Aparat de facut paine, acasa
![]() ![]() ![]() |
Aparat de facut paine, acasa
Victoras2001 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|||
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE Nu îngrașă! Cu cele 255 kcal/100 gr, pâinea integrală este mai puțin calorică decât pastele sau orezul! ca si continut caloric cred ca si celelalte piini se invirt tot pe acolo orez fiert ~ 130 kcal, paste fierte ~ 160 kcal This post has been edited by kaspersky: 20 Jan 2012, 12:00 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cind Ceausescu va taiase carnea, va plingeati. Acu' ziceti ca va voia binele.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.181 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pai eu care credeam ca te-ai apucat de facut piime
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
lautrec |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 February 05 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 20 Jan 2012, 08:50) La reteta am tot umblat pana a iesit ceva foarte ok. Zaharul l-am redus de la doua linguri, cat scria-n reteta, la 1/4 de lingura si mi se pare foarte buna. O sa fac si fara, nu cred ca am sa-i simt lipsa. si eu am redus la sfert fata de reteta si e ok dar.. daca faci faza zahar nu creste! |
--------------------
Dacia/Seat/Suzuki
Logan/Toledo/GS500E
2007/2008/1993
- Lautrec
|
|
dacia_amg |
![]()
|
![]() Un neanderthal ejaculat din beci. Group: Members Posts: 237 Joined: 24 November 10 ![]() |
Care va aveti cu prajiturile?
N-am gasit un alt topic mai potrivit si mai apropiat ca tema, deci rog a-mi scuza eventualele inoportunari pe care le provoc. ![]() Cand eram copil mancam la tata acasa ocazional o prajitura fabuloasa (ca gust), printre altele (de fapt numai una) la fel de fabuloase(a). Prajitura in cauza se numea "Negresa" si era facuta din blat cu cacao si cu nuci. Cand blatul era gata se taia prajitura cubulete cam de 5 x 5 x 5 cm care cubulete se tavaleau prin glazura de ciocolata si apoi prin miez de nuca. Tin minte ca (cu toate ca sunt convins ca se poate substitui cu zahar) se folosea miere la acea prajitura. Am tot cautat pe net o reteta asemanatoare, am gasit ceva, dar totusi nu foarte aproape de adevar. Adica ar trebui sa-mi exersez imaginatia si sa fac uz de abilitatile mele patiseresti (care se rezuma la lecturarea cu foarte mare atentie a retetelor) ca sa reusesc un re-make. Dar, asa cum ma cunosc, am sanse slabe sa am succes pe varianta asta. Asa ca apelez la vreunul dintre voi in care zace un bucatar iscusit si binevoitor si care a auzit/stie el/stie sotia lui/stie mamica lui/stie socara lui/stie vreo bunicuta sau matusica despre ce vorbesc in vederea obtinerii retetei. Multumesc pentru rabdare si multumesc anticipat pentru eventualul sprijin. PS: vorbesc de ceva asemanator cu asta: IMG_0013.JPG ( Size: 67.83k ) Number of downloads: 529 numai ca e tavalita in miez de nuca, nu de cocos. This post has been edited by dacia_amg: 21 Jan 2012, 07:42 |
--------------------
24 valves black e34
bimmer
touring Ai furat bara de striptease?!
Du-o inapoi urgent, La martorii lu' Ebola (no comment). |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 Jan 2012, 12:14) Ce mai injuram soia. Si acum as manca numai snitele din ea. ![]() QUOTE(dacia_amg @ 21 Jan 2012, 07:29) Care va aveti cu prajiturile? N-am gasit un alt topic mai potrivit si mai apropiat ca tema, deci rog a-mi scuza eventualele inoportunari pe care le provoc. ![]() http://www.daciaclub.ro/Recomandari-Culina...tete-t8016.html |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Soacra-mea (in Oltenia) face paine, nevasta-mea face, maica-mea mai face cateodata; niciuna nu pune zahar, iar aluatul creste in functie de faina si drojdie. Pui zahar, iese mai dulce, da' ori faci cozonac ori paine.
