scaunul soferului, E cam incomod
![]() ![]() ![]() |
scaunul soferului, E cam incomod
modream |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Opel Astra H
1.9 cdti 190 CP
- B-94-MMT
|
|||
crisstian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 25 January 05 From: Bistrita ![]() |
QUOTE(costi @ 24 Feb 2005, 15:26) Aolio ce de probleme.... Uitati cum fac pe Solenza: cind ma dau jos dau scaunul in spate la max si nu mai am probleme cu volanul. Cind urc trag scaunul in fata pina sint confortabil si gata. La DSN a fost mai simplu; am inlocuit volanul cu unul sport si gata. DA costi nu-i rea varianta ta, dar cam cati km (pardon coborari/urcari) crezi c-o sa te tina scaunul ala? (Oare nu se da garantie extinsa pentru reglare scaun ca atunci as face si eu ca tine? ![]() |
--------------------
Logan
Ambition 1.6l
noiembrie 2004
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Mai prieteni care vedeti meciul din afara stadionului , daca tot va masurati inaltimea si comfortul mai luati si alt aspect in calcul GREUTATEA voastra, nu va mai bateti in fraze de genul "eu am 2,10 si stau comod, nu inteleg de ce tu nu stai daca ai 2 m" mai completati si cu ..greutatea voastra.
Si ce daca ai 1.87, daca ai 60 kile cred ca incapi si in DSN. Dar daca ai 1.75 si 120 kile cred ca trebui sa scoti scaunul ala de acolo!!! |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
star_pop |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 12 February 05 ![]() |
Eu am 2,10. Am scos scaunul soferului si stau direct pe bancheta din spate. E foarte comod.E mai greu cu volanul. Nu prea ajung la el, dar am un prieten care o sa-mi sudeze o chestie, stie el.
Am uitat sa spun ca am 135 kg. |
--------------------
LOGAN VERDE CAMELEON
LAUREATE 1.4
- NT-01-GEO
|
|
Lady V. |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 6 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(calmar @ 27 Feb 2005, 11:59) Mai prieteni care vedeti meciul din afara stadionului , daca tot va masurati inaltimea si comfortul mai luati si alt aspect in calcul GREUTATEA voastra, nu va mai bateti in fraze de genul "eu am 2,10 si stau comod, nu inteleg de ce tu nu stai daca ai 2 m" mai completati si cu ..greutatea voastra. Si ce daca ai 1.87, daca ai 60 kile cred ca incapi si in DSN. Dar daca ai 1.75 si 120 kile cred ca trebui sa scoti scaunul ala de acolo!!! Nu stiu daca e vorba de greutate, ci de pozitia la condus. Eu sunt femeie si am 1.80 si 64 kg. Daca sunt incaltata ca de obicei, adica tocuri de 10, si imbracata ca de obicei, adica fusta stramta, nu am cum sa stau cu picioarele flexate la unghi de 90 de grade, decat in pozitia de condus camionul: adica avand scaunul in proximitatea genunchilor...mai precis in poala. Mentionez ca pozitia scaunului foarte in spate mie mi se pare prea relaxata pentru "o conduita preventiva". Tot cautand pozitia ideala (de condus!), m-am prins ca, daca as fi fost imbracata in pantaloni si as fi putut sta cu picioarele (in speta cu genunchii) unul la N-V si unul la N-E, problema ar fi disparut. Asa ca, in concluzie, cei de 2 m inaltime care spun ca se simt f. bine la pozitia de condus, probabil conduc ori "cracanati" (scuzati expresia) ori cu picioarele intinse peste pedale si nu cu ele asezate obisnuit, sau fac parte din categoria celor care se simt mai bine cu scaunul dat foarte in spate. So...un pic de desconfort, in cazul oamenilor de la 1.80 in sus, orice ati zice... exista. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- gri perla You got a fast car/I want a ticket to anywhere/Maybe we make a deal/Maybe together we can get somewhere.
|
|
maxx |
![]()
|
![]() Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s Group: Members Posts: 401 Joined: 26 September 04 From: Bucuresti - Tei ![]() |
haideti mah sa fim seriosi...
acum stam de N si E ![]() daca nici LOGAN nu-ti ofera spatiu (la clasa mica ma refer) atunci cine iti ofera spatiu ??? |
--------------------
DACIA
Logan Ambition Perla
- B 62 DRB ---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Spatiul mare nu e obligatoriu sa fie si ergonomic.
