DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cea mai ieftina masina noua

fermi
post 2 Jan 2006, 21:26
Post #1

Membru incepator

Group: Members

se dau urmatoarele:
-om de afaceri care doreste sa cumpere 2-3 autoturisme pentru angajati
-sa fie modele de baza (angajatii nu au nevoie de aer conditionat, geamuri electrice, etc)
-sa se poata achizitiona intr-un timp relativ scurt (sa nu se astepte luni de zile pana la livrare)
-achizitia sa se faca in sistem leasing
-sa aiba un pret cat mai mic
-autoturismul sa aiba portbagaj decent

se cere: ce masina ar corespunde celor de mai sus?

daca ar fi sa raspund eu as zice Dacia Logan, dar poate sunt si alte variante...

This post has been edited by fermi: 2 Jan 2006, 21:27

--------------------
DACIA Logan 1.4 Mpi Laureate 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MoneyTalks
post 2 Jan 2006, 21:29
Post #2

-

From: Ireland

Cea mai ieftina masina e aia pe care ti-o permiti. Cit isi permite acel om de afacere sa dea pe o masina?

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
fermi
post 2 Jan 2006, 21:43
Post #3

Membru incepator

el isi permite sa dea mult. dar nefiind masini pe care le va conduce personal ci doar pentru angajati, le doreste cat mai ieftine

--------------------
+
Andy_ACS
post 2 Jan 2006, 21:51
Post #4

Yes, I'm not!

From: Craiova

Daewoo Matiz , undeva in jurul a 5000 de euro, garantie 3 ani, fiabilitate buna, intretinere usoara, consum redus.

Nu stiu daca se mai fabrica, ca e o problema cu licenta care le expira. Portbagajul e ... decent

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
SiloS
post 2 Jan 2006, 21:55
Post #5

Gangester

From: Buzau

Matizul nu are portbagaj . De fapt are , dar e prea mic .

Si eu sunt pentru LOGAN .

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
argon
post 2 Jan 2006, 22:03
Post #6

Mesaj semiautomat

QUOTE(Andy_ACS @ 2 Jan 2006, 21:51)
Daewoo Matiz , undeva in jurul a 5000 de euro, garantie 3 ani, fiabilitate buna, intretinere usoara, consum redus.

Nu stiu daca se mai fabrica, ca e o problema cu licenta care le expira. Portbagajul e ... decent

Bafta!
*

Matiz Euro 3 Van, 2 locuri, portbagaj imens(nu are bancheta spate), 5200 euro, garantie 3 ani, si e de MUUULT mai fiabil ca un Logan wink.gif
Asta in conditiile in care ajung 2 locuri..

sa fie modele de baza (angajatii nu au nevoie de aer conditionat, geamuri electrice, etc)

Angajatii AU nevoie de aer conditionat, geamuri electrice etc, pentru ca ei se spetesc muncind pentru patron radmasa.gif

This post has been edited by argon: 2 Jan 2006, 22:06

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
AND
post 2 Jan 2006, 22:12
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Cielo se mai fabrica? Parca nu , dar s-ar putea sa se mai gaseasca in stoc undeva...

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
pastrama
post 2 Jan 2006, 22:21
Post #8

scursura umana

From: Ct

QUOTE(fermi @ 2 Jan 2006, 21:26)

angajatii nu au nevoie de aer conditionat, geamuri electrice, etc)
*

Mda...niste triciclete ar fi bune??? tongue.gif
Si io as alege Matizu.Mic, ieftin, bunicel.

--------------------
Tedei - -
+
fermi
post 2 Jan 2006, 22:30
Post #9

Membru incepator

sper ca s-a inteles tonul ironic din "(angajatii nu au nevoie de aer conditionat, geamuri electrice, etc)"
cred ca ar avea de gandit de mai multe ori la achizitionarea unui daewoo (matiz sau cielo) din cauza licentei mai sus pomenite. cred ca ar prefera un chevrolet spark in locul unui matiz

This post has been edited by fermi: 2 Jan 2006, 22:31

--------------------
+
pastrama
post 2 Jan 2006, 22:34
Post #10

scursura umana

Da un Spark cat costa???Ca n-am idee.

