DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cutia de viteze suna ciudat!si inca altceva, help

GPV
post 20 Jun 2010, 15:13
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut pentru toti. am si eu o mica, mare problema cu cutia mea de viteze, sau ce o fi.

cand ma duc cu masina, peste 60 km/h se aude un zgomot enervant desub masina, eu cred ca ar fi cutia de viteze, asa suna ca un bus. daca nu apas pedala de gas nu se mai aude, numai cand apas acceleratia. am intrebat de la un mecanic, zicea ca nu am uleiin cutie, am bagat 1 litru, nici un effect.alt mecanic zicea ca ii motoru, "asa se aude la toate daciile" asa o ...., am si un papuc si la ala nu se aude nimic.asa ca nu stiu ce o fi, daca ati patit asa va rog sami spuneti cum ati rezolvat. ca nu stiu ce sa fac, sa cumpar o cutie noua, adica de la dezmembrari, sau sa iau jos pe asta si sa repar cu cineva.

alta problema: cand manevrez la stanga, la roata din dreapta fata se aude ca ceva ca slefueste, da cand iau volanul inapoi sa ma duc drept nu se aude nimic,nici cand manevrez la dreapta,numai stanga.am incercat sa franez cand manevrez, sa vad daca placutele de frana, da nu, tot asa se aude, si nici daca apas ambreajul. am luat jos roata, da nu se vede nimic ca ii slefuit. ce ziceti? multumesc pentru raspunsuri!

This post has been edited by GPV: 20 Jun 2010, 15:14

--------------------
Dacia / Fiat 1400/Punto 1.2 16V 1995 / 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
4x4
post 20 Jun 2010, 15:31
Post #2

Übermensch

Pentru a doua problema e posibil sa fie planetara, pentru prima nu pot sa-ti spun, ce inseamna se aude ca un bus? Face asa in toate vitezele?

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
recinalcol
post 20 Jun 2010, 18:23
Post #3

Membru : Amputat

la mine in viteza a 5-a se aude asa.Adica se aude ca un autobuz vechi cand accelerez smile.gif nu stiu ce ar putea fi.

--------------------
Dacia 1310 Li 2004 - VS-22-REC
+
Leo0608
post 20 Jun 2010, 22:37
Post #4

Membru autentic

pentru problema de zgomot de autobuz stiu ce este: sirenaj la cv , mai pot fi si rulmentii uzati din cutie, ma refer la rulmentii care sunt pe trenul mobil pe care se afla si pinioanele si sincroanele

--------------------
logan pentru? 200x - X XX XXX
+
Bulldog
post 20 Jun 2010, 22:40
Post #5

"Nembru"

From: Cluj-Napoca

QUOTE(GPV @ 20 Jun 2010, 16:13)
salut pentru toti. am si eu o mica, mare problema cu cutia mea de viteze, sau ce o fi.

am bagat 1 litru, nici un effect.
*

Si mai intra, sau dadea pe dinafara?

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
+
tichondrius95
post 22 Jun 2010, 08:40
Post #6

Membru

From: Onesti , Bacau

A doua problema posibil - bieleta directia, cat despre cutie e de la rulmentii din ea, si a mea face asa intr-a 4-a cei drept nu foarte tare, dar merge cu ea de vre-un an si ceva asa, si nu a crapat. Cat despre cutie de la dezmembrari - nu prea stii ce iei de acolo, mai bine o repari pe a ta.

This post has been edited by tichondrius95: 22 Jun 2010, 08:42

--------------------
2 x DACIA 1310 2 x Berlina 1310 1983 Rk CN4 1.4, 5+1 / 1997 CN 3 1.4 , 5+1 - BC02XXX / BC07XXX
+
GPV
post 24 Jun 2010, 01:36
Post #7

Membru incepator

asa suna cum zice ricenalcol, ca un autobuz veche cand accelerez. am bagat 1 litru de ulei,si nu iesea pelanga, mai bag 1 litru ?biggrin.gif
prima data am crezut ca numai in a 5 a, dupa aia am observat ca si in a 4 a si in a 3 a, in orice viteza,de la 60km/h in sus se aude urat.
cu problema 2 nu stiu ca nuprea ma pricep, cand fac rost de bani schimb lucrurile in fata. multumesc pentru problema a 2 a, iar la prob. 1 ? merita desfacut cutia pentru rulmenti aia,pentru ca la 3 mil iau alta cutie cu garantie de la dezmembrar., sau nu trebuie desfacut? nu ma pricep sad.gif

--------------------
+
Bulldog
post 26 Jun 2010, 21:55
Post #8

"Nembru"

From: Cluj-Napoca

Capacitatea cutiei de viteze e de 2,3 litri daca ai 5 viteze. Mai baga ulei pana da pe dinafara.

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
+
GPV
post 7 Aug 2010, 00:34
Post #9

Membru incepator

am bagat 1 litru de valvolina, si nimic. tot asa suna.cand oi avea bani in plus, problema e ca numai in minus am biggrin.gif , voi repara cutia. multumesc ptr raspunsuri. sa fiti sanatosi!

--------------------
+
tom79
post 15 Aug 2010, 14:27
Post #10

Membru incepator

cred ca este grupul conic sau rulmentii din grup

--------------------
dacia 1994 berlina 1994 berlina - ct 94 ela
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 19:09
Forum Renault