DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Se merita?, 206 vs logan

klaus
post 4 Dec 2008, 13:33
Post #61

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Informativ, reviziile la 206 (in reprezentanta, echivalent cu cele in reprezentanta la logan) sunt de 2 (doua) ori mai scumpe. Adica dublu la pret.
Chiar daca manopera/ora s-ar putea sa para apropiata.
Daca revizia se face "la colt", evident ca manopera si la logan si la 206 ar fi cam aceeasi. Insa preturile la filtre si accesorii sunt mai mari la peugeot (mai putin la cel de polen)
As vrea sa ma exprim in clar: Loganul are in acest moment cele mai ieftine revizii, orice ar zice unii sau altii.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 4 Dec 2008, 13:51
Post #62

Mesaj semiautomat

Group: Members

se pune problema de revizii in service autorizat la o masina din 2001 sau 2005?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Cloud206
post 4 Dec 2008, 14:02
Post #63

Membru incepator

Uleiul il schimb la un service unde cunosc pe mecanic,nu cred ca se merita sa dai bani pe manopera la asa ceva,un filtru de polen ( cel care il am eu pe masina ) costa 40ron,filtru ulei 40ron, ulei transmisie am dat 25ron dar degeaba pt ca nu s-a pierdut deloc ulei.M-ai mult m-a costat sa schimb bieletele si telescoapele cu stabilizatoare,manopera la bielete a fost de vreo 3 mil ( pt 2 ciocaneli din cate am vazut ca a facut mecanicu si geometria )si 100 euro 1 telescop care nu l-am mai schimbat la reprezentanta.Nu sunt neaparat preturi mari si nu ma plang dar adunate da o suma destul de mare biggrin.gif pt cineva cu castig luna de 300-400 euro.Loganul m-a atras nu pt ca ar arata intr-un fel ci pt ca e mai mare si se ivise ocazia.

--------------------
Peugeot 206 2001 - GL-06-BCM
+
MihaiGSm
post 20 Dec 2008, 15:56
Post #64

Membru

Eu nu as da peugeot pe logan. Loganu mi se pare o circareala de masina, ca si dacia 1310. Pe toate le vezi ruginite dupa 2-3 ani de folosire.

--------------------
BMW E91 2011
EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
adip
post 20 Dec 2008, 15:59
Post #65

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(MihaiGSm @ 21 Dec 2008, 00:56)
Loganu mi se pare o circareala de masina, ca si dacia 1310. Pe toate le vezi ruginite dupa 2-3 ani de folosire.
Pe asta ai scos-o din puțul gandirii sau din fundul gradinii?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
klaus
post 20 Dec 2008, 16:20
Post #66

步步

QUOTE(MihaiGSm @ 20 Dec 2008, 15:56)
Eu nu as da peugeot  pe logan. Loganu mi se pare o circareala de masina, ca si dacia 1310. Pe toate le vezi ruginite dupa 2-3 ani de folosire.
*

E, eu, fost proprietar de logan si actual proprietar de 206, mi se pare ca nu merita diferenta de bani intre 206 si logan/sandero.
E adevarat, eu stiu si ce vorbesc, ca zic in experienta proprie...

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
MihaiGSm
post 20 Dec 2008, 17:26
Post #67

Membru

QUOTE(adip @ 20 Dec 2008, 15:59)
Pe asta ai scos-o din puțul gandirii sau din fundul gradinii?
*

Din putul puturilor! Am condus in 6 luni de cand am permisul5 loganuri si un 206 si recent 406 de la peugeot plus alte masini. Se vede de la o posta ca loganul reprezinta scursura fabricii de la Renault. Un prieten are logan de 2 ani cu AC, jante, abs, servo dar la ce bun daca e ruginit portbagajul si partea superioara de la usi? Si asta nu e singurul pe care l-am vazut in stadiul asta dupa o folosire de 2-3 ani, sunt zeci! Cei care cred ca logan-ul isi merita miile ale de euro se inseala amarnic. DA, ca spatiu nu am ce comenta, dar per total, nu vad sa merite banii.

QUOTE(klaus @ 20 Dec 2008, 16:20)
E, eu, fost proprietar de logan si actual proprietar de 206, mi se pare ca nu merita diferenta de bani intre 206 si logan/sandero.
*

La ce anume te referi?