--------------------
Tedei - -
+
fermi
post 2 Jan 2006, 22:38
Post #11

Membru incepator

preturi CIP intre 5100 si 7100 Euro.
pentru detalii click aici

This post has been edited by fermi: 2 Jan 2006, 22:39

--------------------
+
pastrama
post 2 Jan 2006, 22:48
Post #12

scursura umana

Pai un Spark fara optiuni n-ar fi bun? Depinde si cu ce se ocupa firma aia de care zici...daca nu e nevoie de mult spatiu io zic ca un Spark e acceptabil.

--------------------
Tedei - -
+
fermi
post 2 Jan 2006, 23:09
Post #13

Membru incepator

ar fi bun dar nu si in cazul a cel putin trei oameni plus un echipament de cam 100 l. insa fiind vorba de un leasing cred ca mai buna ar fi una dintre urmatoarele masini: Dacia Logan, Chevrolet Kalos, Hyunday Accent 1.3 sau Renault Clio Symbol 1.4. ar fi mai buna pentru ca diferenta in plus nu ar fi decat de 20-25 euro/luna. îi drept ca si avansul este mai mare, dar cred ca se merita

This post has been edited by fermi: 2 Jan 2006, 23:09

--------------------
+
pastrama
post 2 Jan 2006, 23:11
Post #14

scursura umana

Pan la urma cred ca tot Golanu e mai bun.
Da io ziceam Spark pentru ca tu ai zis sa fie si foarte ieftina.

This post has been edited by pastrama_stelistu: 2 Jan 2006, 23:13

--------------------
Tedei - -
+
Laurentziu83
post 2 Jan 2006, 23:55
Post #15

Membru autentic

QUOTE(fermi @ 2 Jan 2006, 23:09)
ar fi bun dar nu si in cazul a cel putin trei oameni plus un echipament de cam 100 l.

Matizul are portbagaj de vreo 170 de litri, spark-ul cam tot atata. Daca nu incape mai ramane si bancheta din spate, nu? Daca se descurca cu spatiul atunci va iesi mult mai ieftin decat la Logan, ora de manopera la daewoo era 20 de lei prin vara, nu cred ca s-a modificat. La fel si cu consumul, diferenta de 1.5-2 litri la consum. Nu stiu la Spark cum e cu ora de manopera, dar la consum sta ceva mai bine. Livrarile merg inca bine la masini, ar fi bine insa sa se grabeasca. La banii pe care ii dai pe masina nu gasesti nimic mai bun.

This post has been edited by Laurentziu83: 2 Jan 2006, 23:56

--------------------
. . .
+
klaus
post 3 Jan 2006, 00:04
Post #16

步步

Group: Moderatori

Eu traiesc cu impresia ca lumea deja e hotarata, si a facut acest topic ca sa capete un sprijin moral ca a facut alegerea corecta...
Presupun ca domnu' patron are notiuni de eficienta investitiilor, coroborate cu imaginea de firma si cu costurile ulterioare, nu?
Deci, succes la cumparaturi!
Sfatul meu este sa-si ia masina pe care o alege el, pe baza principiilor economice si de PR.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nik1965
post 3 Jan 2006, 11:24
Post #17

Membru autentic

QUOTE(fermi @ 2 Jan 2006, 21:26)

-om de afaceri care doreste sa cumpere 2-3 autoturisme pentru angajati
-sa fie modele de baza (angajatii nu au nevoie de aer conditionat, geamuri electrice, etc)

daca ar fi sa raspund eu as zice Dacia Logan, dar poate sunt si alte variante...
*

Vai, da ce patron grijuliu ca angajatii sa aibe un climat de munca decent ca sa poata muncii cu eficienta!
Nu vrei matale ca angajatii sa vina cu masinile lor si cu benzina lor ca doar pentru ei muncesc nu?
Doar la sfirsitul lunii pleaca cu banii acasa ce ii lasa la patron?
Auzi domne sa vre angajatii conditii decente de munca....

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
IRONICK
post 3 Jan 2006, 11:28
Post #18

-

From: Romania

Mah io nu inteleg o chestie . .. ce fel de patron cu Dacia 1310 break, cumpara Logan-uri la angajati ?

hmmm . . . . locatie Iasi . .. dar numar de Buc ?

This post has been edited by IRONICK: 3 Jan 2006, 11:31

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
DFA
post 3 Jan 2006, 11:36
Post #19

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

QUOTE(IRONICK @ 3 Jan 2006, 12:28)
.. ce fel de patron cu Dacia 1310 break, cumpara Logan-uri la angajati ?
*

Poate fermi NU este patronul..., poate a fost însărcinat cu această problemă...

