Mai bine te luai de faza cu "5 km, ii fac in 3 minute dimineata". Argon e Schumacher, scoate medie de 100km/h in oras cu start de pe loc smile.gif

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
OAP
post 13 Oct 2008, 12:15
Post #67

Membru autentic

QUOTE(Motociclist @ 13 Oct 2008, 12:53)
Bine domnilor, eu zic sa va achizitionati toti Hammer-uri

Eu vreau unul, neaparat TDI sa merg cu el la Deva sa il blochez pe nea argon in parcare sic... icon_mrgreen.gif

QUOTE(Motociclist @ 13 Oct 2008, 12:59)
...Cica aia pe afara asa procedeaza. smile.gif Dar aia chiar trebuie sa ajunga la munca la ora fixa si pleaca la fel. Deh, sunt ei mai prosti si noi mai destepti. smile.gif
*

peate vara, cat am lucrat in Vienna trebuia sa ajung la birou intre orele 7-9 dimineata si sa stau 8 ore...asa ca nu e chiar ora fixa wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
dizzy
post 13 Oct 2008, 12:42
Post #68

Work smart not hard!

Locuiesc la 10 km de birou.
Ca sa ajung cu mijloacele de tarat in comun am urmatoarele variante:
1) Un autobuz care ma ia din fata casei si ma lasa la 1,5 km de birou, face circa 1h30 la ora 7
2) Un autobuz, metroul, un alt tramvai sau autobuz, durata intre 1h si 2
3) Masina
Aleg masina pt ca: stau confortabil, la ce temperatura vreau eu, langa cine aleg eu, nu miroase urat de la cei care fac economie la apa, fara inghesuiala, nu risc sa iau vreo raceala de la vreunul sau chiar vreun TBC cum am mai vazut, nu ajung transpirat, enervat, nu trebuie sa-mi pazesc telefonul si portofelul, mai stau de vorba la telefon cu un client, cu un furnizor sau un prieten. Motocicleta m-ar duce mai repede dar nu sunt dispus sa-mi asum riscurile ei.
Daca voi ii ziceti snobism, atunci asa sa fie, imi asum acest snobism!

This post has been edited by dizzy: 13 Oct 2008, 12:45

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
argon
post 13 Oct 2008, 12:46
Post #69

Mesaj semiautomat

QUOTE(einstein1984 @ 13 Oct 2008, 12:58)
Sa mori tu ca in  marele oras deva un abonament lunar pe 1 Linie e 70 de lei! In bucuresti cu 50 de lei ai abonament pe toate liniile!
  Oricum, pentru aia 5 km in care poluezi cat autobuzul in 100 (catalizator rece sau soc aplicat, depinde ce masina folosesti)
*

Nu e cu linii aici, un drum e 1,5 ron, sunt doar 2 firme private, un abonament e putin mai ieftin decat daca ai plati 3 ron / zi, dar in mare e tot acolo. Poluarea tine de combustibilul consumat, cum spuneam la un consum urban de 7-10 % sa zicem, indiferent la rece sau cald nu am cum sa poluez mai mult decat un autobuz care consuma minim 15%.

De retinut: calculele de rentabilitate sunt pentru o persoana, si tot e mai rentabil, noi mergem 2, sa nu mai vorbim de timpul economisit la mersul cu masina.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Andy_ACS
post 13 Oct 2008, 12:49
Post #70

Yes, I'm not!

From: Craiova

da, dar autobuzul consuma 15 si cara 20 de oameni, pe cand tu consumi 10 si cari decat unul smile.gif
Sa fim sinceri, poluarea e ultimul lucru de care ne facem griji dimineata in drum spre serviciu, mi se pare o scuza (motiv) care mascheaza altceva. Adica e un fenomen negativ important la nivel global, dar nu pot sa cred ca la asta ne gandim noi in primul rand cand ne alegem mijlocul de transport...

