Portiera sofer pocnitoare
![]() ![]() ![]() |
Portiera sofer pocnitoare
bobiro |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 6 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
2007 1,5DCI
|
|||
costy1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 26 July 07 From: Bucuresti ![]() |
In mod normal la revizii se fac si gresari ale balamalelor de la portiere si capote. Cum la romani nu prea se practica de multe ori ni le ungem singuri. Ca sa nu te mai duci in service sau sa te apuci sa desfaci usa, cumpara un spray WD-40 si dai in acea zona. Operatiunea va trebui repetata la o anumita perioada cand observi ca apare din nou acel zgomot
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
Legal, mai mult ca sigur se poate remedia problema in temeiul garantiei, fie ea si extinsa.
Tehnic, solutia cu spary-ul e convenabila. Sigur vei mai avea nevoie de el apoi ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
- NT - 45 - BOG Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(bobiro @ 5 Nov 2008, 11:21) 3) De ce a trebuit eu sa-l trag de maneca sa completeze si sa vizeze in carnetul de intretinere? Da de ce trebuie vizat si carnetul de intretinere? ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bobiro |
![]()
|
QUOTE(costy1 @ 5 Nov 2008, 11:33) cumpara un spray WD-40 si dai in acea zona. Operatiunea va trebui repetata la o anumita perioada cand observi ca apare din nou acel zgomot Este bun pentru pocnitura in cauza(precizez ca e diferita de un sunet de scartzaiala, e mai mult o pocnitura generata de parghiile care tin portiera, dar parca vine din interiorul usii...Unde pot gasi sprayul asta si cam cat costa? QUOTE(IRONICK @ 5 Nov 2008, 11:43) Este un carnet in care iti scrie, in casuta adecvata, cati km ai, ce tip de ulei a pus,etc, plus stampila firmei si semnatura inginerului (i)responsabil ![]() |
--------------------
Logan
Ambition
2007 1,5DCI
|
|
IRONICK |
![]()
|
De ce? La ce foloseste ca iti scrie acolo?
Zgomotul este scos de limitator (tija aia care iese din usa intre balamale). Mai bine dai cu vaselina, rezista mai mult. O sa iti revina zgomotul dupa o perioada. This post has been edited by IRONICK: 5 Nov 2008, 14:01 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Pai nu asa dovedesti ca ai facut revizia? (in cazul in care pierzi factura)
|
--------------------
.
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(bobiro @ 5 Nov 2008, 13:34) Este bun pentru pocnitura in cauza(precizez ca e diferita de un sunet de scartzaiala, e mai mult o pocnitura generata de parghiile care tin portiera, dar parca vine din interiorul usii.. Salut! Verifica daca opritorul este bine insurubat in stalp. Strange foarte bine surubul care prinde opritorul de stalp, zgomotul cred ca de aici e. Eu asa am avut la usa soferului, am uns cu vaselina lichida si s-a prelins acolo, facand ca surubul sa se slabeasca putin. L-am strans (e nevoie de imbus). Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(roland @ 5 Nov 2008, 14:14) Pai nu asa dovedesti ca ai facut revizia? (in cazul in care pierzi factura) Unde sa dovedesti? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Ei vorbesc de Carte Service, cand vor sa vanda masina sa arate ca are km reali
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 5 Nov 2008, 15:27) Salut! Verifica daca opritorul este bine insurubat in stalp. Strange foarte bine surubul care prinde opritorul de stalp, zgomotul cred ca de aici e. Eu asa am avut la usa soferului, am uns cu vaselina lichida si s-a prelins acolo, facand ca surubul sa se slabeasca putin. L-am strans (e nevoie de imbus). Bafta! Verifica surubul ca sigur e slabit. Asa pocnea si la mine! |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 5 Nov 2008, 14:35) Ei vorbesc de Carte Service, cand vor sa vanda masina sa arate ca are km reali Avand in vedere ca se pot pune stampile false foarte usor, cine crede ce scrie in cartea aia?????This post has been edited by IRONICK: 5 Nov 2008, 15:56 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
De acord, dar daca totusi faci reviziile si esti om corect o completezi la service.
Daca esti nesimtit si smecher nu completezi nimic, apoi dai km inapoi si completezi astfel incat 'sa bata' cu bordul. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
P.S. - chiar daca primul proprietar e om corect si a trecut in cartea service reviziile, bisnitarul poate cumpara o carte service in alb si o poate completa dupa bunul plac. Aviz amatorilor de masini din Germania de prin 2000-2003, culmea toate cu ~100.000 km
![]() @IRONICK - petru cine stie despre ce e vorba cartea aia nu inseamna nimic. Pentru cine mai crede in corectitudine inseamna dovada km reali ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 5 Nov 2008, 14:27) Verifica daca opritorul este bine insurubat in stalp. Strange foarte bine surubul care prinde opritorul de stalp, zgomotul cred ca de aici e. Eu am patit asa si la usa sofer si la dreapta spate,stringe surubul cum a zis si andy.La mine la usa din spate se slabea dupa o perioada si am pus o saiba si de atunci nu mai sunt probleme. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 5 Nov 2008, 16:23) @IRONICK - petru cine stie despre ce e vorba cartea aia nu inseamna nimic. Pentru cine mai crede in corectitudine inseamna dovada km reali Eu nu am trecut niciodata km in cartea aia , dar revizia am facut-o profi. Oare o sa ma creada lumea?![]() Referitor la tija limitatorului, poate sa scoata zgomote si daca nu calca drept. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bobiro |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 5 Nov 2008, 23:23) Eu nu am trecut niciodata km in cartea aia , dar revizia am facut-o profi. Oare o sa ma creada lumea? Referitor la tija limitatorului, poate sa scoata zgomote si daca nu calca drept. Am pulverizat niste WD-40 (rosu imaginea 2), rezultate imediate nu a avut, dar sper cand ies de la servici (masina e in parcare) sa fiu uimit.Am strans si surubul (din imaginea 1 cu rosu). Repet ca zgomotul , care apare numai in utima treapta de deschidere a portierei, nu este unul uniform si depinde de unghiul de "alunecare" in treapta respectiva.El se aude din zona marcata cu verde . Attached thumbnail(s) imagine_1.JPG ( Size: 92.52k ) Number of downloads: 162 imagine_2.JPG ( Size: 315.69k ) Number of downloads: 164 |
--------------------
Logan
Ambition
2007 1,5DCI
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
TOPICUL NU ESTE CORECT POSTAT si se inchide... daca e o problema de garantii, exista la Diverse LGN topic dedicat... daca e topic de problema tehnica (zgomote la usi etc.), exista, de asemenea, o sumedenie de topicuri despre zgomote plus unul general... daca e o problema despre calitatea prestatiilor si atitudinea celor de la service, exista, din nou, o sectiune dedicata... il avertizez pe initiator sa nu mai inceapa astfel de subiecte tip varza si sa-si puna fiecare intrebare acolo unde e cazul, utilizand in prealabil functia SEARCH!
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:45 |