DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> scaunul soferului, E cam incomod

modream
post 25 Feb 2005, 09:28
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Andrei @ 24 Feb 2005, 13:31)
Domnule tu anu ai luat in calcul si alte aspecte. Eu de exemplu am niste picioare mai lungi
si nu prea pot sa dau scaunul prea in fata ca ma incurc in pedale.Daca tin scaunul cat sa nu ma incurc in pedale nu ajung calume ala volan....Ia zi mataluta...cum reglez eu scaunul ala? Astept sugestii din parte dumneata. Daca il reglezi  eu iti dau o BERE!
*

Nu stiu cat ai tu picioarele de lungi, da daca le ai asa de lungi, poate esti cam disproportionat smile.gif). Acu depinde si de felul in care ai tu impresia ca tre sa stai la volan. Ca e posibil sa nu te multumeasca nici o pozitie, in nici o masina smile.gif. Normal ca n-o sa poti sta si cu picioarele SUB volan si sa fie scaunul dat in fata dar asta e situatia... te adaptezi.

--------------------
Logan Opel Astra H 1.9 cdti 190 CP - B-94-MMT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crisstian
post 25 Feb 2005, 10:18
Post #32

Membru autentic

From: Bistrita

QUOTE(costi @ 24 Feb 2005, 15:26)
Aolio ce de probleme....
Uitati cum fac pe Solenza: cind ma dau jos dau scaunul in spate la max si nu mai am probleme cu volanul. Cind urc trag scaunul in fata pina sint confortabil si gata.
La DSN a fost mai simplu; am inlocuit volanul cu unul sport si gata.
*

DA costi nu-i rea varianta ta, dar cam cati km (pardon coborari/urcari) crezi c-o sa te tina scaunul ala? (Oare nu se da garantie extinsa pentru reglare scaun ca atunci as face si eu ca tine? smile.gif )

--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
+
Rigor
post 27 Feb 2005, 11:59
Post #33

Membru autentic

From: Iasi

Mai prieteni care vedeti meciul din afara stadionului , daca tot va masurati inaltimea si comfortul mai luati si alt aspect in calcul GREUTATEA voastra, nu va mai bateti in fraze de genul "eu am 2,10 si stau comod, nu inteleg de ce tu nu stai daca ai 2 m" mai completati si cu ..greutatea voastra.

Si ce daca ai 1.87, daca ai 60 kile cred ca incapi si in DSN. Dar daca ai 1.75 si 120 kile cred ca trebui sa scoti scaunul ala de acolo!!!

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
star_pop
post 27 Feb 2005, 15:59
Post #34

Membru incepator

Eu am 2,10. Am scos scaunul soferului si stau direct pe bancheta din spate. E foarte comod.E mai greu cu volanul. Nu prea ajung la el, dar am un prieten care o sa-mi sudeze o chestie, stie el.
Am uitat sa spun ca am 135 kg.

--------------------
LOGAN VERDE CAMELEON LAUREATE 1.4 - NT-01-GEO
+
Lady V.
post 27 Feb 2005, 17:43
Post #35

Membru incepator

QUOTE(calmar @ 27 Feb 2005, 11:59)
Mai prieteni care vedeti meciul din afara stadionului , daca tot va masurati inaltimea si comfortul mai luati si alt aspect in calcul GREUTATEA voastra, nu va mai bateti in fraze de genul "eu am 2,10 si stau comod, nu inteleg de ce tu nu stai daca ai 2 m" mai completati si cu ..greutatea voastra.