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
argon
post 13 Oct 2008, 12:52
Post #71

Mesaj semiautomat

s-a trezit ecologistul ainstain, de acum o sa merg cu autobuzul sa salvez planeta blush.gif

--------------------
+
ionutctn
post 13 Oct 2008, 13:06
Post #72

Membru cu TDI

Nu are rost sa ne contrazicem. Cei care merg cu masina o fac din motive de comoditate, conditii s.a.m.d. Nu cred ca este cineva (cel putin nu ii cunosc personal) care se duce cu masina la servici numai ca sa fie vazut sau sa dea bine sau sa se dea mare, sa arate ceva cu ocazia asta.

This post has been edited by ionutctn: 13 Oct 2008, 13:07

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
ga!nusha
post 13 Oct 2008, 13:09
Post #73

Still here

From: Paris

Intre casa si munca (in cazul meu) sunt 13 KM. pentru 5 din ei nu exista mijloc de transport in comun iar pentru restul schimb 3 mijloace terestre sau 2 metrouri...

cu bicicleta nu pot pentru ca am bagaj iar motocicleta mi se pare periculoasa in romania...

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
vijelie
post 13 Oct 2008, 13:16
Post #74

membru violet

Eu vreau sa stiu cum e posibil asa ceva:
QUOTE(Motociclist @ 12 Oct 2008, 20:15)
In ultimul timp ajung la destinatie in acelasi timp cu masinile... Am luat la rand toate masinile pe langa care am trecut pe o raza de 1,5km (coada)...
*

smile.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Steel Tormentor
post 13 Oct 2008, 13:24
Post #75

Membru autentic

From: Constanta

Am de mers doar 2 km de casa pana la munca, merg cu masina din comoditate (dorm un pic mai mult, etc.) dar si datorita faptului ca imi ofera libertate de miscare (mai am drumuri de facut in interes de serviciu in cursul zilei + dupa munca cumparaturi sau alte treburi de-astea). Mijloc de transport in comun nu exista pe traseul asta. Cu bicicleta mi se pare aproape la fel de nesigur ca si cu motocicleta, mai ales ca traseul e plin de intersectii nesemaforizate si e foarte alomerat.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
Flamingo
post 13 Oct 2008, 13:26
Post #76

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

Se pare ca ati trecut cam usor peste mesajul lui Bocxoa...

In afara de faptul ca nu avem cum sa verificam cum este in Belgia si ca Bocxoa s-a inscris probabil la indemnul lui Motociclist, nu pot spune decat ca are dreptate. Interesant (sau nu) este ca ulterior nu i-s sarit nimeni in cap precum Motociclist-ului de mai devreme.

QUOTE(bocxoa @ 13 Oct 2008, 11:45)
mai din pacate noi suntem romani si avem cam multe carente in educatie
(..)
noi ca romani mergem  cu masina sa ne aratam statutul social, cati stau intr-un apartament cu chirie dar au in fata blocului un audi de 40-50 mii euro...... ar fi mult prea multe de spus, dar problema e doar de educatie
(...)
merg cu motocicleta la servici pt ca am consumul mai mic, poluez mai putin ma deplasez mai repede si pt ca pot evita blocajele din trafic trecand pe langa cochalari care merg 1-2 km cu msina la servici dor sa arate ce avuti sunt ei, iar in tarile civilizate unde e plin de motociclisti si unde motociclistul nu e vazut ca un fel de bau bau, precum in filmele americane de doi lei din ani 80 difuzate intens de protv, motociclisti sunt incurajati prin lege sa nu stea in coloana .
*

De acasa pana la job si retur am 12,5 km. Cu metroul fac 40 min - 1 h maxim... pe cand cu masina in anumite zile fac si 1 h / 45 min. La toate astea se adauga consumul sporit, nervii intinsi la maxim, intarzieri, afaceri ratate, etc. Am si zile inca re nu depasesc 20-30 minute pe drum dar acestea sunt rare. O medie ar fi pe undeva pe la 40 minute.

Nu vad nimic rau in a calari o "mobra" fie ea scuter, motocicleta sau bicicleta. Cred ca biciclistii sunt mult mai bine protejati in trafic decat ceilalti petru ca nu sunt considearti figuranti. Daca o mana de teribilisti merg cu viteza, asta nu inseamna ca trebuie bagati toti motociclistii in aeeasi oala.

