Problema la directie!
![]() ![]() ![]() |
Problema la directie!
llmihai |
![]()
|
||
![]() suparatu Group: Members Posts: 175 Joined: 27 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|||
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
bucsa casetei de directie in ce stare este???
|
--------------------
dacia
1310
- B 29 AVR
1998
|
|
llmihai |
![]()
|
Nu stiu nu am verificat.
Poate sa faca de la bielete ca sunt distruse??? |
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
da,dar din cate stiu eu pincipala cauza a acestui fenomen o reprezinta acea bucsa,asta ti se intampla la viteze mai mari
?? |
--------------------
dacia
1310
- B 29 AVR
1998
|
|
llmihai |
![]()
|
Am observat cand mergeam prin oras deci mai mult de 50 nu aveam.
Se schimba greu si c-am cat costa bucsa ??? Mersi pentru raspunsuri. |
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
greu nu,bucsa costa in jur de 5 lei trebui sa dai bieleta de directie jos
|
--------------------
dacia
1310
- B 29 AVR
1998
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Sorin_18 @ 11 Dec 2008, 17:23) da,dar din cate stiu eu pincipala cauza a acestui fenomen o reprezinta acea bucsa,asta ti se intampla la viteze mai mari ?? Ma indoiesc ca ar fi acea bucsa de la caseta (respectiva ii de vina cand mergi pe piatra cubica in special si se aude un troncanit pe partea dreapta ) Daca citeai mai atent el zice ca are miscari scurte stanga-dreapta , ceea ce ma duce cu gandul la cuplajul "T" de la volan care ii responsabil cu astfel de miscari Schimba-l si nu o sa mai faca !!! (cumpara cel mai scump sa nu tot schimbi la ele o data la luna ). Bafta !!! QUOTE(llmihai @ 11 Dec 2008, 17:15) Salutare. De ceva vreme am observat ca volanul face miscari scurte stanga- dreapta(adica ca si cum ai vira stanga dreapta). |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
- CS-01-TMS
1995/1397cmc Mandru posesor de Dacia
|
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
omul avind masina din 2002 nu mai are cuplajul ala elastic intre volan si caseta din cite stiu eu la modelul zimbet cuplajul se face prin roti dintate
daca bieletele sin duse schimbale daca fenomenu persista incearca sa echilibrezi rotile posibil sa ai ceva gilme pe caucioace This post has been edited by mitu2002: 12 Dec 2008, 08:31 |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
- BC 06 AMX
2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
exact aceasi problema am avut-o si eu, peste 50 km/h nu se mai simtea nimic, e din roti, la mine era o janta descentrata, desi nu mi-a zis nimic la echilibrare, au echilibrat-o, parea ok, am schimbat jantele nu mai am nici o problema, nu vad ce legatura sa aiba bucsa aia de care se tot vorbea, si nu inteleg ce treaba are cuplajul, din contra, daca pui nou, miscarile din volan se amplifica
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Cuplajul din cate stiu eu si am si patit , in momentul cand bucsile acelea de cauciuc din el sunt uzate ai o miscare mai mica sau mai mare (depinde de uzura acelor bucsi din cuplaj ) in timpul mersului ,gen "volan de tractor"
![]() Cu un cuplaj in stare buna transmiterea miscarii de la volan la rotile directoare se face instant fara a avea acea intarziere ca la un cuplaj uzat |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
- CS-01-TMS
1995/1397cmc Mandru posesor de Dacia
|
|
DannY_SmekeruL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 454 Joined: 30 August 07 From: Bucuresti-Slobozia ![]() |
problema lui este de la roti.aceeasi problema o am si eu de cand am schimbat rotile pe fata si bineinteles neechilibrate.echilibreaza rotile si nu o sa mai ai probleme
|
--------------------
SOON Dacia 1310
with F7P Kompressor Edition
'84 VW Passat B6 2.0 TDI
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
soryy pt proasta informare,dar eu asa am patit,la viteze mai mari imi aparea acelasi fenomen,eu ma gandeam la roti,le-am echilibrat,nimic mergea la fel...am facut si o geometrie si nenea ala mi-a verificat toata directia inainte sa se apuce,mi-a gasit doar acea bucsa am schimbato si atat.geometria era foarte buna
|
--------------------
dacia
1310
- B 29 AVR
1998
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
echilibarea nu are nici o legatura la viteze mici si nici nu apar simtomele descrise de miscare stanga dreapta in volan.
Pune rotile de pe spate pe fata si vezi daca mai face. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
llmihai |
![]()
|
Deci in final ce sa verific mai intai??
Unde se afla acel "T"??? |
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
incearca ce a spus argon,la modelul tau din cate stiu eu nu mai exista acel ``T``
|
--------------------
dacia
1310
- B 29 AVR
1998
|
|
sweetboy89 |
![]()
|
![]() Dacia Logan Driver Group: Members Posts: 166 Joined: 27 October 08 From: Slobozia ![]() |
problema poate fi cauciucurile deformate. incearca sa le schimbi eventual cu unele noi
This post has been edited by sweetboy89: 12 Dec 2008, 11:39 |
--------------------
DACIA
Logan
- IL-18-YFL
2010 Berlina Laureat Conduc Dacia Logan si sunt mai tare ca Van Damme !!!
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Deci eu observm masina ca are tendinta sa vireze stanga-dreapta cand imi scapam piciorul pe acceleratie si depaseam 80km/h. Acuma am remarcat ca nu se mai intampla fenomenul asta foarte dubios, ieri rulam cu 110 si masina nu dadea semne ca ar fi instabila pe drum.
Stau si ma gandesc eu: sa am o jeanta stramba si sa fi dat intr-o groapa la fix de mi so indreptat? Sau o fi din cauza bucselor alea de cauciuc de la volan pt ca am observat ca mi s-a mai intarit putin si directia. O jeanta am observat ca era putin carna de mult dar am zis ca merg incet si cand cumpar alte 2 jenti ma duc si fac din nou geometria rotilor. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th September 2025 - 16:33 |