DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages « < 34 35 36 37 38 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aparat de facut paine, acasa

Victoras2001
post 20 Jan 2012, 08:50
Post #1051


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




Pai daca nu vreti nici morti sa incercati cu faina integrala. Io nu stiu cum dracu' va place painea cu faina alba. De pe timpul lui Ceausescu n-am mai mancat asa ceva.
Acum, dupa ce-am descoperit jucaria asta nici nu vreau sa mai aud de alt fel de paine. Este buna tare, mult prea buna.

QUOTE
Pâinea integrală acoperă 50% din necesarul de glucide, conținând  zaharuri lente care permit organismului să reziste până la următoarea masă. Este un aliment hrănitor, bogat în magneziu, minerale, vitamine și fibre. Este benefică în tulburările generate de constipație, iar magneziul reprezintă hrana esențială a celulei nervoase. Responsabilă pentru tulburările sistemului nervos (depresie, insomnie, anxietate…) este carența de magneziu.
De aceea, pâinea integrală este un remediu împotriva stresului!

Pâinea integrală contribuie la menținerea echilibrului alimentar, de aceea ea trebuie păstrată în alimentația zilnică. Conține fibre, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier), vitamine din grupul B, 8-12% proteine, 70-77% glucide complexe, lipide.

Conține vitamina B12, esențială metabolismului celular și transformării alimentelor în energie, și poate influența producția de  hormoni.


Concepții greșite

Nu îngrașă! Cu cele 255 kcal/100 gr, pâinea integrală este mai puțin calorică decât pastele sau orezul! Deci nu îngrașă decât dacă este consumată în exces sau combinată cu alimente grase.
Nu constipă! Având 8 gr de fibre, ușurează tranzitul. În plus, împiedică formarea colesterolului.

Sfatul specialistului
Doctor Mirela Stranț, medic specialist Apifitoterapie www.casabio.ro :
„O alimentație echilibrată trebuie să conțină 200 de grame de pâine. Evită să o consumi împreună cu alimente grase ca untul sau crema de ciocolată, deoarece aceste asocieri nu sunt bune pentru organism."
„Industria agroalimentară ne bombardează cu pâine sau produse de panificație pe bază de făină albă, care produc grave dezechilibre în organism. Corpul este jefuit și înșelat, sângele acidulat, organele se înfundă de mucozități și sedimente, crește în greutate, se îmbolnăvește foarte ușor. Pe lângă substanțele toxice folosite, se mai adaugă și conservanți și agenți de afânare care au diverse efecte nedorite în organism.“

Atenție!
- Alege pâinea integrală în locul pâinii albe, dar fii atent când o cumperi, pentru că din ce în ce mai mulți producători vând pâine din amestecuri de făină albă cu tărâțe.
- O pâine mult prea neagră și pufoasă nu este o pâine integrală adevărată. Pâinea integrală este mai „îndesată”.
- Citește bine eticheta. Pâinea sănătoasă trebuie să conțină doar făină integrală, drojdie, apă și sare.



M-am tot uitat la faina integrala din comert. Intr-o proportie covarsitoare e integrala doar cu numele si culoarea. Fiind faina cernuta extraordinar de fin, aproape tot ce-i da culoarea neagra (mai ales tarata, coaja bobului de grau) dispare din compozitie. Coaja aia contine fibre si vitamine, nu miezul. Ala-i amidon curat. Atunci cum de iese de culoare neagra? wink.gif
N-are nicio legatura cu faina integrala facuta cu mana ta la moara (de malai, e foarte important. Aia de faina cerne prea tare si elimina 90% din fibra). Am luat o sita f. fina de faina si am cernut o cana de faina integrala din sac. A iesit faina alba ca neaua si fina ca pudra. Absolut toata tarata a ramas in sita. Am facut paine cu ea si-a iesit fix ca aia facuta cu faina integrala din comert. Numai ca a mea era alba.
Asa ca m-am convins ce inseamna faina din comert. Multumesc, dar ori faina integrala adevarata, ori fara paine. Asta e clar.

