nivel joja
![]() ![]() ![]() |
nivel joja
giroc20 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 10 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
nu am
nu am
nu am
|
|||
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Daca ai masurat corect, poti scoate cu o seringa si un furtunas mai lung cei 5 ml, desi nu cred ca-i cazul sa-ti faci probleme.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
giroc20 |
![]()
|
5mm, nu 5 ml. O sa caut o seringa de veterinar
![]() |
--------------------
nu am
nu am
nu am
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Si mie mi-au facut la fel la revizia de 1 an. Cand le-am atras atentia, mi-au bagat sub nas o hartie de la Dacia prin care erau instiintati ca trebuie sa puna la schimbul de ulei 3,5 litri in loc de 3,2 cat e nivelul maxim marcat pe joja.
Si la mine e nivelul cu aproape 5 mm peste maxim. Din aprilie de cand am facut revizia nu am avut probleme...deci nu cred ca e cazul sa te impacientezi. This post has been edited by robbie_ro: 27 Oct 2008, 19:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Uleiul pus peste nivelul maxim se consuma inutil.
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
robbie_ro |
![]()
|
![]() ----------------------- Group: Members Posts: 464 Joined: 25 June 07 ![]() |
Detaliaza, te rog...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
adica e pus si e risipa
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
giroc20 |
![]()
|
Si efecte secundare? citisem parca tot pe daciaclub ca un nivel al uleiului peste joja ar afecta garnitura de chiulasa sau catalizatorul
|
--------------------
nu am
nu am
nu am
|
|
aliuta2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 17 April 07 ![]() |
QUOTE(giroc20 @ 27 Oct 2008, 21:13) Si efecte secundare? citisem parca tot pe daciaclub ca un nivel al uleiului peste joja ar afecta garnitura de chiulasa sau catalizatorul Asta daca ai cu mult peste limita recomandata poate sa aiba efecte negative asupra motorului. in mod normal nu are de ce sa va afecteze daca e putin peste limita maxima . Se va mai consuma din el(in functie de uzura si de exploatarea masinii). |
--------------------
Renault
-Megane 3
2014
- -
|
|
Liviuta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 July 08 ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(robbie_ro @ 27 Oct 2008, 20:29) Si mie mi-au facut la fel la revizia de 1 an. Cand le-am atras atentia, mi-au bagat sub nas o hartie de la Dacia prin care erau instiintati ca trebuie sa puna la schimbul de ulei 3,5 litri in loc de 3,2 cat e nivelul maxim marcat pe joja. Si la mine e nivelul cu aproape 5 mm peste maxim. Din aprilie de cand am facut revizia nu am avut probleme...deci nu cred ca e cazul sa te impacientezi. Uimitor, asa ceva mai rar. Nici nu stiu ce sa cred, ori aia ori Dacia sunt bolovani rau de tot.... Ueiul in plus se scoate cu un furtunas si o para/seringa pe la joja. Eu l-as lasa cu 2mm SUB maxim. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
aliuta2000 |
![]()
|
QUOTE(Liviuta @ 28 Oct 2008, 14:28) informativ.... ca la voi sunt de plastic si cred ca se aseaza de numa numa ... sa de-a nivelul la micron . te uiti si tu si vezi cam cum sta situatia, ca daca trece grosolan de nivelul maxim atunci faci operatia de scadere nivel, dar daca abia trece de nivel max... cred ca e mai mult decat ok sa mearga asa |
--------------------
Renault
-Megane 3
2014
- -
|
|
robbie_ro |
![]()
|
QUOTE Uimitor, asa ceva mai rar. Nici nu stiu ce sa cred, ori aia ori Dacia sunt bolovani rau de tot.... Eram ca la filmele cu prosti... ![]() Dar, am zis ca din moment ce masina mai e in garantie, sa cedez eu primul si sa o las asa... |
--------------------
Dacia
Logan
2007, Laureate Plus
|
|
costelish |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 29 July 08 ![]() |
Daca ti-au bagat doar cu 300 ml mai mult nu are ce sa se intample.
Oricum daca vrei sa fii tu linistiti scoate un pic cu o seringa si furtunas. Bafta. |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
ciprian0813 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 14 October 06 ![]() |
Si eu sunt cam in aceeasi problema.La revizie au pus 4,4 L ulei,iar dupa 2 zile am fost la ei,au recunoscut e peste max la joja e drept nu mult,2-3 mm peste max,ce e curios ca dupa vreo saptamana am luat nivelul,motor rece ,masina pe drum drept zic eu si supriza nivelul e la fix si si mai curios ca si acum un an s-a cam intimplat la fel,doar ca atunci nu i-am sesizat pe cei de la service.Concluzia mea la mine ca dupa vreo 2 zile de mers,desi eu merg putin ,filtrul de ulei i-si i-a trepat uleiul sa se impregneze la maxim si asa dispar 50-100 ml de ulei in hartia da la filtru si probabil intra si prin alte cotloane ori motorul Renault e mai inteligente ca asa zisi mecanici Dacia si papa uleiul in exces.
|
--------------------
VW
Golf variant
2010
|
|
Cyrusmddd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 21 March 07 From: Sibiu ![]() |
Acelasi lucru l-am patit si eu : nivel ulei peste maxim. Solutie: am mers la farmacie si am cumparat un set de perfuzii. Am introdus furtunasul prin orificiul prin care se introduce si joja, iar cu seringa din dotarea setului de perfuzii am scos uleiul in exces. Operatia nu dureaza mult.
This post has been edited by Cyrusmddd: 31 Oct 2008, 19:06 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 1.4 MPI
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Zilele astea trebuie sa fac revizia la 20.000km. Nu mai bine stau langa mecanic si nu il las sa puna mai mult de 4l de ulei ?
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
aliuta2000 |
![]()
|
treaba vostra
dar cred ca ar trebui sa va preocupe mai mult calitatea uleiului decat faptul ca dupa ce a pus ulei e cu 2-3 mm peste nivelul maxim pe joja care NU SE aseaza fff bine pentru a masura nivelul (mai bune erau cele vechi de pe daciile vechi ca erau de metal si nu se curbau ) |
--------------------
Renault
-Megane 3
2014
- -
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
1. recomand SEARCH inainte de a deschide un subiect nou... despre problema surplusului de ulei s-a mai discutat... si
2. oricum nu e ceva specific loganului... e valabila discutia la orice masina aici se da stingerea... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:32 |