distributie
![]() ![]() ![]() |
distributie
ursul_bipolar |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|||
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Pana la urma se schimba si pompa de apa sau nu?
|
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Daca se observa si cea mai mica urma de scurgere, se schimba, daca nu, eu nu as schimba-o. Sunt SRN-uri care nici la 120.000 nu au nici un fel de scurgere.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
cum poti sa verifici daca e in regula distributia...am citit prin alte topicuri ca li s a rupt..eu am sch kitul acum 7000 km,dar nu am sch intr un service autorizat..nenea mecanicu pur si simple a montat-o..am inteles ca se pune cu un diapazon sau mai stiu eu..mi e frica sa nu o pus o aiurea.e vreo posibilitate sa o verific?,sau trebuie sa desfaca iar tampoanele motorului si retul(ca asa a montat o)?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
nu a pus-o aiurea daca ai reusit sa faci 7000km, problema e cat de tensionata este cureaua, ala e diapaz, nu diapazon, cu el se masoara cat de tensionata este cureaua
This post has been edited by alinushy: 12 Feb 2009, 22:03 |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
normal cand schimbi distributia se schimba si pompa deoarece pompa e pe cureaua de distributie si indiferent ca ai 60000km sau 120000km se schimba .....nu te zgarci la 100 ron eu am schimbat distributia la 55000km cu tot cu pompa apa
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Daca ai avea si o recomandare a producatorului, in sensul ca pompa de apa se schimba obligatoriu la fiecare 60.000 de kilometri sau 4 ani, impreuna cu kit-ul de distributie, ar fi ceva. Dar sa o schimbi doar pentru ca asa "recomanda" unii ...
Si pretul sare destul de bine peste 200 lei. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
johnny73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 15 December 07 ![]() |
Ce parere aveti despre rola de intindere FEBI cureaua de distributie BOSCH si pompa de apa SIL? Va multumesc.
|
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|
johny 69 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 22 September 07 ![]() |
Ce parere aveti despre rola de intindere FEBI cureaua de distributie BOSCH si pompa de apa SIL? Va multumesc.
ceva date in plus(coduri) te rog ca ma paste si pe mine o schimbare d-asta |
--------------------
dacia
solenza
2004
- b-00-xxx
|
|
johnny73 |
![]()
|
Nu stiu codurile . Produsele le-am vazut pe "autokarma".
|
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mad_biker @ 21 Nov 2008, 11:10) Cel mai probabil e pompa de apa. Daca mecanicul nu ti-a schimbat pompa de apa cand ti-a facut distributia e un mare "bou". Pompa de apa se schimba odata cu distributia pentru ca are si ea un rulment si nu se invarte in aer asa cum ar crede mecanicul tau. maestre, te rog nu mai vorbii prostii !!!!! pompa de apa se schimba daca are probleme.. nu este obligatoriu sa o inlocuiesti cand schimbi distributia daca ea este ok, nu curge.. eu am schimbat distributia la service dacia, si mecanicii mi-au zis clar, nu are rost sa o schimbi daca e ok, si era intr-o stare de zile mari, nu curgea deloc.. nu fisuri, nu nimic.. de ce sa o schimb?? asa ca eu zic sa nu mai faci pe unul sau altul "bou" cand tu de fapt nici nu esti sigur pe ceea ce afirmi.. ceea ce scrie mai sus e confirmat de multi oameni, mult mai destepti ca mine, mai cititi si voi inainte de a incepe sa catalogati oameni.. This post has been edited by sonycu: 19 Feb 2009, 00:30 |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
johnny73 |
![]()
|
Nu are montate nimeni produsele enumerate de mine mai sus?
|
--------------------
DACIA
Solenza
2003/
|
|
costinelu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 26 February 09 ![]() |
salut.sunt nou pe forum. am si eu o nedumerire. am tot citit pe aici ca la solenza se schimba kitul de distributie la 60.000 km sau la 4 ani, dar in cartea ei spune doar de 60.000. slz mea e din 2004 si are doar 37000 km si nu as vrea sa bag bani in distributie doar asa ca am auzit ca ar fi bine.
e cineva care a avut probleme din cauza ca a depasit termenul de 4 ani? am un prieten care are o slz din 2003 si are vreo 50000 km si nici o problema de acest gen momentan. multumesc |
--------------------
dacia
solenza
2004 - clima
- b-65-Kos
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Ai dreptate in cartea de intretinere se specifica doar limita de 60000 km,dar cica imbatraneste cauciucul din care sunt facute curelele si ca de aceea e bine sa iei in calcul si limita de 4 ani.
