DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Blocarile, Ce parere aveti de serviciul de blocari

Ajuta la ceva Serviciul de Blocari?

DA Fluidizeaza traficul [ 28 ] ** [23.73%]
DA atata timp cat nu ma blocheaza [ 11 ] ** [9.32%]
NU [ 40 ] ** [33.90%]
NU pentru ca nu tin cont de imprejurari [ 39 ] ** [33.05%]
Total Votes: 118
Guests cannot vote 
gheghe
post 8 Jun 2005, 13:32
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Campina, PH

QUOTE(chiriac.costin @ 13 May 2005, 12:27)
Am vazut in New York exact acelasi sistem deci nu vad de ce pentru Romania nu ar fii bun.
Mi se pare un sistem eficient,ieftin si bun.In Constanta daca te blocheaza si suni la numarul afisat pe "caracatita" vin aia in  5 minute si o scot dupa ce platesti.Plata se face pe loc deci nu vad nici o problema.Sistemul aduce bani la buget din nesimtirea unora si mi se pare super.Frica de a plati 500.000 te civilizeaza....sau ar trebui.
*

In teorie ai dreptate, dar in practica apar situatii care te-ar face sa nu mai fi asa de sigur ca e o masura justa si sa fi asa de vehement. Exemplu patit de mine, in Mamaia, anul trecut. In primul rand, in fieful lui Mazare, trebuie sa te astepti la orice fel de abuzuri. Am strans bani la ciorap, C.A.R. etc pt. ca sa merg cu familia pe Litoral, in concediu, sa ma destind. Cu toate ca exista tot felul de taxe, ca turismul va aduce la bugetul local o gramada de bani (din care face si pentru constanteni, dl. de mai sus cate ceva si probabil de aceea il voteaza) Mamaia a fost reamenajata ignorandu-se, cu vadita rea credinta, necesitatea existentei unor locuri suficiente si decente de parcare pentru turisti. S-a preferat realizarea de Aqua Magice, crasme etc, proprietatea stim noi cui, si nici macar acolo unde exista evident un loc care se preta realizarii unei parcari, aceasta este interzisa pentru ca, nu asa, taxa de 500.000 se ia una doua, fara bataie de cap.
Ca sa revin, am ajuns la hotel, am debarcat familia pentru ca erau 100 grade in masina (berlina cea veche) si m-am invartit pana mi-a fiert motorul pe o raza de cateva sute de metri. Langa Aurora exista un scuar mare in care masinile erau parcate ordonat, multe ale constantenilor veniti la Aqua Magic in weekend, nu e semn de oprirea interzisa, unde dupa 1/2 ora de asteptare am vanat si eu un loc si am plecat fericit. Sambata si duminica nu s-a intamplat nimic (am aflat apoi explicatia, vin constantenii si isi lasa banii la parcul amintit si nu trebuie izgoniti) iar luni mi-au blocat masina. Urmeaza ca va asteptati, telefon, scandal, "Ce daca nu e semn de oprirea interzisa e unul la nu stiu ce distanta ...", "daca vrei da-ne in judecata ca tot esti in concediu", etc.
Asa ca .....

--------------------
Dacia Logan Ambition - PH 99 xxx
Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suiram
post 13 Jun 2005, 10:12
Post #32

Membru incepator

From: Bucuresti

Gata cu blocarile! Nu te mai blocheaza nimeni incepand cu 10 iunie! Doar amenda!
Te trage n poza si ti trimite acasa! 350000 in 24 h!

--------------------
LOGAN ambiance - B-00-BBB
+
Liviu
post 13 Jun 2005, 12:33
Post #33

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

As fi votat si eu dar nu exista optiunea dorita ... DA pentru ca educa oamenii (mai dur ce-i drept, dar ii educa).

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
costi
post 13 Jun 2005, 15:48
Post #34

Membru autentic

"Pentru că blocarea roților mașinilor parcate neregulamentar provoacă, de cele mai multe ori, mari probleme în trafic, polițiștii vor renunța la acest sistem de pedepsire a șoferilor. Potrivit IGP, aplicarea măsurii de blocare a roților autovehiculelor nu are ca efect asigurarea fluenței traficului, ci generează ambuteiaje care conduc, uneori, chiar la blocarea drumului public. Șoferii din marile orașe și în special cei din București s-au plâns, în ultima vreme, de faptul că, pe lângă amendă, sunt siliți să suporte și blocarea roților mașinii. Polițiștii nu vor mai dispune imobilizarea autovehiculelor staționate sau parcate neregulamentar prin aplicarea unor dispozitive de blocare sau prin alte mijloace.

Agenții de circulație vor decide, iar autoritățile locale vor putea ridica și depozita în spații special amenajate, vehiculele oprite sau staționate neregulamentar pe partea carosabilă, care constituie un obstacol pentru circulație. Contravaloarea cheltuielilor pentru transportul și depozitarea vehiculului staționat sau parcat neregulamentar va fi suportată de către proprietar". (D.C.)
hotnews

--------------------
DSN/SLZ
+
Cristy
post 17 Jun 2005, 01:41
Post #35

Ghinion

NU!

