CUI SLZ pe DSN
![]() ![]() ![]() |
CUI SLZ pe DSN
Tudor B |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|||
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
OK. Multumesc. Cred ca o sa ma duc sa le cer si saiba aia daca am drum pe acolo.
Acum mai am o nelamurire. E vb de inaltimea unde sa pun partea de jos. Cred ca daca e prea sus, nu se mai inchide portmagaj, daca e prea jos nu mai are nici un efect. Oricum din cate am obs., char si cuiul nou are un joc(in toate directiile) cand intra in parte de jos! Ciudat nu? |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Inaltimea la care vine piesa mama este importanta, asa cum ai zis. Locul in care vine la slz ti-ar putea fi de ajutor, asa orientativ. La dsn ai in acea zona o gaura patrata pe care o vei folosi. Iei piesa mama si o pui in pozitia in care va veni definitiv, bagi un surub in piesa mama astfel incat surubul sa treaca prin gaura patrata, pui piesa mama astfel incat surubul sa atinga buza de jos a gaurii patrate ( ceva de genul " |_._|" acolo unde ii punctul sa fie si surubul). Dupa ce ai fixat piesa in pozitie, aceasta sa fie perfect orizontala sa poata intra cuiul drept (ar fi bine sa ai un ajutor), iti iei un dorn cu care faci un semn pentru gaura cealalta (cea care vine intre gaura patrata si incuietoare) si cu o masina de gaurit executi gaura. Iti garantez ca daca urmezi instructiunile mele piesa va veni la fix, nici mai sus, nici mai jos. De aici incolo folosesti una dintre metodele de mai sus. Spor la munca!
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sau mai simplu, lasi bancheta spate jos, intri in portbagaj, pozitionezi ochiometric piesa de jos, care ar trebui sa vina icam in pozitia mentionata de Tudor B mai sus.
Dupa ce montezi piesa de jos, dai centrare pentru piesa de sus (cu un surub, sa zicem, bagat in teaca piesei de jos). Sau daca ai ceva experienta, ochiometric, prin trasarea mijlocului vertical si orizontal, si dai gaura la intersectie. Te lamurisi? Cred ca te-am bagat in ceata cu totul... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc mult. Am inteles perfect ce tb sa fac. Ma apuc maine(sambata) de treaba. Spre sa aiba efect cuiul ala. Totusi, chiar nou asa cum e are joc mare in suportul de jos. Joc pe ambele directii (ininte inapoi si stanga dreapte). Incep sa fiu pesimist cu rezultatele acestui cui.
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Tudor B |
![]()
|
Jocul cuiului in teaca este numai inainte-inapoi, lateral nu prea are joc, efectul este notabil dupa montarea cuiului, inceteaza zgomotele din spate in proportie de 80-90%. Pentru aflarea pozitiei gaurii pentru cui, in haion, se monteaza piesa mama in poz finala, se ia o bucata de mastic si se pune pe langa cui, bagi cuiul in teaca astfel incat sa aiba pozitia cat mai pe centru in teaca si perpendicular in teaca, se tranteste haionul (nu f tare) si se face un semn pe haion, in acel semn se face gaura.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
|
|
tuneam |
![]()
|
Merci Tudor B, asa am facut, l-am montat fara probleme. Mi-a luat (cu ajutorul sfaturilor de pe acest forum) cam 30-35 min. Nu au fost proleme.
Pentru montarea cuiului , piulita de sus am tinut-o cu o cheie de 13 coarba, intra pefect pe gaura din haion si vine chiar desupre cuilui. A fost f simplu. Dar: - Cuiul are joc si lateral - nu mare, dar are. - Dupa montaj am observat ca se inchide ffff greu haionul, desi cuiul nu loveste in nimic, a tb sa strang mult tampoanele de la haion (alea de cauciuc) - Efectul este 0(sau sub). Adica zgomote mari in spate. Imi lasa impresia ca cuiul loveste in suport, desi la o cautare amnuntita, nu se vede acest lucru. O sa vin la intalnire sa va arat ce se intampla la masina mea. Sunt f trist, si dezamagit. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ceva nu e cum trebuie...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tuneam |
![]()
|
Ce? NU inteleg de ce am pb la inchiderea haiyonului. Cuiul are suficient loc sa intre acolo.
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
Pai parerea mea este ca nu ai strans cum trebuie tija de la incuietoare care vine de la bututcul cheii (buton) si aceasta sta oleaca in tensiune, motiv pentru care incuietoarea nu se inchide decat la o cursa foarte mare a urechii in incuietoare.
