DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema roata spate, pare stramba

motanpaul
post 25 Oct 2008, 10:57
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

Salutare, imi spune fratemiu ca am roata stanga spate stramba, am zis ca nu e adevarat. M-am uitat atent si este un pix stramba.Repet masina de cand este la mine nu este alergata.Nu este alergata pe camp.Taicamiu tot mi-o cere sa mearga la peste dar nu io m-ai dau ca o forjeaza, el are octavia si cand pune mana pe saracuta mea dacie............ sad.gif . Si el a avut o dacie 1300, da aia era buna, asta nu a fost intretinuta de la cine a cumparato fratemiu.Masina este facuta toata cu tabla de connex.Pun o poza inainte sa o primesc de la fratemiu adica acum 4-5 luni.Poate era si atunci stramba??.Multumesc

25 Oct 2008, 11:03:
alta

This post has been edited by motanpaul: 25 Oct 2008, 11:03

Attached thumbnail(s)
DSC00354.JPG ( Size: 754.62k ) Number of downloads: 394
DSC00240.JPG ( Size: 866.15k ) Number of downloads: 363

--------------------
Dacia 1310 tx 1986 - tm-06-zsv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pitiku'
post 25 Oct 2008, 11:57
Post #2

Membru incepator

verifica puntea...
spor la treaba!

--------------------
dacia 1300 1974/1978 - VL 03 PVD/VL 75 PMG
+
Mr_Devil83
post 25 Oct 2008, 13:34
Post #3

Membru autentic

Da fai o poza din spate sa ne facem o idee cum arata rotile. Ce se vede in astea e irelevant.

--------------------
Dacia 1300 / SUPERNOVA EUROPA 1984 / 2002
+
motanpaul
post 25 Oct 2008, 16:36
Post #4

Membru autentic

O sa ii fac.

--------------------
+
Adrian_Boy
post 25 Oct 2008, 19:53
Post #5

Membru autentic

Off: ciudate barile alea spate, am mai vazut la cineva, arata cam urat sad.gif
se vede tabla conex, mai ales la usi

On: o poza din spate o sa zica mai multe, mergi cu masina cu viteza a 2a si vezi daca se balangane de spate wink.gif sa mergi usor.

--------------------
Opel Astra Z16XE 2001 - B
16V 101 caluti de rasa!
+
verde57
post 26 Oct 2008, 07:03
Post #6

Membru autentic

From: 3 trancane

off> barile alea fata si spate au fost cam dintre cele mai bune scoase de romani vreodata, erau foarte solide fibra+tabla cadeau bine pe masina si nu se strambau singure.

--------------------
1300 dacia 1973
sa moara comunistii
+
motanpaul
post 26 Oct 2008, 19:01
Post #7

Membru autentic

Inca nu am apucat sa ii fac poza la roata, ca am fost plecat. Barile acelea nu le mai am pe masina, sunt urate. Am pus originale de 1310. Asa arata masina la mine.Pozele ce le-am pus mai sus masina era la fratemiu. Asa arata acum.Scuzati da nu am avut timp sa spal masina, reparam la ea si nu mai aveam timp de spalat.

26 Oct 2008, 19:02:
.Poze

This post has been edited by motanpaul: 26 Oct 2008, 19:02

Attached thumbnail(s)
Imagine_24_.jpg ( Size: 77.18k ) Number of downloads: 286
DSC00011.JPG ( Size: 632.08k ) Number of downloads: 300

--------------------
+
Mr_Devil83
post 26 Oct 2008, 19:28
Post #8

Membru autentic

Ca o remarca personala: incepator cu luneta murdara, ma intreb daca tu te asiguri vreodata.

ca idee puntea pe spate trebuie sa tina rotile cam asa: / ----- \ . Evident chestia asta depinde de incarcatura, de inclinatia drumului, etc.

--------------------
+
motanpaul
post 26 Oct 2008, 20:12
Post #9

Membru autentic

laugh.gif Cum sa nu ma asigur.Atunci nu puteam sa plec cu masina ca reparam la frane. Cand plec cu masina, daca nu am masina spalata, macar geaumurile le spal cu solutie de spalat geamuri si iasa boboc.

