DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Avocat specializat in procese cu politia rutiera?

Valentine
post 1 Feb 2005, 10:15
Post #31

Old Timer

Group: Members
From: California

QUOTE(pedrovl @ 1 Feb 2005, 10:05)
Daca te intereseaza, scrie-mi un mesaj personal si iti dau 2 avocati  (unul in VL unul in Buc ) cu ajutorul carora (unuia din ei , nu iti trebuie 2) poti castiga fara probleme.
*

Hai ca vreau sa o vad si eu pe asta - ce anume crezi tu ca o sa castige?!! smile.gif E vinovat, a semnat, ce mai poate sa castige? smile.gif Poate doar sa i se miscoreze perioada de suspendare, dar la cat costa un avocat mai bine merge cu taxiul de banii aia in cele 60 de zile biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
TheSaiLor
post 1 Feb 2005, 14:27
Post #32

Membru autentic

From: Constanta

http://www.politiarutiera.cta.ro/
Intri in legislatie, si selectezi Caile De Atac impotrica PV

E bine sa citesi ce scrie aici, ca da cam tot ce se poate face. Nu scrie nicaieri ca daca ai semnat nu mai ai voie sa-l contestezi.

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
pedrovl
post 1 Feb 2005, 15:41
Post #33

pedrovl

Daca ar stii cei certati cu legea ca poti castiga un proces cu politia numai pentru ca un "militian" a uitat sa se prezinte........ar fi un haos total. de aceea ma abtin de la alte comentarii. Cel in cauza poate hotari daca intra sau nu in hora. si daca intri trebuie sa joci. .......pana castigi.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
Radduu
post 2 Feb 2005, 17:14
Post #34

Membru autentic

From: Bucuresti

mie mi-a dat 2 amezi pe un singur proces verbal...ca sa scap mai repede am semnat si am plecat...in unele cazuri decat sa te lungesti cu ei,,mai bine ii lasi asa...prosti cum i-a facut mama lor.

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
bj
post 2 Feb 2005, 17:18
Post #35

membru de nevoie

Din punct de vedere al eficientei, cred ca cele mai bune rezultate le are cererea de clementa (eu din cate stiu se facea o cerere de audienta la nu'stiu'ce comandant, la care te duceai cu jalba asta scrisa).

Specifica pe cerere ca pagubele din accident au fost de valoare mica. Cu cat mai putine suspendari in trecut cu atat ai sanse mai mari sa obtii clementa la 30 de zile. Daca ai avut ridicat permisul in ultimii 1-2 ani pentru mai mult de 30 de zile cred ca maximul care il obtii este de 60 de zile permis retinut.

Bafta si mai mult atentie pe strada!

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
TheSaiLor
post 2 Feb 2005, 21:03
Post #36

Membru autentic

From: Constanta

De fapt conditia este sa nu fi avut permisul suspendat in ultimii 3 ani de zile. Se face curs de legislatie de 7 zile. Apoi se depun actele pt clementa. Si e posibil sa te trezesti a ai facut toate astea degeaba sau sa iti reduca doar 30 de zile din suspendare si sa ramai cu 60 de zile.

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
vv
post 9 May 2005, 09:54
Post #37

dilbert.com

As vrea si eu parerea cuiva care a contestat procese verbale (sau care este avocat si stie ce vorbeste). Nu imi spuneti ca "e clar ca e un abuz" ca stiu si eu asta, vreau sa aflu cam ce sanse as avea daca depun plangere si cum ar fi cel mai bine sa fac.
Situatia:
- semafor de facut stanga la Budapesta, se pune galben chiar in fata mea, eu accelerez, iau curba un pic mai larg (sunt niste gropi acolo langa linia de tramvai),
- 50 m mai incolo ma opreste un politist. Politistul era SINGUR in masina, si era astfel plasat incat ii era imposibil sa vada culoarea semaforului. Ma opreste - "ati trecut pe rosu". "ba nu". "ba da ca v-am vazut eu ca ati accelerat si ati luat curba mai larg". Ma rog, nu reactioneaza la argumentatie logica (i-am propus inclusiv sa vina cu mine in intersectie sa-i arat gropile pe care le-am ocolit), ma ia cu "nu va e frica de Dumnezeu" si alte prostii, ca sa ma faca sa "recunosc".
- Acum, distractia cu procesul verbal. Nu am vrut sa semnez ca am luat la cunostinta, el a insistat ca trebuie sa semnez. In cele din urma am cedat sad.gif, dar am vrut sa scriu ca nu am trecut pe rosu - nu m-a lasat, mi-a zis ca scrie el si a scris ca "nu consider ca am trecut pe rosu si nu sunt de acord cu contraventia". Dupa faza asta am semnat, fara sa recitesc ce a scris el sad.gif .

