DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Deschidere portiere exterior, cu injectie

alin12
post 10 Dec 2008, 17:18
Post #1

Membru ce nu mai este incepator

Group: Members
From: Roman

salutare! am cautat in multe locuri, dar fara succes, asa ca m-am hotarat sa deschid un topic.
Am o dacie fabricata in 2000, deci stiti modelu manerului la portiera din exterior. oricate reglaje as face nu reusesc sa o deschid din exterior. mad.gif
toate 4 portierele, pentru a le deschide, trebuie sa ridic clapeta, apoi sa ma apas in clapeta. mai exact, tija care blocheaza portiera nu se ridica suficient, fiind nevoie doar d o apasare p portiera pentru a se ridica de tot.
Nu stiu cat am fost de expresiv, dar sigur trebuie sa stiti despre ce vorbesc. Cum ati rezolvat problema?
p.s. nu veniti cu raspuns gen:"bai!!! descuie portiera mai intai" blink.gif

This post has been edited by alin12: 10 Dec 2008, 20:01

--------------------
VW Golf 3 1993 1.6
De ce simplu, daca se poate si complicat?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bomba_11980
post 11 Dec 2008, 15:10
Post #2

Membru

From: Iasi

Cam aceeasi problema am avut-o si eu la portiera de pe partea soferului (asa am cumparat masina) - si de la atata apasare pe 'clapeta' mi sa rupt putin tabla.

Cand am inceput sa ii fac o cosmetica la tabla.... - pentru punctele de rugina --- am sudat tabla in partea manerului - si am desfacut toata incuietoarea - bineinteles nu era de acolo problema ci la stalp - in dreptul incuietorii - "bucata respectiva de fier" (nu stiu cum se cheama) am coborat-o putin de tot (m-am chinuit sa desfac suruburile alea) - si de atunci nu mai am probleme cu deschiderea portierii

Acum la tine e posibil sa fie din portiera (sa joace) sau chiar incuietoarea - eu ti-am dat o optiune....

--------------------
Dacia 1310 L 1999 - IS-**-***
Stima si respect detinatorilor de masini marca - DACIA -
+
alin12
post 11 Dec 2008, 15:29
Post #3

stiu si eu de reglajul ala din stalp, dar nu e suficient. Problema e ca e tabla asa d subtire incat se indoaie cand ridic de clapeta, si d aia nu face cursa completa, problema intalnita la mai toate daciile cu astfel d manere. Dar ceva definitiv?

--------------------
VW Golf 3 1993 1.6
+
G I M
post 11 Dec 2008, 17:37
Post #4

Membru cu indemanare

From: Brasov

Deci e maner ca la nova,super nova,solenza...
Eu am vazut pe la varamiu ca suda niste bucati de fier in interiorul usii la maner ,dar nu stiu prea multe pentru ca nu m-a interesat .Dupa operatiunea asta nu a mai avut treaba cu deschiderea portierelor ,si a facut asta la cateva dacii si mergeau exceptional . O sa iau legatura cu el sa-mi spuna ce si cum si o sa va zic.

Am vorbit cu varamiu ...mi-a zis ca suda niste distantiere intre 2 "aripioare" dar nu am inteles prea multe ...cam asa ceva...daca poate cineva sa puna niste poze clare din interiorul usii as putea sa va spun si cum sa rezolvati problema prin sudarea acelui distantier.

This post has been edited by Neagu Ionut: 11 Dec 2008, 20:39

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
alin12
post 12 Dec 2008, 14:06
Post #5

Cred ca stiu la ce te referi...la cele 2 urechi in care se prinde clapeta.
Mi-a venit o idee dar nu stiu cat e de buna. Ce ar fi daca as pili putin, astfel incat sa scurtez tija aia care blokeaza portiera. Si fiind mai scurta necesita o cursa mai mica la deschidere. Dar... daca se deschide singura in timpul mersului? mellow.gif

--------------------
VW Golf 3 1993 1.6
+
G I M
post 13 Dec 2008, 09:23
Post #6

Membru cu indemanare

From: Brasov

Nu stiu ce sa zic pentru ca nu am avut probleme cu usile...dar nu cred ca este o idee buna

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
B-58-PTM
post 15 Dec 2008, 17:45
Post #7

Membru autentic

si eu am aceiasi problema cu usa din stanga..ca so pot deschide tre sa o deschid cu cheia de fiecare data cand ma sui in ea....pe dreapta am o problema cu inchiderea usi din cheie sau din motzu ala din interior(asta sa intamplat dupa ce am schimbat usa din dreapta) nici din inchidere nu se incuie am scos toata incuietoare si asa mergea perfect am puso la loc fara shuruburi si se incuia cum am pus suruburile nu se mai incuia.....

--------------------
Renault Clio III 2007
+
alin12
post 15 Dec 2008, 17:51
Post #8

dar problema la mine nu e de incuiat. ci de deschis portiera

--------------------
VW Golf 3 1993 1.6
+
B-58-PTM
post 16 Dec 2008, 18:13
Post #9

Membru autentic

QUOTE(B-58-PTM @ 15 Dec 2008, 17:45)
si eu am aceiasi problema cu usa din stanga..ca so pot deschide tre sa o deschid cu cheia de fiecare data cand ma sui in ea....pe dreapta am o problema cu inchiderea usi din cheie sau din motzu ala din interior(asta sa intamplat dupa ce am schimbat usa din dreapta) nici din inchidere nu se incuie am scos toata incuietoare si asa mergea perfect am puso la loc fara shuruburi si se incuia cum am pus suruburile nu se mai incuia.....
*

am rezolvat problema azi cu ambele usi. pe dreapta am dat tot sistemu incuietori jos am scos tot pamantu:::smile.gif)) iam dat cu spray degripant,iam pus vaselina si leam montat la loc ...dupa asta vad ca usa din stanga se deschide foarte bine acum :X

--------------------
Renault Clio III 2007
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 00:32
Forum Renault