--------------------
+
diaconuliviu
post 27 Oct 2008, 07:53
Post #10

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

mrdevil, daca rotile is vizibil /--\ privite din spate, fuzete strimbe si ruginite la fixarile sudate, asta daca s-a reglat jocul in rulmenti......daca \--/ cadere mare, punte defecta ...

|--| cam asa arata o punte OK, asta "ochiometric", pe stand arata \--/ dar foarte putin.

This post has been edited by diaconuliviu: 27 Oct 2008, 08:28

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Kruger
post 27 Oct 2008, 11:01
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Mr_Devil83 @ 26 Oct 2008, 19:28)
Ca o remarca personala: incepator cu luneta murdara, ma intreb daca tu te asiguri vreodata.

ca idee puntea pe spate trebuie sa tina rotile cam asa: / ----- \ . Evident chestia asta depinde de incarcatura, de inclinatia drumului, etc.
*

Da-mi voie sa te contrazic. Numai la suspensia independenta depinde paralelismul rotilor spate de incarcatura. Dacia are punte rigida, rotile spate trebuie sa fie absolut paralele si sa pice la 90 de grade pe sol, indiferent de orice alt factor.

Mrdevil, mergi daca poti la o geometrie, si intreaba-i pe baietii de acolo cum stau rotile spate. Iti vor spune instant. Eu aveam idee fixa sa nu am masina stramba, si la fiecare geomterie (faceam una la 6 luni indiferent daca umblam sau nu la ea) ii pisam la cap sa-mi interpreteze raportul de geometrie pe limba mea. Cum sta aia, cum sta ailalta, etc.

In caz de doamne fereste ai puntea spate stramba (daca intr-adevar acea roata sta stramba in raport cu cealalta, defectul e din punte, si nu din brate sau din caroserie), nu e un capat de cer. Mergi si gasesti punti sanatoase la dezmembrari. Succes.

This post has been edited by Kruger: 27 Oct 2008, 11:04

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
motanpaul
post 27 Oct 2008, 11:13
Post #12

Membru autentic

O sa ii fac poze sa vedeti, numa nu am cu ce deocamdata sa pun pozele pe comp.
Am alta poroblema, dar nu gasesc un topic despre problema mea.Masina mea sta ridicata de bot, dar pe partea dreapta sta mai lasata in jos decat pe stanga.Arata foarte urat intr-o parte ridicata, in partea cealanta lasata jos.M-am uitat la arcu fata dreapta nu este rupt.Am acasa 2 arcuri fata,2 telescopae fata bune de pe masina care am dezmembrat-o. Va rog datim un link cu un topic, cum sa schimb arcurile si telescoapele fata. Nu imi place cum arata sad.gif . Vreau ca saptamana asta sa le schimb, dupaia vine frigu, trebuie sa merg la lucru si nu o sa mai am timp de reparat la masina asa mult. Multumesc

--------------------
+
Minel
post 27 Oct 2008, 11:43
Post #13

Pauard bai Remat Nord

From: Cluj .......Resita ,C-S

Poate o sa te ajut asta !!! smile.gif

Attached File(s)
Attached File  _nlocuirea_unui_amortizor__i_a_unui_arc_fa__.doc ( 88k ) Number of downloads: 73

--------------------
Dacia 1310-L /VW Passat 1995/1397cmc - CS-01-TMS
Mandru posesor de Dacia
+
motanpaul
post 27 Oct 2008, 11:54
Post #14

Membru autentic

Stiu ca am o masina problema, dar asta e cand cumperi masini ieftine la 300 euro, la 300 euro numa rable gasesti.
Deci nu trebuie sa dau jos fuzeta, sa depresez pivoti, sa dau afara planetara?
De presa de comprimat arc, am de unde sa fac rost. Din ce vad din poze nu e chiar asa de greu.O termin sa saptamana asta atunci daca e asa. Mersi mult Minel cool.gif