Acum tu decizi ca doar masina iti apartine. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
Sonny.Mark |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 1 March 08 From: Roman ![]() |
Astazi am schimbat si eu kitul de distributie. Masina e din iulie2004 si acum are 33.000 km. Am un prieten foarte buna la Dacia-Renault Roman. El m-a sfatuit sa o schimb. Deci s-a schimbat curea distributie,rola intinzatoare, simering si curea alternator. Pompa de apa nu este necesar sa o schimb la km care ii are masina,mai ales daca nu prezinta scurgeri.Pret total piese + manopera = 503 lei. Eu tot ce am facut la masina asta este numai in service Dacia-Renault si sunt foarte multumit de serviciile lor. Manopera este 60 lei/ora. Sincer, isi merita banii.Sunt profesionisti
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Comfort/1,4MPI
- NT-25-RCA
|
|
Ionel 1966 |
![]()
|
![]() ionel 1966 Group: Members Posts: 107 Joined: 28 November 06 From: Margineni-Bacau ![]() |
Am schimbat si eu distributia, dar am o nelamurire. Se opreste motorul mai brusc (trepideaza) din cheie. Ce poate fi? Inainte de a schimba distributia nu se oprea asa brusc.
This post has been edited by Ionel 1966: 21 May 2009, 16:30 |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
2003
- BC 96 XXX
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
Dragi prieteni de forum,
De ce vreti sa faceti voi economii pe viata motorului ?! 200 Ron (sau cat costa pompa de apa) reprezinta chiar asa o suma mare pentru voi la 60k km sau 4 ani ? Daca la 4 ani nu schimbati pompa de apa exista posibilitatea sa curga dupa 2 ani. Si atunci veti fi iar nevoiti sa schimbati distributia. Credeti ca daca exista o mica scurge o vedeti voi imediat ? Eu zic sa nu va mai jucati cu viata motorului si a masinii. Bafta ! |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
g0dz3uS |
![]()
|
![]() God Dj Group: Members Posts: 220 Joined: 1 April 08 From: Calarasi-Bucuresti ![]() |
salutare !! sunt si eu mai nou p forum,si fara prea multa experienta.
am citit prin acest topic aproximativ toate parerile...am o slz 2003 cu 53.000 km la bord..in curand va terbui sa schimb si eu distributia,si pompa de apa cel mai probabil !! o intrebare...niste preturi actuale pt aceste schimburi? care si le facut de curand ?... si inca ceva...am niste troznituri suspecte la plecare de pe loc sau frane de motor mai violente..am inteles ca ar fii din suportii motorului ?? daca stiti vreunu ceva..va rog help...ca ii schimb in momentul schimbarii distributiei daca ar fii ei ..multumesc |
--------------------
Dacia / Opel
Solenza 1.4 MPI / Astra H 1.4-16v
2003 / 2005
- CL-01-TIP Foarte multe idei,prea putini bani pentru ele !!
|
|
adrian_c |
![]()
|
![]() Membru actionand in sectorul privat Group: Members Posts: 453 Joined: 14 November 04 From: DB, Bucuresti, Paris, Belgia ![]() |
g0dz3uS, fara prea multa experienta in domeniul auto sa inteleg
![]() Mergi te rog la un service bun agreat Dacia si cei de acolo iti vor spune imediat ce are. Trosniturile alea pot veni din mai multe locuri : suporti motor, amortizoare, arbori planetari etc ... Da mai multe detalii. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
xx.09.2004
- DB-05-xxx Citroen C4 1.6HDI xx.04.2009 - 710-BxD
|
|
g0dz3uS |
![]()
|
![]() God Dj Group: Members Posts: 220 Joined: 1 April 08 From: Calarasi-Bucuresti ![]() |
poi..mai exact..nush qm s fiu..knd plec de pe loc...putin mai in forta...face trosc.....si knd de exemplu..gresesc treapta de viteza..din neatentie...si bag una inferioara...si intra in frana de motor..la fel s aude...la miscari mai bruste...ca si cum ai da cu un ciocan in fie...sunet mai exact..multumesc !
|
--------------------
Dacia / Opel
Solenza 1.4 MPI / Astra H 1.4-16v
2003 / 2005
- CL-01-TIP Foarte multe idei,prea putini bani pentru ele !!