Acum legea e destul de clara: pot trece pe galben daca e prea tarziu sa franez (as fi oprit pe trecerea de pietoni, probabil nu mai vedeam semaforul). Dar eu nu am nici un martor (nici el, pe de alta parte). Cum fac cu plangerea? Am sanse sa se anuleze amenda? Ma streseaza mai mult ca principiu decat suma in sine, acolo toti nesimtitii depasesc coloana si se posteaza in intersectie incurcand circulatia - da' pe aia nu ii vede, trebuie sa ma amendeze pe mine dupa ce i s-a parut lui ca am facut.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Vlad Georgescu
post 9 May 2005, 19:17
Post #38

/----\ <--- Logan

Sint pe fuga asa ca am sa scriu mai repede niste lucruri. Imi cer scuze anticipat pentru posibilele greseli de exprimare datorate grabei.

Vezi ca plingerea ajunge in justitie. Faci plingere = te judeci cu politia.

Asta nu e o catastrofa - politia nu are un mare interes sa se apere super-profesionist (asta daca nu le-ai lovit lor vreo masina sau ceva, sa aiba un interes material). Juristul politiei e semi-sictirit.

Nu politia decide rezultatul ci judecatorul.

Totusi daca vrei sa si cistigi, cel mai bine e sa-ti formuleze un avocat plingerea, pentru ca actul initial cu care se deschide procesul e FOARTE important.

Parerea mea e ca daca vrei sa ai sanse trebuie sa ai un avocat SAU sa citesti foarte atent tot codul rutier si sa te aperi tu.

Plingerea trebuie neaparat depusa la termen - pe PV scrie in cite zile de la intocmirea PV poti depune plingerea.

Un avantaj al plingerii e ca poti sa amini mult executarea pedepsei, si asta gratuit, fara sa-ti iei avocat:

- cit timp se judeca, ai dreptul sa circuli (ti se prelungeste dovada la Candiano pe baza certificatului de grefa pe care-l iei de la judecatorie)

- dupa ce depui plingerea ti se da un termen (vine o citatie prin posta) care este de obicei cam la o luna dupa depunerea plingerii

- daca esti citat cu adresa gresita si nu te duci, atunci grefierul verifica citarile, ti se acorda automat alt termen si esti citat din nou (daca grefierul nu observa faptul ca esti citat gresit si se da o sentinta, poti casa sentinta cu ajutorul unui avocat si se ia totul de la inceput)

- poti amina o data pentru ca nu ai avocat

- daca ai probleme medicale serioase poti amina inca o data (iti trebuie adeverinta medicala pe care sa ti-o depuna un prieten la registratura cu cel putin 5 zile inainte de termen si care sa specifice ca trebuie repaus la pat pe o perioada care sa includa si ziua cu termenul)

- in felul asta deja se fac cam 3 luni de aminare, sau chiar mai mult, daca perioada de aminare trece de vacanta judecatoreasca (care urmeaza in curind)

- dupa aminari poti sa nu te prezinti, sa pierzi procesul, si sa faci recurs smile.gif

- recursul inseamna un nou proces = alte 3 luni de aminare prin metodele descrise mai sus

Deci in total poti amina executarea pedepsei cu cel putin 6-7 luni, fara sa te coste aproape nimic.

Daca ai un avocat poti chiar sa cistigi procesul. Daca nu poti sa cistigi procesul dar gasesti o metoda buna de a mai trage de timp, si recursul nu se termina dupa 12 luni, atunci ai scapat - codul rutier spune ca in cazul asta NU se mai executa pedeapsa. Dar asta din cite am inteles e greu de realizat.

Eu am facut cele doua aminari si acum urmeaza sa ma judec. Mi-am luat avocat si tratez procesul cu seriozitate, pentru ca a fost un abuz!

This post has been edited by Vlad Georgescu: 9 May 2005, 19:28

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
vv
post 10 May 2005, 15:43
Post #39

dilbert.com

Vlad, bafta cu procesul.
Eu nu am de contestat decat o amenda de 500k, am permisul, deci n-am nici un motiv sa trag de timp, si nici sa platesc 3mil. pe un avocat ca sa anuleze amenda smile.gif Am folosit threadul tau ca a fost primul pe care l-am gasit care se potrivea cat de cat cu problema mea (contestare PV).
Vreau sa contest din principiu + ca poate are ceva efecte negative asupra politistului daca fac eu contestatie.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 01:45
Forum Renault