Ma rog, or fi si retete (mai moderne) care includ zahar, nu contest, asa cum "ajuta" unii cu zahar, fermentatul diverselor licori... |
--------------------
Dacia
1310
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Dezinformati poporul cu pita facuta la masina.Toti afirma ca e mai consistenta decat cea din comert si ca se mananca mai putina.La mine e invers, inainte cumparam o paine de 0.7kg/zi iar acum halim o paine si jumatate de 0.9kg facute acasa
![]() Intr-adevar cand luam paine din vre-un hipermarket se manca cel putin dublu, dar luam rar din hipermarket, de obicei de la o brutarie din apropiere. De gustoasa e mult mai gustoasa asta facuta acasa. ![]() This post has been edited by cielo99: 22 Jan 2012, 08:17 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.181 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Glutamat de sodiu e E-ul ala.Eu am zis ca e mai gustoasa aia facuta acasa in care nu pun E, doar ca mancam mai multa.Oi fi eu mai ciudat.
|
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(maho @ 21 Jan 2012, 12:24) Fermentatul ala nu se "ajuta" cu zahar. Se regleaza taria. Exista o scula teribil de simpla (ca aia a diabeticilor) cu care se inteapa broboana de strugure. Astfel se determina cu precizie perioada in care trebuie culeasa via, in functie si de conditiile meteo. Ulterior iti arata cu cat zahar trebuie ajutat strugurele pentru ca vinul sa aiba taria optima. N-am prea auzit de vin adevarat, bun, neajutat cu zahar. Problema este sa stii cat sa pui, cand sa pui si cum sa-l pui. La fel si la tarii. QUOTE(cielo99 @ 22 Jan 2012, 08:17) Dezinformati poporul cu pita facuta la masina.Toti afirma ca e mai consistenta decat cea din comert si ca se mananca mai putina.La mine e invers, inainte cumparam o paine de 0.7kg/zi iar acum halim o paine si jumatate de 0.9kg facute acasa ![]() Io nu dezinformez pe nimeni. Dar e la mintea cocosului ca o paine facuta din faina integrala e mai deasa, mai grea si mai putin crescuta decat una din faina alba. Dim motive mai mult decat evidente. Ca sa nu mai spun ca si programul pentru paine integrala (am observat ca e programul 3 cam pe la toate) dureaza mai mult. ![]() Apropo. A calculat cineva cam cat consuma o dracie d-asta la un ciclu? Nu mi se pare ca ar consuma deloc mult. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Bleah!
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dupa RK ii trebuie tampax ca ob de cota 2 nu se exista
This post has been edited by bion: 23 Jan 2012, 20:27 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Victoras2001 |
![]()
|
Facea-v-ati ceai cu ele.
Doi hodorogi. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 23 Jan 2012, 20:29 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
maho |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 23 Jan 2012, 20:22) Fermentatul ala nu se "ajuta" cu zahar. Se regleaza taria. Exista o scula teribil de simpla (ca aia a diabeticilor) cu care se inteapa broboana de strugure. Astfel se determina cu precizie perioada in care trebuie culeasa via, in functie si de conditiile meteo. Ulterior iti arata cu cat zahar trebuie ajutat strugurele pentru ca vinul sa aiba taria optima. N-am prea auzit de vin adevarat, bun, neajutat cu zahar. Problema este sa stii cat sa pui, cand sa pui si cum sa-l pui. La fel si la tarii. Daca te referi la vinurile "de firma", asa o fi, nu ma pronunt. Dar la (dau un singur exemplu concret) zaibarul care se face pe la soacra-mea in Oltenia, nimeni nu adauga zahar, sulfiti sau alte chestii care sa-l protejeze de o viitoare oțeteala. De aia si are nevoie de conditii mai stricte de pastrare (sa nu ia aer, si suficient de racoare). E drept ca zaibarul nu e un vin pt. cei cu pretentii, ci unul "ieftin". Eu il prefer. ![]() La tarii, nu cred ca cei care produc palinca curata "ajuta" gradele cu zahar, asta se obtine din dubla distilare. Zaharul, fiind un produs rafinat, excede cadrului natural, "bio". Repet, eu vorbesc de "productia proprie", cazul celor care prefera mai puțin si bun (natural), nu mai mult. Evident, si fructele trebuie culese cand sunt f. coapte... |
--------------------
Dacia
1310
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 23 Jan 2012, 19:22) dimpotriva, un vin bun nu contine nici un adaos de zahar, doar continutul de zahar al bobului de strugure! singura exceptie este sampania la care dupa ce se termina fermentatia in sticla, dupa vreun an se desface sticla si se elimina drojdia iar sticla se completeaza ca un amestec de zahar si vin. |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Daca tot e vorba despre paine in acest topic, sa va explic si eu cum fac.