--------------------
BMW E91 2011
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
slider2
post 20 Dec 2008, 17:51
Post #68

doar membru si atat

klaus se refera la faptul ca el vorbeste din punctul de vedere al unui fost proprietar de logan, si actual de 206. una e sa ai un tip de masina zilnic timp de cativa ani, si alta e sa conduci sporadic acel tip.

legat de impresia ta proasta. sa sti ca iti pot arata si masini "de firma" care au probleme cu rugina, depinde de mai multe lucruri. de exemplu daca ai zgariat serios, sau lovit o anumita parte a carosesiei unei masini, si aceasta nu este reparata corespunzator, sunt sanse mult mai mari sa apara rugina in acele locuri. loganurile pana in 2006 au avut niste probleme cu rugina, nu e un secret ca doar le-au rechemat in fabrica pt remedierea problemei. lucru de salutat referitor la dacia, au actionat precum marii constructori, au chemat masinile problema inapoi si le-au remediat problema gratis. nu zice nimeni ca loganul este cea mai buna masina, nici macar cei de la dacia - renault, dar e o varianta destul de ieftina, pt un automobil destul de modern, practic. iar daca tu cunosti 1000 cazuri de loganuri cu probleme, asta nu inseamna ca toate sunt la fel, totusi din cate stiu eu s-au vandut vreo 500.000 din 2004 pana acum. 1000 din 500.000, este un procent de 2%, unul foarte bun zic eu, sau tu cumva iti imaginezi ca masinile nemtesti, japoneze, sau de ce natie vrei tu, sunt perfecte??

eu nu sunt suporter logan, nu detin o astfel de masina, nu cred ca voi detine, dar totusi nici chiar asa...
scuze de offtopic.

This post has been edited by slider2: 20 Dec 2008, 17:54

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
klaus
post 20 Dec 2008, 17:55
Post #69

步步

QUOTE(MihaiGSm @ 20 Dec 2008, 17:26)
La ce anume te referi?
*

La confort, la comportament rutier, la solutii tehnice, la costuri de intretinere, la perceptia calitativa a interiorului...

--------------------
+
MihaiGSm
post 20 Dec 2008, 18:32
Post #70

Membru

QUOTE(slider2 @ 20 Dec 2008, 17:51)
klaus se refera la faptul ca el vorbeste din punctul de vedere al unui fost proprietar de logan, si actual de 206. una e sa ai un tip de masina zilnic timp de cativa ani, si alta e sa conduci sporadic acel tip.

legat de impresia ta proasta. sa sti ca iti pot arata si masini "de firma" care au probleme cu rugina, depinde de mai multe lucruri. de exemplu daca ai zgariat serios, sau lovit o anumita parte a carosesiei unei masini, si aceasta nu este reparata corespunzator, sunt sanse mult mai mari sa apara rugina in acele locuri. loganurile pana in 2006 au avut niste probleme cu rugina, nu e un secret ca doar le-au rechemat in fabrica pt remedierea problemei. lucru de salutat referitor la dacia, au actionat precum marii constructori, au chemat masinile problema inapoi si le-au remediat problema gratis. nu zice nimeni ca loganul este cea mai buna masina, nici macar cei de la dacia - renault, dar e o varianta destul de ieftina, pt un automobil destul de modern, practic. iar daca tu cunosti 1000 cazuri de loganuri cu probleme, asta nu inseamna ca toate sunt la fel, totusi din cate stiu eu s-au vandut vreo 500.000 din 2004 pana acum. 1000 din 500.000, este un procent de 2%, unul foarte bun zic eu, sau tu cumva iti imaginezi ca masinile nemtesti, japoneze, sau de ce natie vrei tu, sunt perfecte??

eu nu sunt suporter logan, nu detin o astfel de masina, nu cred ca voi detine, dar totusi nici chiar asa...
scuze de offtopic.
*

Nu-s chiar asa impotriva unui logan. Chiar mi-ar place una sa o am icon_mrgreen.gif fata de ceea ce conduc acum, insa privind spre prisma pretului, sincer, la banii unui logan nou as prefera o masina straina sh (gen opel astra 2001, 2003). Ptr ca pretul nu justifica o astfel de masina. Intretinerea nu e chiar ieftina fata de o masina straina, piesele la fel de scumpe, etc.

QUOTE(klaus @ 20 Dec 2008, 17:55)
La confort, la comportament rutier, la solutii tehnice, la costuri de intretinere, la perceptia calitativa a interiorului...
*

Si concluzia care este ? icon_mrgreen.gif Esti mai multumit de 206 decat de logan?

