DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> unde gasesc o rola intinzatoare

totaldeacord
post 11 Jul 2012, 10:36
Post #61

Membru

Group: Members

acum cateva zile a trebuit sa schimb rulmentul la rola aceasta. mecanicul mi-a aratat ce joc mare aveam, nu din cauza rulmentului ci din cauza rolei care a fost roasa de rument.
am luat o rola stricata de la dezmembrari careia i-am schimbat rulmentul si am facut treaba buna.
acum mi-am desfacut rola veche. intradevar este roasa in mod egal pe tot interiorul rolei.
am cautat cote asemanatoare cu rulmentul 6202 pe care l-am dat jos( am doar servo).
am gasit un rument 6202 NR cu dimensiunile d=15mm; D=40mm; B=11 mm. difera de cel 6202 simplu prin diametrul exterior care la fostul rument este 35mm
credeti ca pot sa pun acest rulment avand in vedere ca am rola uzata pe interior?

cei de la SKF pitesti mi-au supus de o siguranta si un sant care le-ar avea 6202NR. se contraziceau intre ei nu cred ca stiau mare lucru.
astept parerile voastre sau sfaturi

This post has been edited by totaldeacord: 11 Jul 2012, 11:31

--------------------
Dacia Solenza 2004 1.4 mpi rapsodie cu imbunatatiri - AG-18-LEV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionut16031987
post 10 Sep 2012, 22:15
Post #62

Membru autentic

Dragi colegi forumisti,

De curand rola intinzatoare a inceput sa scoata un zgomot de zornaiala datorat uzurii rulmentului. Dupa ce m-am documentat pe forum am cumparat un rulment 6203. ``Dotat`` cu cele necesare am purces spre inlocuirea rulmentului buclucas, dar spre stupoarea mea si a asistentului meu am descoperit ca rulmentul original pare sa fie turnat direct in rola, neexistand posibilitatea glisarii acestuia cu ajutorul presei.
Am atasat o poza comparativa a unei role intinzatoare identice cu cea aflata in culpa. Acum intrebarea pare sa fie, cum au reusit restul de colegi forumisti sa schimbe acel rulment?? Distanta masurata cu sublerul indica o diferenta de aproximativ 3 mm intre diametrul exterior al rulmentului cumparat spre inlocuirea celui vechi si diametrul interior al locasului rolei intinzatoare.

ohmy.gif Sunt complet debusolat...

Attached thumbnail(s)
rols_intinzatoare.jpg ( Size: 44.68k ) Number of downloads: 322

--------------------
dacia preference/ dacia 1310 tlx 2005 1.4 mpi,/ 1989 - IF 01 ???
+
Danut 88
post 11 Sep 2012, 21:34
Post #63

Membru autentic

From: Popesti-Leordeni

Am impresia ca tu ai Logan, iar noi avem Solenza. Nu sunt aceleasi role.

--------------------
Dacia Logan /exSolenza /ex1310 2007 /2003 Scala/1999 L - IF __ PTR/IF 05 SYZ/
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 22:49
Forum Renault