Iti propun sa mai misti tija pe piesa de reglaj in diferite pozitii pana nimeresti pozita buna... Asta in cazul in care ai desfacut tija. Chiar daca nu ai desfacut-o, e bine sa incerci o reglare. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Tudor B |
![]()
|
Cred ca trebuie o reglare a haionului: trebuie repozitionata incuietoarea in forma de U intors, reglat tampoane, vazut daca e bine montat cuiul. As vrea sa te pot ajuta dar sunt la 400 km departare.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
|
|
tuneam |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 13 Dec 2004, 14:33) Pai parerea mea este ca nu ai strans cum trebuie tija de la incuietoare care vine de la bututcul cheii (buton) si aceasta sta oleaca in tensiune, motiv pentru care incuietoarea nu se inchide decat la o cursa foarte mare a urechii in incuietoare. Iti propun sa mai misti tija pe piesa de reglaj in diferite pozitii pana nimeresti pozita buna... Asta in cazul in care ai desfacut tija. Chiar daca nu ai desfacut-o, e bine sa incerci o reglare. Klaus. Unde se afla acea tija. E sub capacul acela de plastic din hayon? Nu am umblat la ea, dar parea ca se cam misca... |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
Daca ai capacul (ca multe DSN-uri nu-l mai au din fabrica...), da este acolo. Eu m-am lovit de problema asta pe masina lui Syl. Reglajul se efectueaza prin desfacerea surubului de pe piesa de la butuc. Cand ai sa te uiti la butuc ai sa-ti dai seama...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
tuneam |
![]()
|
Am fost cu masina la service, intr-un final. A vazut mesterul cuiul meu, m- a felicitat pt ca l-am pus bine, a reglat un pic din tampoanele de cauciuc si acuma se inchide perfect.
L-am intrebat de zgomot, de ce se aude. A zis ca e bine ca e cuiul acolo, dar zgomotele nu vor disparea asa cu una cu doua. Apoi mi-a aratat unde "bate" hayonul de "masina". Sunt vreo 5 locuri (asa la prima vedere) - se vad ca lasa urme. Mi-a zis "Acolo tb rezolvata problema, e adev, cu cuiul jocul hayonului e mai mic (lateral), dar pune purfix in toate locurile unde gasesti urme de frecare". Si a mai zis: SA NU CUMVA SA DAI CU SILICON PE CHEDERE SAU PE MARGINEA CAPACULUI CA FACE MULT MAI RAU. Parea f de incredere, de la un serv autorizat dacia(Motor Service parca), si nici nu a vrut vreun ban pt reglare si sfaturi, desi a stat cu mine vreo 20 min. Tot respectul. Off topic: la service am fost ca sa-mi monteze tobele noi si am zis ca daca tot sunt acolo.... |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Hai sa mai invigoram putin aici
![]() Iata ultimul "add-on" inainte de a instraina masina. Sincer, imi pare rau ca nu am avut timp sa implementez asta mai de mult caci intr-adevar da rezultate fantastice ![]() Deci, se iau 2 bucati cui SLZ (atentie! numai cuiele, fara sistemul ala de jos in care intra) cu piulite si saibe. Cuiele se dau la cineva cu strung sa le alezeze si sa aduca cuiul efectiv la diametrul de 6mm. Cele doua ciue se monteaza ca in pozele de mai jos. cuie_slz.jpg ( Size: 119.45k ) Number of downloads: 2088 detaliu_jos.jpg ( Size: 126.49k ) Number of downloads: 2295 Se dau gauri in tampoanele de cauciuc (gauri de 5.5) dupa ce s-a facut alinierea si ... voila .. un hayon teapan teapan. detaliu_sus.jpg ( Size: 90.32k ) Number of downloads: 2075 |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai instrainat - o deja sau urmeaza?
Sistemul l - am mai vazut si eu pe la cateva masini (taximetristi in general). Nu e musai sa fie cuiul de Solentza. Poate fi orice cui care se potriveste. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
o intrebare pentru liviu: eu nu am urmarit pe forum cand ai montat (banda/chederul ala alb)
ce este de fapt aceea banda ??unde gasim??cum se monteaza??elimina zgomotul??? |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
Este profi "p" de izolat geamuri si usi (din cash-and-carry/hipermaketuri/bricolaj).
Se gaseste in 2 culori: maro si alb. A redus din zgomotele aerodinamice |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
multumesc klaus
eu am verde jad masina si cred ca merge si maro si alb:D o poza mai detaliata?? pun si pe partea de sus a portbagajului?? |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Si DSN-ul lui Liviu tot verde jad a fost. Eu zic ca mai bine merge cu alb, nu cu maro.
