DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> dubarii de 3,5t oare au complexe psihice?

dan16tone
post 10 Oct 2008, 21:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

oare de ce nu au respect fata de participantii in trafic?

This post has been edited by dan16tone: 10 Oct 2008, 21:32

--------------------
DACIA SOLENZA 2004:1.9D
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cosmin_2300
post 10 Oct 2008, 21:39
Post #2

Banned

From: București

ca n-au 16 tone laugh.gif blink.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
DAVIDK
post 10 Oct 2008, 21:41
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Pentru ca majoritatea-s niste pusti doar cu B-ul, pusi de sefu' sa plimbe marfa prin oras. Nu-s soferi profesionisti, si se bazeaza foarte mult pe acordarea "prioritatii de duba". Adica, tu vezi ca e ditai duba ii dai prioritate.

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
dan16tone
post 10 Oct 2008, 21:42
Post #4

Membru incepator

16 tone ale mele sunt virtuale Gogule ca si solenza 1,9 diesel radmasa.gif

10 Oct 2008, 21:55:
DAVIDK remarc esti realist,mult respect pentru ce ai grait
Majoritatea sunt cum spui tu pustani plini de impresii care au coborit din clasicul autoturism al lui taticu si acum in perioada naspa de tranzitie neavind nici o calificare avind categoria B s-au angajat la "sefu mare sofer dubar" si priveste lumea de sus

This post has been edited by dan16tone: 10 Oct 2008, 21:55

--------------------
+
adip
post 11 Oct 2008, 02:50
Post #5

Banned

From: Melbourne, Victoria

Se putea discuta aici:
http://www.daciaclub.ro/Civilizatia-pe-sosele-t85178.html
sau aici:
http://www.daciaclub.ro/Care-soferi-va-ene...are-t19034.html
Dubarii de 3.5tone cu/fara probleme psihice se pot incadra usor in categoria nesimtitilor de care se pomeneste in cele 2 subiecte. De ce era nevoie sa mai deschizi unul special pentru dubari?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
dariusz
post 11 Oct 2008, 06:51
Post #6

Membru autentic

From: baia-mare

QUOTE(dan16tone @ 10 Oct 2008, 22:30)
oare de ce nu au respect fata de participantii in trafic?
*

cei cu basculantele alea de nspemii de tone au ?
cei cu autobusele au ?
cei cu tiru au ?
de fapt e simplu - cine are respect fata de participantii la trafic ?

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
Garett
post 11 Oct 2008, 08:03
Post #7

Membru autentic

From: Galati

Nimeni

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
Merced
post 11 Oct 2008, 08:26
Post #8

No fear. No limit. No equal.

Cred ca ne impartaseste driverx parerea lui cand vine de la turci, daca mai vine... tongue.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
User is online!Galerie FotoPM
+
driverx
post 11 Oct 2008, 09:00
Post #9

--- Membru cu ralanti ---

Ba, m-am intors. Viu si intreg. Si rabla la fel. Deocamdata a scapat de dubari. Da' sa mor de nu as face un topic legat de dubarii cu Iveco Daily. Nu ce mirosuri emanate de plasticele din dubele astea ii fac sa fie naspetii naspetilor din grupul vesel al dubarilor complexati. Acu 2 ani m-a rezolvat unu, anu asta vreo 3 s-au dat la rabla mea.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
jaf
post 11 Oct 2008, 09:02
Post #10

Membru din mijloc

From: Cluj-Napoca

nu nu.. dubarii poate va aduc colete.. piese auto.. etc etc.. chestii pe care va ofticati daca nu le primiti la timp.. ce zici? icon_mrgreen.gif

--------------------
trotineta tri roti 2012 ful vidaut chiele
"ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
+
bulan
post 11 Oct 2008, 09:05
Post #11

Membru autentic

QUOTE(DAVIDK @ 10 Oct 2008, 21:41)
Pentru ca majoritatea-s niste pusti doar cu B-ul, pusi de sefu' sa plimbe marfa prin oras.
*

