Ce se intampla cu limba romana?, ...de ce vorbim incorect?
![]() ![]() ![]() |
Ce se intampla cu limba romana?, ...de ce vorbim incorect?
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Vreau STATUIE!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
Si mie mi s-a zis ca sunt "perspicac", dar n-am considerat ca e cazul sa incalec iapa cu barda-n mana ca sa se inspire sculptoru'.
Na. Am "repliat" si eu. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi dezirabil ca moderatorii sa nu complexeze userii comuni.
|
-------------------- |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Baaa!
NU calare ci stand pe scaun cu stil-ul in mana stanga si dreapta intinsa inainte sa vad daca ploua.. Si neaparat pe soclu 4-5 nimfe goale intinzandu-se spre mine..Macar asa.... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Lolek |
![]()
|
QUOTE(asarban @ 9 Feb 2005, 13:24) Baaa! NU calare ci stand pe scaun cu stil-ul in mana stanga si dreapta intinsa inainte sa vad daca ploua.. Si neaparat pe soclu 4-5 nimfe goale intinzandu-se spre mine..Macar asa.... In aceasta ipostaza, nu stiu cum te-ai simti tu cand ar veni clasa a 4-a B cu doamna invatatoare la muzeu sa se holbeze la grupul statuar si o sa auzi: "Doamna profesoara, da' cine sunt tantile astea?" Iti zic eu, mai bine cu iapa si cu barda, nu treci neobservat. Mai ales daca-ti dai si fesul pe-o ureche si adopti o figura incruntata marca " 'r-ar al naibii de Windows Update ". |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
db |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 24 June 03 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane
2000 Coupe
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
Lolek |
![]()
|
![]() o fi vrut sa zica ceva de genul "ti-or veni" la modul politicos plural "v-or veni". da reply la modul: "ti-om multumi cand ne-or ajunge" ![]() eu zic ca are legatura, si merita pieptanat o tira subiectu' asta: Orasul fara manele Mie primarele asta mi se pare simpatic rau. |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
QUOTE(Lolek @ 7 Feb 2005, 18:53) Judecata pe stil vechi: In conditiile in care in dex nu gasesti cuvantul "tutorial", noi...sau unii (ca n-am vazut pe aici) stam si meditam care plural o fi corect: "tutoriale" sau "tutorialuri"? Asta e modul avansat de nesiguranta. Bun...mai departe...ca sa nu injurati oamenii de IT. De "pictorial" ati auzit? Eh... asta nu mai e de IT, asa e? Ei bine, nici asta nu e in sfantul dex, dar este extrem de elevat si curent, corect? Bun. Am vrut sa zic doar ca n-ar trebui sa ne fie frica de cuvinte noi, sunt normale (dati-mi un sinonim pentru "tutorial", de exemplu..."indrumar"??? ugh - vine prea tarziu ![]() Dezacordurile, folosirea cuvintelor in neconcordanta cu semnificatia lor sunt cele condamnabile de fapt. Ce ne facem? Adica ce ne facem cine? Noi? In nici un caz ce vrea George Pruteanu: "Apasati cu butonul stang al soarecului aici" ca traducere pentru "Click here" - asta e dementa 100%. In mare, imi place ca limba e vie si volubila (pe bune, e vesela asa) si nu-mi place cand cate unu' e mort de prost si lipsit de imaginatie in a o folosi. Dar nu vad mare lucru de facut (Academia e moarta - R.I.P.), problema ar trebui sa se "regleze" automat din decenta diverselor profesii ![]() Ei, si acu' imi bag picioarele in el de post ca chiar nu stiu ce am vrut sa zic ( ![]() * Asta da disertatie/dizertatie.Sau dezertatie? ![]() ![]() This post has been edited by Funny: 2 Mar 2005, 14:14 |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
luck |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 1 November 04 From: Buc. --> Rahova ... ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- B-xx-LCN. traieste clipa ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 11:08 |