Dacia introduce transmisia automata
![]() ![]() ![]() |
Dacia introduce transmisia automata
xcss |
![]()
|
||
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|||
EinarN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 656 Joined: 17 October 08 ![]() |
Sa mergi īn oras vesnic D - N - D - N - D ?
Asta-i o gluma asai ? ![]() ![]() ![]() ![]() Bineīnteles c-o lasi īn "D" si o ti din frīna de picior. Cum ia-i dat drumu ruleaza. Unde-i problema. This post has been edited by EinarN: 3 Nov 2008, 19:12 |
-------------------- |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
EinarN - despre balans: daca-mi ziceai ca muti intre N si D sau intre N si R ziceam ca vai de CV aia. Asa insa cred ca nu stii despre ce vorbesc, sorry.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
xcss |
![]()
|
Sunt 2 discutii paralele aici, os
![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galaži ![]() |
on topic:
As propune un sondaj de opinie aici: cati dintre cei care-si dau cu parerea in mod negativ despre BVA sau BVR, dar mai ales cei care contesta frumusetea schimbatorului, au condus vreodata o masina cu cutie automata sau robotizata? Ar fi interesant de stiut. off-topic: QUOTE(os @ 3 Nov 2008, 20:05) EinarN - despre balans: daca-mi ziceai ca muti intre N si D sau intre N si R ziceam ca vai de CV aia. Asa insa cred ca nu stii despre ce vorbesc, sorry. QUOTE(os @ 2 Nov 2008, 16:30) QUOTE(os @ 3 Nov 2008, 11:38) Esti dragut ca-mi faci pe plac....... |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am condus celebrul dsg de la vag....
ce ma deranjat era ca nu are modul manual 100%...adica daca calcai incet frana retrograda singura...(desi era pe modul manual).... oricum era sa ies cu piciorul prin podea la cat am apasata ambreiajul.... si mai e ceva mijto la automata.... poti sa tii cu stingul frana si cu dreptul acceleratia...... ai nevoie de acomodare dar cred ca merita.... in timp aceasta acomodare si apropo in state la un moment dat erau 2 tipuri de scoli de soferi stick or automatic..... era inscris si in carnet chestia asta....acum nu mai stiu daca mai este valabil.... This post has been edited by b76bgaarh: 3 Nov 2008, 21:09 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnu' sorin_f39: cam 100 mii de kilometri impartiti intre CV automatica si CV robotizata cam 90%-10 % (in afara de alti peste 4-5 sute de mii pe manuale) - se pune?(*)
Uite de ce BVA nu e bine: fiindca vine de la o expresie din limba franceza, pentru care exista deja termen consacrat in limba romana. Cu alte cuvinte e un barbarism, la fel ca "locatie" si "a aplica". Cu alte cuvinte e un soi de furculision. Sigur insa, eu nu sunt "cool" cu orice pret ca Domnia ta. Si nici n-am Renault. ----- (*) adica: se considera experienta in fata omnistientei Domniei Tale? |
--------------------
.
.
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galaži ![]() |
off-topic:
Pentru "sorry" ai cuvant in limba romana ca sa exprimi ceea ce ai dorit? DA sau NU? Incepe sa puta, asa ca las-o balta. Nu m-am referit la tine atunci cand am adus vorba de sondaj, daca asta ai inteles. Ma refeream la cei care critica in mod continuu BVA, fara a sti clar despre ce este vorba. Fara a ma declara un viitor client de masina cu BVA, spun ca este un plus de confort. Eu n-am 600.000 km ca tine, dar cred ca in jur de 450.000 km este OK, nu? Recunosc, doar cateva sute pe robotizata si ceva mai putin pe automata. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
EinarN |
![]()
|
QUOTE(os @ 3 Nov 2008, 19:05) EinarN - despre balans: daca-mi ziceai ca muti intre N si D sau intre N si R ziceam ca vai de CV aia. Asa insa cred ca nu stii despre ce vorbesc, sorry. Da. Daca-s īngropat cu rotile 30%, Da, D - N - R dar asa............. si............momentan n-am avut parte de surprize din astea unde sa am nevoie de manevre Off Road. Daca am aici 48 de ore de zapada pe an sīnt cel mai fericit om din lume sī cu masina īn concediu, iarna..............? Brrrrrrr........... Nici nu ma gīndesc. |
-------------------- |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Da chiar mai os, tu ce conduci, ca nu ai scris?
Cip-Ciripul e manual sau aftamat? In alta ordine de idei, cred ca termenii CVA CVM sau AT MT sunt suficienti. BVA si BVMR sau BVR sunt pe dinafara, ca nu suntem vorbitori fluenti de furculision. Eu sunt, dar altii? As alege oricand automata, dara asta am, cu asta defilez, conduc manuala. Cred ca ati ramane socati cate doamne si-ar lua automata daca ar fi pe Logan/Sandero. Numai in cercul meu de prieteni cam 3/4 dintre ele au zis ca si-ar lua. Pe femei nu le intereseaza de obicei nici sa plece primele de la stop, nici sa dea scartz, nici figuri a la Chicago noaptea. Daca ar aparea o echipare gen Dacia Sandero Cocoana cu urmatoarele: 1,4 benzina, CVA, 2 geamuri electrice, AC, ABS, CD player, Sistem de asistenta la parcare s-ar vinde in draci la doamne. This post has been edited by dizzy: 4 Nov 2008, 09:22 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
os |
![]()
|
uite inca un cuvint strain pentru d-l furculision: sictir!