|
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
Bai daca nici in masina asta nu aveti loc la volan sau stati incomod,inseamna ca voi nu stiti ce chin era in dsn!Mie mi se pare mare..........as fi vrut-o mai mica ![]() ps.....ce aveti ma cu fata?bravo ei ca are cu ce se mindri si sa ne faca in ciuda!eu personal sunt pt fuste cit mai scurte,tocuri inalte cit poate ea sa mearga si picioare frumoase si pina in git! ![]() |
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
B_99_HIG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ura la toata lumea...mai oameni buni discutia aprinsa legata de confortul pozitiei de conducere...in fine....din ce bag eu seama voi doriti un post de conducere a la Jaguar ori Rols...numai ca pozitia aia de condus e cam scumpa...asa ca sa rev la pozitia de condus din logan....1 si cu 1 nu fac 2 intotdeauna
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B 99 HIG F F IMPORTANT: DECAT CU MERCEDENZA MAI BINE LOGAN...LOGANISTII STIU DE CE.....TATA IAR AI TRECUT DE SCOALA...HMMM BA BOULE NU VEZI CA NU TIN FRANELE HEHE :)
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Intr-adevar, pozitia in Logan este foarte comoda. Cel mai mult am condus 8 ore si nu ma simteam prea anchilozat. Singurul disconfort mi l-a creat reglajul lombar care era prea tare. Dar l-am remediat din mers.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Deceneus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 18 January 05 From: Timisoara ![]() |
Mai oameni buni... Eu am si eu peste 1.80 cu putin. Si zau, sincer, ieri toata ziua m-am plimbat cu Loganu' meu nou-nout si mi-a placut la nebunie ca am loc sa fac ce vreau eu. Dar "iezista o explicatie": am stat inainte cam o juma' de ora sa gasesc pozitia ideala, tot mutand scaunul: ba mai in fata, ba mai in spate, ba mai sus, ba mai jos... treaba e ca am gasit-o si e super acuma.
Totusi imi dau seama ca ce inseamna confortabil pentru mine nu e necesar sa insemne acelasi lucru pentru toti. Eu zic sa va "pierdeti" si voi un pic de timp cu reglaju'. Ca vorba aia a neamtului: "Lenesul mai mult alearga". |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
- TM
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
ATENTIE! Daca doriti sa discutati despre/cu Lady V cum se imbraca, de ce conduce cum conduce etc. o faceti pe pm!
![]() Tot ce a fost off-topic a fost sters! |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Bianca |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 25 April 05 ![]() |
HAI MA , lasati-o balta , de scaun nu va mai luati acum, eu am stat pe el si mi se pare ca este cel mai reusit model pe care l-a facut dacia pana acum.
|
--------------------
Logan Laureate
1.4 MPI Egee
- B 80 -xxx multa hotie si prostie in tara asta...ne meritam soarta ...
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Asta nu inseamna ca este si confortabil.
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 3 Apr 2005, 19:44) ATENTIE! Daca doriti sa discutati despre/cu Lady V cum se imbraca, de ce conduce cum conduce etc. o faceti pe pm! ![]() Tot ce a fost off-topic a fost sters! tocmai cind ma pregateam si eu de un mesaj ![]() money, ai stofa de Kapo ... regret profund ca n-am putut citi ce s-a vorbit cu adresa la lady v si la cautarile ei privind pozitia ideala ! eu am condus un Ambition si il compar cu un Bora cu care mai merg din cind in cind ... ma rog, la pozitia de condus ! eu am 1.75 si destul de multe kile insa mi se pare suficient spatiu pt picioare si altele din zona, in golan ... nici Bora nu mi s-a parut mai ergonomica din punctul asta de vedere ! in dreapta soferului mi s-a parut mai mult spatiu in golan decit in Bora ... |
--------------------
FIAS / Baikal
Clona BROWNING / IJ 18 MN
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(ache2 @ 18 May 2005, 08:29) in dreapta soferului mi s-a parut mai mult spatiu in golan decit in Bora ... E doar o parere, deoarece Logan e la fel de lat ca si Bora... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
ache2 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 9 October 03 From: Berceni, PH ![]() |
Bora are bordul (in dreapta soferului) foarte jos boltit ... daca dai scaunul ca sa incapa si in spate un adult, cam dai cu genunchi in bord ... spatiu pt picioare in fata exista ...
