solenza, geamuri fumuri
![]() ![]() ![]() |
solenza, geamuri fumuri
CAT_GAB |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 5 January 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
dacia
SOLENZA
CONFORT
- AG 09 - - -
|
|||
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
eu le am ionizate la Send 92 si sint multumit de ele
Attached thumbnail(s) DSC00747.JPG ( Size: 58.66k ) Number of downloads: 645 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
QUOTE(CAT_GAB @ 8 Sep 2009, 10:01) ARR??????? Pai astia nu au treaba cu noi astia sub 3.5t nu au de ce sa te opreasca ei!!! Ei se ocupa cu eliberari retineri de licente si atestate de transport marfa si sau calatori INTERESANT!!!!!!!! ARR(Autoritatea Rutiera Romana),RAR(Registru Auto Roman) naiba sa ii ia ca nu am fost atent care cu ce se ocupa. Cred ca de la RAR au fost ,nu am fost atent si ereau insotiti de un echipaj de Politie. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
da am vazut si eu ieri cand am venit de la rasnov .... se uitau aia la tot frate....la seria sasiu ,motor , tot + 2-3 echipaje de politie
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
- B-68-BMD Daca Ai cap Iese Altfel Dacia 4 ever :X |
|
gabyu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 697 Joined: 14 March 09 From: Iasi ![]() |
se fac razii de tot felu, am vazut si in iasi zilele astea stateau vreo 3 echipaje si opreau ba pentru halogene,ba pentru folieri, mai multe chestii acu nah pe mine nu ma oprit ca sa va zic exact 100% despre ce este vorba da ...
daca ionizezi geamurile le poti ioniza cu ce culoare vrei tu sau doar cu verzuiu ala? This post has been edited by gabyu: 9 Sep 2009, 11:18 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
![]() Membru ma Group: Members Posts: 1.060 Joined: 18 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
gabyu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 697 Joined: 14 March 09 From: Iasi ![]() |
mi mi se pare cai verzui sau nah masina la vecinu meu e verde si paote de aia...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
pai erau pe la niste golfuri geamuri nustiu cum...si erau culoarea masinii
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
La Solenza(si nu cred ca doar la a mea )geamurile sunt verzui din fabrica.Se observa cel mai bine cand ploua.M-am uitat la Cielo de exemplu,in aceleasi conditii si nu le are colorate.
Cat despre ionizare ,am inteles ca de fapt se zice metalizare(asa mi-au zis cei de la service-ul care mi-a facut giamurile).Cica se aplica prin centrifugare si prin alte mijloace la o anumita temperatura un metal pe una din fetele geamului.De aceea trebuie avuta grija cu ele in timpul exploatarii si intretinerii.Mie mi-au recomandat sa le curat cu spirt medicinal. This post has been edited by romanvs: 10 Sep 2009, 13:40 |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
prima data nu am crezut ca si solenza are geamuri cu tenta...acum toate masinile care se fabrica (sau aproape) au au geamurile cu tenta ( de obicei verzuie)
![]() EDIT : fara un "au" ![]() This post has been edited by andr3y_yoo: 10 Sep 2009, 13:55 |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Singura varianta de Solenza cu geamuri incolore a fost Europa. De asemenea, geamurile, parbrizele si lunetele comercializate ca piese de schimb la magazinele auto sunt tot incolore (am cautat in tot Bucurestiul luneta cu tenta verzuie "piesa de origine", fara succes). Pana la urma am luat cu tenta verzuie, de la Royal Glass. Unele SuperNova Clima in schimb, aveau din fabrica geamuri aproape verzi
![]() Curiozitate de-a mea: am auzit o parere conform carora ionizarea, spre deosebire de folie, nu face interiorul masinii sa se incalzeasca asa de tare. Cel ce mi-a spus avusese folie si a dat-o jos, apoi a ionizat geamurile. Din ce zicea el, cu folie masina se incalzea mult mai tare decat cu ionizare. Deci, ceva pareri? |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
romanvs |
![]()
|
Confirm.
Eu am luneta si geamurile laterale spate metalizate si este un pic mai racoare in spate. Se intampla acest fenomen deoarece geamurile fiind ca oglinda reflecta o parte din razele soarelui facand termoizolatie. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
@romanvs cat tea costat ionizarea sau cum zici tu,metalizarea geamurilor?si unde leai facut?eu am auzit de o firma din Pitesti,Send 92 care ionizeaza geamurile la un pret de 130 Ron luneta si spatele(din cate imi aduc aminte).
si eu mi-as ioniza geamurile,dar la noi in oras nu exista asa ceva,iar sa merg pana la Pitesti ma costa mai mult drumu dus-intors decat ionizarea in sine ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
romanvs |
![]()
|
Imi pare rau,nu imi mai amintesc cat am dat cand le-am facut,sunt 3 ani de atunci.