Si ce daca ai 1.87, daca ai 60 kile cred ca incapi si in DSN. Dar daca ai 1.75 si 120 kile cred ca trebui sa scoti scaunul ala de acolo!!!
*

Nu stiu daca e vorba de greutate, ci de pozitia la condus. Eu sunt femeie si am 1.80 si 64 kg. Daca sunt incaltata ca de obicei, adica tocuri de 10, si imbracata ca de obicei, adica fusta stramta, nu am cum sa stau cu picioarele flexate la unghi de 90 de grade, decat in pozitia de condus camionul: adica avand scaunul in proximitatea genunchilor...mai precis in poala. Mentionez ca pozitia scaunului foarte in spate mie mi se pare prea relaxata pentru "o conduita preventiva". Tot cautand pozitia ideala (de condus!), m-am prins ca, daca as fi fost imbracata in pantaloni si as fi putut sta cu picioarele (in speta cu genunchii) unul la N-V si unul la N-E, problema ar fi disparut. Asa ca, in concluzie, cei de 2 m inaltime care spun ca se simt f. bine la pozitia de condus, probabil conduc ori "cracanati" (scuzati expresia) ori cu picioarele intinse peste pedale si nu cu ele asezate obisnuit, sau fac parte din categoria celor care se simt mai bine cu scaunul dat foarte in spate. So...un pic de desconfort, in cazul oamenilor de la 1.80 in sus, orice ati zice... exista.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - gri perla
You got a fast car/I want a ticket to anywhere/Maybe we make a deal/Maybe together we can get somewhere.
+
maxx
post 27 Feb 2005, 18:36
Post #36

Megane Renault Sport 2.0 Turbo 225hp, 6 speed, 0 - 100 6,5s

From: Bucuresti - Tei

haideti mah sa fim seriosi...
acum stam de N si E sad.gif
daca nici LOGAN nu-ti ofera spatiu (la clasa mica ma refer) atunci cine iti ofera spatiu ???

--------------------
DACIA Logan Ambition Perla - B 62 DRB
---- RENAULT -- NISSAN -- DACIA ----
+
FLEX
post 2 Mar 2005, 11:35
Post #37

Membru autentic

Spatiul mare nu e obligatoriu sa fie si ergonomic.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
osirus
post 3 Mar 2005, 00:44
Post #38

Milionar de week-end

Group: Banned
From: Salajan

Bai daca nici in masina asta nu aveti loc la volan sau stati incomod,inseamna ca voi nu stiti ce chin era in dsn!Mie mi se pare mare..........as fi vrut-o mai mica biggrin.gif !
ps.....ce aveti ma cu fata?bravo ei ca are cu ce se mindri si sa ne faca in ciuda!eu personal sunt pt fuste cit mai scurte,tocuri inalte cit poate ea sa mearga si picioare frumoase si pina in git! 38.gif

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
+
B_99_HIG
post 3 Mar 2005, 00:50
Post #39

Membru incepator

Ura la toata lumea...mai oameni buni discutia aprinsa legata de confortul pozitiei de conducere...in fine....din ce bag eu seama voi doriti un post de conducere a la Jaguar ori Rols...numai ca pozitia aia de condus e cam scumpa...asa ca sa rev la pozitia de condus din logan....1 si cu 1 nu fac 2 intotdeauna smile.gif biggrin.gif ....ideea este urmatoarea...cate ore a-ti condus cel mai mult in logan...oras sau in afara orasului ?....va zic eu majoritatea maxim 4-5 ore....eu conduc logan zilnic peste 8 ore...comparativ cu solenza in care am condus tot peste 8 ore pe zi va spun eu...in logan dupa mai bine de 8 ore de condus e parfum curat cand revii cu picioarele pe pamnt....problema confortului mie cel putin mi se pare mai putin importanta....gen cum stau picioarele cum le tin in sus in jos...etc....ideea este ca dupa mai bine de 8 ore de condus eu unul nu ma simt obosit de loc...nu ma doare spatele...nu ma dau jos anchilozat din cauza pozitiei incomode etc. ....deci sa concluzionam pozitia de condus e una...confortul pe care il dorim e alta....acesul la postul de conducere e alta...nu le amestecati ca iese tocanita smile.gif ....in rest sa auzim de cat mai multi posesori de LGN

--------------------
Dacia Logan Ambition - B 99 HIG
F F IMPORTANT: DECAT CU MERCEDENZA MAI BINE LOGAN...LOGANISTII STIU DE CE.....TATA IAR AI TRECUT DE SCOALA...HMMM BA BOULE NU VEZI CA NU TIN FRANELE HEHE :)
+
Sony
post 3 Mar 2005, 16:43
Post #40