--------- ce conduc eu acum: o automata de la VAG, de aia cu motor montat longitudinal. |
--------------------
.
.
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Asta e tot ce poti? Penibil. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
|
|
os |
![]()
|
Aici trebuie sa admit ca am gresit folosind englezismul "sorry". Ceea ce mi-ar placea sa se inteleaga este ca instrumentul care-i limba (romana, franceza ori chineza) trebuie folosit cu atentie si cu discernamint. Este in interesul mincinosilor de la putere ca lumea sa se lase spalata pe creier de "BVA", de "locatie" si de "sorry" - ca si de atitea altele.
Impotriva acestui fenomen trebuie actionat - printre altele trecind prin filtre si asemenea vorbe. Ca sa ne antrenam discernamintul. |
--------------------
.
.
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.606 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 3 Nov 2008, 16:37) Si daca este drumul inclinat ? Tot N? Sa raspund tot eu pentru voinicii care nu au sesizat intrebarea mea: nu, ca o ia la vale, trebuie P. Ce mai merge lumea cu automate ....QUOTE(sorin_f39 @ 3 Nov 2008, 21:37) Eu n-am 600.000 km ca tine, dar cred ca in jur de 450.000 km In cati ani ati facut mai baietii km astia? Intreb si eu din curiozitate.This post has been edited by IRONICK: 3 Nov 2008, 23:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pai atunci ce rost mai are sa o treci din D in N?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Nici unu, ca oricum tii frana.
Dacia o sa aiba boton de kick-down? La pedala ma refer, cunoscatorii stiu. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
IRONICK |
![]()
|
nu
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Aham, deci e suficient de inteligenta sa citeasca 100% din pedala si fara boton. Un lucru mai putin de stricat la masina.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nici C5-ul nu are contact la capat de cursa ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
lagunez |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 11 February 06 From: Bucharest ![]() |
eu cred ca adminstratorul trebuie sa puna punct unei discutii..care ca orice discutie in romania uita de unde a plecat..e incontestabil avantajul dat de o CVA (asta-i termenul in romana ) in traficul urban..conduc cu asa ceva si cand retrogradez la CVM (leguma ) se simte cand mesteci mamaliga..ma bucur ca Reno s-a gandit sa introduca CVA inclusiv pe Dacia..bravo..in afar de o usoara uzura prematura a placutelor de frana nu am sesizat vreo diferenta..nici la consum..Diesel 2,4 littri..caonsum mediua Bucuresti 10,7 l/100 km..
|
--------------------
Renault
Laguna 3 & Volvo C30
2009 Dynamique PLUS Navy 2.0T CVA 2009 lag 3 2.0T Proactive Dynamique Navi
|
|
EinarN |
![]()
|
Īn "N" o pui daca vrei s-o īmpingi ca "N" e NEUTRAL exact ca punctul mort (scoasa din viteza) la manuala.
Tot ma īntreb, oare cei ce nu conduc automata sau n-au condus niciodata, cunosc semnificatiile astea P R N D 1 2 3 ? |
-------------------- |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nu sunt aranjate P R N D 3 2 1 ?
Sau P R N D S L ? http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission La transmisiile americane gasesti P R N D S L This post has been edited by dizzy: 4 Nov 2008, 09:37 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 3 Nov 2008, 22:07) ce ma deranjat era ca nu are modul manual 100%...adica daca calcai incet frana retrograda singura...(desi era pe modul manual).... Era absolut normal, te ajuta sa faci si frana de motor si sa nu opresti motorul. In plus, la reaccelerare nu era subturata. Einarn, e PRND321. Dizzy, nu am vazut cu sl, poate alea sa fie butoane separate. Aia de dacie o sa fie PRND si M in stanga, asa arata in poze This post has been edited by einstein1984: 4 Nov 2008, 09:28 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
EinarN |
![]()
|
Nu conteaza cum sīnt aranjate.
Difera de la masina la masina ba chiar la acelasi model īn functie de an si de tip. Conteaza sa sti ce īnseamna. @ einstein1984 Pt. ce este "M" ? Pt. Maidan (Off Road) sau MAMA SOACRA trece la-mpins sa ma razbun pe ea ? ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by EinarN: 4 Nov 2008, 09:32 |
-------------------- |
|
IRONICK |
![]()
|
Manual...., mai si va laudati ca ati condus automate. Da + si - stie cineva ce inseamna?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
xcss |
![]()
|
- pentru retrogradare, + pentru schimbat in treapta superioara.
|
--------------------
-
-
|
|
EinarN |
![]()
|
N-am avut īnca parte de automata cu pozitia "M".
OK. Recunosc ca am contus mai mult americane automate si mai putin europene. |
-------------------- |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(xcss @ 4 Nov 2008, 09:36) - pentru retrogradare, + pentru schimbat in treapta superioara. Nu puteai sa dai un raspuns la caterinca ... ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Da ma. Nu stiu ce are in ultima vreme. Tot raspunsuri dinastea clare si la obiect da.
..cred ca s-a stricat. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 21:20 |