Examen medical periodic, Se mai face ?
![]() ![]() ![]() |
Examen medical periodic, Se mai face ?
camesibiu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Stiu doar ca soferii profesionisti sunt obligati sa-l faca anual la un centru specializat, nu la spital.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Adica cei care au B,C, CE, D ?
![]() ![]() ![]() This post has been edited by EUROPE_: 20 Aug 2006, 09:50 |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Aug 2006, 10:45) Stiu doar ca soferii profesionisti sunt obligati sa-l faca anual la un centru specializat, nu la spital. In Noul cod rutier scrie ca examenul medical periodic si face " conform reglementarilor in vigoare " Care sunt acestea ca eu nu am gasit nimic concret ? Prin sofer profesionist se intelege acel conducator auto care este angajat cu Carte de munca pe post de sofer . Poti avea toate gradele si sa nu fii sofer profesionist . |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Alora care lucreaza ca soferi profesionistii. Firmele ii obliga(sau asa ar trebuii).
Examenul se face pe cheltuiala angajatorului. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
aghiutza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 June 05 From: Timisoara ![]() |
Cei care lucreaza ca soferi (profesionisti) fac vizita medicala anual in reteaua Min Transporturilor (policlinicile CF). Examenul psihologic e valabil 3 ani pt transport persoane si 4 ani pt transport marfa. Cei care lucreaza pe alte functii dar conduc masina in interes de serviciu (de regula cat B) intra sub incidenta normelor generale de protectia muncii/2002 anexa 7 fisa 142 - examinarea medicala se face anual.
This post has been edited by aghiutza: 20 Aug 2006, 22:02 |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dCI Ambiance
Arctic 2006
- AR 07 ???
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
In legislatia rutiera nu se face diferentierea intre soferi profesionisti si cei mai putin profesionisti.
In schimb cei care "lucreaza" cu volanul sunt obligati sa obtina un ATESTAT PROFESIONAL(transport marfa,transport persoane,taxi,tr. agabaritice etc),la obtinerea carora este necesar examenul medical si cel psihologic.Perioada la care se vizeaza aceste atestate difera in functie de categorie,dar oricum este mult mai mica decat perioada de valabilitate a permisului de conducere. Viza medicala este unul din motivele pt care au fost introduse aceste atestate,deoarece permisul(nou) nu se poate viza> Deci "amatorii" scapa pana la preschimbarea permisului. |
--------------------
dacia
logan 1,4
2005 laureat
- B 10 xxx
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
La schimbarea permisului (datorata schimbarii domiciliului) vroiau gaborii si fisa medicala, desi permisul era valabil pana in 2010. Dupa o tiganeala teribila si mers la comandant, s-a putut si fara!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Kristisor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Da , ai dreptate cu fisa medicala care ba trebuie ba nu trebuie in functie de baietii cu caschete. Nici astia nu stiu exact ce reglementari sa aplice. Eu am avut o nedumeriere cand mi-am luat masina; trebuia sa platesc rovinieta avand autorizatie provizorie in loc de talon ? Pe la sectia 9 parerile gaborilor erau impartite iar cand au sunat la colegii de la rutiera ala de la telefon a zis ca n-as avea dar nu avea un ton foarte convins
|
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(vi_escu @ 23 Aug 2006, 10:01) La schimbarea permisului (datorata schimbarii domiciliului) vroiau gaborii si fisa medicala, desi permisul era valabil pana in 2010. Dupa o tiganeala teribila si mers la comandant, s-a putut si fara! Mie mi-au zis ca sa ma duc cu actualul permis la medicul de familie si sa-mi dea ala o hirtie cum ca-s in norme. Asa am facut si a fost exact cum au spus ei. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
TREBUIE (in cazul in care va aflati in cel putin una din situatiile):
-pt cei care lucreaza ca soferi -pentru cei care au si atributii de sofer (fac anual in centre specializate) -daca va schimbati actele - indiferent de motiv-schimbare domiciliu, expirare, etc -la expirarea permisului NU TREBUIE (pentru cei care se afla in situatiile de mai jos): -pentru cei care nu lucreaza ca soferi sau nu au atributii de sofer (indiferent de categoriile pe care le detin) -daca nu va schimbati actele(domiciliu, nume, etc) This post has been edited by donraulo: 5 Sep 2006, 06:57 |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Banuiesc ca alineatele de la "TREBUIE" sunt legate prin "sau" si cele de la "NU TREBUIE" sunt legate prin "si".
Adica TREBUIE daca se indeplineste oricare din cele trei conditii si NU TREBUIE daca se indeplinesc cumulativ cele doua conditii. Asa cum ai enuntat tu nu se intelege nimic. Sau poate inteleg eu mai greu. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
am mai editat putin postul. sper sa fie mai inteligibil de data asta.
nici eu nu m-am exprimat foarte clar multumesc pentru critica constructiva |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
Io_mi_s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 25 August 06 From: Galati ![]() |
Stie cineva cum contest o asemenea examinare medicala periodica? Sau, mai bine zis, unde? Am facut-o la o clinica d-asta SRL, mi-au pierdut hartiile pe care le-am dus de la angajator, am repetat vreo 2 testari ca nu-mi gaseau fisa etc. Totodata, vreau sa-i bag si-n rahat. Cumva la Autoritatea de Sanatate Publica? Ce pasi tre' sa urmez? Mutumesc anticipat.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2006/Confort Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 22:15 |