Cred ca poti sa pui si in partea de sus a portbagajului. Eu la Nova mea am pus si la usi, mai exact in lateralul plafonului unde vine partea de susu a usii. Dar mai inati am pus un ornamen din acela negru(se gaseste in targ, e negru, argintiu, rosu...) si peste el am aplicat purfixul, pr ca spatiul era destul de mare si nu putea fi acoperit doar de purfix. La portbagaj am pus doar ornament negru, inclusiv pe laturile stopurilor care vin "in contact" cu hayonul. Imi pare rau ca nu am poze, si nici nu am ap foto. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Sa traiesti Liviule!
am montat sistemul cu 2 "cuie" - de fapt niste suruburi cu gaurile aferente date in tampoanele de cauciuc ! - super! - vorba unui om de pe forum - e liniste de se aud amortizoarele ![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
mashu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 5 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Pentru cei care au mai putin timp liber nu stiti cumva cine ar putea sa faca toate astea in locul lor si cam cat ar costa? Daca n-aveti voie sa faceti reclama poate gasim totusi o solutie... ![]() Merci. |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- - mashu.
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai fratilor.
Am pus si eu azi al 2-lea cui ca al lui Liviu. Sau cum era pe vechea masina a lui Liviu. De ce abia azi al 2-lea cui? Pai pt. ca pe partea stânga eu aveam un jeg de intrerupator identic cu alea din stâlpul usilor. Si da gaura in suportul lateral de plastic, cauta pe la astia care monteaza alarme alt model de intrerupator, si asta era prea scurt, adpateaza si tot asa. Oricum va mai zic eu daca am rezolvat cu zgomotul. Ce e mai naspa e ca hayonu se inchide oleaca mai greu. Si am mai pus 2 intrerupatoare la usi dar de Cielo. Mai e cam naspa ori trebe sa faci o degajare pe corpul lui ca sa intre tabla in acea degajare, ori dai alta gaura pt. surubul de tabla care face contact cu masa. Atentie! Acea degajare se face cu grija sa nu ajungi la metalul din interior, e cam lata (cca. 4 mm) si are cam 3/4 din circumferinta conului care formeaza corpul intrerupatorului. Intrebare: Multi si-au pus purfix d-ala cauciucat. Dar nu merge mai bine profil "B" ? Numai fericire This post has been edited by paulica: 19 Feb 2006, 17:48 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
XMihai |
![]()
|
![]() Carcotasu' de Serviciu Group: Members Posts: 1.785 Joined: 31 January 06 From: Dr Tr Severin ![]() |
Si astea-s cuiele de pe supernova lu tata
Attached thumbnail(s) DSCN4631.JPG ( Size: 104.57k ) Number of downloads: 17 DSCN4632.JPG ( Size: 81.04k ) Number of downloads: 15 |
--------------------
.
.
.
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Am montat si eu cuiul (in sfarsit) si pot sa zic ca acest element de ghidaj ajuta mult la scaderea zgomotului din habitaclu. Multumesc pe aceasta cale tuturor care au postat tutoriale pe acest thread...mi-au fost de mare ajutor
![]() |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
makato |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 13 May 07 ![]() |
cine ma poate ajuta si pe mine cu montarea unui astfel de cui?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002
|
|
catalin_botezatu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 9 November 07 ![]() |
sal'tare! are idee careva unde pot gasi un suport din ala in care intra cuiul la DSN? atasez si o imagine ca sa vedeti despre ce e vorba. La mine a zburat afara bucsa aia neagra de teflon ( sau din ce o fi fost facuta) din-nautru!
Attached thumbnail(s) suport_montat.jpg ( Size: 58.23k ) Number of downloads: 593 |
--------------------
DACIA
SuperNova
2001
- BC-21-CBR
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Vezi ca ala e suport de solenza.
Gasesti la magazinele de piese auto tot ansamblul[cui si suport] cam la 20 ron. Bafta! |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
mihnea2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 20 November 07 ![]() |
este cineva din buc care poate sa monteze cui de solenza? si cam cat costa cu tot cu cui+piesa mama
This post has been edited by mihnea2007: 16 Mar 2008, 23:44 |
--------------------
Dacia
Supernova
2002
|
|
paulica2004 |
![]()
|
paulica2004 Group: Members Posts: 41 Joined: 20 June 07 ![]() |
Salutare, si eu vreau sa-mi montez cui din acela.Daca ma poate ajuta cineva contra cost binenteles.Stau in bucuresti ,dr.Taberei. Vin eu cu masina... Multumesc.
|
--------------------
super nova
confort
2003
- B 31 xyz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 13:57 |