--------------------
+
Mr_Devil83
post 28 Oct 2008, 02:24
Post #15

Membru autentic

diaconuliviu, de acord cu tine pentru puntea fata, sta \ ----- / foarte putin vizibil, daca in masina sta soferul este posibil sa stea | ----- /, foarte putin vizibil, in viraje este posibil sa fie si / ----- / sau \ ----- \, foarte putin vizibil. Eu ma refeream la puntea spate, aia la dacie si la orice alta masina cu puntea rigida daca sta masina pe o suprafata dreapta si te uiti de la vreo 5 metri o sa o vezi / ----- \ cu o inclinatie foarte mica. De asemenea la o dacie cat de cat pusa la punct daca ii dai un sut in roata nu are voie sa faca o miscare de aia de sarpe, nu stiu cum sa ma exprim, dar am un vecin care era respins a 2-a oara la itp si se plangea ca o bagat 3 milioane in breakul lui aiurea iar cand i-am dat un sut in roata dreapta spate am decis ca in masina aia nu ma mai sui nici mort. O prefer pe a mea care desi inca vibreaza geamurile in ghedere daca drumul e denivelat, e sigura pe drum.

Kruger, multumesc pentru sfatul tau cu vizita la un service pentru un control al geometriei, te anunt ca am fost acum vreo luna de zile pentru ca am schimbat lonjeroanele masinii, cauciucurile, bratele, bucsele, bieletele, rulmentii si era obligatoriu un astfel de control. Te anunt ca saptamana asta sau cel tarziu saptamana viitoare voi cumpara si bucsele tirantilor, tiranti noi, bucsele pe spate si niste cauciucuri de alea de se pun pe capetele arcurilor ca sa fie tacamul complet. Dupa ce le voi schimba poti sa stai linistit ca voi mai face o vizita pe la geometrie sau poate o voi face dupa ce schimb naibii si jentile, numai sa gasesc 4 jenti de dacie drepte si la un pret decent. Chinezariile si turcismele din magazin pe la 50 - 70 de lei nu ma incanta. Despre puntea spate de asemenea te anunt ca am schimbat-o acum vreo 4 luni, pentru ca cea veche era aproape coapta de rugina si am rupt-o cand am incercat sa vad daca pot sa franez de la 100 la ora pe nisip si sa evit 2 gropi enorme cu dacia fara sa sar in cartofi. Nu am reusit si am scos cartofi + ca am mancat o cutie de viteze + puntea spate. Deci multumesc pentru sfat, dar crede-ma ca am ajuns sa cunosc masina asta extraordinar de bine si in afara de setul motor si baia de ulei nu cred ca a ramas bucata din rex pe care sa nu o fi desfacut inca.

Ca sa iti faci o idee de cat de grijuliu is cu trenul de rulare al lui rex iti zic doar ca mi s-a rupt suportul bratului superior dreapta de pe lonjeron si am venit acasa vreo 10 km cu 40 la ora si cu rugaciuni la cel de sus sa nu se rupa roata de tot si sa lovesc pe cineva in trafic. 3 zile mai tarziu masina a fost dusa la un service si efectiv am putut sa adun lonjeroanele vechi cu matura. Asa ca fi convins ca am studiat structura de rezistenta a daciei 1300/1310, stiu bine cam ce greutate are un lonjeron complet, ca le-am carat vreo 2 kilometri in spate prin oras.

--------------------
+
diaconuliviu
post 29 Oct 2008, 08:11
Post #16

Membru autentic

QUOTE(Mr_Devil83 @ 28 Oct 2008, 02:24)
1. diaconuliviu, de acord cu tine pentru puntea fata, sta \ ----- / foarte putin vizibil,
2. [...] Eu ma refeream la puntea spate, aia la dacie si la orice alta masina cu puntea rigida daca sta masina pe o suprafata dreapta si te uiti de la vreo 5 metri o sa o vezi  / ----- \ cu o inclinatie foarte mica. [...]