Datorita faptului ca in Romania s-a creat o adevarata aversiune impotriva camioanelor la nivel national mai marii tarii au decretat:nu camioanelor in localitati!!!
Datorita faptului ca toate firmele au voie sa desfasoare 1001 activitati in cadrul aceleiasi firme toti si-au cumparat autovehicole de transport marfa dupa cum i-a taiat capul!!!
Cand accesul camioanelor a fost restrictionat in localitati peste noapte a doua zi de dimineata dealerii au fost luati cu asalt si a inceput sarabanda vanzarii dubelor si a papucilor.Socoteala e simpla:dai circa 20000 de euro pe o duba,angajezi un pusti cu un salariu de circa 800-1000 ron,ceva motorina,ceva taxe si cateva reparatii curente.Astfel dubarul circula in proportie de 60% din kilometrii cu masina goala facand aprovizionare/desfacere si comisioane pentru firma sa in regie proprie.Duba este la dispozitia soferului si este exploatata dupa bunul plac pentru ca cei de la firma au 1001 calificari care nu au nimic in comun cu transporturile de marfa.Acum constatam ca orasele s-au umplut de dube care transporta marfa in mod haotic si total neeconomic.
Cum se transporta marfa in tarile cu apa calda?
Orice firma care produce ceva apeleza la o casa de expeditii.Casa de expeditii incarca marfa in camioane o duce intr-un centru logistic si acolo toate marfurile din zona sunt combinate si duse la destinatie in cel mai economic mod posibil.Adica un singur camion incarca din centrul logistic 33 europaleti infoliati si sigilati cu benzi adezive personalizate in circa 30 de minute.In fiecare europalet se pun una sau mai multe marfuri alaturi de un packing list iar la descarcare se predau paletii fara sa mai fie nevoie sa se verifice continutul.Unui destinatar i se pot duce de la 1 la 33 de europaleti cu 1001 marfuri diferite sau doar cu una.
Cum se transporta marfa la noi?
Clientul care primeste marfuri descarca de dimineata pana seara marfurile sosite in dube/papuci in functie de cat a vandut ieri la bucata sau la bax iar in urma lor vine cohorta de agenti de vanzari in matiz-uri sa factureze si sa incaseze banii pe marfa.Daca azi un dubar/papucar a livrat marfa la 10 adrese maine seful ii va impune sa descarce marfa la 11 adrese.Astfel presiunea pe sofer creste el incearca sa braveze si considera ca a livra trei baxuri de ceva la un butic este o activitate profesionala in timp ce a te deplasa cu auto personal prin oras este un fel de plimbare fara rost.
Deja firmele mari au renuntat de bunavoie la a mai avea parcuri auto proprii si deja apeleaza la centre logistice care le fac aprovizionarea/desfacerea de la A la Z.

--------------------
a b c
+
FLP
post 11 Oct 2008, 09:10
Post #12

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Tipic pentru Romania, fiecare face dupa cum il taie capu...

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
jaf
post 11 Oct 2008, 09:13
Post #13

Membru din mijloc

QUOTE(bulan @ 11 Oct 2008, 11:05)
dai circa 20000 de euro pe o duba,angajezi un pusti cu un salariu de circa 800-1000 ron,ceva motorina,ceva taxe si cateva reparatii curente.Astfel dubarul circula in proportie de 60% din kilometrii cu masina goala facand aprovizionare/desfacere si comisioane pentru firma sa in regie proprie.
*

esti sigur?

--------------------
+
bulan
post 11 Oct 2008, 09:18
Post #14

Membru autentic

Pai argumenteaza nu pune doar intrebari!

--------------------
a b c
+
jaf
post 11 Oct 2008, 09:28
Post #15

Membru din mijloc

ok.. sunt "dubar" de 2 ani si ceva, transport intern si international(de multe ori grupaj) cu masina mea, fac undeva in jur de 13.000-15.000 de km pe luna, lucrez cu case de expeditii(transport marfuri pe care un camion nu ar putea sa ajunga cu ele never and ever la timp).. in astia doi ani am avut un singur accident daca pot sa-i spun asa.. mi-am crepat o oglinda.. dar in schimb am intalnit o mie si o suta de "colegi" daca pot sa le spun asa care culmea se numesc soferi profesionisti radmasa.gif si de 10 ori mai multi "soferi" de masini mici care nu au nici o treaba cu condusul dar se baga in seama.. apropo.. ar trebui sa ma fac sofer la 40 de ani sau cum? si duba nu a fost 20.000 ca a fost numai 11.000 si nu lucrez pe 800-1000 ron ca lucrez pentru mine..