Un amic de-al meu mi-a zis c-am inebunit cand mi-am cumparat motocicleta. L-am intrebat de ce spune asta si nu prea a stiut ce sa-mi raspunda. La randul meu l-am intrebat daca are curajul sa se urce pe 2 roti. Raspunsul il stiam deja si nici nu -l asteptam....

Cieva spunea ca baietii isi cumpara masini iar barbatii motociclete. Cata dreptate a avut ramane de vazut, insa tind sa-i dau mare dreptate.

Exista perioade in care televiziunile dau cateva stiri la rand in care sunt implicati motociclisti (de regula astfel de stiri de intind pe vreo 2-3 zile) iar unor soferi li se pune pata, dar uita stiri in care sunt implicati SOFERI BETI care accidenteaza mortal oameni nevinovati se dau ZI DE ZI la TV, in presa scria, saptamana de saptamana... Pe ei nu-i mai vede nimeni ?

Incercati sa puneti in balanta motociclistii si soferii... Sunt curios la final cine "atarna" mai greu la capitolul infractiuni, dosare penale, crime, etc.

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 13:34
Post #77

Cum e posibil ce?

Ma uimiti cu distantele pe care le aveti de parcurs pe jos... Unii cred ca sunteti in stare sa va urcati in masina si pentru 1km.
Am mai auzit eu de o fatuca ce se urca in masina pentru 50m doar pentru ca se temea de un caine. biggrin.gif Adica, in loc sa traverseze strada si sa faca un ocol de inca 50m prefera sa mearga cu masina. Asta spune multe despre felul idiot in care intelegem sa ne folosim de o masina.

Flamingo, te asigur ca nimeni nu s-a inscris pe acest Forum la indemnul meu si chiar nu cunosc pe nimeni de aici. Eu m-am parasutat din intamplare pe acest Forum cautand o explicatie la o intamplare de-a mea.

Steel Tormentor:"Am de mers doar 2 km de casa pana la munca, merg cu masina din comoditate (dorm un pic mai mult, etc.) dar si datorita faptului ca imi ofera libertate de miscare (mai am drumuri de facut in interes de serviciu in cursul zilei + dupa munca cumparaturi sau alte treburi de-astea). Mijloc de transport in comun nu exista pe traseul asta. Cu bicicleta mi se pare aproape la fel de nesigur ca si cu motocicleta, mai ales ca traseul e plin de intersectii nesemaforizate si e foarte alomerat." ...Iata un om sincer.

This post has been edited by Motociclist: 13 Oct 2008, 13:39

--------------------
+
vijelie
post 13 Oct 2008, 13:38
Post #78

membru violet

Eu am auzit ca majoritatea motociclistilor li se rupe de restul oamenilor cand primesc bani de la parinti pentru o toba care polueaza fonic, dar care ii ridica in ochii gagicilor. Apropo de diferitele feluri idioate de a ne folosi de mijloacele de locomotie.

This post has been edited by vijelie: 13 Oct 2008, 13:38

--------------------
+
dizzy
post 13 Oct 2008, 13:40
Post #79

Work smart not hard!

Tu vezi numai ce vrei!
Din 10 km, trebuie sa parcurg ultimul km pe jos, nu e serviciul la 1 km.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
ady77
post 13 Oct 2008, 13:40
Post #80

راحتزیل یو

From: near Bacau

D-l Motocilistu' eu sunt din Bacau si muncesc la Roman (cca 50 Km), am voie cu masina sau merg cu bicicleta?

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 13:43
Post #81

Vijelie... eu n-am toba din aia.
...Dar cand te vei trezi cu mine in dreptul geamului tau fara sa vezi si mai ales sa auzi nimic, sa nu te mai arunci pe locul din dreapta si sa faci pe speriatul.
Am si eu cativa pe la mine cu niste masini tunate care fac zgomot cat vreo 4 motoare din alea de te supara pe tine. Sa inteleg ca trebuie sa te bag in aceeasi oala cu ei?

This post has been edited by Motociclist: 13 Oct 2008, 13:45

--------------------
+
vijelie
post 13 Oct 2008, 13:43
Post #82

membru violet

Ete na, da' ce voi aveti ambuteiaje ca sa vaza domnu' biciclist ca esti singurel in masina?

