Preturi carburanti, benzina, motorina, GPL
![]() ![]() ![]() |
Preturi carburanti, benzina, motorina, GPL
barbus |
![]()
|
||
![]() barbus Group: Members Posts: 161 Joined: 16 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
ex Reno
clio bicorp 1999//-
Ford Focus 2 ,2011
- MM 11 EPV
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu la viata mea am vazut prea multe injectoare Delphi deteriorate din cauza motorinei neconforme pentru a nu fi reticent.
Pana acum am iesit in tarile ex-sovietice doar cu benzinare, prin urmare nu mi-am batut prea mult capul cu carburantul, mai mult decat sa stric catalizatorul n-am ce sa patesc, asa ca am alimentat unde s-a putut si n-am avut probleme. Insa, m-as gandi de 2 ori inainte de a alimenta un diesel modern de la vreo statie no-name de pe acolo, gen AMP, Tirex sau mai stiu eu ce, cat timp benzinariile alea nu au nici macar o buda decenta (de multe ori au o cacastoare cu gaura in podea si te speli la bidon), prin urmare, ma cam indoiesc ca respecta normativele cu privire la transportul, depozitarea si filtrarea carburantilor. Daca as mai pleca spre Ucraina dinspre Galati cu vreun diesel, as prefera sa-l alimentezi mai degraba din Galati si apoi de-abia la Odessa la vreo statie gen Lukoil, ce reprezinta luxul in domeniu pe acolo. |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Lukoil ofera cel mai prost carburant la noi, si au stricat multe motoare..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
La Lukoil BV GPL 2.82
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Razvione |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.047 Joined: 22 January 10 From: Bucuresti ![]() |
5,25 Tempo Plus 95 , Mol Craiova (Bd. Decebal)
This post has been edited by Razvione: 28 Dec 2014, 20:19 |
--------------------
Skoda
Octavia 3
Ambition , 2015, TDI
- XX - XX - XXX Volkswagen Jetta Style Allstar, 2016, TSI - XX - XX - XXX
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
5,15 benzina de 95 la lokoil Tuzla
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
barbus |
![]()
|
Laurentiu83. Nu stiu cum e in restul Ukrainei si nici nu vreau sa te contrazic in vreun fel,dar stiu ca in Solotvino e ok din punct de vedere comercial. In zona asta ,poate ca s-au dezvoltat pt a ne servii pe noi (romanii) E nasol cu Militia de la ei daca ai facut ceva in trafic(din cate am auzit pe altii ) dar daca circuli regulamentar , eu cel putin nu am avut probleme cu ei,desi am fost oprit pt control de rutina.
|
--------------------
ex Reno
clio bicorp 1999//-
Ford Focus 2 ,2011
- MM 11 EPV
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Vorbeau engleza sau stii tu rusa?
On topic: americanii au inceput razboiul resurselor impotriva rusilor. Pretul petrolului a cazut cu 50% in mai putin de jumatate de an! Rusia se afla in criza profunda deja, dar asta o sa afecteze indirect si economia Europei. This post has been edited by luck33ro: 29 Dec 2014, 13:56 |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Caderea asta nu va dura foarte mult. Si arabilor le plac banii.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Plus că toată Europa se încălzește cu gaz de la ruși, nu cu petrol american.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
barbus |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 29 Dec 2014, 13:45) Vorbeau engleza sau stii tu rusa? Se vorbeste si in romana si in maghiara. Asa ca oricum inteleg. |
--------------------
ex Reno
clio bicorp 1999//-
Ford Focus 2 ,2011
- MM 11 EPV
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu din incalzire scot ei banu frumos... ala e maruntis
|
--------------------
**
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
O fi, dar tot îi poate da lui tătuca Putin ceva muniție în momentul în care îi va ajunge cuțitul la os.
Mai ales acum, cînd toată Europa e copleșită de zăpadă și ger. ![]() This post has been edited by VladSoare: 29 Dec 2014, 18:48 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Mai mult de jumătate din prețul unui litru de benzină reprezintă taxe, care sunt vărsate de marii jucători de pe piața românească în conturile statului. Practic fără aceste taxe: TVA, accize, supra-acciza un litru de benzina ar costa DOAR 2,16 lei. Potrivit datelor Oil Bulletin, un litru de benzină fără taxe costa la jumătatea acestei luni 2,23 de lei, iar litrul de motorină fără taxe avea un preț de 2,54 de lei. Totuși, prețul la pompă, adică cel plătit de șoferi când au alimentat la jumătatea lunii decembrie, a fost de 5,298 lei - în cazul benzinei de 95, iar cel al motorinei de 5,50 de lei. Statele membre cu cel mai mic preț al benzinei fără taxe sunt: Suedia (0,47 euro/litru), Germania (0,48 euro/litru) și Estonia (0,49 euro/litru). Cea mai scumpă benzină fără taxe se găsește în Malta (0,71 euro/litru) și în Bulgaria (0,61 euro/litru). Media europeană (UE 28) a benzinei fără taxe este de 0,513 euro/litru, în timp ce prețul cu taxe este de 1,38 euro/litru. România se află sub media europeană atât în ceea ce privește prețul fără taxe, cât și la prețul cu taxe incluse. Mai exact, benzină fără taxe costa la 15 decembrie sub 50 eurocenți (0,49 euro/litru), iar litrul cu taxe incluse costa 1,18 euro. http://www.capital.ro/cat-ar-costa-benzina...ng-la-stat.html QUOTE Deși s-a prăbușit în a doua parte a anului, prețul petrolului rămâne ridicat din perspectivă istorică. Pe graficul întocmit de J. P. Morgan se vede clar cum creșterile