Eu le-am facut la mine in oras la SC. GIP SA.. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
da se incalzeste mai tare masina cu folie din 2 motive :
1. cum a spus colegul nostru mai sus , reflecta razele soarelui 2. negrul atrage caldura |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
ingRotaru |
![]()
|
![]() Inspector ITP 0765.979.952 Group: Members Posts: 33 Joined: 12 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut.
Sunt inspector ITP, la o statie in Voluntari-IF, si ma confrunt cu problema geamurilor fumurii destul de des. La ITP, la fel ca pe strada dak te opreste RAR-ul, ARR-ul sau politia, dak ai folie pe geamuri iti trebuie o autorizatie din care sa reiasa ca foliile au fost aplicate intrun service autorizat RAR si transparenta geamurilor laterale fata este de 75%, parbrizul ca din fabrica; Restul, inclusiv luneta nu conteaza transparenta decat sa fie aplicate uniform. Bafta. This post has been edited by ingRotaru: 12 Sep 2009, 20:56 |
--------------------
CHEVROLET
AVEO
2007
- TR 11 RTR ===>>> STATIE I.T.P. sector 2 - Bucuresti <<<===
---------------------0 7 6 5 9 7 9 9 5 2------------------------- |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andr3y_yoo @ 11 Sep 2009, 18:38) da se incalzeste mai tare masina cu folie din 2 motive : 1. cum a spus colegul nostru mai sus , reflecta razele soarelui 2. negrul atrage caldura Da de unde ... ce concluzie foarte intemeiata ai tras tu . De asta peste tot in lume de foloseste folie , numai la noi , suntem atat de inteligenti ca i-am depasit pe toti la inventii . In primul rand ca folia poti sa o scoti f. usor daca vrei sa vinzi masina si proprietarul nu o vrea , daca se intampla vre-un accident si trebuie doar un geam sa fie inlocuit , mai repede pui folie decat sa-l ionizezi . Folie se poate pune si fara desfacerea geamurilor si mai ales a lunetei , fata de ionizare ... Folie se gasesc mult mai multe culori si nuante decat ionizarea . O folie calitatativa isi face treaba mult mai bine decat cea mai buna ionizare . Folia in caz de accident te protejeaza si nu lasa sticla sa te raneasca ca si cazul ionizarii , care nu are nici un fel de protectie de fapt . Folia o poti pune si daca geamul este putin zgariat , in timp ce ionizarea arata "ca porcu' " pe un geam putin zgariat . Folia protejeaza si impotriva zgarierii accidentale , in timp ce in cazul ionizarii se garie si geamul si ionizarea . Folia se incalzeste / dezabureste mai repede decat ionizarea ( ma refer la luneta) pt ca dispersia caldurii este mai buna . Ionizarea in timp face "flori" la colturile lunetei , indiferent ce i-ai face , apoi o luneta ionizata , apoi curatata si iar ionizata ramane fara dezaburire f repede , in timp ce folia nu afecteaza dezaburirea ! Primul motiv descris de colegul este cel mai tare : " se incalzeste mai tare masina cu folie ... ( pt ca ) reflecta razele soarelui " ! ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
andr3y_yoo |
![]() ![]()
|
ori esti batut in cap ori ai baut ceva ...scuze ca iti zic
1 la mana era vorba ca se incalzeste masina mai tare cu folie decat cu ionizare nu care tine mai mult sau care e mai buna in caz ca o vinzi si cumparatoru nu o vrea 2 la mana am scris clar QUOTE 1. cum a spus colegul nostru mai sus , reflecta razele soarelui 2. negrul atrage caldura cand am zis ca reflecta razele sorelui ma refeream la ionizare nu la folie |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
tu esti cel mai batut in cap de pe aici, tocmai folia respinge razele solare si nu le atrage, daca lasi o masina in soare cu folie ai sa vezi ca nu e asa cald pe cand intr-una fara folie te topesti ...
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
CAT_GAB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 5 January 09 From: BUCURESTI ![]() |
Vladd te contrazici singur, sincer am vazut diferenta intre folie si ionizare(metalizare) folia calitativ este mai slaba ca ionizarea asta am vazut -o pe doua masini identice .
![]() ![]() This post has been edited by CAT_GAB: 16 Sep 2009, 13:54 |
--------------------
dacia
SOLENZA
CONFORT
- AG 09 - - -
|
|
AdiZ |
![]()
|
![]() Membru' Citit Group: Members Posts: 313 Joined: 2 November 06 From: Zalau ![]() |
Cat va place sa va jigniti. Ce e cu voi domnilor?!