1. Corect, caderea la fata, ca si la spate e 0-2 grade adica de la |--| pina la \--/...niciodata /--\ (o sa ma holbez acasa in tabelul cu unghiuri, sa nu gresesc la acel +2 grade).
2. Daca sade VIZIBIL /--\, ori e joc mare in rulmenti, ori puntea e ruginita in zona fuzetelor ori asa e ea de la mama ei.
Cel mai sigur afli daca unghiurile is OK e la standul de directii.
Am avut punte care sedea /--\, ba chiar si sabotii se toceau diferit la interior fata de exterior, din cauza ruginii din zona amintita.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Mr_Devil83
post 29 Oct 2008, 15:43
Post #17

Membru autentic

eu cam asa le vad la toate daciile pe spate, e drept cand ma uit foarte atent la ele. Si la autoturisme straine tot asa se vede puntea pe spate. Uita-te de curiozitate la masinile parcate pe drum drept.

--------------------
+
diaconuliviu
post 30 Oct 2008, 08:11
Post #18

Membru autentic

Alea straine te-ai gindit ca au suspensii indepentente si punti articulate si pe spate?
In plus, stiai ca exista o infinitate de solutii de gen {cadere-fuga-convergenta.....etc} care fac masina sa mearga ok, functie de diverse solutii? ca atare fiecare producator opteaza pentru o pereche convenabila

This post has been edited by diaconuliviu: 30 Oct 2008, 08:16

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Mr_Devil83
post 31 Oct 2008, 05:04
Post #19

Membru autentic

Alea straine = in marea majoritate troace din anii 80 -90 cu suspensie comuna. WV derby de exemplu. Sau de ce nu Logan by Reno biggrin.gif

--------------------
+
motanpaul
post 31 Oct 2008, 10:05
Post #20

Membru autentic

Azi am dat jos arcurile fata.Telescoapele mele sunt varza.
Dar am o salvare.Am de la dacia care am luato pentru motor.Telescoapele fata care sunt bune, mult mai bune de cat cele de pe masina mea.Masina pentru piese am luato in aprilie, de atunci telescoapele le-am pus in garaj, am zis ca daca ma lasa cele de pe masina mea, le pun sus.
Problema consta in faptul ca un telescop nu se mai misca, zici ca sa intepenit.
Telescoapele nu au stat in ploaie, ele au functionat inainte sa le dau jos de pe masina donator.
Ce sa fac, sa il pun pe masina asa intepenit, poate isi da drumu la greutatea masini?
Sa ii pun ulei cu seringa?
Va rog nu imi ziceti de telescoape noi. Nu imi permit, deocamdata sunt bune si alea. Vad in oras, sau la mine in sat numa jafuri. Totusi eu mai pun mana pe masina. Multumesc anticipat.

30 Oct 2008, 20:53:
Uitasem, telescopul e "blocat" cu tija ridicata.

Ma ajuta si pe mine cineva.......va rg sad.gif

--------------------
+
Minel
post 31 Oct 2008, 10:42
Post #21

Pauard bai Remat Nord

From: Cluj .......Resita ,C-S

QUOTE(motanpaul @ 31 Oct 2008, 10:05)
Va rog nu imi ziceti de telescoape noi.
*

Telescoape NOI ,te ajunge undeva pe la 150 ron .

Eu am dat 290 lei pe 4 telescoape (fata + spate ) BLISTEIN rolleyes.gif

This post has been edited by Minel: 31 Oct 2008, 10:42

--------------------
Dacia 1310-L /VW Passat 1995/1397cmc - CS-01-TMS
Mandru posesor de Dacia
+
motanpaul
post 31 Oct 2008, 11:27
Post #22

Membru autentic

Stiu ca sunt bune unele noi. Dar nu stiu ce ar fi putut pati telescopul acela.Inainte de al da jos functiona. plange.gif
In perioada asta nu am bani, duminica trebuie sa merg in piata sa iau saboti noi.

