DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema ciudata, relanti cu mari oscilatii

the fast and furious
post 14 Nov 2008, 00:12
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salut , acum 2 zile am schimbat uleiul si de atunci se pare ca nu mai vrea sa imi stea deloc relantiul pana nu ajunge trece acul de la temperatura apei de jumatate.
Motorul se tureaza foarte bine atat in gol cat si in sarcina si trage bine insa in momentul in care o scot pe liber sau pun frana pur si simplu scade turatia brusc de la 850 -900 rpm cum sta de obicei pana moare motorul. S-a intamplat chiar si dupa ce acul de temperatura era trecut de prima gradatie de temperatura. Nu face chiar tot timpul dar ma ingrijoreaza.
Am mentionat de schimbul de ulei fiindca am turnat uleiu ( Castrol GTX 15W 40 ) pe la orele 19.00 seara cand era destul de rece si cand l-am turnat in motor am observat ca curgea destul de greu prin canalele respective catre baie . Treaba e ca pe cel vechi ( Mobil 20W 50 ) l-am dat jos undeva pe la orele 12.00 si l-am tot lasat sa se scurga pt ca am schimbat arcurile spate la masina.
Alte detalii:
- filtrul de ulei pus este Mann
- am pus 3 litri de ulei si nivelul pe joja era cel optim
- nu am umblat deloc la carburator la nici un fel de reglaj ( decat astazi fiindca am curatat de muci furtunasele ce trec prin T ul ala de la carb si am suflat jiglorul de relanti )
- presiune la ulei am destula
Acuma ce sa aiba ca ma depaseste fiindca inainte nu murea motorul chiar daca era rece.

--------------------
Dacia / Opel - Berlina / Astra Classic - 1999 / 2006 - B -- ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
msanyix
post 14 Nov 2008, 08:36
Post #2

Membru

From: Livezeni, Mures

1. Vezi daca nu pierzi vacum la tulumba de servo-frana. (sugruma/indoaie furtunul si vezi daca si asa iti oscileaza relantiul)
2. S-ar putea sa fi miscat delcoul cum ai slabit filtrul si nu mai ai avansul cum trebuie

Bafta

--------------------
VW Passat B5.5 Variant 1.9 TDI - MS 08 PNK
+
the fast and furious
post 14 Nov 2008, 21:49
Post #3

Membru autentic

Delcoul nu aveam cum sa il misc fiindca e strans pine in piulita .
O sa ma uit si la vacuum desi nu cred ca ar fi de acolo.

15 Nov 2008, 20:10:
Azi am curatat bujiile, am reglat din nou platina si parca nu se mai opreste la relanti cand se incalzeste putin motorul.
Insa m-am uitai si la servofrana ( oala aia conectata la pompa de frana ) si se aude un fasait in zona aia mai exact de la conexiunea dintre furtunu care vine din galerie si oala aia.
Am sugrumat furtunu si mersu motorului nu s-a schimbat aproape deloc.
E de bine sau .... ?
Atasez si o poza

This post has been edited by the fast and furious: 15 Nov 2008, 18:10

Attached thumbnail(s)
SPM_A0165.jpg ( Size: 37.89k ) Number of downloads: 78

--------------------
+
djasu82
post 15 Nov 2008, 20:52
Post #4

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

aia nu e oala ci supapa .... daca e sparta supapa schimb-o pe langa supapa ar trebui sa mai ai un T care e tot pe furtunul de la vacum din T pleaca inca o supapa care se duce in bord care comanda niste fante pentru aerul care til da ventilatorul de la calorifer...

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
the fast and furious
post 15 Nov 2008, 21:24
Post #5

Membru autentic

T ul ala e in regula m-am uitat la el. Acuma supapa asta din poza de mai sus care din cate am observat e din plastic se schimba separat sau se cumpara cu tot cu oala din spatele ei?

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 04:48
Forum Renault