--------------------
+
Amedeus
post 11 Oct 2008, 09:28
Post #16

Membru cu Logan

From: TM

Pentru 90% din cazuri are perfecta dreptate bulan. Restul de 10% intaresc regula biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
george_slz
post 11 Oct 2008, 10:30
Post #17

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Un dubar a urcat cu masina lui, peste a mea. Desi eram la volan, in incercarea de a degaja intersectia, l-am pierdut din vedere.... si dansul dus a fost...duca-se unde s-a dus dracu, sa intarce iapa....

This post has been edited by george_slz: 11 Oct 2008, 10:32

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
BoomPunk
post 11 Oct 2008, 13:38
Post #18

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Viata asta de ra*at pe care-s nevoit s-o duc in tara asta unde n-am cerut eu sa ma nasc,m-a facut sa lucrez pentru o firma de curierat.Acolo conduc zilnic o duba de 3,5t.Dar...la fel ca si cu dacia,si cu duba ma asigur cand fac o depasire,cand schimb directia de mers,cand intorc,ma uit de doua ori in oglinzi si stiu ca imi trebuie de doua ori mai mult timp sa fac o manevra,sau de doua ori mai mult loc decat unei masini mici.Nu am complexele dubarilor,nu incerc sa ma bazez pe ``prioritatea de duba``,nu sicanez pe nimeni in trafic si nu ma bag sinucigas in nici un fel de manevra.Dar...am colegi care fac exact opusul,oameni care exact cum au spus si altii mai sus,sunt niste pustani care au doar ``B-ul`` si care conduc in dulcele stil kamikaze.Asa ca inteleg de ce multa lume zice despre noi,cei care conducem dube,ceea ce zice si sunt de acord 100% cu ce s-a spus.Dar sa stiti ca mai intalnesc insa in trafic si oameni care nu au pic de minte,care cred ca dubele astea sar peste ei si-i evita in mod miraculos cand ei nu cedeaza trecerea,cand nu dau prioritate,cand se baga cu japca peste mine ca sa schimbe banda,cand cred ca simpla folosire a semnalizarii de schimbare de banda e o OBLIGATIE pentru mine sa-i las sa faca manevra fara ca ei sa dea intai prioritate sau sa li se dea voie sa faca manevra respectiva.Inteleg si o privire doar ca sa-i las sa se bage,aprciez pe cei care fac un semn cu mana ca sa-i las,iar apoi fac un semn de multumire,pentru ca si eu fac la fel.Unii colegi ii ``pleznesc`` instant pe unii dintre cei descrisi de mine mai sus,eu am invatat sa nu ma mai enervez,sa evit pe cat posibil sa fac vreun accident si sa incerc sa ajung cat de linistit pot seara acasa...

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
dan16tone
post 11 Oct 2008, 16:29
Post #19

Membru incepator

daca ar fii asa cum spui tu este super OK
dar eu asa ca fapt divers daca este vreun conducator auto de acest autovehicul pe aici si are curaj de raspundere sa ne explice de ce nu tin distanta la semafor si vin la citiva centimetri la esapamentul urmatoarei masini din coloana oare cred ca sunt mai interesanti?
dau dovada de multa prostie ca sunt parerea mea niste frustati care nu au nici o calificare la aceste vremuri confuze si vazinduse pe acel "monstrulet"se cred mari "Shumi"
Un mic exemplu:
In coloana la urcarea pantei din dealul academiei un "sofer de 3,5t" ma tot stresa la citva foarte putini milimetri in teava mea de esapament si la un momentdat am coborit de la volan si i-am cerut o explicatie de ce nu pastreaza distanta,nu aveam cui parca era drogat
In final ca sai arat ca este un dobitoc am dat masina pe avariii si a ramas ca fraierul blocat in trafic ca nu a putut sa ma depaseasca

--------------------
+
C@talin
post 11 Oct 2008, 16:41
Post #20

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

si nu a vrut sa-ti faca cunostinta cu levieru lui ? unsure.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
dan16tone
post 11 Oct 2008, 16:46
Post #21