Vad ca un forumist a scris ca a avut pe masina ambele variante, si ca, avand geamuri ionizate, temperatura in masina e mai mica decat atunci cand ai folii. Folia are mai multe avantaje decat ionizarea. Dar, in timp, ionizarea se deterioreaza, si arata foarte urat. Dupa parerea mea astea sunt concluziile. PS : Andrei nu prea ai dreptate, daca foliile reflecta razele, in masina e mai racoare. Foliile reflecta razele, dar nu in aceeasi masura ca si geamurile ionizate. This post has been edited by AdiZ: 16 Sep 2009, 19:06 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- TBR La inceput de drum. (in a face din Solenza masina)
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
QUOTE(Vladd @ 15 Sep 2009, 21:04) tu esti cel mai batut in cap de pe aici, tocmai folia respinge razele solare si nu le atrage, daca lasi o masina in soare cu folie ai sa vezi ca nu e asa cald pe cand intr-una fara folie te topesti ... hai ma...folia NEAGRA respinge razele soarelui si aia argintie le atrage ...aha "misto fenomen" QUOTE(AdiZ @ 16 Sep 2009, 18:57) PS : Andrei nu prea ai dreptate, daca foliile reflecta razele, in masina e mai racoare. Foliile reflecta razele, dar nu in aceeasi masura ca si geamurile ionizate. repet !! IONIZAREA REFLECTA RAZELE SOARELU la voi trebuie sa explic de 10 ori si tot pe dos le intelegeti This post has been edited by andr3y_yoo: 16 Sep 2009, 22:21 |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
AdiZ |
![]()
|
![]() Membru' Citit Group: Members Posts: 313 Joined: 2 November 06 From: Zalau ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- TBR La inceput de drum. (in a face din Solenza masina)
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
bineee....
deci : e mai rece in masina daca ai ionizare pt ca reflecta razele soarelui e mai cald in masina daca ai folie pt ca atrage razele soarelui ( daca ai ceva negru de obicei se incalzeste rau de la soare , nu?) ok? |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
mickey_nr1sol |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 42 Joined: 28 April 09 ![]() |
Optic folia arata intr-un fel pe cand ionizarea nu prea da bine. Parerea mea.
|
--------------------
dacia
solenza
clima
- cl 03 laz
|
|
andr3y_yoo |
![]()
|
exact
![]() dupa ionizare zici ca ai oglinda ,nu geam...nici macar nu e fumuriu ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 GT Turbo
|
romanvs |
![]() ![]()
|
Patii azi o chestie care ma umplu de nervi...
![]() Ma dusei sa fac ITP-ul si surpriza,trebuie sa "decupez"(dezionizez) in dreptul stopului suplimentar pt ca cica s-a schimbat legea si nu pot sa trec ITP-ul. Parca a s-a intors tot cu fundul in sus in tara asta ,acum 2 ani am putut sa fac ITP-ul cu geamurile ionizate omologate si acum nu mai pot decat daca fac decupajul mai sus amintit ca cica stopurile odinioara suplimentare acum sunt obligatorii si mai exact din anul 2000.Altii circula cu rapciugi de masini de mai au putin si cad din ele,altii cu numere false si nu se ia nimeni de ei fie ca sunt inalti demintari sau mari smekeri sau tigani,dar de noi oamenii de rand se "impiedica" tot timpul si ne gasesec noduri in papura... |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
gabyu |
![]()
|
e romania ce poti sa faci...astai treaba tre sa ne obisnuim cu asta ca is si eu lamurit de mult cu legislatia asta:))
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
QUOTE(gimi_raul @ 3 Dec 2008, 21:21) as vrea sa va intreb ceva ,nu stiti de unde pot sa cumpar masca din aceea la radiator ,fara sigla.Sau daca cumpar una normala si tai sigla si cu kit o prelucrez frumos iasa ceva.Ce parere aveti? Ce sa iasa fara sigla? Am vazut si Sandero si Logan cu siglele picate si le sta urat. Daca le pui kit si vopsesti locul respectiv nu cred ca o sa fie o imbunatatire estetica... Am vazut de asemenea, Dacii SupeRNova care au grila de la masca confectionata din stiu eu ce tabla gaurita, asemanatoare cu cele din care se face gard, dar mult mai deasa....Le sta urat...cred ca posesorii respectivi au facut un compromis banesc sau nu au mai gasit masca originala... |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andr3y_yoo @ 18 Sep 2009, 13:53) bineee.... deci : e mai rece in masina daca ai ionizare pt ca reflecta razele soarelui e mai cald in masina daca ai folie pt ca atrage razele soarelui ( daca ai ceva negru de obicei se incalzeste rau de la soare , nu?) ok? CONCLUZIA : nu conteaza diferenta de temperatura dintre o masina cu folie si una cu geamuri ionizate ! Diferenta este MULT mai mica decat dintre o masina stock si una cu geamuri "preparate" , deci NU conteaza aceasta diferenta . Gasiti alte diferente si avantaje , pentru diferenta de temperatura este neimportanta ! Terminati cu jignirile pe forum ca ma apuca dracii cand va aud ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:26 |