Se poate imbunatati confortul?
![]() ![]() ![]() |
Se poate imbunatati confortul?
UDP_snova |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 21 December 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
2002 clima
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Da.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Se poate, dar o sa pierzi din stabilitatea masinii. Daca mai gasesti niste amortizoare de la primele modele de SLZ cred ca poti reZolva problema ta.
|
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
UDP_snova |
![]()
|
dar am inteles ca sunt la fel amortizoarele de SN cu cele de SLZ
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 clima
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Eventual sa treci la amortizoare pe ulei
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Schimbi arcurile si amortizoarele fata+spate cu cele de Solentza si vei avea masina confortabila ! Vorbesc din experienta proprie (spate schimbat si amortizoare si arcuri, fata doar amortizoare...dar trebuie obligatoriu si arcurile !!!)
De fapt arcurile sunt prea rigide si mai ales au multe spire si stau prea presate ! Exista si reversul medaliei la 30-40 de mii trebuie sa schimbi amortizoarele astea ca se cam inmoaie ! Cit despre amortizoare Monroe sunt cele mai indicate - cu ulei pe spate si cu gaz pe fata ! ( de altele nici nu gasesti de acesta marca) Succes si...confort ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
UDP_snova |
![]()
|
spiridon imi poti spune cam cat ai cheltuit sa faci schimbarea de care vb ???
|
--------------------
Dacia
Supernova
2002 clima
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
QUOTE De fapt arcurile sunt prea rigide si mai ales au multe spire si stau prea presate ! Deci vrei sa spui ca la SN arcurile sunt prea rigide? Pe spate as fi de acord, dar pe fata, e cam invers...mie mi se pare ca e prea moale... Ca si eu vreau sa fac tranzitia de la arcuri/amortizoare SN la cele de Solenza...si din cate am aflat cresc confortul, insa cu manevrabilitatea cum e? Se face si mai barca, ca Cielo, sau se inbunatateste? ![]() |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
UDP_snova:
Arcuri spate 2*650000 Amortizoare spate 2*1150000 Amortizoare fata 2*1350000 (preturi actuale) Recent am cumparat si 2 arcuri fata de Solentza 2*700000 dar nu le-am pus inca ! CristiRzR: Sincer abia acum simt un pic de tangaj - Amortizoarele le-am pus pe masina in august 2004 (aproximativ acum 35000km) Dupa aproape 6 ani sunt decis sa pierd din stabilitate in favoarea confortului !!! Am sa va tin la curent cu feelingul dupa ce schimb si arcurile fata, sper saptamina asta ! This post has been edited by spiridon: 15 Jan 2007, 19:01 |
--------------------
Dacia Supernova
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
NicuEne |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 2 May 05 From: Curtea de Arges ![]() |
nu merita investitia ..arcuri ,amortizoare schimbate
|
--------------------
dacia
Logan Laureate
2008
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai stai sa inteleg eu pe nova am amotrizoare pe fata de DSN pe ulei ... daca Solenta are la fel ca DSN inseamna ca Nova are la fel ca Solenta ????????
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
spiridon |
![]()
|
Simbata am pus arcuri si amortizoare fata de Solentza.
Masina mult mai silentioasa ! Raspune altfel la comenzi ! Deja am devenit mai agresiv (poate din cauza ca merge si directia super deoarece am curatat si gresat rulmentii dintre amortizor si arc si am caseta si bielete noi) ! Una peste alta sunt foarte multumit ! Deoarece imi doream liniste in mers ! |
--------------------
Dacia Supernova
2001
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
![]() Mie unul imi place masina asta. Cea mai sportiva dacie de pana acum. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(spiridon @ 17 Jul 2007, 18:23) Simbata am pus arcuri si amortizoare fata de Solentza. Masina mult mai silentioasa ! Raspune altfel la comenzi ! Serios???? Arcuri si amortizoare noi si masina e mai silentioasa??? Incredibil...........! Si daca puneai arcuri si amortizoare de Supernova NOI obtineai exact acelasi efect! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dr_mKe |
![]() ![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Efectul era si mai bun cu arcurile & amortizoarele de SN ! Masina care sta bine infipta pe drum
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
spiridon |
![]()
|
Eu sunt fan DSN, dar ati mers cu o Solentza ? Pentru cei care nu au mers ........ E O DIFERENTA !