la golan bordul e ceva mai mic (o fi torpedoul mai mic, o avea alt fel de air bag, nu stiu) dar in dreapta soferului se sta clar mai comod ... iar confortul pe banchete e comparabil (cu plus la Bora, as zice) ... ca sofer, spatiul e ok in amandoua masinile, cel putin pt mine ... |
--------------------
FIAS / Baikal
Clona BROWNING / IJ 18 MN
calibru 12 / 223Rem
- PH-07-LUD, PH-10-CJF
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
am mers o data cu un Logan dar nu bagai de seama ! scaunele nu-s ca pe Solenza?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
sunt mai faine ca alea de solenza
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
DArtagnan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
Totusi de unde se pot cumpara scaune sofer+pasager fata? Doresc ceva mai solid si mai bun. Am un Ambition 1.6 si scaunul soferului scartie daca ma las pe el mai tare iar butonul care regleaza lombara nu mai are efect
![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Eu am vrut sa-mi schimb scaunul soferului de la Ambiance si sa-mi pun de Laureate, din acela cu reglaj pe verticala. Am fost la dealer si mi-a raspuns ca nu au in magazia de piese si ca trebuie comandat. Nu stia sa-mi spuna nici macar cat costa un asemena scaun. Asa ca ma intereseaza si pe mine orice informatii legate de acest subiect.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
aproapeom |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 25 November 05 ![]() |
salut
eu am 1.73 , si sunt si incepator . pozitia de condus ori nu am gasit`o eu , ori nu stiu . dar dupa prima zi de condus am avut febra ( la posterior , ca atunci cand dansezi mult ) . dupa aceea am inceput sa stau aplecat in fata , e mai ok si vad si mai bine , dar ma dor umerii ![]() reglajul lombar merge ok , dar presupun ca toata lumea il tine la minim . cel pe inaltime la mine primele 2-3 zile n`a mers . evident ca m`am suparat un pic , si am tras de maneta si am inceput sa sar pe el ( scaun ). intr`un final a coborat , am pus o mana in volan si l`am dat chiar jos . vedeam bordul perfect ![]() ![]() si tot azi , voi sta si eu juma de ora ( desi am mai stat , adunat , tot cam 30 minute ) sa`mi reglez scaunu de fiecare data cand cobor ma dor picioarele/umerii , poate si pentru ca stau incordat , dar parca din alte masini cobor mai relaxat . This post has been edited by aproapeom: 7 Dec 2005, 08:31 |
--------------------
dacia
logan 1.4
- b xx wor
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(aproapeom @ 7 Dec 2005, 08:29) salut eu am 1.73 , si sunt si incepator . Eu am 1.86 ca inaltime si stau confortabil, insa ramane problema cu durerea la piciorul drept, inca n-am gasit pozitia cea mai buna de-a apasa pe acceleratie fara sa ma doara (dupa un drum lung) |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Uite, eu am 1.74 (deci pe aproape) si m-am obisnuit foarte repede cu pozitia, de fapt m-am simtit bine de la inceput. Cu pedala a fost alta poveste, dar m-am obisnuit si cu aia.
Eu am mers pe metoda invatata de la instructor: intai am presupus ca cel mai sus e mai bine, apoi am reglat pozitia scaunului ca sa pot apasa ambreiajul complet fara sa intind complet piciorul (ramane putin flexat); apoi reglez spatarul, in asa fel incat sa pot baga in orice viteza fara sa ma intind. Daca cel mai sus nu mi-ar fi fost bine, lasam o treapta in jos si repetam. La reglajul lombar mai umblu din cand in cand, in functie de chef. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Cred ca se poate concluziuna cam asa
QUOTE(asarban @ 18 May 2005, 06:41) cel mai QUOTE(asarban @ 18 May 2005, 06:41) adica la banii dati este cel mai confortabil scaun de masina noua pe care am stat , avand in vedere ca am avut 2 berline pana la Logan si am mers si cu Bora unchiului care a fost cumparata noua de la reprezentanta cu cca. 16000 euro . Credeti-ma ca scaunul de Bora nu este de doua ori mai confortabil decat al Loganului . Cat despre ergonomie nu cred ca tine doar de scun nu-i asa ? Mai tine si de dispunerea butoanelor/butonaselor/manetelor/etc . tot ansamblul trebuind sa fie ergonomic . This post has been edited by kum: 7 Dec 2005, 15:05 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Vip3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 24 July 05 ![]() |
Toate ca toate , dar ce modele au reglaj pe verticala ?? Eu am preference si nu exista tija aceea care o arata in manualul de instructiuni
![]() |
--------------------
una noua
Fast ...
- B-763987 Of All the things I lost , I miss My mind The Most ...
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
G.R. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 17 December 04 ![]() |
QUOTE(DArtagnan @ 7 Dec 2005, 09:46) Eu am 1.86 ca inaltime si stau confortabil, insa ramane problema cu durerea la piciorul drept, inca n-am gasit pozitia cea mai buna de-a apasa pe acceleratie fara sa ma doara (dupa un drum lung) Nici nu o vei găsi, fiindcă nu ai unde să-ți rezemi genunchiul, motiv din care rămâi cu tensiunea acea. La fel pățesc și eum (1,83 m) după 200 km șchiopătez câțiva metri după ce cobor din mașină. La alte mașini consola centrală se înclină spre spatele mașinii, la Logan și la Renault în general stă perpendiculară. |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Preferance
- CV 03 XXJ
|
|
DArtagnan |
![]()
|
QUOTE(G.R. @ 12 Dec 2005, 14:10) Nici nu o vei găsi, fiindcă nu ai unde să-ți rezemi genunchiul, motiv din care rămâi cu tensiunea acea. La fel pățesc și eum (1,83 m) după 200 km șchiopătez câțiva metri după ce cobor din mașină. La alte mașini consola centrală se înclină spre spatele mașinii, la Logan și la Renault în general stă perpendiculară. deci tine de Renault nu de Logan asa-i? |
--------------------
Skoda
Octavia 2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 21:48 |