Membru incepator

pai eu pe acesti "soferi piriti"ai bat cu dictionarul
si sunt prea departe de realitate nu au nici cheie de roti,dar levier radmasa.gif
sunt majoritatea pustani dobitoci cu B-ul,dar asta era vreun obosit strungar de pe vremea lui Ceasca si acum in tranzitie era si el "mare dubar" radmasa.gif

--------------------
+
giany911
post 11 Oct 2008, 19:50
Post #22

Aproape util

From: Bucuresti

Vorba lui BoomPunk, viata m-a facut sa lucrez pe o duba. Nu o fac pentru ca trebuie, o fac pentru ca imi place. Respect participanti la trafic la fel ca si din masina personala, nu incurc, las sa treaca pe oricine atunci cand e posibil. Culmea este ca acea 'prioritate de dubar' nu are legatura cu stilul meu de condus, pur si simplu ceilalti din jur ma lasa sa trec. Recunosc ca multi dintre colegi au un stil mai ... indoielnic de condus, dar asta e viata, la fel sunt si cei din auto personale. Ba chiar pot spune ca trebuie sa te feresti de incalcari grave ale legii atunci cand esti sofer de meserie, pentru ca suspendarea permisului nu este un lucru pe care ti-l doresti.

Am observat si eu chestia cu opritul foarte aproape de cel din fata tot la colegi, si sincer nu stiu care este motivul, eu unul prefer sa las distanta indeajunsa, ori pentru a nu opri la semafor atunci cand este pe cale sa se schimbe, ori pentru a avea ceva spatiu sa plec in acelasi timp cu ceilalti participanti, pentru ca duba nu are demarajul unei masini mai ... acate.

* Si ca sa nu ma atace cineva recunosc direct, eu sunt unul din acei pustani doar cu B-ul. Am 20 de anisori, permisul luat la 18. Tind sa capat toate categoriile anul acesta.

This post has been edited by giany911: 11 Oct 2008, 20:07

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
dan16tone
post 11 Oct 2008, 20:18
Post #23

Membru incepator

mult succes in obtinere categoriilor dorite in permis,si demonstreaza in trafic ca esti fayr play si a conduce o masina putin mai inalta si mai lunga cum sunt dubele este un mizilic fata de un autoturism clasic
majoritarii cind se vad in aceea autoutilitara se cred zmei dar ea de fapt este o banala masina care se conduce cu categoria B
ce sa mai zicem de un sofer de TIR?
un mecanic de locomotiva care are zeci de vagoane coada?

--------------------
+
bulan
post 11 Oct 2008, 20:45
Post #24

Membru autentic

QUOTE(jaf @ 11 Oct 2008, 09:28)
ok.. sunt "dubar" de 2 ani si ceva,apropo.. ar trebui sa ma fac sofer la 40 de ani sau cum?
*

QUOTE(giany911 @ 11 Oct 2008, 19:50)
Si ca sa nu ma atace cineva recunosc direct, eu sunt unul din acei pustani doar cu B-ul. Am 20 de anisori, permisul luat la 18. Tind sa capat toate categoriile anul acesta.
*

Trebuie sa recunosc ca pustii care s-au facut soferi si practica meseria s-au maturizat mult mai repede decat gasca lor din cartier care viseaza cai verzi pe pereti pana aproape de insuratoare.In schimb pustii care fac curse lungi si au program incarcat cam sufera la capitolul prietene ca doar de ars se gasesc femei pe toate drumurile.Eu daca ma gandesc cate prostii si idiotenii am facut pana am inceput sa aspir la statutul de lup moralist ma si mir ca am scapat teafar eu si ceilalti.