Membru autentic

From: Ban Land

Intr-adevar, pozitia in Logan este foarte comoda. Cel mai mult am condus 8 ore si nu ma simteam prea anchilozat. Singurul disconfort mi l-a creat reglajul lombar care era prea tare. Dar l-am remediat din mers.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Deceneus
post 3 Mar 2005, 17:02
Post #41

Membru incepator

From: Timisoara

Mai oameni buni... Eu am si eu peste 1.80 cu putin. Si zau, sincer, ieri toata ziua m-am plimbat cu Loganu' meu nou-nout si mi-a placut la nebunie ca am loc sa fac ce vreau eu. Dar "iezista o explicatie": am stat inainte cam o juma' de ora sa gasesc pozitia ideala, tot mutand scaunul: ba mai in fata, ba mai in spate, ba mai sus, ba mai jos... treaba e ca am gasit-o si e super acuma.
Totusi imi dau seama ca ce inseamna confortabil pentru mine nu e necesar sa insemne acelasi lucru pentru toti.
Eu zic sa va "pierdeti" si voi un pic de timp cu reglaju'. Ca vorba aia a neamtului: "Lenesul mai mult alearga".

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 - TM
+
MoneyTalks
post 3 Apr 2005, 17:44
Post #42

-

From: Ireland

ATENTIE! Daca doriti sa discutati despre/cu Lady V cum se imbraca, de ce conduce cum conduce etc. o faceti pe pm! tongue.gif Altfel veti avea parte de o scurta vacanta in care sa va intilniti!

Tot ce a fost off-topic a fost sters!

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Bianca
post 18 May 2005, 06:31
Post #43

Membru

HAI MA , lasati-o balta , de scaun nu va mai luati acum, eu am stat pe el si mi se pare ca este cel mai reusit model pe care l-a facut dacia pana acum.

--------------------
Logan Laureate 1.4 MPI Egee - B 80 -xxx
multa hotie si prostie in tara asta...ne meritam soarta ...
+
asarban
post 18 May 2005, 06:41
Post #44

Membru autentic

Asta nu inseamna ca este si confortabil.

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
ache2
post 18 May 2005, 09:29
Post #45

Membru autentic

From: Berceni, PH

QUOTE(MoneyTalks @ 3 Apr 2005, 19:44)
ATENTIE! Daca doriti sa discutati despre/cu Lady V cum se imbraca, de ce conduce cum conduce etc. o faceti pe pm! tongue.gif Altfel veti avea parte de o scurta vacanta in care sa va intilniti!

Tot ce a fost off-topic a fost sters!
*

tocmai cind ma pregateam si eu de un mesaj wub.gif !
money, ai stofa de Kapo ... regret profund ca n-am putut citi ce s-a vorbit cu adresa la lady v si la cautarile ei privind pozitia ideala !

eu am condus un Ambition si il compar cu un Bora cu care mai merg din cind in cind ... ma rog, la pozitia de condus !
eu am 1.75 si destul de multe kile insa mi se pare suficient spatiu pt picioare si altele din zona, in golan ... nici Bora nu mi s-a parut mai ergonomica din punctul asta de vedere ! in dreapta soferului mi s-a parut mai mult spatiu in golan decit in Bora ...

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
MoneyTalks
post 18 May 2005, 09:32
Post #46

-

From: Ireland

QUOTE(ache2 @ 18 May 2005, 08:29)
in dreapta soferului mi s-a parut mai mult spatiu in golan decit in Bora ...

E doar o parere, deoarece Logan e la fel de lat ca si Bora... smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
ache2
post 18 May 2005, 09:50
Post #47

Membru autentic

From: Berceni, PH

Bora are bordul (in dreapta soferului) foarte jos boltit ... daca dai scaunul ca sa incapa si in spate un adult, cam dai cu genunchi in bord ... spatiu pt picioare in fata exista ...
la golan bordul e ceva mai mic (o fi torpedoul mai mic, o avea alt fel de air bag, nu stiu) dar in dreapta soferului se sta clar mai comod ... iar confortul pe banchete e comparabil (cu plus la Bora, as zice) ...
ca sofer, spatiul e ok in amandoua masinile, cel putin pt mine ...