--------------------
+
G I M
post 31 Oct 2008, 12:35
Post #23

Membru cu indemanare

From: Brasov

Stai linistit ca daca stai putin de el isi da si ala drumu happy.gif

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
motanpaul
post 1 Nov 2008, 19:00
Post #24

Membru autentic

Am pus azi arcurile, mare chin mai e sa schimbi un arc, de parca ar fi nu stiu ce monstru.
Am pus arcurile, dar masina sta intradevar egal si pe stanga si pe dreapta.Dar e foarte ridicata de fata. Nu stiti se mai poate lasa in timp?
Masina de pe care le-am luat statea jos de fata, de aia le-am si pastrat. Pun 2 poze cu masina donator, ,masina a stat 2 ani in curte la propietar.Am dat pe ea 3 miloane.Intr-o saptamana masina era bucati la fier si de atunci piese au stat. Deci ar fi posibil ca masina sa se mai lase.
Multumesc anticipat.

Attached thumbnail(s)
DSC00279.JPG ( Size: 828.73k ) Number of downloads: 241
DSC00280.JPG ( Size: 821.92k ) Number of downloads: 75

--------------------
+
giani.cosmin
post 1 Nov 2008, 20:37
Post #25

Nea' Viteza

From: Dacia, Resita C-S

Vezi basculele la prinderile pe lonjeroane si suspenda masina pe cric si misca de roata ( fara frana de mana trasa numai cu pietre mari la roata cealalta), verifica rulmentii, se poate sa fie si un arc mai slabit decat celalalt. ai mai putea sa mergi (20 de Km nu mai mult) cu ea usor franata( cu un dinte doi la frana de mana ) sa vezi pe ce parte iti sterge cauciucul, sa nu te sperii de fun "fluierat"

--------------------
Dacia 1310 TX Opel Vectra A . - numar de Caras

([__\==v==/__])
+
motanpaul
post 1 Nov 2008, 22:06
Post #26

Membru autentic

giani nu ai inteles. Azi eu am montat arcurile fata de pe coarja aia de masina din poza, pe masina mea.
Masina mea sta bine dupa ce l-am schimbat arcurile fata, numa ca sta ridicata de fata.
Pe coarja aia de masina, statea jos de bot masina,
Si eu am intrebat ca poate arcurile fata se mai lasa in timp, si poate se va lasa si masina mea bot mai in jos.

--------------------
+
G I M
post 1 Nov 2008, 22:18
Post #27

Membru cu indemanare

From: Brasov

Pai depinde si de amortizoare,greutate, o sa se mai lase dar nu foarte mult

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
Mr_Devil83
post 2 Nov 2008, 00:04
Post #28

Membru autentic

Sau poate coaja aia are basculele mai indoite. Vezi ca din ce am observat eu la 1300 e specific sa stea mai ridicata.

--------------------
+
motanpaul
post 2 Nov 2008, 08:38
Post #29

Membru autentic

Adica care bascule sa fie mai indoite, aia pe care sta telescopul?

2 Nov 2008, 08:44:
O sa ii fac niste poze la dacica mea cu arcurile puse. Sa vad niste pareri

2 Nov 2008, 11:33:
Pozele. Peticele de pe masina mea, sunt ca era ruginita si am dat cu vopsea de sasiu. Nu aveam vopsea albastru si asa a ramas.
Zici ca e jeep masina.

This post has been edited by motanpaul: 2 Nov 2008, 11:33

Attached thumbnail(s)
Imagine_34_.jpg ( Size: 54.43k ) Number of downloads: 67
Imagine_46_.jpg ( Size: 84.83k ) Number of downloads: 64
Imagine_47_.jpg ( Size: 81.69k ) Number of downloads: 64

--------------------
+
Mirciulik
post 2 Nov 2008, 12:12
Post #30

Membru autentic

From: Galati

Si eu am o problema asemanatoare. Mi s-a rupt un arc pe spate (dacia break) si am luat 2 arcuri noi si 2 amortizoare noi.

De cand le-am pus pe masina nu-mi place ca e la fel de lasata pe spate. Si botul sta mai ridicat decat inainte.

--------------------
Dacia 1310 Break 1997
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:05
Forum Renault