Despre cauciucuri
![]() ![]() ![]() |
Despre cauciucuri
ionelpopa83 |
![]()
|
||
![]() dea Group: Members Posts: 237 Joined: 1 May 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) tabel_jante.JPG ( Size: 70.4k ) Number of downloads: 1170 |
||
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|||
bogdanel88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 17 October 09 ![]() |
eu am Dunlop Winter + si sunt super multumit de ele.185 RON bucata
|
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 18 Oct 2009, 17:26) Incap dar ATING !!! Eu am 175/65/14 de multi ani si fara dintantiere atingeau pe spate la hopuri , cu distantiere nu mai ating pe spate , dar pe fata , la viraje peste 120 de grade ating putin in protectia de plastic din fata rotii . DECI 185 sunt mai late , mai mari si mai GRELE decat cele stock . Eu as fi vrut sa incerc 185/60/14 , dar numai pentru vara , altfel cu 65 sunt pare mari si NU rezolvi nimic din punct de vedere al stabilitatii pt ca sunt mai inalte decat cele 165 si decat cele 175 , cat timp inaltimea este 65 si nu 60 ! NU recomand inaltime 50-55 pt SLZ pt ca omorati degeaba bucsele si directia . Poate la vara voi incerca 185/60/14 . QUOTE(cristy2008 @ 1 Dec 2009, 17:42) Ideal ar fi toate patru de iarna dar merge si 2 cu 2, asa am eu si pot spune ca nu am avut probleme. Spuneti-mi daca pe jantele originale de scala se pot pune cauciucuri 165/70/14, si daca da, influenteaza cu ceva performantele? Merci! O sa atinga pe fata la viraje si scade stabilitatea in curbe , pt ca vei creste inaltimea cauciucului , iar daca nu o umfli bine o sa ai "burta" la toate cauciucurile , iar in curbe pierzi aderenta f usor . QUOTE(ionelpopa83 @ 17 Dec 2009, 20:19) - astazi am achizitionat 4 anvelope Dunlop GRASPIC DS-2 de iarna 175/70/13 la pretul de 168 ron / bucata , transpot gratuit iar profilul este cel care se poate vedea in poza atasata - am observat faptul ca daca se masoara latimea cauciucului cand nu este montat pe janta aceasta este mai mica, ex: la 175, masurat apare 160 mm ![]() - se pare ca fata de saptamana trecuta preturile la echilibrare si montaj anvelope s-au dublat ![]() ![]() - nu ATING pe fata la viraje ? In poza arata ok , sunt ok probabil pt ca sunt marca buna , dar in rest eu sincer nu ma omor dupa acel profil ; - nu am inteles ce vrei sa spui cu latimea cauciucului cand nu este montat . Banda de rulare ( ca aia este latimea cauciucului ) este aceeasi , indiferent ca este montat sau nu , ca banda de rulare nu se intinde cand il montezi , dar difera INALTIMEA ( ca poate sa faca burta sau nu ) .Latimea cealalta , adica distanta dintre peretii cauciucului pe interior normal ca difera pt ca poti sa pui acelasi cauciuc pe J-uri diferite , de la 5J la 6,5 J de exemplu . - preturile se maresc in functie de cat de disperati sunt oamenii si in functie de vreme . In noiembrie imi spusesera ca este 40 ron pt 2 cauciucuri si acum 2 sapt mi-au spus 50 ron . Pana nu i-am luat la "bani marunti" , adica sa-mi explice cum ajung la acel pret , tinand cont de faptuyl ca preturile erau afisate de anul trecut , nu am reusit sa ajung la 42 ron , cat a fost de fapt pretul legal de montare a 2 anvelope ( demontare roata , demontare cauciuc , montare cauciuc , umflare , echilibrare si montare pe masina , fara schimbarea valvelor , ca erau din primavara si nu avea rost ) . Dar sincer sa dai doar pe manopera de schibmare a 4 cauciucuri 94 - 100 ron , DAOR manopera mi se pare f mult , iar ca afacere este super bun profitul , pt ca in maxim 30 de minute ai facut cel putin 2 masini . Concluzia este ca , indiferent cat va spun ei , verificati cu ochii vostri preturile pe lista ( ca sunt obligati sa o aiba afisata ) si vedeti la cat ajungeti . QUOTE(ionelpopa83 @ 18 Dec 2009, 19:28) - consider ca fiind o varianta interesanta 185/65/R13 (doar daca aveti distantiere cel putin 5 mm) deoarece au diametrul mai mare doar cu 8 mm fata de dimensiunea stock - am cumparat 175 deoarece nu am gasit 185 - am citit mai sus ca cineva si-a montat 185/60/R13 dar sunt mai mici cu 10 mm, sunt curios daca a avut probleme in viraje - a mai fost postat mai sus , foarte util Pai tocmai ca el NU a avut probleme , dar tu ai fi avut probleme mai mari decat el ! Tu nu ai jantele pt cauciucuri de asemenea latime si ar fi facut burta mare . Tu te uiti la jante cu ce J si pe cat , pe 13 sau pe 14 ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
- pe fata nu ating, dar pe spate ar atinge, in partea stanga este o toleranta de 2 sau 3 mm iar in partea dreapta sunt 10 mm
![]() - as fi pus 185 doar cu distantiere, chiar daca balonul ar fi fost mult mai mare ca janta - pana la urma am gasit o firma care a montat, echilibrat totul + schimb valve cu 50 ron , foarte seriosi , aveau si aparatura pt montat anvelope cu inaltime mica pe jante de aliaj |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
salut. o parere pentru SAVA si DEBICA FRIGO 165.70.R13. care sunt mai bune?