--------------------
FIAS / Baikal Clona BROWNING / IJ 18 MN calibru 12 / 223Rem - PH-07-LUD, PH-10-CJF
+
costi
post 18 May 2005, 09:50
Post #48

Membru autentic

am mers o data cu un Logan dar nu bagai de seama ! scaunele nu-s ca pe Solenza?

--------------------
DSN/SLZ
+
tazzz
post 19 May 2005, 23:30
Post #49

Membru autentic

From: Iasi - Romania

sunt mai faine ca alea de solenza tongue.gif ...astea de pe logan sunt putin adancite, alea de pe solenza is cam plate...

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.6 - IS XX TAZ
si aici ar fii semnatura nu? :)
+
DArtagnan
post 4 Dec 2005, 17:18
Post #50

Membru

Totusi de unde se pot cumpara scaune sofer+pasager fata? Doresc ceva mai solid si mai bun. Am un Ambition 1.6 si scaunul soferului scartie daca ma las pe el mai tare iar butonul care regleaza lombara nu mai are efect dry.gif s-a dus naibii cred...

--------------------
Skoda Octavia 2 2006
Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
+
bendix
post 5 Dec 2005, 11:39
Post #51

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Eu am vrut sa-mi schimb scaunul soferului de la Ambiance si sa-mi pun de Laureate, din acela cu reglaj pe verticala. Am fost la dealer si mi-a raspuns ca nu au in magazia de piese si ca trebuie comandat. Nu stia sa-mi spuna nici macar cat costa un asemena scaun. Asa ca ma intereseaza si pe mine orice informatii legate de acest subiect.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
aproapeom
post 7 Dec 2005, 08:29
Post #52

Membru incepator

salut

eu am 1.73 , si sunt si incepator . pozitia de condus ori nu am gasit`o eu , ori nu stiu . dar dupa prima zi de condus am avut febra ( la posterior , ca atunci cand dansezi mult ) . dupa aceea am inceput sa stau aplecat in fata , e mai ok si vad si mai bine , dar ma dor umerii biggrin.gif + la un posibil accident va fi mai naspa pentru mine

reglajul lombar merge ok , dar presupun ca toata lumea il tine la minim .

cel pe inaltime la mine primele 2-3 zile n`a mers . evident ca m`am suparat un pic , si am tras de maneta si am inceput sa sar pe el ( scaun ). intr`un final a coborat , am pus o mana in volan si l`am dat chiar jos . vedeam bordul perfect smile.gif . ma rog , ideea e ca daca il dau sus , las maneta si ma pun pe el se duce vreo 3-4 cm in jos cand ma pun pe el , o sa mai examinez azi problema daca ajung la masina . dar sustin ca nu prea merge cum ar trebui biggrin.gif

si tot azi , voi sta si eu juma de ora ( desi am mai stat , adunat , tot cam 30 minute ) sa`mi reglez scaunu

de fiecare data cand cobor ma dor picioarele/umerii , poate si pentru ca stau incordat , dar parca din alte masini cobor mai relaxat .

This post has been edited by aproapeom: 7 Dec 2005, 08:31

--------------------
dacia logan 1.4 - b xx wor
+
klaus
post 7 Dec 2005, 09:43
Post #53

步步

Group: Moderatori

QUOTE(aproapeom @ 7 Dec 2005, 08:29)
dar parca din alte masini cobor mai relaxat .
*
Si care ar fi "alte masini"?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DArtagnan
post 7 Dec 2005, 09:46
Post #54

Membru

QUOTE(aproapeom @ 7 Dec 2005, 08:29)
salut

eu am 1.73 , si sunt si incepator .