Repede vă mai ambalați voi...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
vis-a-vis
post 3 Jan 2006, 11:43
Post #20

DaciaClubber

Pacat ca la noi in tara nu exista placerea de a merge pe 2 roti. Se economiseste timp, benzina si in plus nici n-ai nevoie de aer conditionat. Nu mai pomenesc de investitie, care este minora.

cart_burgmania1.jpg

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Sony
post 3 Jan 2006, 11:44
Post #21

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(IRONICK @ 3 Jan 2006, 11:28)
Mah io nu inteleg o chestie . .. ce fel de patron cu Dacia 1310 break, cumpara Logan-uri la angajati ?
*

Un patron grijuliu. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
fermi
post 3 Jan 2006, 14:39
Post #22

Membru incepator

ma asteptam la reactii negative. nu-s nici patron nici angajat la acea firma. insa cunosc un angajat care este insarcinat sa gaseasca solutia optima. si care, neavand cunostinte foarte mari in domeniul pietei auto m-a intrebat pe mine (si s-o zic drept nici eu nu prea am vaste cunostinte). eu i-am propus logan ambiance dar am impresia ca termenul de livrare este cam mare. daca in spark ar incapea trei adulti + bagaje de 100l (cam cat doua butoaie de bere pentru cunoscatori; sa nu incepeti cu "da' ce firma-i aia care livreaza butoaie de bere cu loganu" am dat un exemplu pe care-l intelege toata lumea) cred ca-l voi indrepta catre chevrolet spark. insa am retineri ca ar incapea.
Locatie iasi numar de bucuresti. care-i problema? credeti ca-s singurul din tara care are masina inmatriculata pe alt nume, din alt judet? sau care locuieste momentan in alta localitate decat cea din buletin?

--------------------
+
IRONICK
post 3 Jan 2006, 14:47
Post #23

-

From: Romania

QUOTE(fermi @ 3 Jan 2006, 14:39)
  Locatie iasi numar de bucuresti. care-i problema?
*

Nu este nici o problema. Se discuta despre patronul care cumpara masina angajatilor.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Anto
post 3 Jan 2006, 14:52
Post #24

Membru

QUOTE(fermi @ 3 Jan 2006, 15:39)
ma asteptam la reactii negative. nu-s nici patron nici angajat la acea firma. insa cunosc un angajat care este insarcinat sa gaseasca solutia optima. si care, neavand cunostinte foarte mari in domeniul pietei auto m-a intrebat pe mine (si s-o zic drept nici eu nu prea am vaste cunostinte). eu i-am propus logan ambiance dar am impresia ca termenul de livrare este cam mare. daca in spark ar incapea trei adulti + bagaje de 100l (cam cat doua butoaie de bere pentru cunoscatori; sa nu incepeti cu "da' ce firma-i aia care livreaza butoaie de bere cu loganu" am dat un exemplu pe care-l intelege toata lumea) cred ca-l voi indrepta catre chevrolet spark. insa am retineri ca ar incapea.
  Locatie iasi numar de bucuresti. care-i problema? credeti ca-s singurul din tara care are masina inmatriculata pe alt nume, din alt judet? sau care locuieste momentan in alta localitate decat cea din buletin?
*

Care este domeniul de activitate al firmei respective sau mai bine zis ce trebuie sa faca respectivii cu masinile?

--------------------
Dacia Logan 2009 Preference
+
DFA
post 3 Jan 2006, 15:00
Post #25

QUOTE(fermi @ 3 Jan 2006, 15:39)
......eu i-am propus logan ambiance dar am impresia ca termenul de livrare este cam mare. ......
*

Probabil că Logan s-ar potrivi cel mai bine la ce vrea el să transporte.
Dacă dorește motorizare MPi atunci nu durează foarte mult, mai mult durează la dCi, deși variantele mai ieftine (Ambiance/Preference) sunt livrate mai repede decât cele superioare (Laureate/Ambition), mai ales dacă nu alegi o vopsea anume sau metalizată.
Ar putea eventual să caute un dealer care are deja mașinile pe stoc - nu e neobișnuit să aibe variantele cele mai ieftine pe stoc.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
MoneyTalks
post 3 Jan 2006, 15:14
Post #26