fulminante ale prețului tind să fie de scurtă durată, precum toate scumpirile speculative sau influențate de politică, în vreme ce momentele de sobrietate (bear markets) se aștern pe perioade mai lungi. http://logec.ro/cum-destabilizeaza-politru...a-1861-incoace/ QUOTE Pretul petrolului e la moda, s-a prabusit si o sa crape rusii, asta e nivelul unu de analiza; nivelul doi de analiza ne spune ca o sa crape rusii si ca o sa vina si o noua criza, ca asa a fost si in 2009; nivelul trei de analiza e ceva mai subtil, raman primele doua consecinte, dar se mai baga ceva de genul, Romania trebuie sa-si dezvolte resursele, cu cele doua versiuni; prima, sa ne integram in sistemul energetic UE, si a doua, niciun litru de hidrocarburi sa nu plece din tarisoara noastra pana nu e asigurat necesarul intern. http://logec.ro/dan-selaru-despre-pretul-p...i-alte-chestii/ Componenta preț gaz producător a ajuns să conteze doar cu 50% în formarea prețului final al gazului la noi acasă. Restul reprezintă o suită de taxe și tarife, toate impuse de către stat. Și prețul la producător este impus de stat, și va rămâne astfel până în 2021. http://www.obiectiv.info/economica-net-pre...e-ce_63324.html La fel si in cazul benzinei - postasem ceva aici dar modaratorii nu au aprobat...bravo lor! Cred ca nici postul asta nu il vor aproba...sa le fie de bine daca asa inteleg... |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Petrom Focsani : benzina '95 - 4,96 lei !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
PETROM
motorina 5.17 benzina 5.02 |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
pai si GPL-ul cand il ieftinesc astia ? parca as merge si eu cu 2 lei / litru
![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break
2003 Zambeste, maine poate fi mai rau !
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
5.25 benzina de 95 la petrom Mangalia. This post has been edited by bobo77: 3 Jan 2015, 22:47 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
5.19 benzina de 95 - Petrom Favorit
5.21 benzina de 95 - Petrom Billa Dr. Taberei |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu va bucurati ca nu tine mult... Opresc americanii sondele imediat cum se inteleg cu rusii la imparteala pietii
![]() |
--------------------
**
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Deja au inceput sa o scumpeasca la loc... de la 5,00 am ajuns iar la 5,15-5,20.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Localii probabil au crescut preturile bazandu-se pe cererea "mare" a micilor consumatori in urma scaderii preturilor, ar mai fi din cauza sarbatorilor - multa lume face plinul anual in perioada asta, etc. Cu toate astea Brent a scazut la 56.44. Depinde totusi si de USD. Gurile bune spun ca prin iunie-iulie petrolul isi va reveni la pret.
Cel mai mic pret l-am vazut acu vre 2 sapt la Vaslui la Lukoil 4.94, dar din principiu nu alimentez la ei si deja bagasem de la Petrom Focsani cu 5 lei (+-1 ban). |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Petrom Focsani : benzina '95 - 4,89 lei !
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
In sfarsit...benzina 95 Petrom: 4.99
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
luck33ro |
![]()
|
Le-a zis Pue Monta sa o scada ca lumea...
|
--------------------
**
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE Premierul Victor Ponta a cerut ministrului transporturilor si ministrului finantelor sa aiba o discutie “normala si institutionala” cu reprezentantii companiilor petroliere din Romania, in conditiile in care “pretul petrolului a scazut peste tot in lume, numai la noi nu scade”. “Toate taxele sunt ca in 2014, pretul petrolului a scazut peste tot in lume, numai la noi nu scade. Sigur, pretul la pompa nu e facut la Guvern, dar sunt convins ca o discutie serioasa cu companiile ne va ajuta sa ajungem la un pret corect si rezonabil”, a precizat Ponta. ![]() http://ancheteonline.ro/2015/01/victor-pon...umai-la-noi-nu/ Cum moare el de grija romanilor...pai cum sa reduca aia pretul cind tu guvern iei mai mult de jumatate dein pretul la pompa??? Redu tu taxele si accizele si or sa reduca ai aia marja de profit...desi ma indoiesc... QUOTE Domnul Ponta sub nicio formă nu cred că este cel îndreptățit să ceară o astfel de intervenție a Guvernului. În primul rând, ar trebui să cunoască că România se află în Uniunea Europeană, pe o piață liberă, iar prețurile, inclusiv la carburanți, nu se stabilesc de către Guvern, care nu poate interveni în această chestiune ... QUOTE Nu are calitatea morală să vorbească pentru că a făcut parte din Guvernul Năstase care a vândut Petromul cu 700 milioane euro, în timp ce valoarea reală, de piață este acum de aproximativ 17 miliarde euro. Pe lângă această vânzare păguboasă pentru România, s-au prevăzut în contract și foarte multe condiții care împiedică statul român să-și valorifice calitatea de parte contractantă în această vânzare. S-a limitat nivelul redevențelor, s-au cuprins anumite condiții, în așa fel încât statul nu își poate valorifica pe deplin resursele interne de petrol și gaze http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/corn...izie-75323.html This post has been edited by george_scala_2004: 8 Jan 2015, 20:37 |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Si doar v-a spus Puie Monta ca suprataxa de 7 centi va duce la ieftinirea carburantilor!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 18:08 |