Preturi carburanti, benzina, motorina, GPL
![]() ![]() ![]() |
Preturi carburanti, benzina, motorina, GPL
tavi_ro |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 868 Joined: 11 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Duster
Laureate 2012-1.6 16V, 4x4, GPL Tomasetto Stag4
Q-Box plus Logan Laureate 2005-1.4 MPI
|
|||
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
Sau dupa usa
![]() tavi, se gasesc chinezi pe la toate colturile si pe bani mai putini ![]() This post has been edited by ali3n_cop: 3 Apr 2014, 18:55 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
rslick |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 30 June 09 ![]() |
Acum ca au bagat 7 euro centi in plus nu ar fi asa o tragedie daca intradevar toti banii colectati i-ar baga in drumuri si in 4-5 ani o sa avem si noi drumuri cu adevarat europene dar mi-e teama ca nu o sa fie asa.si o sa platim in plus in mare parte pt. a umple buzunarele catorva "insemnati"Pe langa asta sunt si benzinari cum li se spune patronilor de statii de carburanti nesimtiti care au profitat si au scumpit inainte cu o zi carburantii.Am patit ca pe 31 martie dimineata sa trebuiasca sa astept 10 min dupa care pretul a aparut marit cu 20 bani bineinteles ca am plecat si nu am mai alimentat( si nici nu o sa mai alimentez vreodata la statia respectiva) si am mers la alta statie unde pretul nu era modificat. Tot asa in acelasi oras( si nu vorbesc de orase mari ) sunt statii care au si aveau si inainte de 1 aprilie pretul mai mare cu 30-40 bani/litru fata de alte statii,si cu toate astea au clienti mereu si majoritatea sunt localnici,deci e un pic si vina noastra.
This post has been edited by rslick: 3 Apr 2014, 18:59 |
--------------------
renault
scenic I
2002
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ce oraș?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
Care drumuri?..nu va mai imbatati cu apa rece. Se circula in conditii mediocre in toata tara si voi visati autostrazi, sunt curios cati dintre soferi vor plati taxa de autostrada in caz de se va construi vreuna si va avea taxa impusa?
In loc sa-ti vezi de drum, trebuie sa stai atent la craterele din asfalt, la carutele nesemnalizate .......cateodata imi este scarba de mine ca am ales sa traiesc in acest mediu infect in care niciodata nu se intampla nimic bun. |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Mai stie cineva cate taxe platim noi , excluzand rovinieta , pentru ca circulam pe caricaturile astea de drumuri asfaltate ?
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
tavi_ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 868 Joined: 11 September 05 ![]() |
Din pacate cu banii din accize or sa se astupe o parte din multele gauri din bugetul statului, nu au nici cea mai mica treaba cu drumurile noastre.
Alin aia cu chinezii e mai adevarata decat te gandesti tu..... This post has been edited by tavi_ro: 3 Apr 2014, 19:38 |
--------------------
Duster
Laureate 2012-1.6 16V, 4x4, GPL Tomasetto Stag4
Q-Box plus Logan Laureate 2005-1.4 MPI
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu de cativa ani am renuntat la a mai merge cu masina la servici. De cand a dat caldura, am luat bicicleta in primire. 18-22 km/h, ca sa nu transpir, pedalez lejer, la pantofi si camasa, Salajan-Floreasca o fac in 35 de minute la 8 dimineata, depasind zeci sau poate sute de masini. Daca e sa ploua, adaug si o pelerina de ploaie si suprapantaloni la echipament. Mai nasol e pe Stefan cel Mare, dupa Lizeanu, de multe ori sunt nevoit sa trec pe banda 2 sau chiar 3, asta pentru ca nu am loc de masini oprite. Dar asta e, nu le putem avea pe toate.
Nu pot sa fiu insa de acord cu acciza suplimentara, cum zicea si Basescu, se puteau trage respectivii bani si din alte surse. Cat despre returnarea celor 4 centi catre transportatori...cel care a venit cu ideea asta sigur a suferit o lobotomie in trecut, va genera enorm de mult birocratie iar castigurile vor fi infime pentru transportatori. QUOTE(ali3n_cop @ 3 Apr 2014, 20:09) Care drumuri?..nu va mai imbatati cu apa rece. Se circula in conditii mediocre in toata tara si voi visati autostrazi, sunt curios cati dintre soferi vor plati taxa de autostrada in caz de se va construi vreuna si va avea taxa impusa? Eu unu' nu sunt dispus sa platesc pe Comarnic-Brasov, merg pe DN, pentru ca nu merita o taxa pentru o portiune atat de mica. Pe Nadlac-Bucuresti, in schimb, as plati. |
--------------------
.