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
solenzaxjg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 21 August 09 ![]() |
Eu acuma mi-am pus tot MATADOR MP12 cum vine masina din fabrica echipata.Sunt super multumit mai ales acuma pe timp de iarna chiar acuma am venit pe zapada dar nimic sa derapez sau sa nu am aderenta totul ii kk.Fiecare dupa cum poate isi pune dar eu le-am alea findca cand am cumparat masina era echipata tot cu ele inca aproape noi si am ramas uimit.Parerile nu se discuta
|
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
- CJ 07 JBY EU SI VISINIA MEA
|
|
anecula_08 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.871 Joined: 3 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Debica Frigo am eu si sunt foarte multumit de ele
![]() |
--------------------
Dacia Solenza
Europa cu AC - 1.4 MPI / Renault Laguna 2
Facelift - 1.6 16v / Dacia Logan Stepway - 1.0 TCE
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
Am cumparat vineri 2 anvelope ROSAVA All Season si le-am montat , pret montaj 18 Ron , nu le-am si echilibrat , cei de acolo mi-au spus sa merg in jur de 500 km , pe urma sa le echilibrez , mentionez ca am facut deja in jur la 300 km , sa le echilibrez sau sa le mai rulez ? rog pareri .
This post has been edited by uragan: 20 Dec 2009, 20:48 |
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
salut..vreau sa-mi cumpar si eu un set de cauciucuri de iarna,anul trecut am mers cu cele de vara la iarna care a fost..da acum vreau sa-mi iau si eu un set ..am scala .jante de aluminiu sunt de 165/65/14 corect ? acum vreau si eu sfaturi ,de prin militari ,de unde sa=mi iau si unde sa le montez.si daca se schimba si valva ?ca am inteles ca trebuie una de metal..mersi
am luat lanturi ..da spatele e sanie... This post has been edited by abc: 20 Dec 2009, 21:55 |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
cris06 |
![]()
|
![]() Mester Group: Members Posts: 597 Joined: 7 October 08 From: Iasi ![]() |
165/65 R14 reprezinta dimensiunile anvelopei. Pt. janta sunt alte caracteristici. De ex:
- latimea jantei (inchi) 5,5 J - inaltimea jantei (in inchi) 14" - ET (este distanta in plan orizontal intre linia mediana imaginara a jantei si planul pe care se monteaza janta; arata cat de mult iese roata in afara, in mm): ET 49 - diametrul gaurii centrale (in mm): PCD 58 - numarul prezoanelor de fixare si distanta in mm intre doua prezoane (pe diagonala) 4x100 This post has been edited by cris06: 20 Dec 2009, 22:24 |
--------------------
Daewoo
TF19Y Cielo Exe Plus, E3/ GPL BRC 24-11 SEQ/
2006
- IS.06.---
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
eu am debica frigo 165 70 r13 si sunt multumit de ele. merg brici pe zapada. am facut experiente si nu am ramas impotmolit. eu unul le recomand. sunt si bune ca pret..undeva la 120 lei. sau sava eschimo s3 150 lei bucata. asta pe dimensiune mea..pe a ta..cred ca sunt mai mult cu ~10 lei per bucata.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
abc |
![]()
|
old school kid Group: Members Posts: 651 Joined: 28 November 08 From: Bucuresti ![]() |
cristi..ah ,ce am zis eu e dimensiunea pneului...nu a jantei...
si asta ar trebui sa cer la pneu 165/65/14 ..da daca vreau sa le pune pe jantele alea de tabla ,nu merg nu? ca stiu ca cele de tabla sunt pe 13''.. tit,multumesc si eu tot debica cred ca imi iau..ca am mai citit pe undeva ca-s bune si tata a avut odata si zicea ca sunt bune.. |
--------------------
solenza
scala
2003
|
|
mchey |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 10 March 08 ![]() |
In cartea masinii scrie clar dimensiunile 165/70 R13 sau 165/65 R14..