dupa ce fac mustul, ii masor cantitatea de zahar. Anul asta, de exemplu, a avut 200g zahar/litru. Pentru a obtine un vin sec si tare (struguri=muscat de hamburg), am adaugat 20g zahar la litru. Zaharul asta fermenteaza odata cu mustul si ii da tarie vinului. Alte tratamente nu execut....exceptand afumarea butoiului cu o panglica de sulf inainte de a-l umple. Daca beau 2 kile de vin dasta n-am nici pe dracu. Daca rad 3 sferturi de "Dealurile Chimiei" ma doare capu'2 zile. La tuica nu am pus niciodata zahar. Si fac si de prastina si de prune si de mere. Stiu ca la prastina se mai practica adaugarea de zahar, dar la prune si mere nu am auzit pe nimeni sa procedeze asa (in zona pPitesti - Campu-Lung) |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
lautrec |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 24 February 05 From: Cluj Napoca ![]() |
un vin bun, in tarile ce chiar produc vin, sa zicem italia sau franta, cu soiuri adevarate de struguri si clima corespunzatoare lor adaosul de zahar e obligatoriu zero. la noi din pacate se practica pt ca ... asta este, tara, clima, soirile, metalitatea (multi prefera chiar sa simta gustul de zahar/dulce).
zaharul in palinca e o metoda de falsificare, in niciun caz nu face parte din procesul tehnologic corect. dintr-un kil de zahar adaugat in borhot se obtine un + de 1 kil de palinca. zahar = 4 lei (sau cat drau e), palinca = 30 lei. |
--------------------
Dacia/Seat/Suzuki
Logan/Toledo/GS500E
2007/2008/1993
- Lautrec
|
|
maho |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ma rog bunului Dumnezeu ca in meseria sa domnul vet sa nu aiba aceleasi idei ca in posircizarea sfintelor bauturi alcoolice.Mai ramane sa puna apa sau sa aprecieze spritzul
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
interesanta discutia despre zahar in vin. au avut-o si altii inaintea noastra, unii chiar violent se pare
![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Chaptalization |
--------------------
White Star
Titanic
|
bion |
![]()
|
Ce s-ar face unii fara salvatoarea wikipedie
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(bion @ 24 Jan 2012, 18:26) Ma rog bunului Dumnezeu ca in meseria sa domnul vet sa nu aiba aceleasi idei ca in posircizarea sfintelor bauturi alcoolice.Mai ramane sa puna apa sau sa aprecieze spritzul ![]() Apa nu pun, ca am invatat ca de la asta se rugineste. Spritzul...sincer., il apreciez. Rar., e drept, dar vara cand mori de cald trei sferturi de pahar de vin alb sec si restul sifon de la gheata iti taie setea mai ceva ca berea. Am incercat sa fac si eu vin fara sa adaug zahar., dar prin iulie-august caseaza. Asa ca atata timp cat nu-mi da reactii adverse, voi continua sa adaug zaharul inainte de fermentare. Zaharul ala se transforma in alcool, nu in dulceata., |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
kaspersky |
![]()
|
ai incercat ca inainte sa se caseze sa-l tragi in recipiente mai mici, fara sa prinda aer?
nea bioane ia explica-le cum e cu oul ala scufundat in must! This post has been edited by kaspersky: 24 Jan 2012, 20:58 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
|
|
Han Solo |
![]()
|
|
--------------------
White Star
Titanic
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 08:17 |