.
.
|
|
costin.sandu8 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 881 Joined: 7 July 10 ![]() |
QUOTE(boeru_laurentiu @ 3 Apr 2014, 19:22) Mai stie cineva cate taxe platim noi , excluzand rovinieta , pentru ca circulam pe caricaturile astea de drumuri asfaltate ? Parca asa arata structura pretului combustibilului: 1. Taxa de solidartate ( nu stiu cu cine sau cu ce). 2. Taxa de drum ( taxa Basescu). 3. Acciza. 4. Acciza Ponta ( de fapt, adaos la acciza obisnuita). 5. TVA. 6. Cost productie. 7. PROFIT. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2.0 16v Privilege 2002 costin
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
QUOTE(costin.sandu8 @ 3 Apr 2014, 19:48) Parca asa arata structura pretului combustibilului: 1. Taxa de solidartate ( nu stiu cu cine sau cu ce). 2. Taxa de drum ( taxa Basescu). 3. Acciza. 4. Acciza Ponta ( de fapt, adaos la acciza obisnuita). 5. TVA. 6. Cost productie. 7. PROFIT. Si banuiesc ca acest cost de productie e mai mic de jumatate din pretul final , restul e impartit intre profitul benzinarior ( saracii nu au putut mentine pretul ca ar fi iesit pe pierdere ![]() ![]() ![]() Hai ca nu-i chiar asa de rau !!! ![]() This post has been edited by boeru_laurentiu: 3 Apr 2014, 21:43 |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(BennyORWO @ 3 Apr 2014, 15:30) Eu i-as intinde pe toti pe jos,si as trece cu discul peste ei. Serios acum...eu lucrez in domeniu...si este destul de delicata problema asta. Pana acum 2 ani,se subventiona motorina cu 1 Leu/litru de motorina...dar de 2 ani incoace...ciuciu. Nu este corect sa se cumpere motorina cu acciza de drum. 2 ani fara subventii la motorina in agricultura? ![]() ia citeste aici |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
costin.sandu8 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 881 Joined: 7 July 10 ![]() |
QUOTE(boeru_laurentiu @ 3 Apr 2014, 21:42) Si banuiesc ca acest cost de productie e mai mic de jumatate din pretul final , restul e impartit intre profitul benzinarior ( saracii nu au putut mentine pretul ca ar fi iesit pe pierdere ![]() ![]() ![]() Hai ca nu-i chiar asa de rau !!! ![]() Mai putin de jumatate reprezinta costul de productie+profit si restul este partea statului. Intrebarea este care o fi costul de productie, devreme ce Petrom OMV a facut 1 miliard si vreo 90 de milioane profit. Adevarul este ca , la asa un profit mic ( cel mai mare obtinut de o societate comerciala in Romania), nici nu au de unde. Daca nu scumpesc la fiecare fluctuatie de curs sau a pretului barilului, se lipeste falimentul de ei, ca pliciul lui Prigoana de parti dorsale. This post has been edited by costin.sandu8: 3 Apr 2014, 22:25 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2.0 16v Privilege 2002 costin
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
la ora 22 lukoil a scazut pretul la toti carburantii... cea mai ieftina benzina e 6.17 de la 6.21.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
Hotii de benzinari au marit pretul cu mult peste cei 7 eurocenti. 7 eurocenti sunt echivalentul a 32 bani cu aproximatie. Cu o zi inainte de scumpire, am alimentat cu 5,79 ron/litru. Astazi era 6,39 ron/litru, unde naiba sunt aia 7 eurocenti initiali?