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 21 May 2009, 15:17) Dragi prieteni de forum, De ce vreti sa faceti voi economii pe viata motorului ?! 200 Ron (sau cat costa pompa de apa) reprezinta chiar asa o suma mare pentru voi la 60k km sau 4 ani ? Daca la 4 ani nu schimbati pompa de apa exista posibilitatea sa curga dupa 2 ani. Si atunci veti fi iar nevoiti sa schimbati distributia. Credeti ca daca exista o mica scurge o vedeti voi imediat ? Eu zic sa nu va mai jucati cu viata motorului si a masinii. Bafta ! E na ca sa vezi uite eu am 6 ani si acuma am schimbat doar cureaua de distributie si rola intinzatoare si atat. Pompa se schimba doar daca apar probleme si cum nu apar de obicei pompa nu se schimba mai ales ca e originala. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
QUOTE(adrian_c @ 21 May 2009, 14:17) Dragi prieteni de forum, De ce vreti sa faceti voi economii pe viata motorului ?! 200 Ron (sau cat costa pompa de apa) reprezinta chiar asa o suma mare pentru voi la 60k km sau 4 ani ? Daca la 4 ani nu schimbati pompa de apa exista posibilitatea sa curga dupa 2 ani. Si atunci veti fi iar nevoiti sa schimbati distributia. Credeti ca daca exista o mica scurge o vedeti voi imediat ? Eu zic sa nu va mai jucati cu viata motorului si a masinii. Bafta ! E, uite ca eu n-am schimbat-o! Si data viitoare daca o sa mai am masina, iar nu o schimb. Crezi tu ca ce gaseste in magazine se mai compara cu ce a fost pus din fabrica? Vise! Viata motorului si a masinii nu are nici o treaba cu pompa de apa. Daca la 10 masini, la schimbarea distributiei nu schimbi si pompa de apa, probabil ca o sa cada la 2-3. Succesuri. |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
QUOTE(g0dz3uS @ 24 May 2009, 19:13) poi..mai exact..nush qm s fiu..knd plec de pe loc...putin mai in forta...face trosc.....si knd de exemplu..gresesc treapta de viteza..din neatentie...si bag una inferioara...si intra in frana de motor..la fel s aude...la miscari mai bruste...ca si cum ai da cu un ciocan in fie...sunet mai exact..multumesc ! daca tot esti incepator,vezi ca nu esti pe mess aici.. |
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
AM si eu aceleasi troznituri de care vorbeste cel nou venit aici. Am fost la un mecanic de service autorizat si nu si-a dat seama. Maine ma duc sa schimb ambreiajul la alt service , sa ii intreb si pe astia.........
|
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
bobi19xx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Posibil sa se auda trozniturile acelea de la bieleta antirasturnare.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- B-34-PMN
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu distributia azi . Rola + curea 160 ron originale si 130 ron manopera
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
am schimbat si eu azi distributia la dacia service in iasi.pe langa asta am mai schimbat pompa de apa si semeringul distributie.totul original in cutie renault.ca pret de manopera a fost acceptabil dat fiin faptul ca am mai facut si alte operatii ce tin de revizia de 60000.a si sa nu uit .cureaua a fost reglata cu diapazul sau cum se numeste acel aparat la frecventa de 182.si semeringul de distributie a fost montat cu acel 'aparat 'care spune in cartea tehnica.am ramas placut surprins.
This post has been edited by alexandrusiri: 11 Sep 2009, 16:31 |
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Si cat a costat toata distractia? Eu peste 10 000 de km tre sa fac revizia...
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
pai toata distractia m-a costat 1300 leipiese + manopera.destul de acceptabil zic eu.si as mai avea de schimbat uleiul din cutia de viteze si cam atat.
|
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
cristio_79 |
![]()
|
QUOTE(alexandrusiri @ 11 Sep 2009, 17:28) cureaua a fost reglata cu diapazul sau cum se numeste acel aparat la frecventa de 182.si semeringul de distributie a fost montat cu acel 'aparat 'care spune in cartea tehnica.am ramas placut surprins. Manualul precizeaza ca se tensioneaza la o frecventa de 145-185 Hz. Cel mai bine este la 165 Hz. Tie ti-a strans-o cam la limita superioara. In mod normal, se strange mai tare, se invarte 5 ture si jumatate arborele cotit, se verifica iar tensionarea si se slabeste la 165. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 08:40 |