pareri despre fabricanti de planetare
![]() ![]() ![]() |
pareri despre fabricanti de planetare
Minel |
![]()
|
||
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|||
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
pei la ce siguranta te referi,la cea din capatul planetarei care tine tripla aia cu bile??
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Sorin_18 @ 20 Nov 2008, 23:40) Da, aia Am ocazia sa fac rost de la un domn mai in varsta de o pereche de planetare Glaenter de pe o frantuzoaica ![]() Planetarele respective , s-au fabricat si scurte si lungi ?? ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
masoara-le :65cm scurta,66lunga:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
DAJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 November 04 From: București S1 ![]() |
Vad ca masina ta e din 1995 deci sigur ai planetare scurte. Daca masina pe care au mers planetarele e Dacia 1300 sigur are planetare lungi. Dacia mea veche era 1310 din 1985 cutie cu 4 trepte si din cate stiu avea scurte dar n-as baga mana in foc pentru asta; vezi ca am pe bursa o planetara dar din pacate nu stiu daca poate fi salvata si oricum cred ca posta ar face mai mult decat piesa.
|
--------------------
Dacia
Logan
06/2005 Preference 1.4 MPI
- B 44 FTP Diagnoză CAN Clip
Chei și electronică auto [URL=https://www.facebook.com/profile.php?id=100080458785363]Chei diagnoza electronica auto[/URL] |
|
Ford_V6 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 11 August 04 ![]() |
Ce's alea lagare de stergatoare de parbriz ??????
|
--------------------
Opel
Vectra Turbo 4x4
1993
- B 79 VIT
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
iti explic pe private:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Minel |
![]()
|
Astazi am primit 2 planetare ,una lunga si una scurta
Dupa ce le-am demontat si facut bucati bucatele , din ce am observat eu singura diferenta intre cele 2 planetare (strict la planetare ma refer ) este lungimea tripodei , in rest totul este la fel ! Tripoda la cea scurta este undeva la 470mm iar la cea lunga 485mm ... ![]() Mai ramane sa mi-o montez pe masina pe cea scurta si gata !!! numai am batai de nici un fel la masinuta mea ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
QUOTE(Minel @ 2 Dec 2008, 21:49) Astazi am primit 2 planetare ,una lunga si una scurta Dupa ce le-am demontat si facut bucati bucatele , din ce am observat eu singura diferenta intre cele 2 planetare (strict la planetare ma refer ) este lungimea tripodei , in rest totul este la fel ! Tripoda la cea scurta este undeva la 470mm iar la cea lunga 485mm ... ![]() Mai ramane sa mi-o montez pe masina pe cea scurta si gata !!! numai am batai de nici un fel la masinuta mea ![]() ![]() adica daca am schimba tripoda de planetara lunga cu una de planetara scurta,poate fi folosita ca una scurta?? si inca o intrebare,varamiu mi-a facut rost de 2 planetare scurte(spune el ca sunt scurte) cum imi dau seama daca sunt scurte sau lungi? This post has been edited by Sorin_18: 2 Dec 2008, 22:09 |
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
Pacific |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 21 April 07 ![]() |
Am si eu o rugaminte, cine stie pana la urma si-mi poate impartasi unde gasesc planetare Glaenzer (GKN mai nou) in Bucuresti?(defapt nu neaparat in Bucuresti:) )
STORMTROOPER spuneai tu ca ai gasit. Urmeaza si la mine o schimbare a ambelor planetare si nu vreau sa arunc banii aiurea pe reconditionat prost sau pe unele facute "pe genunchi". Multumesc anticipat ![]() |
--------------------
Dacia
Sport
1986
- B 75 YLH
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Planetara Glaenzer achizitionata in decembrie 2008 la 285 ron.
Dupa intersectia Sos. Fundeni cu sos. Pantelimon, mergi inainte pe sos. pantelimon spre cora, si pe partea dreapta, aprox. 250m o sa gasesti citeva magazine. Il cauti pe cel detinut de COMAUTOGLOBO, si intrebi acolo. Nu stiu daca s-au mai scumpit/ieftinit.Astazi am trecut pe acolo, si am vazut ca magazinele inca mai exista. Succes. |
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
QUOTE(Minel @ 21 Nov 2008, 08:04) Am ocazia sa fac rost de la un domn mai in varsta de o pereche de planetare Glaenter de pe o frantuzoaica ![]() Planetarele respective , s-au fabricat si scurte si lungi ?? ![]() Daca au fost montate pe Dacie frantuzoaica,sunt numai lungi.Vezi ca sunt doua modele: -unele cu tripoda rotunda spre CV,invelita complet in burduful de cauciuc -altele cu tripoda triunghiulara spre CV,acoperite partial de burduful de cauciuc Cele din a doua varianta au cuplajul dinspre roata codificat GE86 iar cel dinspre CV codificat GI69. Despre cele din prima varianta nu pot sa-ti dau informatii suplimentare ca n-am datele langa mine. |
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Cred ca pe undeva se face comfuzie intre axa planetara si tripoda. Intre cea lunga si cea scurta, e diferenta de 10, chiar 15 mm intre axele planetare. In rest e totul la fel. Daca veti pune 5-6 axe , una langa alta, niciuna nu va fi egala cu cealalta. Aproape ca cele medii, nici nu puteti sa le incadrati la una din variante. Siguranta a sarit, datorita faptului ca distanta intre cutie si roata s-a marit, datorita unor lovituri mai puternice iar traversa de teava dintre lonjeroane e slaba in cele doua suruburi, sau lonjeronul a fost schimbat fara se se tina cont de dimensiuni (nu se monteaza cu masina intoarsa intr-o parte). In momentul montarii planetarei, inainte de a se strange piulita ei pe fuzeta, puneti un cric sub pinotul inferior si ridicati pana masina sta suspendata numai pe cric, pentru a simula pozitia de lucru pe sosea. Impingeti in capatul filetat al planetarei ,catre cutia de viteze, pentru a vedea cat se duce spre cutie sau cat intra (iese) in fuzeta. Daca intra mai mult de ~10 mm, ceva nu e bine. Ori e planetara scurta , ori ce-am spus mai sus.Va trebui, ca in spate sa adaugati seva seibi(mai groase ca sele de alama care le are) ca in momentul strangerii piulitei, sa nu tina planetara intinsa la maxim, iar in momentul unui viraj, sa iasa din tripoda sau de oriunde poate. Am intalnit masini care erau cu planetare scurte, dar ii trebuia una lunga , pentru a sta in conditii de siguranta. E posibil sa stea si prea inghesuita, dar asta ramane sa o rezolvati singuri.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
Interesant cea ce scrii tu!Nu stiam ca acea traversa are un rol asa de important.Aia cum se regleaza?Influenteaza atat de mult o traversa reglajul planetarelor?
Pe-asta cand o reglez?Dupa ce am facut faza cu cricul sau dupa? Multumesc,astept raspuns.! |
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:46 |