La reteta am tot umblat pana a iesit ceva foarte ok. Zaharul l-am redus de la doua linguri, cat scria-n reteta, la 1/4 de lingura si mi se pare foarte buna. O sa fac si fara, nu cred ca am sa-i simt lipsa.
Nu are aspect comercial si se faramiteaza daca sta mai mult de doua zile. Dar niciunul din aceste aspecte nu ma deranjeaza catusi de putin. Aia cu faina din comert nu se faramiteaza nici daca te rogi de ea.
Am facut si integrala cu cartof. A iesit buna, nu se mai faramita, era mai deasa. Totusi am renuntat la idee. Am sa fac si una doar cu apa, faina, drojdie si sare. Sa vedem ce iese.
Per total sunt f multumit. smile.gif


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kaspersky
post 20 Jan 2012, 11:59
Post #1052


maistru Zen


Group: Members
Posts: 1.063
Joined: 23 April 03
From: Cluj-Napoca




QUOTE
Nu îngrașă! Cu cele 255 kcal/100 gr, pâinea integrală este mai puțin calorică decât pastele sau orezul!

ca si continut caloric cred ca si celelalte piini se invirt tot pe acolo
orez fiert ~ 130 kcal, paste fierte ~ 160 kcal


This post has been edited by kaspersky: 20 Jan 2012, 12:00


--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 20 Jan 2012, 12:14
Post #1053


Desi nu pare, ma plimb cu Dacia


Group: Members
Posts: 8.198
Joined: 11 July 06
From: bucuresti




Cind Ceausescu va taiase carnea, va plingeati. Acu' ziceti ca va voia binele.


--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 20 Jan 2012, 16:17
Post #1054


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.181
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




pai eu care credeam ca te-ai apucat de facut piime laugh.gif


--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lautrec
post 20 Jan 2012, 20:22
Post #1055


Membru incepator


Group: Members
Posts: 41
Joined: 24 February 05
From: Cluj Napoca




QUOTE(Victoras2001 @ 20 Jan 2012, 08:50)
La reteta am tot umblat pana a iesit ceva foarte ok. Zaharul l-am redus de la doua linguri, cat scria-n reteta, la 1/4 de lingura si mi se pare foarte buna. O sa fac si fara, nu cred ca am sa-i simt lipsa.

si eu am redus la sfert fata de reteta si e ok dar..
daca faci faza zahar nu creste!


--------------------
Dacia/Seat/Suzuki Logan/Toledo/GS500E 2007/2008/1993 - Lautrec
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacia_amg
post 21 Jan 2012, 07:29
Post #1056


Un neanderthal ejaculat din beci.


Group: Members
Posts: 237
Joined: 24 November 10




Care va aveti cu prajiturile?

N-am gasit un alt topic mai potrivit si mai apropiat ca tema, deci rog a-mi scuza eventualele inoportunari pe care le provoc. tongue.gif

Cand eram copil mancam la tata acasa ocazional o prajitura fabuloasa (ca gust), printre altele (de fapt numai una) la fel de fabuloase(a). Prajitura in cauza se numea "Negresa" si era facuta din blat cu cacao si cu nuci. Cand blatul era gata se taia prajitura cubulete cam de 5 x 5 x 5 cm care cubulete se tavaleau prin glazura de ciocolata si apoi prin miez de nuca.

Tin minte ca (cu toate ca sunt convins ca se poate substitui cu zahar) se folosea miere la acea prajitura.

Am tot cautat pe net o reteta asemanatoare, am gasit ceva, dar totusi nu foarte aproape de adevar. Adica ar trebui sa-mi exersez imaginatia si sa fac uz de abilitatile mele patiseresti (care se rezuma la lecturarea cu foarte mare atentie a retetelor) ca sa reusesc un re-make. Dar, asa cum ma cunosc, am sanse slabe sa am succes pe varianta asta.

Asa ca apelez la vreunul dintre voi in care zace un bucatar iscusit si binevoitor si care a auzit/stie el/stie sotia lui/stie mamica lui/stie socara lui/stie vreo bunicuta sau matusica despre ce vorbesc in vederea obtinerii retetei.

Multumesc pentru rabdare si multumesc anticipat pentru eventualul sprijin.

PS: vorbesc de ceva asemanator cu asta:

IMG_0013.JPG ( Size: 67.83k ) Number of downloads: 529


numai ca e tavalita in miez de nuca, nu de cocos.

This post has been edited by dacia_amg: 21 Jan 2012, 07:42


--------------------
24 valves black e34 bimmer touring
Ai furat bara de striptease?!
Du-o inapoi urgent,
La martorii lu' Ebola (no comment).
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 21 Jan 2012, 10:53
Post #1057


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 5.227
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic




QUOTE(lautrec @ 20 Jan 2012, 20:22)
...daca faci faza zahar nu creste!
*


Zau ? si-atunci drojdia ce rol are ? Se vede treaba ca n-ai rude pe la țarã.