Eu am 1.86 ca inaltime si stau confortabil, insa ramane problema cu durerea la piciorul drept, inca n-am gasit pozitia cea mai buna de-a apasa pe acceleratie fara sa ma doara (dupa un drum lung)

--------------------
Skoda Octavia 2 2006
+
dragos.avramescu
post 7 Dec 2005, 14:51
Post #55

Membru autentic

Uite, eu am 1.74 (deci pe aproape) si m-am obisnuit foarte repede cu pozitia, de fapt m-am simtit bine de la inceput. Cu pedala a fost alta poveste, dar m-am obisnuit si cu aia.
Eu am mers pe metoda invatata de la instructor: intai am presupus ca cel mai sus e mai bine, apoi am reglat pozitia scaunului ca sa pot apasa ambreiajul complet fara sa intind complet piciorul (ramane putin flexat); apoi reglez spatarul, in asa fel incat sa pot baga in orice viteza fara sa ma intind. Daca cel mai sus nu mi-ar fi fost bine, lasam o treapta in jos si repetam.
La reglajul lombar mai umblu din cand in cand, in functie de chef.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
kum
post 7 Dec 2005, 15:02
Post #56

Banat

From: Galati

Cred ca se poate concluziuna cam asa
QUOTE(asarban @ 18 May 2005, 06:41)
Asta nu inseamna ca este si
*

cel mai
QUOTE(asarban @ 18 May 2005, 06:41)
confortabil
*

adica la banii dati este cel mai confortabil scaun de masina noua pe care am stat , avand in vedere ca am avut 2 berline pana la Logan si am mers si cu Bora unchiului care a fost cumparata noua de la reprezentanta cu cca. 16000 euro . Credeti-ma ca scaunul de Bora nu este de doua ori mai confortabil decat al Loganului . Cat despre ergonomie nu cred ca tine doar de scun nu-i asa ? Mai tine si de dispunerea butoanelor/butonaselor/manetelor/etc . tot ansamblul trebuind sa fie ergonomic .

This post has been edited by kum: 7 Dec 2005, 15:05

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
Vip3r
post 10 Dec 2005, 15:18
Post #57

Membru incepator

Toate ca toate , dar ce modele au reglaj pe verticala ?? Eu am preference si nu exista tija aceea care o arata in manualul de instructiuni sad.gif

--------------------
una noua Fast ... - B-763987
Of All the things I lost , I miss My mind The Most ...
+
DFA
post 10 Dec 2005, 15:21
Post #58

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(Vip3r @ 10 Dec 2005, 16:18)
Toate ca toate , dar ce modele au reglaj pe verticala ?? Eu am preference si nu exista tija aceea care o arata in manualul de instructiuni sad.gif
*

Scaunul șoferului are reglaj pe verticală doar la Laureate și Ambition.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
G.R.
post 12 Dec 2005, 14:10
Post #59

Membru autentic

QUOTE(DArtagnan @ 7 Dec 2005, 09:46)
Eu am 1.86 ca inaltime si stau confortabil, insa ramane problema cu durerea la piciorul drept, inca n-am gasit pozitia cea mai buna de-a apasa pe acceleratie fara sa ma doara (dupa un drum lung)
*

Nici nu o vei găsi, fiindcă nu ai unde să-ți rezemi genunchiul, motiv din care rămâi cu tensiunea acea. La fel pățesc și eum (1,83 m) după 200 km șchiopătez câțiva metri după ce cobor din mașină. La alte mașini consola centrală se înclină spre spatele mașinii, la Logan și la Renault în general stă perpendiculară.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
DArtagnan
post 12 Dec 2005, 14:14
Post #60

Membru

QUOTE(G.R. @ 12 Dec 2005, 14:10)
Nici nu o vei găsi, fiindcă nu ai unde să-ți rezemi genunchiul, motiv din care rămâi cu tensiunea acea. La fel pățesc și eum (1,83 m) după 200 km șchiopătez câțiva metri după ce cobor din mașină. La alte mașini consola centrală se înclină spre spatele mașinii, la Logan și la Renault în general stă perpendiculară.
*

deci tine de Renault nu de Logan asa-i?

--------------------
Skoda Octavia 2 2006
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 21:48
Forum Renault