--------------------
BMW E91 2011
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
Amedeus
post 20 Dec 2008, 18:41
Post #71

Membru cu Logan

From: TM

QUOTE(MihaiGSm @ 20 Dec 2008, 19:32)
la banii unui logan nou as prefera o masina straina sh (gen opel astra 2001, 2003).
*

Ai dat cu batu' in balta radmasa.gif Daca e masina germana ruginita aia e sigur un Opel Astra.
Am un Logan de 3 ani si are o zgarietura pe usa din primul an. Nu a ruginit nici in acel loc dar nici in alte locuri. O fi mai special.... wink.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
Serje
post 20 Dec 2008, 18:56
Post #72

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(klaus @ 20 Dec 2008, 16:20)
*

QUOTE(MihaiGSm @ 20 Dec 2008, 17:26)
La ce anume te referi?
*

QUOTE(klaus @ 20 Dec 2008, 17:55)
*

QUOTE(MihaiGSm @ 20 Dec 2008, 18:32)
Si concluzia care este ?  icon_mrgreen.gif  Esti mai multumit de 206 decat de logan?
*

Asta parca ii din "filmu" ala cu Adi Despot.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
aphophis
post 20 Dec 2008, 19:14
Post #73

Membru autentic

Nu-s chiar asa impotriva unui logan. Chiar mi-ar place una sa o am  icon_mrgreen.gif fata de ceea ce conduc acum, insa privind spre prisma pretului, sincer, la banii unui logan nou as prefera o masina straina sh (gen opel astra 2001, 2003). Ptr ca pretul nu justifica o astfel de masina. Intretinerea nu e chiar ieftina fata de o masina straina, piesele la fel de scumpe, etc.
Si concluzia care este ?  icon_mrgreen.gif  Esti mai multumit de 206 decat de logan?
*

cata intretinere ai platit tu la un logan nou? icon_mrgreen.gif radmasa.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
MihaiGSm
post 20 Dec 2008, 19:27
Post #74

Membru

mda... vad ca ma invart numai loganisti blink.gif Ramaneti mai baieti linistiti cu ele sanatosi icon_mrgreen.gif Ce am scris mai sus e un punct de vedere. Daca tie nu iti plac sarmalele, pot sa te oblig sa le mananci? tongue.gif

--------------------
BMW E91 2011
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
aphophis
post 20 Dec 2008, 20:12
Post #75

Membru autentic

da nu te obliga nimeni nene, atata numa ca tu strigi in gura mare ca mancam rahat in loc de sarmale , desi is sarmale toata ziua biggrin.gif plus ca nu esti in pozitia sa vezi ce se mananca sau nu

This post has been edited by aphophis: 20 Dec 2008, 20:12

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
klaus
post 20 Dec 2008, 21:22
Post #76

步步

206 are 2 avantaje reale fata de sandero/logan: vopseaua (indiscutabil mai buna) si scaunele oarecum mai comode.
Chiar daca 206 are unele solutii mai scumpe pe dedesubt, acestea nu se vad, pur si simplu.

--------------------
+
bobo77
post 20 Dec 2008, 21:27
Post #77

...........................

From: Mangalia

insa privind spre prisma pretului, sincer, la banii unui logan nou as prefera o masina straina sh (gen opel astra 2001, 2003). Ptr ca pretul nu justifica o astfel de masina. Intretinerea nu e chiar ieftina fata de o masina straina, piesele la fel de scumpe, etc.

*

Tu esti frate cu tzuku? pardon ca si-a schimbat acum nikul, ca aveti aceleasi idei... radmasa.gif
Intretinerea loganului (vorbim de service autorizat si binenteles de masini noi) este una dintre cele mai ieftine de pe piata daca nu cea mai ieftina.
Zi si tu ca tzuku, daca costa 5000e se merita un logan radmasa.gif

This post has been edited by bobo77: 20 Dec 2008, 21:27

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
aphophis
post 20 Dec 2008, 21:45
Post #78

Membru autentic

eu cred ca e foarte scumpa intretinerea unei masini care pana acum in 2 revizii (pana la 38k km) a mancat ~400 ron.In reprezentanta Dacia. Capat de tara nu alta tongue.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Serje
post 21 Dec 2008, 02:28
Post #79

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(bobo77 @ 20 Dec 2008, 21:27)
Zi si tu ca tzuku, daca costa 5000e se merita un logan  radmasa.gif
*

Tu n-ai auzit ca o venit criza? Acuma se merita daca ii 4000.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:30
Forum Renault