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 21 Jan 2012, 11:03
Post #1058


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




QUOTE(corbex @ 20 Jan 2012, 12:14)
Cind Ceausescu va taiase carnea, va plingeati. Acu' ziceti ca va voia binele.
*


Ce mai injuram soia. Si acum as manca numai snitele din ea. icon_mrgreen.gif

QUOTE(dacia_amg @ 21 Jan 2012, 07:29)
Care va aveti cu prajiturile?
N-am gasit un alt topic mai potrivit si mai apropiat ca tema, deci rog a-mi scuza eventualele inoportunari pe care le provoc. tongue.gif
*


http://www.daciaclub.ro/Recomandari-Culina...tete-t8016.html


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Han Solo
post 21 Jan 2012, 11:11
Post #1059


Potiphar Breen


Group: Members
Posts: 355
Joined: 8 June 11
From: Arstotzka




QUOTE(maho @ 21 Jan 2012, 10:53)
Zau ? si-atunci drojdia ce rol are ? Se vede treaba ca n-ai rude pe la țarã.
*


Drojdia trebuie sa manance ceva. S-ar putea sa aiba dreptate, macar partial.


--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 21 Jan 2012, 12:24
Post #1060


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 5.227
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic




Soacra-mea (in Oltenia) face paine, nevasta-mea face, maica-mea mai face cateodata; niciuna nu pune zahar, iar aluatul creste in functie de faina si drojdie. Pui zahar, iese mai dulce, da' ori faci cozonac ori paine.
Ma rog, or fi si retete (mai moderne) care includ zahar, nu contest, asa cum "ajuta" unii cu zahar, fermentatul diverselor licori...


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cielo99
post 22 Jan 2012, 08:17
Post #1061


Membru autentic


Group: Members
Posts: 478
Joined: 21 November 10




Dezinformati poporul cu pita facuta la masina.Toti afirma ca e mai consistenta decat cea din comert si ca se mananca mai putina.La mine e invers, inainte cumparam o paine de 0.7kg/zi iar acum halim o paine si jumatate de 0.9kg facute acasa dry.gif .O fi painea de Cluj mai consistenta?
Intr-adevar cand luam paine din vre-un hipermarket se manca cel putin dublu, dar luam rar din hipermarket, de obicei de la o brutarie din apropiere.
De gustoasa e mult mai gustoasa asta facuta acasa. smile.gif

This post has been edited by cielo99: 22 Jan 2012, 08:17


--------------------
Daewoo/Peugeot Cielo/307 1999/gle 2003/break - de cluj
[COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 22 Jan 2012, 15:42
Post #1062


Membru autentic


Group: Members
Posts: 8.181
Joined: 12 May 06
From: BUCURESTI




QUOTE(cielo99 @ 22 Jan 2012, 08:17)
De gustoasa e mult mai gustoasa asta facuta acasa. smile.gif
*


pai mai baga ceva E si daia e mai gustoasa , era o substanta (nu mai tin minte care este) , banuiesc daca puneai si in cxxat si pala il facea gustos


--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cielo99
post 22 Jan 2012, 16:44
Post #1063


Membru autentic


Group: Members
Posts: 478
Joined: 21 November 10




Glutamat de sodiu e E-ul ala.Eu am zis ca e mai gustoasa aia facuta acasa in care nu pun E, doar ca mancam mai multa.Oi fi eu mai ciudat.


--------------------
Daewoo/Peugeot Cielo/307 1999/gle 2003/break - de cluj
[COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 23 Jan 2012, 20:22
Post #1064


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




QUOTE(maho @ 21 Jan 2012, 12:24)
asa cum "ajuta" unii cu zahar, fermentatul diverselor licori...
*


Fermentatul ala nu se "ajuta" cu zahar. Se regleaza taria. Exista o scula teribil de simpla (ca aia a diabeticilor) cu care se inteapa broboana de strugure. Astfel se determina cu precizie perioada in care trebuie culeasa via, in functie si de conditiile meteo. Ulterior iti arata cu cat zahar trebuie ajutat strugurele pentru ca vinul sa aiba taria optima.
N-am prea auzit de vin adevarat, bun, neajutat cu zahar. Problema este sa stii cat sa pui, cand sa pui si cum sa-l pui.
La fel si la tarii.

QUOTE(cielo99 @ 22 Jan 2012, 08:17)
Dezinformati poporul cu pita facuta la masina.Toti afirma ca e mai consistenta decat cea din comert si ca se mananca mai putina.La mine e invers, inainte cumparam o paine de 0.7kg/zi iar acum halim o paine si jumatate de 0.9kg facute acasa dry.gif .O fi painea de Cluj mai consistenta?
*


Io nu dezinformez pe nimeni. Dar e la mintea cocosului ca o paine facuta din faina integrala e mai deasa, mai grea si mai putin crescuta decat una din faina alba. Dim motive mai mult decat evidente. Ca sa nu mai spun ca si programul pentru paine integrala (am observat ca e programul 3 cam pe la toate) dureaza mai mult. wink.gif

Apropo. A calculat cineva cam cat consuma o dracie d-asta la un ciclu? Nu mi se pare ca ar consuma deloc mult.