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(costin.sandu8 @ 3 Apr 2014, 23:17) Producătorul încaseaza cam 30% (ponderea de taxe și accize e de cca 52%, dar după ce producătorul își plătește diversele impozite - inclusiv pe profit - se ajunge la 70-30). Aici e o întreagă discuție (exemplu fiind topicul cu gazele de șist de la Cafenea). Dacă statul încasează prea putin, e fraier și bou. E țepuit. Dacă ajunge însă la 70%, jumulește populația prin taxe aberante. În realitate, producătorul e fericit cu acel 30% (ce include și profitul, deloc mic - vezi rezultatele oficiale ale OMV din ultimii 2-3 ani), atâta timp cât cererea nu scade deloc. Iar despre stat, cu cele 70%, nici nu mai comentez. E megafericit. Deci producătorul e mulțumit, Statul e happy, iar rumânu mormăie nițel în barbă, după care fuge la pompă. This post has been edited by Markos: 3 Apr 2014, 23:59 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ali3n_cop @ 3 Apr 2014, 23:06) Hotii de benzinari au marit pretul cu mult peste cei 7 eurocenti. 7 eurocenti sunt echivalentul a 32 bani cu aproximatie. Cu o zi inainte de scumpire, am alimentat cu 5,79 ron/litru. Astazi era 6,39 ron/litru, unde naiba sunt aia 7 eurocenti initiali? sa vedem, sper ca am facut corect calculelele ![]() aia 7 cent devin 9.210526315789474 cent (din care 24% TVA) astia ii inmultim cu 4.7380/100 (cursul eur per cent) = 43.63947368421053 bani mai pune petrolistu 15 bani de la el (ca deh, scad vinzarile dar profitul lui tre' sa ramina acelasi), a doua zi da inapoi 5 bani rezultat: statu fericit, petrolistu' fericit, consumatoru' fericit ca nu-i dracu' chiar asa de negru ca s-a mai ieftinit cu 5 bani ![]() This post has been edited by kaspersky: 4 Apr 2014, 00:39 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
7 centi + tva
|
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
in seara asta scade iar motorina....
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(BennyORWO @ 3 Apr 2014, 16:30) Motorina agricola n-are acciza de drum. Acciza din ea, conform dr. Ponta, va fi folosita la cresterea suprafetei nationale arabile link. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
PETROM
motorina 6.07 benzina 6.11 |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
smartapp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 27 February 14 ![]() |
Azi, LUKOIL, motorina 6,28 Ron.
|
--------------------
Mercedes Benz
B Klasse
2009 / 1.8 Ai nevoie de un SRL, PFA, ONG? Te ajut GRATUIT cu dosarul de acte. Informatii gasesti pe pagina web din profilul meu personal.
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
motorina 6.10 la Petrom si Luk, 6.18 la Mol
benzina 6.15 la Petrom, 6.14 la Luk, 6.25 la Mol |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
6.08 ron , benzina la Socar Focsani
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Benzina Efix 95 la Rompetrol in Pitesti...6.28 lei litrul
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Bv - Triaj, azi: Petrom 6.25 (95), Lukoil 6.24 (95 si 98).
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Petrom Favorit, Motorină Standard - 6,34 lei/litru!
Și un articol din Capital, de parcă ar mai conta! ![]() "..., că la bulgari, motorina s-a iefinit în aprilie 2014 față de aprilie anul trecut de la 1,34 de euro la 1,30 de euro. La unguri, un litru de motorină se vinde acum cu 1,38 de euro, față de anul trecut când era 1,46 de euro. Chiar și la greci motorina s-a ieftinit de la 1,41 de euro la 1,36 de euro. În Germania, prețul motorinei a scăzut într-un an de la 1,44 de euro la 1,36 de euro, iar în Belgia de la 1,43 la 1,36 de euro. În România, în schimb prețul pentru un litru de motorină a crescut de la 1,33 euro la 1,39 de euro. Același lucru și în Danemarca: de la 1,44 de euro la 1,46, doar că scumpirea este mult mai sensibilă decât la noi." http://www.capital.ro/romania-aproape-sing...a-ieftinit.html |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
Macar in privinta asta am depasit multe tari "amarate" precum Germania , Belgia , etc . Na ca le-am tras-o
![]() ![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Fraier guvernul. Eu as fi bagat acciza si mai mare. Nu a avut niciun efect. Traficul prin Bucuresti se intoarce la cel din perioada 2008.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Ampt |
![]()
|
Păi dacă avem creștere economică de 3,5%!
![]() La SOCAR Titanmar Șos.Centură (lângă podul de pe A1) Motorina Euro5 și Benzina 95 sunt la același preț, 6,19 lei/litru! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 12:44 |