--------------------
Dacia 1310 / Opel Astra GTC || 2000 / 2005 - B-08-LWJ / B-YY-XXX
Am o Dacie si nu ezit s-o folosesc!
+
Ghost
post 19 Jun 2005, 01:31
Post #36

Membru

Mai bine amenda decat porcarie de aia la roata

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 - -
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
+
tataia
post 29 Jun 2005, 23:07
Post #37

Membru incepator

Eu personal as taia porcaria aia de la roata cu flexul daca mi-as gasi masina blocata.
rodneyhide.com/Diary/ index.php?m=200411
Cautati Angle grinderman in aceasta pagina

--------------------
Dacia, Mercedes-benz CN3, W201 1998 1310L, 1992 190
+
gheghe
post 30 Jun 2005, 07:30
Post #38

Membru autentic

From: Campina, PH

QUOTE(tataia @ 30 Jun 2005, 00:07)
Eu personal as taia porcaria aia de la roata cu flexul daca mi-as gasi masina blocata
E suficient sa ridici masina pe cric si sa desumfli roata ca apoi iese daca ai un cauciuc obisnuit. Problema e ca te pot da in judecata pentru distrugere de bunuri. Am vazut figura asta la Mamaia. Dupa aceea respectivul si-a pus dispozitivul in portbagaj, a umflat roata si a plecat. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - PH 99 xxx
Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
+
Sony
post 30 Jun 2005, 12:06
Post #39

Membru autentic

From: Ban Land

E mai problematic la masinile noi deoarece nu ai pompa! biggrin.gif Dar poti inlocui roata cu rezerva si rezolvi dispozitivul de blocare in alta parte. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
bogdan_o
post 2 Jul 2005, 22:07
Post #40

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Eu nu sunt de acord cu blocatul rotilor. Iar daca intr-adevar masina este intr-un loc in care incurca vadit circulatia sa fie ridicata de acolo pe cheltuiala proprietarului. Una e sa parchezi intr-un loc in care nu e permis dar nu incurci circulatia si alta e sa sa stanjenesti vadit accesul pietonilor sau altor masini. Adica daca parchezi langa trotuar in linie cu alte masini iti pune capcana la roata, insa daca inghesui masina pe trotuar si obligi pietonii sa se faca foite sa intre printre masina si cladiri e ok.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
sosofix
post 28 Aug 2005, 11:20
Post #41

Membru incepator

Sa va spun cum e in Spania, la Malaga cel putin:
Ai automate de parcare. Platesti si ai voie maxim 2 ore sa stai (asta e cam stupid, dar...). Daca nu platesti - ca mine, care nu am vazut parcomatul - vine tipu cu scuterul si casca, vorba unui coleg de pe forum, te fotografiaza si iti pune in geam un pliculet cu - ATENTIE - avertizarea [I] ca esti in ilegalitate. Este de fapt o mica amenda de 2Eu si 30 de centi, cu valabilitate de 1h30min. Daca te intorci in acest interval, platesti repede ameda asta minuscula la parcomat, iei chitanta in dublu exemplar - una pe bord, alta o lasi intr-un loc special in automatul de parcare. Si platesti apoi si paracarea regulamentara pt inca 2 ore, daca mai stai - vreo 1Eu35centi. Daca insa nu te intorci in timp util sau nu platesti acea pre-amenda risti amenzi mari - zeci de Eu si ridicarea masinii. Am avut mari emotii cand am vazut pliculetul in geam, insa apoi am apreciat ca intai te avertizeaza si abia apoi te ard.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI - 13SHO
Life sucks... and then u die !
+
Petea
post 1 Sep 2005, 19:08
Post #42

Membru

From: Iasi

Nu, din doua motive:
1. Traficul de obicei se incurca mai rau (de obicei cei care trag pe interzis se stiu oarecum cu musca pe caciula si nu stau mult).
2. Toti posesorii de masini platesc impozit la primarie pentru masina ca sa o poata lasa in locurile publice. Daca primaria nu imi asigura locuri de parcare eu unde sa parchez ? La 2...3 km de locul in care am treaba ?

Sunt orase unde gasesti parcari destul de dese (chiar si cu plata). In Iasi de exemplu, le numar pe degete. Eu ce sa fac ? Sa parchez la jumatate de ora de mers pe jos ? Pai atunci de ce mai am masina? Nu mi se pare corect. Orice s-ar face cineva trebuie sa parcheze undeva ilegal pentru ca nu sunt suficiente parcari.

Evident sunt si nesimtiti care o "trantesc" in intersectie si acolo o lasa. Zilele trecute am vazut unul. Dar solutia e amenda si nu blocajul.

--------------------
Dacia Logan 2006 - is
Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
+
alex275
post 24 Sep 2005, 18:56
Post #43

Membru autentic

Group: Banned

Mi-au blocat masina iar eu trebuia sa duc o prietena insarcinata la spital. Echipajul de la blocari era vis-a-vis cu un pustan de sg.maj langa masina. Cand m-am pus pe urlat, s-a incuiat putzoiul in masina de la blocari. Sincer, acum imi vine sa rad, dar atunci...
Poate-mi spuneti voi ce faceati in locul meu...

--------------------
dacia logan 1,6 laureate - B 46 W S T
[i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 01:43
Forum Renault