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 23 Jan 2012, 20:23
Post #1065


fost programator


Group: Members
Posts: 8.016
Joined: 27 October 05
From: Scursurești Vale




QUOTE(Victoras2001 @ 23 Jan 2012, 20:22)
Apropo. A calculat cineva cam cat consuma o dracie d-asta la un ciclu?
*


Opt obeuri? frustrat.gif


--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 23 Jan 2012, 20:25
Post #1066


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




Bleah!


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 23 Jan 2012, 20:26
Post #1067


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




Dupa RK ii trebuie tampax ca ob de cota 2 nu se exista

This post has been edited by bion: 23 Jan 2012, 20:27


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 23 Jan 2012, 20:28
Post #1068


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.840
Joined: 15 February 08




Facea-v-ati ceai cu ele.
Doi hodorogi. laugh.gif

This post has been edited by Victoras2001: 23 Jan 2012, 20:29


--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yoncv
post 23 Jan 2012, 22:26
Post #1069


Membru ochelarist


Group: Members
Posts: 439
Joined: 28 September 06
From: Craiova




QUOTE(Victoras2001 @ 23 Jan 2012, 20:22)
Apropo. A calculat cineva cam cat consuma o dracie d-asta la un ciclu? Nu mi se pare ca ar consuma deloc mult.
*


Depinde pe cine intrebi. Argon, de exemplu, ar fi in stare sa jure ca a lui nu consuma, ci produce.


--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 24 Jan 2012, 10:23
Post #1070


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 5.227
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic




QUOTE(Victoras2001 @ 23 Jan 2012, 20:22)
Fermentatul ala nu se "ajuta" cu zahar. Se regleaza taria. Exista o scula teribil de simpla (ca aia a diabeticilor) cu care se inteapa broboana de strugure. Astfel se determina cu precizie perioada in care trebuie culeasa via, in functie si de conditiile meteo. Ulterior iti arata cu cat zahar trebuie ajutat strugurele pentru ca vinul sa aiba taria optima.
N-am prea auzit de vin adevarat, bun, neajutat cu zahar. Problema este sa stii cat sa pui, cand sa pui si cum sa-l pui.
La fel si la tarii.
*


Daca te referi la vinurile "de firma", asa o fi, nu ma pronunt. Dar la (dau un singur exemplu concret) zaibarul care se face pe la soacra-mea in Oltenia, nimeni nu adauga zahar, sulfiti sau alte chestii care sa-l protejeze de o viitoare oțeteala. De aia si are nevoie de conditii mai stricte de pastrare (sa nu ia aer, si suficient de racoare). E drept ca zaibarul nu e un vin pt. cei cu pretentii, ci unul "ieftin". Eu il prefer. wub.gif
La tarii, nu cred ca cei care produc palinca curata "ajuta" gradele cu zahar, asta se obtine din dubla distilare. Zaharul, fiind un produs rafinat, excede cadrului natural, "bio".
Repet, eu vorbesc de "productia proprie", cazul celor care prefera mai puțin si bun (natural), nu mai mult. Evident, si fructele trebuie culese cand sunt f. coapte...


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kaspersky
post 24 Jan 2012, 12:21
Post #1071


maistru Zen


Group: Members
Posts: 1.063
Joined: 23 April 03
From: Cluj-Napoca




QUOTE(Victoras2001 @ 23 Jan 2012, 19:22)
N-am prea auzit de vin adevarat, bun, neajutat cu zahar.
*


dimpotriva, un vin bun nu contine nici un adaos de zahar, doar continutul de zahar al bobului de strugure!

singura exceptie este sampania la care dupa ce se termina fermentatia in sticla, dupa vreun an se desface sticla si se elimina drojdia iar sticla se completeaza ca un amestec de zahar si vin.