-

From: Ireland

QUOTE(fermi @ 2 Jan 2006, 20:43)
el isi permite sa dea mult. dar nefiind masini pe care le va conduce personal ci doar pentru angajati, le doreste cat mai ieftine
*

In ce domeniu e firma? Cit de mult tine patronul la imaginea firmei? Ca daca e o firma care vrea imagine, ar trebui sa ia Golf, Octavia sau Megane (sau ceva in gama de pret 12,000-15,000) pentru angajati. O firma care tine la imagine si care lucreaza intr-un domeniu unde conteaza prestanta foate mult, are de pierdut daca are ca masini din dotare Dacia (fie chiar si ultimul racnet de Logan), chiar daca sint folosite de angajati... Sper ca intelegi ce vreau sa spun smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
DigitalScribe
post 3 Jan 2006, 15:50
Post #27

Scribul Digital

From: Iasi

QUOTE(MoneyTalks @ 3 Jan 2006, 15:14)
In ce domeniu e firma? Cit de mult tine patronul la imaginea firmei? Ca daca e o firma care vrea imagine, ar trebui sa ia Golf, Octavia sau Megane (sau ceva in gama de pret 12,000-15,000) pentru angajati. O firma care tine la imagine si care lucreaza intr-un domeniu unde conteaza prestanta foate mult, are de pierdut daca are ca masini din dotare Dacia (fie chiar si ultimul racnet de Logan), chiar daca sint folosite de angajati... Sper ca intelegi ce vreau sa spun smile.gif
*

Depinde de cat e media valorii de snobism a clientilor la care se adreseaza.
Seful e de indicat sa aiba o masina mai scumpa, eventual cei care se ocupa de marketing pentru ca reprezinta imaginea firmei si din cauza ca de obicei se intalneste cu alti sefi care de obicei sunt snobi.
Pentru angajatii care misuna prin teren insa, un Renault Clio de exemplu n-are de ce sa strice imaginea firmei pentru ca au de a face cel mai des cu alti angajati ai altor firme.
Exemplu: Am vazut masina a OMV Logan cu desene pe ea in culorile OMV. Care-i problema ? Crezi ca le scade prestigiul ? Sunt mai multe Logan in tara acum decat orice alta marca de masina, unde crezi ca vor alimenta aceste masini ? Logan e o masina populara (si nu neaparat ieftina), nu e asa de cocheta insa. Depinde de activitatea firmei si de ce anume imagine vrea sa genereze celor vizati. Din punctul asta de vedere OMV n-are de ce sa se comporte cu snobism fata de masinile mai putin pretentioase.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
DFA
post 3 Jan 2006, 16:14
Post #28

QUOTE(DigitalScribe @ 3 Jan 2006, 16:50)
Depinde de cat e media valorii de snobism a clientilor la care se adreseaza.....
*

Nu vă mai agitați atât, se pare că firma nu-și poate permite Golf, Octavia sau Megane, Clio și alte asemenea...
Probabil vor cea mai ieftină mașină posibilă care are spațiu suficient, iar cele enumerate nu prea se potrivesc întru totul...

--------------------
ex Logan I 1.5
+
fermi
post 3 Jan 2006, 16:32
Post #29

Membru incepator

masinile vor fi pentru deplasari prin oras (iasi) sau prin imprejurimi. ele vor fi folosite de agenti de vanzari si de cei de la contabilitate. nu se pune problema de imagine a firmei. seful cel mare audi A6, pt livrari dacii papuc. pentru departamentele vanzari, marketing ar merge ceva din gama de pret 5000-7000 CIP. oricum multumesc pentru idei, am cautat si eu pe internet deja amicul meu ii prezinta astazi mai multe oferte sefului sau. la urma urmelor el va alege.

--------------------
+
fermi
post 3 Jan 2006, 22:33
Post #30

Membru incepator

considerati topicul inchis. cica trebuie modernizate niste instalatii+spatii ca sa fie in conformitate cu niste norme (probabil care vor intra in vigoare in 2007). banii de masini se duc in alta parte cel putin pana la vara. oricum multumesc pt sfaturi.

PS angajatii care au sperat la masini noi se vor multumi cu talpa, tramvaiul sau cu masina proprie.

--------------------
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 21:08
Forum Renault