LE Ar fi un pas inainte daca ai remarca realitatea din jur: procentul motociclistilor care fac pe-ai dracu (viteza, zgomot) e infinit mai mare decat al tuningaretilor cu 4 roti. Asta e cauza din care lumea va percepe cam prost in trafic.

This post has been edited by vijelie: 13 Oct 2008, 13:47

--------------------
+
Flamingo
post 13 Oct 2008, 13:46
Post #83

Membru "SPARKY Team"

Am curaj sa pun pariu ca acest topic nu va duce nicaieri si ca se va termina logic, in coada de peste. smile.gif

@Motociclist, doar atat ai inteles din mesajul meu de mai sus ? Ca te-am acuzat ca l-ai adus pe forum pe Bocxoa ? blink.gif

In fine. rolleyes.gif

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
vijelie
post 13 Oct 2008, 13:48
Post #84

membru violet

Ei nu umbla singuri, niciodata.
E alt lucru care spune multe.

--------------------
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 13:50
Post #85

Chiar nu avea rostul sa deviem de la subiect si sa ajungem la tobe si alte nebunii. Padure fara uscaturi nu se poate si uscaturi sunt si de partea motociclistilor, dar si de cea a soferilor.
Aici discutam despre felul in care soferii ocupa mult spatiu pe sosea mergand singuri in masina. ...Si cautam variante.

Flamingo, am inteles tot, dar n-am vrut sa para ca-mi dai dreptate. N-am vrut sa para ca faci front comun cu mine si sa ti-o iei pe carca de la majoritate. smile.gif

This post has been edited by Motociclist: 13 Oct 2008, 13:53

--------------------
+
argon
post 13 Oct 2008, 13:52
Post #86

Mesaj semiautomat

si e vina lor ca e strada asa mica, ca nu se face nimic in acest sens, ca semafoarele sunt gandite cu curul? sau ar trebui in WE sa-si faca singuri strazi?

--------------------
+
Motociclist
post 13 Oct 2008, 13:57
Post #87

Domnule, la mine la munca asa se practica... Se cupleaza mai multi colegi la o masina, se pun bani de benzina in mod egal, etc.

Acum imi veti vorbi despre uzura masinii pe care nu va convine sa o platiti voi, ca posesori ai masinilor respective... biggrin.gif Sau poate-mi veti spune ca n-ar mai fi nici o diferenta fata de transportul in comun, pentru ca aveti un coleg care pute. biggrin.gif

--------------------
+
Flamingo
post 13 Oct 2008, 13:58
Post #88

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(vijelie @ 13 Oct 2008, 13:43)
procentul motociclistilor care fac pe-ai dracu (viteza, zgomot) e infinit mai mare decat al tuningaretilor cu 4 roti. Asta e cauza din care lumea va percepe cam prost in trafic.
*

Repet !
Cei din trafic trec cam usor peste asta... stirile in care sunt implicati SOFERI BETI care accidenteaza mortal oameni nevinovati care stiri se dau ZI DE ZI la TV, in presa scrisa, saptamana de saptamana... Pe ei nu-i mai vede nimeni ?

Incercati sa puneti in balanta motociclistii si soferii... Sunt curios la final cine "atarna" mai greu la capitolul infractiuni, dosare penale, crime, etc.

--------------------
+
vijelie
post 13 Oct 2008, 14:01
Post #89

membru violet

De ce esti asa de interesat de acest criteriu, exclusiv penal?
Crezi ca viata (cu bune si cu rele) se masoara prin numarul de condamnari?
De confort, de dorinta de a traversa in siguranta o strada cu copilul de mana, de a merge fara grija pe trotuar ai auzit vreodata?

This post has been edited by vijelie: 13 Oct 2008, 14:01

--------------------
+
Lostboy
post 13 Oct 2008, 14:03
Post #90

Finding my way!

Păi nu poți să faci o astfel de comparație între șoferi de autoturisme și motocicliști pentru că șoferii sunt mult mai mulți decât posesorii de motociclete.
E ca și cum ai spune că cei care au logan fac mai multe accidente decât cei cu maybach.

--------------------
. . .
+
79 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 17:18
Forum Renault