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
Dayton DW510 165 70 r13 sunt bune de ceva?
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(alinbum @ 21 Dec 2009, 19:09) Am avut eu. Medii, pe zapada, fleasca mi s-au parut ok, dar nu mi s-au parut prea aderente la franare pe ud. Si nici prea rezistente nu mi s-au parut. La mine cele de pe fata s-au dus intr-o iarna, pt ca am avut probleme cu bucsile de la bascula, dar chiar si asa, km nu au facut prea multi. Oricum, sunt relativ ieftine, pt banii aia sunt ok. |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(uragan @ 20 Dec 2009, 21:48) Pai eu zic sa mai astepti pana faci cam 3000 km... apoi trece iarna si nu mai e nevoie sa le echilibrezi. ![]() Nu inteleg niciodata de ce sa mai astepti cu echilibratul, doar nu le-au lipit cu lipici din ala de uns pe paine "Pescarus" ca sa se mai lase in mers si nici nu sunt facute din plastilina ca sa se toceasca neuniform in primii kilometri. Eu zic sa le echilibrezi. QUOTE(alinbum @ 21 Dec 2009, 20:09) Dayton este marca low cost a lui Bridgestone, deci ar trebui sa fie OK. This post has been edited by bnedea: 22 Dec 2009, 19:32 |
--------------------
dacia
solenza, clima
2004 1.4MPI Join the dark side, we have cookies!
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
Okey , o sa merg saptamana viitoare sa le echilibrez .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
Valman |
![]()
|
![]() B, C, CE, D Group: Members Posts: 267 Joined: 10 April 09 ![]() |
QUOTE(anecula_08 @ 20 Dec 2009, 17:36) Debica Frigo am eu si sunt foarte multumit de ele Eu la fel (Debica Frigo 2). 175/65/14, 160 lei bucata, montaj gratuit. Am mers printr-un amestec de zapada inghetata si noroi, fara niciun fel de probleme. This post has been edited by Valman: 23 Dec 2009, 18:56 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala Valvoline : "Different engines have different needs."
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt multumit de Debica Frigo !!!
Recomandat este ca mergi cativa kilometrii " sa se aseze" , DAR la tubeless si janta de aliaj , nu stiu si nu cred daca mai este necesar . Daca ai mers de 300 km si la viteza pana la 130 nu vibreaza , poti sa stai asa iarna asta si zi ca ai fost norocos . Poti sa le echilibrezi si apoi sa iei vre-o groapa si ... s-a dus pe apa Sambetei echilibrarea . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
http://www.anvelopejantepromotii.ro/index.php
- a cumparat cineva de la ei ? am observat ca au preturi decente si transportul gratis la un set de 4 anvelope, am vazut ca pe alte forumuri userii erau multumuti de pret si seriozitate ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
sad |
![]()
|
![]() membru stang Group: Members Posts: 189 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
am vazut ca se vorbea putin mai sus .. (acum 1 luna) despre dimensiunea 185/60 r14
am avut eu de vara godyear hydragrip pana cand a dat ninsoarea si am cumparat cauciucurile de iarna (2 de la marius_eugen de care sunt f multumit) nu atingea cu nimic.. in fata eu nu am sesizat sa atinga niciodata.. cat despre spate (acum eu stiu cat de bune am arcurile telescoapele si mai stiu eu) la mine atingea daca aveam 3 oameni pe bancheta doar la hopuri .. am fost foarte foarte multumit de ele.. stabilitate marita.. se aseza mai bine pe sosea.. la fel si pe ud.. |
--------------------
Dacia Solenza
Confort
2004
- ct-06-zkb
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
ionelpopa83 |
![]()
|
- sunt fabricate in Korea si avand in vedere pretul sunt de calitate medie
- si pe mine ma intereseaza aceasta marca dar asa ceva http://www.anvelopejantepromotii.ro/anvelo...lii.php?cod=787 |
--------------------
dacia
solenza
2005 confort
- dea
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Am cumpărat azi Hankook Icebear W440 pt. Solenză și Dunlop Winter Sport M2 pt. Octavia. Am mers cu ele din Antiaeriană până la mine-n Berceni. Din ce am văzut, Hankook-urile au aderență un PIC mai slabă pe zăpadă virgină decât Dunlop-urile, dar pe asfalt sunt mai controlate. Una peste alta, recomand ambele variante. Dacă am reușit să intru cu ambele mașini prin nămetele de pe străduța mea fără să fac din volan ca la raliu și fără să dea măcar odat' roata-n gol, îs OK.