Sigur ca am pierdut din stabilitate in favoarea confortului dar eu nu sunt fan viteze mari si dupa 6 ani de stabilitate am inclinat balanta in favoarea confortului de "rulare" ! |
--------------------
Dacia Supernova
2001
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Diferentele de confort sunt minuscule la capitolul suspensie. Daca nu ai reusit sa-ti rezolvi celelalte zgomote din masina, alta problema. Sa treci de pe SN pe SLZ chiar nu mi se pare un pas inainte. Scuze, de pe arcuri vroiam sa zic
![]() This post has been edited by dr_mKe: 6 Aug 2007, 20:42 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cosmin_ms |
![]()
|
![]() membru explorator Group: Members Posts: 249 Joined: 6 August 07 From: TG MURES ![]() |
si eu mi-am schimbat telescoape si arcuri fata .normal ca se simte diferenta,de la cer la pamant...unde mai pui ca ambele arcuri erau rupte....
chiar ca e cea mai sportiva DACIE la ora actuala. si aici ma refer si la aspect ,dotari..... ![]() |
--------------------
Renault
MEGANE 2
2003 Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu
|
|
NeluBV |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 15 January 06 From: Timisoara ![]() |
Salut.
As avea si eu nevoie de putina indrumare, la sf saptamanii musai tb sa fac ceva sa scap de scartaitul amortizorului de pe spate. Problema e in felul urmator, arcurile le-am schimbat acum aproape un an, de atunci spatele masinii sta mai ridicat decat cum ar sta normal. Amortizoarele se pare ca trebuie sa le schimb. Am intrebat la un magazin de piese auto CICLOP Timisoara (nu fac reclama) si au zis ca au amortizoare mixte, adica e si pe ulei si pe gaz. Cam un 100 RON bucata, cred ca Bilstein sunt, Monroe nu au. M-am uitat si la arcuri, cele de SLZ sunt mai mici, au mai putine spire si cred ca sunt mai subtiri fata de cele de DSN. As opta pentru confort, dar fara sa pierd f mult din stabilitate. Dupa parerea mea as avea cam doua optiuni: 1 - pastrez arcurile spate de DSN ce le-am luat acum un an, eventual tau o spira, or o spira jumate jos si montez si amortizoarele de mai sus, nu stiu ce rezultat o sa fie si cum o sa se prezinte masina pe drum 2 - cumpar si arcuri de SLZ + amortizoarele mentionate mai sus, in acest caz iar nu stiu e efect va avea asupra masinii. Nu stiu ce varianta sa aleg dintre cele 2, care ar fi mai optima pt confort fara a pierde f mult din stabilitate. Ce diferente ar fi intre cele 2 optiuni? (confort vs stabilitate) As dori daca cineva a mai facut ceva modificari de genul acesta, daca mi-ar putea da un sfat util. Sper ca vede cineva mesajul meu pana sambata. Multumesc anticipat. |
--------------------
dacia
supernova
- 22 bvi
|
|
white_rebel882000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 11 October 07 ![]() |
as vrea si eu sa stiu cat ma costa daca pun pe dacia mea cu patru prezoane?ca foarte mult imi place am vazut la baiatul ala cu wrc si arata super pls sa ma informati si pe mine!!!
|
--------------------
dacia
berlina
1989
- bh-41-bia
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
NeluBV:
Dupa ce am citit pe-aci si avand in vedere ca urasc suspensia fata de pe SN (e mult prea moale), iti recomand sa te gandesti (ca si mine) la suspensii aftermarket. Asta pentru ca eu vreau sa fie mai sportiva si mai agila decat sa ofere confort. |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
alfons_sava |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 9 May 06 ![]() |
fitze,fitze si iar fitze!-nici o parere profesionoista!unul zice asa ,altul zice invers!dupa cine sa te iei?pai daca dai atatia bani sa schimbi arcuri si amortizoare de solenza pe super nova si vine unul si zice ca efectul era acelasi daca puneai noi de supernova ,nu-ti vine sa-i dai cu ceva la bila?
|
--------------------
DACIA SUPER NOVA
CONFORT
2001 si vreau s-o vand!
- GL-58-LUC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:45 |