--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vet
post 24 Jan 2012, 14:07
Post #1072


Membrul


Group: Members
Posts: 464
Joined: 9 December 07




Daca tot e vorba despre paine in acest topic, sa va explic si eu cum fac.
dupa ce fac mustul, ii masor cantitatea de zahar. Anul asta, de exemplu, a avut 200g zahar/litru.
Pentru a obtine un vin sec si tare (struguri=muscat de hamburg), am adaugat 20g zahar la litru. Zaharul asta fermenteaza odata cu mustul si ii da tarie vinului. Alte tratamente nu execut....exceptand afumarea butoiului cu o panglica de sulf inainte de a-l umple. Daca beau 2 kile de vin dasta n-am nici pe dracu. Daca rad 3 sferturi de "Dealurile Chimiei" ma doare capu'2 zile.
La tuica nu am pus niciodata zahar. Si fac si de prastina si de prune si de mere. Stiu ca la prastina se mai practica adaugarea de zahar, dar la prune si mere nu am auzit pe nimeni sa procedeze asa (in zona pPitesti - Campu-Lung)


--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lautrec
post 24 Jan 2012, 14:21
Post #1073


Membru incepator


Group: Members
Posts: 41
Joined: 24 February 05
From: Cluj Napoca




un vin bun, in tarile ce chiar produc vin, sa zicem italia sau franta, cu soiuri adevarate de struguri si clima corespunzatoare lor adaosul de zahar e obligatoriu zero. la noi din pacate se practica pt ca ... asta este, tara, clima, soirile, metalitatea (multi prefera chiar sa simta gustul de zahar/dulce).

zaharul in palinca e o metoda de falsificare, in niciun caz nu face parte din procesul tehnologic corect. dintr-un kil de zahar adaugat in borhot se obtine un + de 1 kil de palinca. zahar = 4 lei (sau cat drau e), palinca = 30 lei.


--------------------
Dacia/Seat/Suzuki Logan/Toledo/GS500E 2007/2008/1993 - Lautrec
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maho
post 24 Jan 2012, 14:40
Post #1074


Membru rigido-flexibil


Group: Members
Posts: 5.227
Joined: 7 April 10
From: Brașov, orașul olimpic




QUOTE(vet @ 24 Jan 2012, 14:07)
Daca tot e vorba despre paine in acest topic,...
*


doh.gif astea trebuiau discutate la "Academia Romana de tuica", ca s-a cam pus praful pe ea...


--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 24 Jan 2012, 18:26
Post #1075


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




Ma rog bunului Dumnezeu ca in meseria sa domnul vet sa nu aiba aceleasi idei ca in posircizarea sfintelor bauturi alcoolice.Mai ramane sa puna apa sau sa aprecieze spritzul wacko.gif


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Han Solo
post 24 Jan 2012, 18:35
Post #1076


Potiphar Breen


Group: Members
Posts: 355
Joined: 8 June 11
From: Arstotzka




interesanta discutia despre zahar in vin. au avut-o si altii inaintea noastra, unii chiar violent se pare smile.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Chaptalization


--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 24 Jan 2012, 18:52
Post #1077


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




Ce s-ar face unii fara salvatoarea wikipedie biggrin.gif biggrin.gif


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vet
post 24 Jan 2012, 20:52
Post #1078


Membrul


Group: Members
Posts: 464
Joined: 9 December 07




QUOTE(bion @ 24 Jan 2012, 18:26)
Ma rog bunului Dumnezeu ca in meseria sa domnul vet sa nu aiba aceleasi idei ca in posircizarea sfintelor bauturi alcoolice.Mai ramane sa puna apa sau sa aprecieze spritzul wacko.gif
*



Apa nu pun, ca am invatat ca de la asta se rugineste.
Spritzul...sincer., il apreciez. Rar., e drept, dar vara cand mori de cald trei sferturi de pahar de vin alb sec si restul sifon de la gheata iti taie setea mai ceva ca berea.
Am incercat sa fac si eu vin fara sa adaug zahar., dar prin iulie-august caseaza. Asa ca atata timp cat nu-mi da reactii adverse, voi continua sa adaug zaharul inainte de fermentare.
Zaharul ala se transforma in alcool, nu in dulceata.,


--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kaspersky
post 24 Jan 2012, 20:56
Post #1079


maistru Zen


Group: Members
Posts: 1.063
Joined: 23 April 03
From: Cluj-Napoca




ai incercat ca inainte sa se caseze sa-l tragi in recipiente mai mici, fara sa prinda aer?

nea bioane ia explica-le cum e cu oul ala scufundat in must!

This post has been edited by kaspersky: 24 Jan 2012, 20:58


--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Han Solo
post 24 Jan 2012, 21:15
Post #1080


Potiphar Breen


Group: Members
Posts: 355
Joined: 8 June 11
From: Arstotzka




QUOTE(bion @ 24 Jan 2012, 18:52)
Ce s-ar face unii fara  salvatoarea wikipedie  biggrin.gif  biggrin.gif
*



Nu stiu, zau... mellow.gif


--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
45 Pages « < 34 35 36 37 38 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st June 2025 - 08:17
Forum Renault