This post has been edited by bulan: 11 Oct 2008, 21:07

--------------------
a b c
+
BoomPunk
post 11 Oct 2008, 22:54
Post #25

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

QUOTE(bulan @ 11 Oct 2008, 21:45)
Eu daca ma gandesc cate prostii si idiotenii am facut pana am inceput sa aspir la statutul de lup moralist ma si mir ca am scapat teafar eu si ceilalti.
*

RESPECT! blush.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
eXtenSion
post 11 Oct 2008, 23:04
Post #26

Membru autentic

Dar..si mie imi place sa opresc la cativa cm de cel din fata la semafor. tongue.gif

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
jaf
post 11 Oct 2008, 23:40
Post #27

Membru din mijloc

dan16tone cred ca tu ai o problema.. cred ca esti genul de sofer care accelereaza cand il depaseste o masina.. cred ca ti-ai dori sa ramai singur pe drum.. si mai cred ca in momentul in care depasesti o masina nu tre sa fi la 10 metri de ea.. ce zici? huh.gif

ps CRED ca esti putin(mai mult).. complexat

This post has been edited by jaf: 11 Oct 2008, 23:42

--------------------
+
dan16tone
post 12 Oct 2008, 08:53
Post #28

Membru incepator

complexe ai tu Jaf tongue.gif
in trafic trebuie sa ai respect fata de cel care participa chiar de are si un trabant
dar remarc ca faci parte din aceea categorie care crede ca a inchiriat soseaua
in alta ordine de idei este trasa rau de par povestea cu 13000-15000km lunar radmasa.gif

--------------------
+
adip
post 12 Oct 2008, 10:58
Post #29

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(dan16tone @ 12 Oct 2008, 01:46)
pai eu pe acesti "soferi piriti"ai bat cu dictionarul
Cu care dictionar?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
dariusz
post 12 Oct 2008, 11:43
Post #30

Membru autentic

From: baia-mare

QUOTE(dan16tone @ 11 Oct 2008, 17:29)
daca ar fii asa cum spui tu este super OK
dar eu asa ca fapt divers daca este vreun conducator auto de acest autovehicul pe aici si are curaj de raspundere sa ne explice de ce nu tin distanta la semafor si vin la citiva centimetri la esapamentul urmatoarei masini din coloana oare cred ca sunt mai interesanti?
dau dovada de multa prostie ca sunt parerea mea niste frustati care nu au nici o calificare la aceste vremuri confuze si vazinduse pe acel "monstrulet"se cred mari "Shumi"
Un mic exemplu:
In coloana la urcarea pantei din dealul academiei un "sofer de 3,5t" ma tot stresa la citva foarte putini milimetri in teava mea de esapament si la un momentdat am coborit de la volan si i-am cerut o explicatie de ce nu pastreaza distanta,nu aveam cui parca era drogat
In final ca sai arat ca este un dobitoc am dat masina pe avariii si a ramas ca fraierul blocat in trafic ca nu a putut sa ma depaseasca
*

nu imi trebuie nici curaj , nici simt de raspundere ca sa iti explic de ce , atunci cind sint cu duba , cu masina personala , sau cu una dintre masinile mici ale firmei , stau foarte aproape de masina din fata .raspunsul e simplu- fluidizarea traficului . stau aproape de cel din fata , pornesc la fel de repede ca si el , tocmai pentru a putea trece cit mai multe masini pe verde.
nu stiu de cite ori ai urmarit tu cum stau lucrurile pe la semafoare ! sint soferi care lasa cite 1,5 metri distanta fata de masina din fata . aia porneste , si pina ce porneste si el , mai apar inca vreo 2,5 metri . asa ca de multe ori , cu asemenea distante intre masini , la verde nu trec decit citeva .
deci nu ma cred nici mai interesant , nu sint nici frustrat , si pe deasupra am si o calificare .
la faza cu avariile , nu stiu cine a fost mai dobitoc si mai frustrat.
tu probabil ca ai un complex referitor la cei care conduc dube , sau la cei cu " 3,5 tone " , dar inainte sa arunci in toti cu piatra pune-ti putin creierul la contributie.
conduc de aproape 11 ani , si am condus foarte mult , dar nu pot spune ca am ceva special contra unei anumite categorii de soferi , decit cu unele mici exceptii ( de ex. loganistii ) dar si la acestea fara sa arunc cu piatra in toti .
iar fazele cu avariile , si alte alea incearca sa ti le scoti din obicei , pentru ca in loc de un mic " schumi " , poti sa dai de un mic " jacki , termi , rambi , lee " si asa mai departe , iar faza cu dictionarul sa cam pice .

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 16:52
Forum Renault