Le-am luat SH. Dacă vă interesează, dați-mi un semn și vă zic de unde. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
09/2007
- B-***-**F If it ain't broke, don't fix it.
|
|
gabyu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 697 Joined: 14 March 09 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 21 Jan 2010, 21:39) De la nexen am eu de anul trecut, de iarna 165x65xR14 ,nu stiu exact modelul...dar is bune, se mentine bine masina pe sosea chiar si daca este gheata...,anul trecut am fost la drum lung 80% dintre participantii la trafic aveau lanturi eu megeam fara si nu sesizam sa fuga decat daca luam violent de volan..., chiar nu-mi dadusem seama ca este gheata pana cand am tras pe dreapta ,avand nevoi fiziologice si era "sa-mi rup gatu" cand am pus picioru pe strada. iar anul asta se mentin bine...m-am mai jucat cu frana de mana ,una alta si vad ca dau acelasi randament ,in sensul ca am urcat rampe destul de abrupte prin iasi ,iarna asta ,cu ele si n-am avut treaba, fata de altii.... vreau sa mentionez ca am si set de vara si le schimb...le tin cam de cand vad ca da frigu pana cand dispare zapada(adica sf februarie martie, anul asta cred ca aprilie ![]() This post has been edited by gabyu: 22 Jan 2010, 11:44 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
valiciobanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 October 08 From: Pitesti ![]() |
Dragi Colegi de drum,
Am o iubita de solenza! Ma puteti ajuta si pe mine va rog? Gentile cu cauciucuri de vara sunt de 13. Am luat Cauciucuri de iarna Michelin 165/65/14 si nu stiu ce genti sa iau, bineinteles pe 14 dar ce ET si ce J imi trebuie. Si daca stiti daca merg de logan? Multumesc si astept cu nerabdare parerile voastre. |
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
prindere 4x100
latime 5,5J et nu stiu ![]() |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
alexandrusiri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 830 Joined: 18 December 07 From: iasi ![]() |
et 35
|
--------------------
dacia
Lodgy 1.5 dci 107 cp
2013
- IS-54-SIR
|
|
valiciobanu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 October 08 From: Pitesti ![]() |
Multumesc pentru raspuns!
Aveti idee daca gasesc de tabla jenti de marimea asta 5,5J, et35, 4x100. Si daca da unde imi recomandati. Acum sunt in bucuresti pana vineri, apoi ma duc acas la Pitesti. Va multumesc si sa aveti drumuri bune. P.S. Deportul CH ce este si cat trebuie sa fie ptr aceasta janta care imi spuneti ca-mi trebuie 5,5 J ET 35, 4x100, CH ...... Multumesc inca odata caci vreau sa fie totul in regula pe masina, nu sa umblu cu vreo ciudatenie si sa descalce de pneuri la prima curba... Sanatate si numai bine! This post has been edited by valiciobanu: 27 Jan 2010, 07:30 |
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
CH - center hole = diametrul gaurii/inelului/cercului de centrare
http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&type=post&id=26829 parametrii de codificare a unei jante jante sint: - latime: (prima cifra din codificare xJy), in inch (1inch=25.4mm) - diametru: (a doua cifra), in inch - tip: J, unele modele au si o alta cifra dupa xJy, de exemplu xJyH2 - numarul si distanta la prezoane, PCD, 4x100 inseamna 4 prezoane cu 100mm distanta intre ele pe diagonala - diametrul gaurii/inelului/cercului de centrare: CH (mm) - offset-ul: ET (mm), adica distanta dintre planul median al jantei (jumatatea distantei intre umeri) si planul de montaj pe masina. Daca se merge pe dimensiunile standard indicate de constructor, trebuie atentie doar la PCD, CH si ET, primele 2 trebuie sa fie identice cu cele "de fabrica", ET-ul sa fie cit mai apropiat de original Ca o indicatie generala, e bine ca latimea cauciucului sa fie cu minim 20mm mai mare decit latimea jantei (adica pe o janta 6 J x, e bine sa se puna o anvelopa de minim 175mm). This post has been edited by george_scala_2004: 27 Jan 2010, 09:01 |
--------------------
...
...
...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 03:58 |