Cum cumpar(platesc) ceva de pe un site strain?, e prima oara
![]() ![]() ![]() |
Cum cumpar(platesc) ceva de pe un site strain?, e prima oara
kriiss888 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|||
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Vezi si tu un faq la ei pe site...sper sa poti cumpara deoarece acum 1 an si ceva cand am vrut sa-mi fac abonament la un site de specialitate am aflat ca cica nu ar face nici o tranzactie in Ro pe motiv de hacking..dar cel mai bine intereseaza-te la ei.Si nu in ultimul rand da un mail la ei ptr ca de obicei sunt foarte draguti....
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Ai nevoie de un card VISA (dar nu Electron), MasterCard (dar nu Maestro), ... etc., ai inteles ideea.
Daca pe card ai un numar lung "embosat", adica scos in relief,(nu doar tiparit ca pe Electron), atunci merge. In functie de banca emitenta, se poate sa nu ti-l accepte. Intr-adevar le e cam frica de tot ce e Romanesc, dar eu pana acum nu am avut probleme. L-am folosut si la hotleuri prin tari indepartate, si pe internet. In general, ei vor trage banii, si dupa aia tu astepti cu emotii, daca oare chiar iti trimit produsele... PS: Mai important e sa ai incredere in cel care ofera. Adica ai grija de la cine comanzi! This post has been edited by IsNa: 9 May 2005, 08:40 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
Cardul e cea mai comoda si mai ieftina (nu iti ia comision) varianta.
De vreo doi ani de cand am Taifun de la Bancpost n-am avut niciodata probleme.. Teoretic si un card Electron poate fi folosit online, daca faci cerere la banca sa ti-l deblocheze, dar nu stiu pe nimeni sa fi si reusit. |
--------------------
M
M
1
|
|
kriiss888 |
![]()
|
inteleg ca imi trebuie un card in valuta...conteaza si valuta ? daca am card in euro si trebuie sa platesc in dolari e ok?
oricum nu am card in valuta...decat visa electron in lei...va trebui sa-mi fac unul.. e suficient sa le dau numarul cardului...pot sa traga banii fara codul pin ? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Intereseaza-te la banca cu care vrei sa lucrezi. Fa-ti un card compatibil cu platile pe internet si alimenteaza-l in lei numai cand stii ca vrei sa faci o tranzactie. Nu conteaza valuta. Vor face automat conversia. Intereseaza-te la magazinul online daca primesc plati din Romania si valoarea taxelor de expeditie. Intereseaza-te la vama cat sunt taxele vamale. S-ar putea sa renunti cand o sa afli
![]() ![]() This post has been edited by romulus: 9 May 2005, 09:22 |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
kriiss888 |
![]()
|
taxele vamale si tva-ul cum(unde) se platesc? se platesc la ridicarea coletului sau ...? in general pt curierat cam ce firme ar fi bine sa folosesc? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Taxele Vamale, Comisionul Vamal si TVA-ul se platesc la vama unde vine coletul.
Curierat: Fe-dex, DHL,sau posta, este mai ieftin transportul daca poate sa iti trimita prin posta. Pentru persoanele fizice exista un tabel cu valori fixe pentru produse de orice fel la care iti calculeaza taxele vamale: Cum se calculeaza Taxele. Valoare in vama in Euro sau Usd x curs/lei = valoare lei x taxa vamala(ex.10-15%)= Taxa Vamala Aceiasi valoare in lei initiala x 0.5 % Comisionul Vamal=Comisionul Vamal La urma se aduna valoarea initiala cu taxa vamala+comision vamal x 19 % TVA= REZULTA TVA-ul. Acum aduni taxa vamala+comisionul vamal si tva-ul rezultat si vezi cat trebuie sa platesti la ridicarea coletului. Bafta |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
naturall |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 23 June 04 From: IIIrd World ![]() |
Se poate si cu Visa Electron in lei.
Trebuie sa vb la banca sa ti-l deblocheze pentru achizitii de p net. |
--------------------
Dacia
Logan
1900 toamna
- B69XXX It's more DACIA than Renault
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Atentie mare si la accize
![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
kriiss888 |
![]()
|
ok
mai am o nelamurire...coletul ramane in vama ? nu vine acasa ? si daca vine acasa cum platesc taxele? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
depinde foarte tare de ce cumperi.
eu am cumparat pana acum doar carti. au venit prin posta simpla, si le-am ridicat de la oficiul postal care se ocupa cu expeditiile internationale. acolo le deschide un nene, se convinge ca sunt carti, imi cere intre 8 si 20 de mii lei usori taxe de nustiu ce si le iau sub brat. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
Charlton |
![]()
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
Eu stiam ca se poate ca banca sa-ti faca un cont valabil doar pentru tranzactia pe care o faci , deci iti dau un numar de cont din care se vireaza suma de plata . Sincer n-am incercat dar cred ca este mai bine decat sa ai un card permanent pentru ca nu stii cu-i trimiti datele cardului .
|
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
eu am un visa electron de la tiriac. e 3d secure permanent - adica pot sa cumpar permanent cu el.
il incarc exclusiv cu cat am nevoie si gata. sa il sparga. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Depinde de site. Eu am cumparat fara probleme muzica de pe un site rusesc http://www.allofmp3.com (foarte cinstiti), dar am avut mari probleme la un site american de carti online aneas.net/ebookstore - mi-a luat banii si ciuciu - nu m-au mai raspuns la nimic. Deci, bafta. Orice card care figureaza in lista de plati a saitului ar trebui sa mearga - depinde de operatorii cu care lucreaza daca accepta RO sau nu.
Atentie - multe saituri au clone pirat (daca gresesti o litera) care abia asteapta sa le dai codul cardului... |
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Te sfatuiesc sa NU platesti prin virament bancar sau WU, pentru ca nu ai absolut nici o protectie. Daca platesti cu cardul si nu ti se livreaza produsul, poti sa faci chargeback (sper sa se aplice si la cardurile emise la noi) si iti recuperezi banii. Daca platesti cu check/wu/etc trebuie sa casti ochii mult mai bine la site-ul respectiv, pentru ca banii odata plecati nu-i mai vezi inapoi.
|
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Da, chargeback ("refuz la plata" - chiar si dupa ce plata s-a facut) functioneaza si la noi (poate depinde de banca).
Am transpirat eu o data vreo saptamana... dar au revenit la mine dragii de banisori. ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:37 |