Intra in a 2-a dupa 2 km
![]() ![]() ![]() |
Intra in a 2-a dupa 2 km
make_bd |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 September 04 From: Birlad ![]() |
|
||
--------------------
DACIA 1310 - 1985
Berlina
- VS
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
1. verifica daca ai ulei in cutie
2. posibil si cablul de ambreiaj, dar daca era ala mai degraba pateai pe dos, adica atunci cand era rece intra bine si cand se incalzea prost 3. principala cauza pt care nu intra bine in 1 si 2 (apropo de vit.1 e normal sa nu intre in mers) este o mizerie de patina care se afla sub masina, care se regleaza din 2 piulite si care limiteaza miscarea stanga-dreapta a manetei schimbatorului de viteza. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ali73 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 15 October 04 ![]() |
Acum nu intra bine in viteza din cauza frigului si a calitatii uleiului pe care il folosesti.Oricum,daca intra bine dupa ce se incalzeste,nu are nimic stricat.Schimba uleiul cu unul mai fluid,si se rezolva.In treapta 1 nu intra majoritatea masinilor daca se invarte roata.
|
--------------------
Dacia
1310
- ph-73-ali
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
make_bd
Inainte sa pui alt ulei sau sa dai foc la masina sau altele, verifica daca bratul manetei este OK, daca ai ulei in cutie si cablu ambreaj este OK. Daca toatea astea is OK, ma tem ca trebuie debugarita cutia. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
baloo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 23 December 04 ![]() |
Nu chiar la toate masinile nu intra treapta I daca se misca roata.
Am Dacia1300 din 82 si merge treapta I chiar si la 30-40 km/h. In cutie a umblat un mecanic mai demult. E posibil sa fi modificat ceva pe acolo. Cert e ca , in special iarna, am o frana de motor de invidiat. Daca aflu ce a facut mecanicul pe acolo va dau de veste. |
--------------------
DACIA
1300
|
|
Tunner |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 28 October 04 ![]() |
Salut! Si eu am Dacia 1300 si intra in viteza I cand se invart rotile si nu a umblat nimeni la cutia de viteze, poate e ceva secific la Dacia 1300
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Tunner @ 12 Jan 2005, 20:28) Salut! Si eu am Dacia 1300 si intra in viteza I cand se invart rotile si nu a umblat nimeni la cutia de viteze, poate e ceva secific la Dacia 1300 Unele "primesc" treapta I in mers, altele nu; asta ar intra in categoria "asa face ele". Probabil cotele de fabricatie ale inelului sincron si conului de pe pinion nu-s imperecheate (ceva in genul imperecherii cotelor si maselor la seturile motor). |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
make_bd |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 8 September 04 From: Birlad ![]() |
Multumesc mult pentru sfaturi.
PS. Daca e din vina uleiului, de ce merge bine in celelalte viteze? |
--------------------
DACIA 1310 - 1985
Berlina
- VS
|
|
djmarck |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 11 July 04 ![]() |
cu siguranta e cablu de ambreiaj,exact acelasi simtome le aveam si eu la break-ul meu,si s-a rezolvat cu un cablu nou,acum intra in viteza parca e noua,ca sa nu mai zic ce am mai lovit schimbatorul ala de am zis ca imi sare cutia din loc...verifica mai intai cablu si cursa apoi mai vezi,ca eu sunt patit acum recent...
|
-------------------- |
|
RALLYMAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 23 November 03 From: CONSTANTA ![]() |
Verifica sa fie cursa libera la pedala si ar mai fi tamponul de cauciuc de la capatul invelisului cablului de ambreiaj (inspre cutie) care daca e moale cand calci ambreiajul se taseaza si fura din cursa ambreiajului.
Daca nu sant astea atunci e din placa sau din cutie (sincron 1-2) ... This post has been edited by RALLYMAN: 14 Jan 2005, 01:37 |
--------------------
Volkswagen
Passat Var. GT 16V
- CT-97-NFL Volkswagen Passat Variant GT 16V 1992 CT-97-NFL
Dacia 1310 1995 CT-02-YAL Dacia 1300 1983 CT-97-FNL |
|
bog_cip |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 215 Joined: 16 July 04 From: Brasov ![]() |
Aceeasi problema o am si eu la cutia mea. Numai ca la mine mai este ai alta problema. Pot baga in mansalier fara sa mai apas maneta in jos intra in mod si similar cu bagi i n viteza II. Nasol este cind in mes trebuie sa reduci citeza sa bagi pe la 60 - 70 in a II - atrebuie sa ai mina si noroc. Dupa ce s-a incalzit intra destul de "Normal" daca se poate spune asa. Eu am pus si niste aditiv da chietia asta nu a schimbat-o. Dupa aditiv intra mai usor si mai silentions in celelate viteze ...
Mai mult ca sigur are ceva la sincroane si altceva da ... mai stau asa cu ea cit mai merge. Ba bate gindul sa ii pun o cutie cu V viteze poate de Rehault 12 >:-) |
--------------------
Toyota
corola sedan
2008
- -----
|
|
SOR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
cam cum zice bog e la mine
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
BREAK 1988
- B 17 CFZ CALM DOWN DEAR...LET`S NOT TURN THIS RAPE INTO A MURDER...
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(SOR @ 1 Feb 2005, 01:58) cam cum zice bog e la mine ![]() ![]() ![]() Ai reglat patina? incit sa nu intre fara apasare decit 1 si 2, iar marsarierul cu apasare. Daca nu poti fara apasare(deci nu permite reglaj), verifica tampoanele din cauciuc de la bieleta; daca nu, trebuie sa vezi de unde s-a dereglat timoneria(traversa, tampoane sau ceva piatra ce a lovit timoneria) |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 01:04 |